DOSTLARLA İFTAR GİBİSİ VAR MI?


İftara yakın trafik yoğunluğunu (İstanbul kadar olmasa da) hesaba katmayıp, geç vakit evden çıkılıp, bir de ekstra yoğunluk sonucu güzergah değiştirince, Varyant' dan geçerken bu fotoğrafı son anda çekebildim.



Bu seneki ilk iftar davetimizi burada ve burada bahsettiğim dostlarımızdan aldık. Bence sofralar, etrafında oturanlarla güzelleşiyor. Bizim soframız da çok güzeldi anlayacağınız:) Şef'in özel isteği ile evsahibemizin hünerli elleri ile pişirdiği işkembe çorbası, yanında kıymalı börek, yoğurtlu havuç salatası, yoğurtlu semizotu salatası, ev yapımı turşu, iftariyelikler; yeşil ve siyah zeytin, pastırma, hurma, sonrasında fırında patatesli tavuk baget, pirinç pilavı, ayran ve supangle ile benim yapıp götürdüğüm revani tatlısı ve de bu sene yediğim en güzel kavunla, üzüm ve erik... Daha ne olsun. Allah bin bereket versin.


Ev yapımı turşu ve işkembe çorbasının tarifini Serpil'ciğimden aldığımda yayınlayacağım. Turşunun içine diş diş attığı sarmısaklar enfesti:))


Yoğutlu havuç ve semizotu salataları tek başlarına bile bir ziyafet tadındaydı. Ve aslında sağlıklı olanın sadece bu tarz şeyler yemek olduğunu söyleyerek, bol kolesterollü işkembe çorbamızı da zevkle içtik tabii:))



Kıymalı-cevizli içle hazırlanan sigara böreği gibi sarılmış ama fırında kızartılmış ve sıcak sıcak sofraya getirilmiş olan böreğimiz ise Serpil'ciğimin her zamanki leziz böreklerinden biriydi.




2' şer kase içtik bu çorbadan ve de bol pul biber ile sirke-sarmısak karışımını da ilave ederek. O kadar güzeldi ki. Ellerine sağlık Serpil'ciğim...


Tavuk etinin yanında tavuk suyunu içine çekerek pişmiş patates, suyunu patatese verip bir güzel kızaran bagetler ve hakikaten tane tane olmuş enfes bir pirinç pilavı. Ev sahibemiz kendine bir yemek blogu açsa ne güzel olur diye düşündüm yerken.



Ve daha iftar sofrasında içilen çaydan sonra koltuklarımıza geçtiğimizde bir lokma daha yiyemeyecek haldeyken, içilen sodalardan:)) sonra supanglemizi de meyvemizi de yemeyi ihmal etmedik. Supangleyi fotoğraflayamadım ama altına konmuş bisküvisi ile harikaydı o da. Benim götürdüğüm tatlıyı ise sadece ev sahiplerimiz tattı. Beğendiklerini söylediler, tabii ben de mutlu oldum.

Bu güzel sofra için dostlarımıza çok teşekkür ediyor ve hayatımızda hep var olmalarını diliyorum. Ellerine sağlık Serpil' ciğim:) Alper' ciğimin damatlık sofralarını da görelim inşallah...

Yorumlar

NiNo dedi ki…
bocurugum canım hıc dostlarla ıftar gıbısı olurmu olmaz tabıı sofra harıka mamalar super afıyet olsun be seker :)
Tijen dedi ki…
Oooh, harika! Bu sofraya kim oturmak istemez? Palamuta gelince de, bence dilediğin malzemeyi ekleyebilirsin şekerim. Ben yol göstermek istedim, gerisi senin yaratıcılığına kalmış.
BALDAN TATLI dedi ki…
Yaa inanırmısın bugün aklımdan geçiyordun. Hazırladığım bir iftar sofrasının resmini çeksem diye. Sen benden önce davranmışsın. Hazırladığın sofra süper. Hepinize afiyet olsun..
Adsız dedi ki…
Elvan'cım afiyet olsun. Ah o yemekte bende olsaydımmmmmmmm.:)Hepsi harika gözüküyor. Güzel bir gece olmuş. Daha nicelerine. TÜLİN
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım dostlrınızın ellerine sağlık.Çok güzel hazırlanmışlar.Varyant'ı benim için görüntülemişsin sanki.Yine çok özledim İzmir'i.
Ayrıca seni sobeledim bilgin olsun.
sevgiler...
Damak Tadı dedi ki…
Tatlı Bocuruğum benim..
Bu harika sofrada bizler de olmak isterdik doğrusu!!Dostlarla yapılan iftarların tadı hep farklı olmuştur.Yiyeceklerin hepsi çok nefis görünüyor canım.Sizlere afiyetler olsun.
Tüm güzellikler seninle ve ailenle olsun canım benim.Sesini duymak ise o kadar mutluluk verici idi ki,sende hep mutlu ol canımın içi..

Sevgilerle.
renkler dedi ki…
Dostlar ile kalabalık bir iftar sofrası gibisi yok elbette... Evsahibesi de mutlaka yemek bloğu açmalı. Becerikli birine benziyor. Bir dost daha kazanmış oluruz ne iyi olur... Hayırlı ramazanlar canım...
Calimero Mutfakta dedi ki…
Hazirlayanlarin ellerine saglik.. Davete icabet edenlere tesekkurler:) izmir fotosu da cok yakismis.. Tesekkurler sevgili bocuruk
Bocuruk dedi ki…
Nino'cum,
Asıl şeker olan sensin:)) Hele o son yaptığım marsmallow lardan sonra. Teşekkür ederim canım. Allah dostlarımızı eksik etmesin çevremizden.
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Sağol. Senden öğrenecek o kadar çok şeyimiz var ki. İyi ki varsın:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Aslı'cığım,
Merakla bekliyorum güzel sofranı. İftar sofraları ve dostlarla iftar açmak gibisi yok hakikaten. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Tülin'ciğim,
Güzellik Serpil hanımın ve Zeki Beyin güzelliği, dostluğu. Sofra bir bahane. Ama kabul etmek lazım ki harika bir bahaneydi:))
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Serpil'ciğim,
Hadi bekliyoruz İzmir'e. Sobe için de çok teşekkürler, yazdım bile ve senin için balkonumdan bir İzmir manzarası daha:) Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Tatlım Gülüm,
Hepimize yetiyorsun o güzel içtenliğinle, sağolasın. Dileğim bir gün seninle de böyle sofralarda oturabilmek. Senin sesini duymak da benim için çok mutluluk vericiydi. Seni çok öpüyorum:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Renklercim,
Çok haklısın. Ev sahibemize yemek blogu açmasını bugün yine telefonda söyledim ama "emeklilik günlerimde ancak" dedi. O kadar becerikli ki. Çok da değişik tarifleri var. Ne yapalım o sayfasını açana kadar tariflerini ben yayınlarım artık:))
Sevgilerimle...

Sevgili Calimero,
Asıl ben teşekkür ederim güzel yorumun için:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ