BLOGUN HAYATIMIZDAKİ YERİ...

Yüzyüze tanışma şansı yakaladığım blog arkadaşlarımdan Sevgili Nilay beni Blogun Hayatımızdaki Yeri oyununa davet etmiş. Böyle oyunları, mimleri seviyorum ve de Nilay'cığıma çok teşekkür ediyorum:)

Eveett başlayalım;

1.Blog yazmaya ilk defa ne zaman başladım?

Blog yazmaya 5 Eylül 2006 da başladım. 2005 yılının Mayıs ayında Hürriyet Gazetesinde Portakal Ağacı sitesi ve Sevgili Hatice ile ilgili okuduğum haberden sonra hem portakal ağacını hem de linklerini takip etmeye başladım. Ve bu dünya çok hoşuma gitti. Yemek blogları haricinde diğer konularla ilgili bloglar ve kişisel günlükler de ilgimi çekti. Yaklaşık 1,5 yıl sonra ben de bu paylaşımın içinde yer almak istedim. Ve blogumu oluşturdum:)

2.Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

Hem belli bir çizgide olmasına dikkat ediyorum, hem samimi yazmaya çalışıyorum. Şimdi ne demek bu demeyin:)) Tam ortasını bulmaya çalışıyorum diyelim. Yemek konusunda çok başarılı bloglar var. Pasta konusunda da öyle. Ben özellikle annemin yemeklerini arşivlemeye çalışırken, kendi pişirdiklerimden de beğendiğim, güvendiğim tarifleri vermeye çalışıyorum. Ayrıca günlük yaşantımdan paylaşılmaya değer bulduğum şeylere yer veriyorum. Benimki ortaya karışık misali:)

3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?

Çocuklarla işim bittiğinde yani her ikisi de yattığında laptop um kimi zaman salonda kucağımda eşimle sohbetime, kimi zaman mutfakta masada TV de sevdiğim bir diziye eşlik ediyor. Bazen de işyerimde öğle tatillerimde yemek sonrası kahveme :)) Tabii bu işin yazım kısmı, ya yazılacakların hazırlanması? İşte fedakarlık isteyen asıl konu! Ama, verdiğim tarifler için kimi zaman yeni denemeler yapmak zorunda hissetsem de, mutfak benim için bir terapi alanı olduğu için hep keyif alıyorum. Şu sıralar tek sorun yüksek çıkan kolesterol değerlerimden dolayı Şef' den yasaklı olmam.

4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Artan bekleyiş demeyelim de, başlanılan işin sürdürülmesi sorumluluğu diyelim. En azından bu benim için böyle. Ama zorunlu bir hal almıyor bence. Sadece bu dünyayı ve arkadaşlarımı sevdiğim için ayrı kalmak istemiyorum ve mümkün olduğunca düzenli güncellemeler yapmaya çalışıyorum. Ziyaretler daha zorunlu bir hal alıyor aslında. Vakit azlığından ziyaret edemediğim yada ziyaret edip de yorum yazamadığım arkadaşlarım olunca rahatsızlık duyuyorum.

5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?

Allah sağlık ve imkan verdiği sürece diyeyim ben de. Nice güzel paylaşımlara inşallah.

Takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaşım bu oyuna katıldı. Daha önce davet edildiler mi bilmiyorum ama kabul ederlerse ve fırsat bulup cevaplayabilirlerse ben de yemek ve biz grubunun ve sayfasının kurucuları Sevgili Figen ve Sevgili Zeynep' i bu oyuna davet etmek istiyorum.

İyi haftalar:)

Yorumlar

Elvancığım,
İyi ki açtık bloglarımızı, sanal da olsa tanıdık birbirimizi. Ortak noktası pek çok olan bir sürü insan bu sayede tanıştı. İyi ki tanıdım dediğim çok özel arkadaşlarımdansın. Güzel paylaşımlarımızın uzun yıllar devamını diliyorum.
Sevgiler kucak dolusu...
Hulya dedi ki…
iyki acmissin,iyki tanimisz seni bocuruk,ne mutlu bana:)
akçahan dedi ki…
Blogun sayesinde seni tanıdığım için mutluyum Elvan. Sevgilerimle.
Safran dedi ki…
Elvancığım, iyi ki varsın, iyi ki tanıdık seni, daha uzun yıllar paylaşım içinde olmak dileğiyle...
Tijen dedi ki…
İzmir'e selam etmek için geldim Elvan'cığım, havalar sular güzel mi??
Tijen dedi ki…
Sivas buz gibidir şimdi ama haklısın, deniz kenarında olunca insanın içine işliyor soğuk. Brrr... Haftaya günlük güneşlik olacaktır! (Bana bir e-posta adresi verebilir misin Elvan'cığım?)
Aybike Ceylan dedi ki…
Guzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

Iyi ki acmisiz bloglari:)
NiNo dedi ki…
ayy canim ne guzel anlatmissin ya ne guzel seni daha yakindan tanima :D
Ferhanca dedi ki…
Elvan, ne güzel anlatmışsın.Böyle bir sakinlik hissettim ,huzurlu geldi.
Epeydir görüşemedik sanki.çok sevgiler selamlar
Damak Tadı dedi ki…
Canım,çok güzel anlatmışsın kendini..Anlatımında kendin gibi sakin ve huzurlu..İyi ki bu blog sayesinde seni görmemiş olsamda, sesini duymak ve kırk yıllık dost gibi hissetmek çok önemliydi benim için.Kısaca önemlisin ve değerlisin benim için canım bocuruğum..Seni seviyorum..

Sevgilerimi gönderiyorum..
nilay dedi ki…
Blog sayesinde seninle tanışmak çok keyifli arkadaşım...İyi ki yazmışız değil mi :)

öpüyorum
munevver dedi ki…
Elvan'cığım, merak edersin diye yazıyorum. Ben bir kaç günlüğüne geldim eve. Toparlayıp, yemek depolayıp, yarın tekrar Eskişehir'e gideceğim. Durum pek iç açıcı değil.

Sevgiyle ve sağlıkla,

Nane Limon.
GÜL BAHÇESİ dedi ki…
sizi az da olsa tanımış oldum çok güzel anlatmışsınız...blog doğru kullanıldığı sürece gerçekten çok güzel bir paylaşım sitesi bence...
Adsız dedi ki…
merhaba sobenin cevaplari çok guzel, sizi tanimak zevkli oldu, iyi pazarlar
Ferhanca dedi ki…
Elvan, dün kalpli kurabiye yaptım Amerika dan aldığın şekrleri pişmeden önce üzerlerine serptim ....bunu bana brisi söylemişti diyorum.hatırladım sen söylemişsin frıgoda.ekleyince gel bak gerçekten erimediler.Çok teşekkür edrim çok sevgiler.
Bocuruk dedi ki…
Burçin'ciğim,
Sorulara cevap vermeden önce düşündüğüm bir cümleyi sen yazmışsın. Ben unutmuşum yazmayı. Ortak noktaları olan insanlarız biz. Bu nedenle iyi anlaşıyoruz:) Sen de benim tanımaktan mutluluk duyduğum arkadaşlarımdansın.
Sevgilerimle...

Hülya'cığım,
Evet ya iyiki açmışım bu blogu ve iyiki seni de tanımışım:)
Sevgilerimle...

Semanur'cuğum,
Hemşehrim olarak yerin çok ayrı. Ben de seni tanıdığım için mutluyum:)
Sevgilerimle...

Safran'cığım,
Sen de iyiki varsın. Seni tanıdığım için de çok mutluyum. Umarım uzun yıllar sürdürürüz bu paylaşımları:)
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Bugün harika bir hava vardı burada. Haftaiçinde de bu şekilde devam eder umarım. Havalar nasıl olursa olsun bizim havamız iyi olsun:))
Sevgilerimle...

Aybike'ciğim,
Evet ya iyiki açmışız bşogları. Ben de iyi bir hafta diliyorum sana:)
Sevgilerimle...

Ninocum,
Sağol:) Daha da yakından tanışacağız inşallah bu yaz.
Sevgilerimle...

Ferhan'cığım,
Öyle bir his verebildiysem ne mutlu bana:) Huzur duyarak yaptığım bir iş olduğu için iyi yansımış demek ki. Son zamanlarda hepinize uğrayamıyorum:( Ama uğrayacağım.
Sevgilerimle...

Gülüüümmm,
Sen de benim için önemlisin. Asıl huzur senin sesinde var biliyor musun. O kadar yumuşacık bir ses ki. Ben de seni tanıdığıma, sesini duyduğuma çok memnunum. Umarım birgün yüz-yüze de tanışacağız.
Sevgilerimle...

Nilay'cığım,
Hem de ne keyifli:) Buluşmalarımızın fotoğraflarına bakıyorum aynı keyifle. İyiki yazmışız bence de:) Ben de seni öpüyorum canım arkadaşım.
Sevgilerimle...

Münevver Ablacığım,
Tahmin etmiştim:( Allah' dan ümit kesilmez. Allah'tan hayırlı şifalar diliyorum hastanıza. Sizlere de sabır ve güç-kuvvet.
Sevgilerimle...

Sevgili Gül Bahçesi,
Beğenmene sevindim. Herşey iyi kullanıldığı sürece güzeldir çok haklısın. Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Sevgili Kelebekli Saniyeler,
:) Beğenmene sevindim. Teşekkür ederim. Sana da iyi haftalar.
Sevgilerimle...

Ferhan'cığım,
Asıl teşekkürü Sevgili Işıl (hanimiş) hakediyor sanırım. Öyle güzel bilgiler veriyor ki. Ben onda okuduklarımı yazmıştım sana. İşine yaramasına ve vesile olduğuma çok sevindim. Teşekkür ederim. Hemen gelip baktım ama tarif henüz yüklenmemişti sanırım. Yine uğrayacağım:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Daha nice güzel yıllar paylaşımlarınızın devamını diliyorum canım. TÜLİN

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ