ELMALI TURTA




Annelerimizin günlerinde en çok yaptıkları elmalı kurabiyenin başka bir versiyonu bu tart bence. Hep çok zor zannederdim bu tarifi, ta ki blog arkadaşlarımı evimde ağırlayacağım zaman Sevgili Ufuk un tarifini deneyene kadar. Çok da beğenildi. En kısa zamanda sizler de deneyip tadına varın bu enfes tarifin ;)

Malzemeler :

Hamuru için :

250 gr tereyağı oda sıcaklığında
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :

4 adet rendelenmiş süzülmüş elma (ben 6 adet kullandım)
8 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı :

Tereyağı şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize yapışmamaya başladığında un eklemeyi bırakın. Yuvarlak veya kare küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın. Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini kalıba yayıp kalanını streçleyip 10 dakika kadar derin dondurucuya kaldırın.

Elma şeker ve tarçını elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve en son cevizi ekleyin.

Elmalı harcı borcamdaki hamurun üzerine yayın. Buzlukta bekleyen hamuru rendenin iri tarafı ile elmalı harcın üzerine rendeleyerek üstünü kaplamasını sağlayın.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. İyice soğumasını bekledikten sonra pudra şekerini tartınızın üzerine eleyin.

Afiyet olsun...

İyi pazarlar, sağlıklı, huzurlu ve keyifli günler olsun hepimize :)


Yorumlar

Oya Kayacan dedi ki…
Bu ex ve rahmetli kayınvaldemin tarifi ama o üst hamuru rendelemek yerine kafes kafes yapardı. Eline sağlık. Mamma Sponza'yı anmış oldum.
pie kurabiye dedi ki…
Nefisti canim.Ellerine saglik.
Cafe Gusto dedi ki…
Elmalı herşey çok güzel oluyor.Ellerine sağlık..sevgiler...
Adsız dedi ki…
Şeker miktarları çok fazla. Tarifteki şekerleri yarı yarıya azaltın bence.

Bu blogdaki popüler yayınlar

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ