SEVGİLİ ARKADAŞIM SELMA'NIN BÖREKLERİ

Sevgili arkadaşım (hatta dostum demek daha doğru olur) Selma, ne zaman onlara gitsek Şef çok sevdiği için çeşit çeşit börek yapar. Aşağıda tariflerini vereceğim böreklerden ilki yani domates sulu olan böreği evin beyi yapmış bu defa. Tarifini gazetelerin birinin verdiği yemek dergisinden almışlar. Çookkk çoookkk güzel olmuştu. Aslında biz bu börekleri yiyeli çok oldu. Çok beğendiğim için fotoğraflarını çekmiştim. Ama biliyorsunuz vakitsizlikten sayfamı istediğim gibi güncelleyemiyorum. Kısmet bugüneymiş.

Tariflere geçmeden önce son 10 gündür falan benim sayfama girdiğinde kendiliğinden açılan oldukça pis site reklamları ve sayfaları için bu konuya maruz kalmış bütün arkadaşlarımdan özür dilerim. Sayfamdaki sayaçtan olduğundan emin olduktan sonra sayacı kaldırdım. Aynı sayacı bir kez daha kaldırıp tekrar eklemiştim sayfama. Baktım bir türlü kesilmiyor bu pis reklamlar ve sayfalar tekrar kaldırdım. Umarım bir daha böyle bir şeyle karşılaşmam.

DOMATES SULU KIYMALI BÖREK



Malzemeler :

1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
3 adet yufka
Tuz, karabiber

Yapılışı :

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için bir kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates sulu karışımı gezdirin. İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates sulu karışım ile ıslatın. Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı dörde bölerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates sulu karışımı en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

PIRASALI GÜL BÖREK



Malzemeler:

1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kg pırasa
250 gr lor peyniri
tuz, kırmızı biber
1 kg yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :

2 yemek kaşığı sıvıyağda ince doğradığınız pırasaları kavurun. Tuz ve biberini ekleyip karıştırdıktan sonra ılındığında lor peynirini ekleyin. Yufkaları ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölüp üçgen parçalar elde edin. Yufkaların geniş kısımlarına pırasalı içten koyup önce rulo daha sonra spiral şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yanyana dizin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak karıştırın. Karışımı tepsiye didiğiniz böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tariflerin her ikisi için de Sevgili Selma'cığıma çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki ziyaretimiz için sabırsızlandığımı da bilmesini istiyorum:))

Hepimize mutlu, sağlıklı ve huzur dolu günler olsun...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
merhabalar,

domates sulu börek muhteşem görünüyor...denemek istiyorum...bir sorum var...domates suyu hazır mı yoksa taze domatesten mi elde edeceğiz???
cevabınız için şimdiden teeşkkür ederim...
sevgilerimle,
ilkay
Bocuruk dedi ki…
Sevgili İlkay,
Çok iyi bir soru sağol:) Tarifteki domates suyu hazır olanlardan, ancak böreği hazırlayan arkadaşım domates suları olmadığı için domates rendelediğini ve onu kullandığını söylemişti. Yazacaktım aslında ama unutmuşum. Denersen sonucu yaz olur mu? Şimdiden ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
renkler dedi ki…
Domates sulu börek çok ilginç. Ben kıymalı börek yaparken domatesi rondodan geçirir, kıymalı harcın içine katarım ve biraz sulu yufkaların arasına yoyarım. Öyle daha çok hoşuma gidiyor. Ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
Afiyet Olsun. Tarifi güzel gibi tadının da öyle olduğuna eminim.Sağlıklı günler dilerim. TÜLİN
Bir Derin Masalı dedi ki…
Bocuruk cuğum ilk defa domates soslu börek duyuyorum mutlaka denemem lazım. Nefis görünüyor valla...Pırasalı ise zaten bütün otlu börekler gibi favorilerimdendir...Ellerinize sağlık... Öptüm...
Adsız dedi ki…
sevgili bocurukcuğum,

cevabın için çok teşekkür ederim canım,ilk fırsatta deneyip sana haber vermek istiyorum.
tarif için tekrar sağolasın,
sevgilerimle,
ilkay
Bocuruk dedi ki…
Renklercim,
Demek ki domatesin verdiği sulu tat senin hoşuna gidiyor. Ben de kupkuru böreklerdense böyle börekleri daha çok seviyorum. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Teşekkür ederim Tülincim!
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Evet canım börek zevklerimiz uyuşuyor demek ki. Denersen şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun. Ben de seni öptüm canım:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
İlkay'cığım merhaba,
Ne demek canım her zaman gel her zaman sor, seve seve cevap veririm. Görüşmek üzere:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ