BAYRAMDA ÇANDARLI' DAN MANZARALAR

Bayramın ikinci günü Çandarlı' da ikinci baharlarını yaşayan en büyük teyzemlerin yanına gittik. Uzun yıllar Almanya' da çalıştılar. 3 çocuk büyüttüler, okuttular, evlendirdiler ve Almanya dönüşü uzunca bir süre yaşadıkları İstanbul' dan ayrılarak Çandarlı' ya yerleştiler.

Aslında Çandarlı ile ilk tanışmaları hala Almanya' da yaşayan ve Siemens de Makine Mühendisi olarak çalışan oğullarının yaptırdığı yazlığa gidip gelmeleri ile başladı. O kadar sevdiler ki burayı kendilerine Çandarlı' nın içinden bir ev alıp kışları da orada oturmaya başladılar.




Bu evde kışın oturuyorlar. Yazları ise o muheteşem manzaralı yazlığa geçiyorlar ama kışın oturdukları evin hemen önü de plaj. Yukarıdaki fotoğraf o plajdan:) Fotoğraftakiler de benim güzel prensesim ve evimin beter böceği miniğim.



Yazlığa gittiğimizde etrafı gezerken dikkatimi ilk çeken şey asma dallarına asılan torbalar oldu. Eniştem bu torbalara yaş üzümleri koyup, ağızlarını büzdürüp kapattıkları torbalarla astıklarını ve kış ortasında taze üzüm yiyebildiklerini söyleyip, yağmurun serinlettiği kışı andıran sonbahar mevsiminde yedirdi bizlere. Eğer kışın ortasında da bu lezzette oluyorsa, harika, enfes,nefis...





Bu da teyzemin dağlar kızı reyhanı. Yazlıklar konum itibariyle tam da dağa yapıldığı için saksıda da olsa dağların kızı reyhan:))

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Candarli'da cok guzel gunlerim gecmistir:)Htirladim simdi.

Canim iyi bayramlar dilereim.Operim cok.
Ne güzel görüntüler yakalamışsın gerçekten. Umarım bizlerde hayatlarımızın ikince baharını böyle içimizin açılacağı manzaralara sahip yerlerde geçirebilirz. Geçmiş bayramın kutlu olsun...
renkler dedi ki…
Emeklilik için mükemmel bir yer gibi gçrülüyor. Kızınla oğlunun da yer aldığımanzara beni dedemlerin yazlığına götürdü. Sabahları hava kapalı ise deniz çarşaf gibi olurdu. Hava hafif serin, mis gibi kokardı. Balkonda salıncakta oturup denizi izlemeye bayılırdım. Hey gidi günler...
Hulya dedi ki…
en güzel bayram sizin olmuş,iyki gezmıssın ve fotoğraflamıssın.ne guzel..
Tijen dedi ki…
Elvan'cığım,
Yorumun gelmemiş olmalı çünkü gelen her yorumu yayınlamıştım. Kusura bakma ne olur. Bu kadar ayrıntılı bir Çandarlı hikayesi anlattığın için çok teşekkürler. Bilmem söylemiş miydim, ODTÜ Şehircilik'te okurken bir alt sınıfımız Çandarlı'yı çalışmış, biz bir kaç arkadaş onlarla proje gezisine katılmıştık. Ne güzel yerler görmüştük. Sonra bir daha görme şansım olmadı Çandarlı'yı.
NiNo dedi ki…
canim ya neguzel manzalarlar bole uzumlere bittim :)
Adsız dedi ki…
ELvan cığım şöyle bir oh demişsin gibi geldi bana. Nİhayet biraz uzaklaşma frıstaın oldu demek. Sizin için de balayı gibi olmuştur eminim :) Çandarlıya bayıldım. Ne kadar güzelmiş. Üzümler de nefis. Ama reyhan, o bir başka... Öpüyorum canım...
Elvan'cığım,
Üzümlerin görüntüsüne bayıldım. Kırmızılı yeşilli çok lezzetli görünüyor. Bayram tatillerinin en güzel taraflarından biri sıklıkla göremediğimiz sevdiklerimizi ziyaret edip sohbet etme fırsatı bulabilmek değil mi?
Sevgiler,
Selamlar... Burçine Katılıyorum. Üzümler ne kadar güzel çıkmış. Sulu sulu... Şimdilerde yaz meyvaları son demlerini yaşıyor. Fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Sevgiyle... http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/
SenaBera dedi ki…
Ben de çok sevmediğim halde (çekirdeklisini)üzümlere bayıldım
tabii manzaraya da ..Güle güle, sağlıkla otursun teyzenler evlerinde inşallah ....
Sevgiler...
Adsız dedi ki…
Elvan'cım ne güzel fotoğraflar yayınlamışsın bayıldım süper valla. Allah içine sindirsin. Bu arada bulut resmi çok ilginç. Bir erkek profili saçları uçuşan, sakallı ve sivri çeneli gibi. TÜLİN
SEDA dedi ki…
Ne kadar güzel fotoğraflar bunlar böyle. Özellikle üzüm salkımlarına bayıldım.Maşallah diyelim...
ayseyaman dedi ki…
Sevgili Bocuruk
bu güzel fotoğrafları paylaştığın için teşekkkürler, deniz harika görünüyor, mükemmel bir durgunluk, sakinlik!
Hele sarmalar üzümler bu tadlar bambaska!
Teyzenize özendim doğrusu, bir an için kendimi hayal ettim; yıllarca gurbet çektikten sonra İstanbula dönmek yerine acaba sehirden uzak bir küçük denizli kasabada yaşarmıydım..:)
gecmis bayramin mubarek olsun
sevgilerle
. dedi ki…
hoşgeldin,çok güzel anılarla dönmüşsün.fotoğraflar çok güzel.tam bizlik yerler,emekli,yaşlı git ömrüne ömür kat.
sultan sönmez dedi ki…
Elvan'cığım ,
Ne güzel fotoğraflar eşliğinde anlatmışsın.Oraları hiç görmedin ama inan senin sayende görmüş kadar oldum..Saolasın.
Ağzına ve yüreğine sağlık...
daimamutfak dedi ki…
Sevgili elvan ne güzel manzara bu böyle..Hele üzümlerin torbalanma fikri müthiş. yapmasamda öğrenmek güzel..paylasımın için sağol...neriman
Bocuruk dedi ki…
Gülenay'ım,
Ne güzel sana güzel şeyler hatırlattıysam:) Karşıyaka'da oturanlar için en yakın tatil yerlerinden birisi Çandarlı. Ve çok da güzel bir yer.
Ben de seni ve Furki'yi çok öpüyorum:)
Sevgilerimle...

Sevgili Böğürtlengözün Annesi,
Evet umarım bizler de böyle huzur duyacağımız güzel yerlerde geçiririz emekliliğimizi. Hani bir hikaye var ya zengin bir adam balık tutan birine daha çok balık tut sat, işte şöyle yap böyle yap zengin ol falan demiş. Balıkçıda eee sonra deyince sonra bir sahil kasabasından ev alıp hergün balık tutarsın deyince ben zaten şimdi de onu yapıyorum demiş. Hepimiz çocuklarımızı büyütüp hobilerimizi yapmayı amaçlamıyor muyuz? Eniştem ve teyzem bunu başarmışlar. Darısı başımıza:)
Sevgilerimle...

Renklercim,
Evet, hava kapalı olunca deniz çarşaf gibi olur. O gün de öyleydi. İnan kıpırtı yoktu. Birara yağmur yağarken damlalar hareketlendirdi o kadar.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Hülyacım, canım evet ya çok iyi oldu. Özellikle bana çok iyi geldi. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim.
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Sizin gördüğünüz zamana göre değişmiştir mutlaka ama seni tanıdığım kadarıyla burası tam senlik. Bir de herşeyin tazesini, özellikle de balığın tazesini her an bulabileceğin bir yer. Sakin, huzurlu, güzel:) Önümüzdeki yaz kısmetse ben çocuklarla kaçacağım bir kaç gün. Umarım senin de tekrar görme şansın olur.
Sevgilerimle...

Ninocum, değil mi ama? Üzümler o kadar lezzetliydi ki anlatamam. Ve kış ortasında da aynen böyle oluyormuş. İnsan inanamıyor.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Handecim, nasıl da biliyorsun arkadaşına iyi geldiğini. Hep sıkıntılı günler, iş, hergün aynı şeyler. Bir günlüğüne uzaklaşmak bile yetti. Balayı konusu pek olmadı desem. Büyükler, çocuklar derken. Bir de yalnız başımıza kaçma ihtiyacımız var:))
Sevgilerimle...

Burçin'ciğim,
Hakikaten teyzeme karşı çok ayıp oluyordu. Bir türlü fırsat bulup da gidememiştik. Sonuçta 1 saatlik yol. Dediğin gibi bayramın en güzel taraflarından biri böyle şeyler:) Üzüm benim dediğim, sizlerin de beğendiği kadar vardı inan.
Sevgilerimle...

Sevgili Aysel,
Her mevsimin getirdiklerinin tadını çıkarmalı, haklısın. Hepiniz de beğendiniz üzümleri ne güzel:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Senabera,
Çekirdekli üzümü benim kızlar da sevmiyor. Ben hiç ayırmam doğrusu. Üstelik üzüm çekirdekleri antioksidan madde içeriyor:) Evet teşekkürler, umarım daha uzun yıllar sağlıkla otururlar.
Sevgilerimle...

Tülin,
Dikkatli arkadaşım benim. Fotoğraf tam çıkmış demek ki çünkü bizim de gördüğümüz şey aynı senin tariflediğin gibiydi:)
Sevgilerimle...

Seda'cığım,
Senin gibi çok güzel fotoğraflar çeken birinden bu beğeniyi duymak memnun etti beni:) Teşekkürler.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ayşe,
Gurbet çok zor. Yıllarca teyzem hasretlik çekti birçok şeye, şimdi tadını çıkarıyor kavuştuklarının. Dilerim ki sen de özlemini çektiğin şeylere kavuşur ve doya doya yaşarsın. Bunu hakediyorsun!
Sevgilerimle...

Sevgili Sibel,
Epeydir sayfana gelmediğimi farkettim yorumunu görünce ve hemen uğradım. Çok güldüm yine:)) Çandarlı' da dolaşırken özellikle dikkatimi çeken şey evsahiplerinin ikinci baharını yaşayan insanlar olduğuydu. Darısı başımıza:)
Sevgilerimle...

Sultan'cığım,
Beğendiğine sevindim. Bloglar bu işe de yarıyor. Ben de birçok arkadaşım sayesinde görmediğim belki de hiç göremeyeceğim yerleri görmüş gibi oluyorum. Bunu ben de başarabildiysem ne mutlu bana:) Sen de sağol.
Sevgilerimle...

Neriman'cığım,
Ne güzel değil mi? Ben de bilmiyordum, öğrendim ve çok da hoşuma gitti. Bakarsın birgün bizim de yapmamız gerekir. Ne dersin? Teşekkürler.
Sevgilerimle...
ev perisi;) dedi ki…
Çandarlı'da nefiste ama sanki şu üzümcükler daha nefisssssssssss;))
Selen dedi ki…
Yazlık da kışlık da çok huzurlu görünüyor Elvancığım. Güle güle otursun teyzenler. Siz de keyfini çıkartın :)
Aybike Ceylan dedi ki…
Reimler cok guzel, ne iyi etmissiniz. Sevgiler
mavimantar dedi ki…
Merhaba,dediğiniz gibi Çandarlı K.yaka oturanlar için ulaşımı en kolay tatil yerlerinden biri.Ne zaman o güzargahtan geçecek olsam, burnumu aracın camına yapıştırıp , gözden kaybedene kadar bakarım o güzelim manzaraya.Ve hep o adaya çıkmak geçer aklımdan.
Yiyeceklerin, üzümün,reyhanın ,o güzelim manzaraların fotoğrafları bir yana ,en çok saçlarını rüzgara vermiş ,bıyıklı,sakallı , gözlüklü bulut amcanın fotoğrafına hayran kaldım.Dahası masaüstü yaptım.Harika çıkmış.Elinize,yüreğinize sağlık.
Nenoni dedi ki…
Ben de senden bir hafta önce Çandarlıdaydım.Annemler kasabaya bir kilometre mesafede yazlıktaydılar.Hala daha oradalar.Çok güzel henüz ortamı bozulmamış bir yer.
ece dedi ki…
:((((
Blogumla ilgili soruşturma geçiriyorum...
o nedenle uzun zamandır yazmıyorum hiç birşey...
ya başka bir blogla devam edeceğim yada tamamen bitireceğim bu blog olayını...
o yüzden canım sıkkın...
ne kendi bloguma nede siz arkadaşlarımın bloguna girip yorum dahi yazmıyorum çünkü bana yazılan yorumlardan bile birşeyler çıkarmaya çalışıyorlar :(((
Mutlu Kum Taneleri dedi ki…
Resimlere bayıldım , harika bir manzara.
Neslihan dedi ki…
Elvancığım, Çandarlı'yı hiç görmemişim ama fotoğraflardan güzel bir yer olduğu anlaşılıyor
Üzümleri çok beğendim
Sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Değil mi ama Şükran'cığım?
Sevgilerimle...

Selen'ciğim,
İyi dileklerin için çok teşekkürler. Sağlık olsun da çıkartırız tadını:)
Sevgilerimle...

Aybike'ciğim,
Beğenmene sevindim, saol:)
Sevgilerimle...

Sevgili Mavimantar,
Çok memnun oldum:) Görüntü benim çok ilgimi çekmişti. Bulutlar arada böyle oyunlar oynar insanlara. Ülkemizin bir çok yeri ayrı ayrı güzellikte. Bu güzellikleri hakkınca yaşayabilmek dileğiyle:)
Sevgilerimle...

Nenoni'ciğim,
Ne güzel demek annenşerin yazlıkları var orada. Belki ben gezerken karşılaştım onlarla kimbilir? Sen bu güzellikleri benden daha iyi biliyorsun o halde:)
Sevgilerimle...

Ece'ciğim,
Ya ne soruşturması? Senin blogunda soruşturulacak ne varmış ki? En kısa zamanda olumsuzluklardan kurtulup keyfinin yerine gelmesini diliyorum.
Sevgilerimle...

Sevgili Mutlu Kadın,
Beğenmene sevindim. Zaten o kadar güzel yerler ki beğenilmeyecek gibi değil.
Sevgilerimle...

Neslihan'cığım,
Çok popüler bir yer değil belki ama çok uzun bir sahile sahip, muhteşem manzarası var ve de en önemlisi çok temiz bir havası var. Üzümler harika değil mi? Sanki İzmir'de üzümü bol bol yiyen biz değilmişiz gibi bana da çok farklı ve çok lezzetli geldi:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ