REVANİ
Malzemeler :
3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Şurubu İçin:
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı :
Yumurta ile şeker çırpıldıktan sonra, yoğurt, yağ, irmik, un ve kabartma tozu ilave edilir. Yağlanmış büyük boy bir borcamda, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir. Şurubu için şekerli su kaynadıktan sonra, limon ilave edilip altı kapatılır. Revani soğuk, şurup sıcak olacak şekilde üzerine dökülür. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben hindistancevizini tercih ettim.
Onbir ayın sultanı, mübarek Ramazan Ayı' nın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Allah'tan diliyorum ki; sofralarımızın bereketi, ağzımızın tadı eksilmesin...
Yorumlar
BEnimde bir tarifim var revani ama yogunluktan olsa grerk yayinliyamadim birturlu:)ellerine saglik canim.
Davet sofranizda cok guzel olmus.Ve kitap mimlerinizi takib etmeye calisicam .Ramazan sonrasi sanirim ferahliycam.
operimcanimarkadasim.
Sevgiler
Uzun zamandir kimseye yorum yazamadim bir turlu. Ama sen bana ilk yorumu yazan ve beni hic yalniz birakmayan icten ,samimi hissetmemi sagladigin ve guzel tariflerinden faydalandigim icin tesekkur etmeye geldim.Revani hakikaten cok guzel gorunuyor.super.
sevgiler,selamlar
kendiniz hakkında yazdığıklarınıza da bayıldım ,ben de herşey olsun tam olsun diyenlerdenim ,
sevgimle yazışmak üzere
Ellerine saglik, cok guzel olmus, olmali ve yemeliyim, sevgilerimi gonderiyorum.
ellerine sağlık. Enfessss
Revanin çok başarılı olmuş,ellerine sağlık.Sizlere afiyetler olsun canım.
Sevgilerle.
Tatlıyı ben yemek öncesi daha çok sever ve daha rahat yerim. Özellikle de ramazanda tatlı çok arandığı için neden olmasın? Zaten ben cevap verene kadar yemişsindir revanini. Afiyet olsun:)
Ortak yönlerimiz olmasına ben de memnun oldum. Zaten bunlar yakınlaştırıyor bizleri. Ramazan boyunca sıcak havalarda deniz özlemim daha da arttı biliyor musun?
Sevgilerimle...
Gülenay'cığım,
Olsun tatlım yayınlarsın. Koşuşturuyorsun şimdi sen kolay değil. Mimler de güzel hakikaten:)Biz de seni takipteyiz unutma!! Ben de seni ve Furkan ı çok öpüyorum.
Sevgilerimle...
Merhaba Neslihan,
Evet ya limon kabuğu rendesi çok güzel olur aslında. Ama her nedense güzel prensesim limon rendeleme diye tutturuyor bazen. Kimbilir annenin revanisi ne lezzetlidir. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Evet ya benziyor değil mi? İkisi de çok güzel olur. Ve klasik tarifler olmalarına rağmen bıkılmaz. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Ümran'cığım,
Canımmm ne demek. Rica ederim. Çok mutlu ettin beni yazdıklarınla. Sana böyle hissettirebildiysem ne mutlu bana. Her zaman gel canım arkadaşım. Revanimi de beğendiğine sevindim.
Güzel kızlarını ve seni öpüyorum:)
Sevgilerimle...
Hoşgeldin:)) Meral den geldiğine göre sen de bir kitapseversin ne güzel. Her zaman beklerim. Herşey olsun tam olsun demek güzel de biraz yıpratıcı yani çok da iyi bir huy değil.
Sevgilerimle...
Hande'ciğim,
Yapar ve umarım da beğenirsin. Evliliğimin ilk yıllarında şuruplu tatlılar korkuturdu beni. Ama inan çok da basitmiş. Dene olur mu?
Sevgilerimle...
Nazife'ciğim,
Farkındayım. Sen de çok yakın bir zamanda yayınlamıştın tarif. Çok güzel oluyor değil mi? Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Ferhan'cığım,
Evet başarılı oldu hakikaten. Hani vardır ya herşey oda ısısında ve yumurta ile şeker çok çırpılacak, un birkaç kez elenecek. Onlara dikkat edince oluyor sanırım. Evet yeni evlilerin ihtiyacı olabiliyor tariflere:) Teşekkürler.
Sevgilerimle...
Nino'cuğum,
Yorumlara bakıyorum da sevmeyen yok. Ne güzel çok sevindim beğenmene:)) Sağol.
Sevgilerimle...
Teşekkürler, demek ki ramazan bitmeden yapıyorsun ve yiyorsun:)
Sevgilerimle...
Zerrin'ciğim,
İnanmıyorum! Senin gibi bir sürü zahmetli şeyi mükemmel yapan biri revaniyi yapamayacak. Yapmak istememiş olabilirsin ama yapamamış olamazsın:)
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Papatya'cığım,
Teşekkür ederim. Madem seviyor hemen dene, inan memnun kalacaksın:)
Sevgilerimle...
Gül'cüğüm,
Beğendiğine çok memnun oldum. Teşekkür ederim canımm:)
Sevgilerimle...
Oya'cığım,
Evet yaa... tatlısız geçmiyor ramazan değil mi? Ben de kimi gün tatlı kimi gün güzel bir kek, kimi gün dondurma ile tatlısız bırakmadım evdekileri.
Sevgilerimle...
Şekeri yoğun olan tatlılarda ben de kaymak ihtiyacı duyarım. Yada Kemalpaşa nın yanına tahin:) Yoğurt da iyi fikir bence. Bir dahaki sefere yanına iki kaşık yoğurt koyup yemeyi deneyeceğim:)
Sevgilerimle...