SEVGİLİ ARKADAŞIM SELMA'NIN BÖREKLERİ
Tariflere geçmeden önce son 10 gündür falan benim sayfama girdiğinde kendiliğinden açılan oldukça pis site reklamları ve sayfaları için bu konuya maruz kalmış bütün arkadaşlarımdan özür dilerim. Sayfamdaki sayaçtan olduğundan emin olduktan sonra sayacı kaldırdım. Aynı sayacı bir kez daha kaldırıp tekrar eklemiştim sayfama. Baktım bir türlü kesilmiyor bu pis reklamlar ve sayfalar tekrar kaldırdım. Umarım bir daha böyle bir şeyle karşılaşmam.
DOMATES SULU KIYMALI BÖREK
Malzemeler :
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
3 adet yufka
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için bir kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates sulu karışımı gezdirin. İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates sulu karışım ile ıslatın. Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı dörde bölerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates sulu karışımı en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
PIRASALI GÜL BÖREK
Malzemeler:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kg pırasa
250 gr lor peyniri
tuz, kırmızı biber
1 kg yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
2 yemek kaşığı sıvıyağda ince doğradığınız pırasaları kavurun. Tuz ve biberini ekleyip karıştırdıktan sonra ılındığında lor peynirini ekleyin. Yufkaları ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölüp üçgen parçalar elde edin. Yufkaların geniş kısımlarına pırasalı içten koyup önce rulo daha sonra spiral şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yanyana dizin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak karıştırın. Karışımı tepsiye didiğiniz böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Tariflerin her ikisi için de Sevgili Selma'cığıma çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki ziyaretimiz için sabırsızlandığımı da bilmesini istiyorum:))
Hepimize mutlu, sağlıklı ve huzur dolu günler olsun...
Yorumlar
domates sulu börek muhteşem görünüyor...denemek istiyorum...bir sorum var...domates suyu hazır mı yoksa taze domatesten mi elde edeceğiz???
cevabınız için şimdiden teeşkkür ederim...
sevgilerimle,
ilkay
Çok iyi bir soru sağol:) Tarifteki domates suyu hazır olanlardan, ancak böreği hazırlayan arkadaşım domates suları olmadığı için domates rendelediğini ve onu kullandığını söylemişti. Yazacaktım aslında ama unutmuşum. Denersen sonucu yaz olur mu? Şimdiden ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
cevabın için çok teşekkür ederim canım,ilk fırsatta deneyip sana haber vermek istiyorum.
tarif için tekrar sağolasın,
sevgilerimle,
ilkay
Demek ki domatesin verdiği sulu tat senin hoşuna gidiyor. Ben de kupkuru böreklerdense böyle börekleri daha çok seviyorum. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Sevgilerimle...
Hande'ciğim,
Evet canım börek zevklerimiz uyuşuyor demek ki. Denersen şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun. Ben de seni öptüm canım:)
Sevgilerimle...
Ne demek canım her zaman gel her zaman sor, seve seve cevap veririm. Görüşmek üzere:)
Sevgilerimle...