Evden aşağıya doğru iniyoruz. Birazdan hiç değilse ayaklarım dizlerime kadar denizle buluşacak:) Ben ayakkabılarım elimde sahilde yürürken denize girmiş bir hanım gördüm ve ne iyi etmişsiniz girmekle dedim. O da "sabahtan beri yukarıdan seyrettik, dayanamadım" dedi. Sonuçta toplamda 3-4 kişi vardı denize giren. Ben hazırlıksızdım maalesef çünkü aylardır yağmayan yağmur bugün yağdı İzmir' e ve havayı da serinletti.
CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )
Bu çörekleri bir arkadaşımda yemiştim ilk olarak. Kayınvalidesi Tokat' lıymış. Ve o gün çörekleri kayınvalidesi yapmış bizim için. Cevizi hamur işlerinde özellikle severim. Ve tabii bayıldım. Hemen o akşam tarifini aldım. Bayatlamayan, özellikle çayın yanına çok yakışan ve kahvaltıda hem tuzlularla hem tatlılarla çok iyi uyuşan bir çörek bu. Yapılışı da oldukça kolay. Malzemeler : 2 çorba kaşığı maya ( ben dr.outker in poşetteki kuru mayalarından kullandım ) 1 çay bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı yoğurt 2 su bardağı mısırözü yağı ( herhangibir sıvı yağ da olur ) 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un ( beyaz un + tam buğday unu karışımı kullandım ) Ceviz içi ( iri doğranmış ) 1 yumurta, akı içine sarısı üzerine Yapılışı : Mayayı hamur yoğuracağınız kaba koyun. Şekeri ve tuzu ekledikten sonra ılık sütle mayalandırın. Maya köpürdükten sonra içine yoğurdu, yağı, yumurta akını, cevizi, kabartma tozunu koyup, alabildiği kadar yani kulak memesi yumuş