"RAMAZAN GELDİ, HOŞGELDİ" ETKİNLİĞİ İÇİN TAZE FASULYE KAVURMASI

Sevgili Süheyla'nın evsahipliği yaptığı etkinlik için bir türlü yeni bir tarif hazırlayamamıştım. Katılmayı da çok istiyordum. Bugün iftar için yaptığım taze fasulye kavurması ile katılabileceğimi düşündüm. Taze fasulyeyi bir zeytinyağlı, bir kıymalı sulu yemek yapıyorsam bir de kavurmasını yaparım daima. Böylece bu güzel yaz sebzesinin her hafta soframızda kimseyi bıktırmadan yenmesini sağladığımı düşünüyorum. İftara da yakışıyor bence. Etkinlik için umarım gecikmemişimdir. Sevgili Süheyla'ya bu anlamlı aya yakışan etkinliğinde kolay gelsin diyor ve teşekkür ediyorum.



TAZE FASULYE KAVURMASI







Malzemeler :

1 kg taze fasulye

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

200 gr kıyma

2 adet domates

Tuz, kırmızı toz biber, karabiber

2 adet küp şeker


Yapılışı :


Fasulyeleri temizledikten sonra 1 parmak uzunluğunda doğruyarak, haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede sıvıyağda yemeklik doğradığımız soğanları pembeleştirip, kıymayı koyarak kavuruyoruz. Daha sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ilave ediyoruz. Hep birlikte biraz daha kavurup, haşlanıp süzülen fasulyelerimizi ilave edip, tuzunu, kırmızı toz biberini, karabiberi ve küp şekeri ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekerek pişmesini bekliyoruz. Pişince sıcak sıcak servis ediyoruz. Dileyenler tencerede küçük boşluklar açıp 1 veya 2 yumurtayı bu boşluklara dağıtarak yumurtalı bir kavurma haline de getirebilirler.

Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu, iyi bir hafta diliyorum:)

Yorumlar

Ellerine sağlık Elvan'cığım, çok lezzetli görünüyor. Çok severim, hiç bıkmadan yerim.
Sevgiler,
LaMa dedi ki…
Fasulyeyi ve kavurmalari cok seven biri olarak bu yemegi de cok sevdigmi belirtmek isterim,
saygilar :)
Sanem dedi ki…
Bana bu sene taze fasulye tursusu kurdu bir arkadas, olsun da tursunun kavurmasini yapicam. Turkiyedeyken hic yememistim, burada ogrendim kavurmasini, bayildim.
Sevgiler
Açalya dedi ki…
ellerine sağlık,
bu arada birbirimize pek uğramadığımızı farkettim, üzüldüm. Belki de ben uğramadım uzun süredir. Bir de kendi kendime gelin güvey mi oluyorum bilemedim ama sanırım beni linklerinden de çıkarmışşın (yoksa hiç mi koymadın? aşkolsun her iki durumda da) sevgiler.
Bocuruk dedi ki…
Burçin'ciğim,
Teşekkür ederim. Benim de bıkmadığım bir yemek. Beğendiğine de sevindim:)
Sevgilerimle...

Lama'cığım,
Karadeniz'in fasulye turşusu da kavrulur değil mi? Ben de çok severim her iki kavurmayı da.
Sevgilerimle...

Sanem'ciğim,
Evet turşu kavurması daha da harika olur. Ama turşusu yoksa böyle kavurmayı da dene. Beğeneceğini umuyorum.
Sevgilerimle...

Açalya'cığım,
Biran beni de tereddüte düşürdün:( Yoksa dedim yanlışlıkla sildim mi? Hemen arattım sayfada ve hemen de bulundun. Siler miyim hiç seni? Uzun zamandır uğramayan sensin ama bence çok doğal çünkü ilgin şimdi minik bebişinde ve daha çok aynı şeyleri paylaştığınız kişilere ziyaretler yapmış olabilirsin. Her zaman geleceğim ben sana ve seni de her zaman beklerim. Seni ve oğluşunu öpüyorum:)
Sevgilerimle...
munevver dedi ki…
Elvan, sizin ev de bizim gibi. Bir z.yağlı, bir etli, bir kavurma. Artık bitiyor diye üzülüyorum biliyor musun? Taze fasulyenin lezzeti ne donmuşunda ne de kurumuşunda var. (Haydi haksızlık etmeyeyim kurumuşu bir nebze daha güzel, donmuşa göre.)
Eline sağlık.
Nane Limon.
Açalya dedi ki…
amanın utandım şimdi, dediğin gibi ismimi aratsaydım yukarıdaki salak mesajı yazmazdım :( evet haklısın bebek bloglarına fazlaca gittim, eski dostları ihmal ettim. geleceğimdir artık.
Punto dedi ki…
Fasulye turşusundan yapılan kavurma ile büyüdüm. Ama İstanbul'da turşuluk fasulyeler pek yok. Daha doğrusu Karadeniz'in içli fasulyelerini göremiyorum. Her yerde içsiz fasulye var. Bu fasulyenin turşusunu kuran var mı? Kavurması nasıl olur? Beni aydınlatırsanız eşime turşu kurdurup "kavurma" hasretini gideririm.
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık Elvan cığım. Afiyet olsun. Öpüyorum canım...

lezzetaski.com
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık Elvancım.
Hayırlı Ramazanlar.
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım
Küçükken taze fasülyeden nefret ederdim. kardeşimle birlikte hep ağlayarak yerdik.Çünkü annem bu bitmeden masadan kalkılmayacak derdi.Ama şimdi zeytinyağlısına ölüyorum meğer ne güzel şeymiş bu.Niye ağlarmışım ki bilmem.Kavurmasını ise hiç denemedim ama en yakın zaman da deneyeceğim.Sen güzel diyorsan güzeldir o..Elelrine sağlık..
sevgiler....
Safran dedi ki…
Elvancığım şu görüntü resmen bitirdi beni, ellerine sağlık canım, tam Ramazan'a uygun çok hafif, harika bir seçim olmuş, sevgilerimi gönderiyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum :)
Adsız dedi ki…
Yahu şaka gibi..

ben yorum yazmayı beceremeyen bir şahsiyetim sanırım. Bu üçüncü yorumum.

Canım Bocuruk sana severim yazına 2 yorum bıraktım nasıl ikiside gelmedi anlayamadım. :((((

Yeniden aklına geldiğime teşekkür edeyim. SOnra bu yorum göndermeyi nasıl beceremiyorum diye karar kara düşünmeye gideyim.

Yanaklarından öpüyorum
pervin dedi ki…
sevgili elvan ellerine sağlık fasulyen çok güzel gözüküyor zebze yemeklerini her zaman çok severim ramazan etkinliğinede çok yakışır kolay gelsin hoşçakal..
Bocuruk dedi ki…
Münevver Abla'cığım,
Ne güzel:) Benzeşmek hoşuma gitti. Fasulyenin kurutulmuşu kendine has hoş bir tatda oluyor bence de. Bu yazı da yaz gibi geçiremesem de ben yazın bittiğine de çok üzülüyorum. Ama sağlık olsun da!
Sevgilerimle...

Açalya'cığım,
Utanacak birşey yok ki. Aslında bu şekilde sorman beni önemsediğini gösterdiği için hoş bile. Ben de seni önemsiyorum canım:) Her zaman gel, ben de geleceğim geliyorum da zaten:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Punto Amca,
Samsun'a eşimin ailesinin yanına gittiğimizde çok yedik fasulye turşusunu da kavburmasını da. Turşunun tarifini en kısa zamanda size ulaştıracağım. Ben kavurmasının nasıl yapıldığını biliyorum ama turşusunu bilmiyorum.
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Teşekkür ederim. Ben de seni ve kızımı öpüyorum:)
Sevgilerimle...

Nazife'ciğim,
Teşekkür ederim. Sana ve ailene de hayırlı ramazanlar.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Serpil'ciğim,
Çocukken kıymeti bilinmiyor nedense. Ben de farklı değildim:)) Ya asıl sizin yaptığınız fasulye turşusunun kavurması çok güzel oluyor. Ama bunu da dene fasulye bitmeden inan pişman olmazsın.
Sevgilerimle...

Safran'cığım,
Beğenmene çok sevindim. Teşekkürler. Keşke ikram edebilseydim:)
Sevgilerimle...

Zerrin'ciğim,
Yok canım ya sen niye beceremiyesin. Beta blogger dan beri var ve bu sorun zaman zaman oluyor. Yorum yönetimini kaldırsam mı acaba? Bıkmadan deneyip bıraktığın bu sıcacık yorum için çok teşekkürler:)
Ben de seni öpüyorum.
Sevgilerimle...

Sevgili Pervin,
Değil mi ama? Sebze gibisi var mı? En sağlıklı yemekler böyle olanlar. Ne güzel yemeklerimiz var bizim. Teşekkür ederim:) Yine beklerim.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK ELVANCIM..SEBZE DEYİNCE AKAN SULAR DURUR BENDE , AH BİDE İÇİNDE KIYMA OLMASAYDI YEMEDE YANINDA YATMALIK :)
SEVGİLER
SAYGILAR
Adsız dedi ki…
Elvanım çok severim taze fasulyeyi hele bu ohh harika olmuş
ben karadeniz yemekleri hakkında pek değil hiç bişey bilmiyorum ama sen ister yeni ister arşivden katıl nasıl istersen öyle katıl ben büyük keyif alırım
sevgiyle
NiNo dedi ki…
canim ellerine saglik buralarda hasret kaliyorum bu lezzete afiyet olsun ic ceke ceke ole bakakalan nino :(
Bocuruk dedi ki…
Teşekkür ederim Burçin'ciğim. Ya aslında tarifde yazmadım ama kıymasız da yapabilirsin ve yumurta kırabilirsin seviyorsan. Ben kıymayı özellikle çocuklar için koyuyorum. Hem sebze hem et yemiş olsunlar diye:)
Sevgilerimle...

Yeşim'cim,
Beğenmene sevindim. Etkinliğine yapabilirsem yeni bir tarifle yapamazsam arşivimden bir tarifle katılabileceğim, iyi oldu yani:)
Sevgilerimle...

Nino'cum,
Yollayayım sana taze fasulye. Kıyamam sana yaa!
Sevgilerimle...
MMO dedi ki…
Harika görünüyor! Bayılırım fasulye kavurmasına..En kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık..
Sevgiler :)
MMO dedi ki…
Harika görünüyor!! Bayılırım fasulye kavurmasına :)
Artık kendim de yapabileceğim sayende. Ellerine sağlık
Sevgilerimle :)
nilay dedi ki…
Yumurtalı fasulye kavurmasına bayılırım...ellerine sağlık arkadaşım :)

öpüyorum kocaman
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Tombuk,
Üstelik çok da kolay:) Teşekkürler yorumun için.
Sevgilerimle...

Nilay'cım canım arkadaşım,
Ben bu sefer yumurtalı yapmamıştım ama genelde kıyma koymadığımda yumurtalı yaparım ve ben de baylıyorum her iki türlüsüne de. Sebze olmazsa olmaz! Teşekkürler canım öptüm seni:))
Sevgilerimle...
BALDAN TATLI dedi ki…
Bende severim fasulye kavurmasını. Tokatlı bir tanıdığımız yedirmişti. Çok da severim.Ama yumurtalısını. Sevgiyle ka. Uzun zamandır yememiştim. Hatırlattığın için teşekkürler. Sevgiyle kal.
Bocuruk dedi ki…
Aslıcım,
Ben de diğer arkadşlarımın sayfalarını gezerken aaa diyorum epeydir yapmamıştım bu yemeği ne iyi oldu bu hatırlatma. Canım bu defa yumurtalı yapmamıştım ama genelde yumurta kırarım ben de. Umarım yapıp yersin bu günlerde:)
Sevgilerimle...

Şükran'cığım,
Selam sana da canım:) Bebiş iyidir umarım ki. Onu kokla yerime!
Sevgilerimle...
akçahan dedi ki…
Merhab Elvan severim fasulye kavurmasını, ellerine sağlık. Ben hiç görmediğim rahmetli anneannemin usulu ile az su ile haşladıktan sonra, bol soğan ile soteleyip, azıcık süt ekleyip, pişirdikten sonra yumurta kırıp, bol da pul biber ekliyorum, tavsiye ederim. Çok az haşladığım için süt ekleyip, pişirince fazla pişmiş olmuyor. Sevgiler, hayırlı Ramazanlar.
yaban mersini dedi ki…
cnm.ben bu şekilde bir yemeği ilk kez gördüm.ilgimi çekti..kolay ve lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.slmlar..
ayseyaman dedi ki…
Bocuruk
bizim oranın fasulyeleri başka güzel oluyor, buradakiler uzun ince tadı tuzu pek yok..
Öyle özledim ki bizim sebzeleri meyveleri...
Ellerinize sağlık
sevgilerle
Bocuruk dedi ki…
Semanur'cuğum Merhaba,
Allah mekanını cennet etsin. Sevgili anneannenin tarifine göre ben de yapacağım. Eminim çok güzel olacak. Sana ve ailene de hayırlı ramazanlar.
Sevgilerimle...

Süheyla'cığım,
Denemeni tavsiye ediyorum canım. İstersen kıymasız yumurtalı da yapabilirsin. Tümüyle zevkine kalmış bir durum.
Sevgilerimle...

Yaman Ayşe'ciğim,
Çok üzülüyorum ben ya. Böyle vatanımızdan ayrı birçok şeye özlem duyuyorsunuz. Ama tabii sizlerin de güzel amaçları var. Allah emeklerinizin karşılığını versin. Keşke sana sebze meyve gönderebilsek!
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ