İLK İFTAR DAVETİM

Bu ramazan babamın rahatsızlığından dolayı annemleri iftara davet edemedim. Kardeşlerim menümün güzel olduğu bir akşam oruçlarını bizde açtılar, birlikte iftar yaptık ama bu bir davet sayılmazdı. Neyse babam iyi olsun inşallah da daha çok yemekler yeriz kısmetse. Babamı çarşamba günü doktorlarına götürdük yani onu lenf kanserinden dolayı takip eden bölüme. MR da çıkan dalağın büyümesini de, gözüken iki kitleyi de, kan değerlerinin düşüklüğünü de önemsemediler. Israrla bunların neden olduğunu sorduğumda da lenfomalı hastalarda zaman zaman bu gibi durumlar olur cevabını verdiler. Belini düzeltirsek bu hasta zaten kontrollerine gelebilen bir hasta gelir ve bu sorunları çözeriz deyip, beyin cerrahına gönderdiler bizi. Orda da ameliyatlık bir durumunun olmadığı söylenip, yeni ilaçlar yazıldı. Bütün bunlar bize mantıklı gelmese de doktor olan onlar. Umarım iyileşip ayağa kalkacağı günler yakındır. Ama durumu 1 hafta daha aynı şekilde seyrederse hastanenin döner sermaye şeklinde çalışan profesörlerinden birinden randevu alıp, götürmemiz lazım diye düşünüyoruz. Allah bütün hastalara acil şifalar versin.( Amin )

Bu seneki ilk iftar davetini çok sevdiğimiz, aile dostu olduğumuz arkadaşlarımıza verdik. Aile dostu diyorum ki gerçek anlamda dost insanlar. Benim güzel prensesimle yaşıt çok tatlı, çok efendi bir oğulları var. Ben evimizin beter böceğine hamileyken eşim yurtdışına çalışmaya gitmişti. Ve doğumda da yanımda olamadı. Eşimin yurtdışına gitmesinden itibaren bir çok ailece görüştüğümüz arkadaşlarımızın aksine bu dost aile benle iletişimlerini hiç kesmedi. Yine evimize ziyarete geldiler, beni ve güzel prensesimi dışarıda yemeğe götürdüler ve doğum yapıp odama alınıp gözümü ilk açtığımda ailem dışında karşımda gördüğüm insanlardı onlar. Yakın zannettiğim bir kaç arkadaşım zamanı şunu bunu bahane edip hastaneye gelmediler bile. Üstelik ben bu gibi durumları yakın dediğim insanlar için hiçbir zaman atlamayan bir insanımdır. Herneyse, işte birçok arkadaşım yabancı gibi davranırken bu dost insanlar her zaman bana dostluklarını sonuna kadar hissettirdiler. Bu yaptıklarını hiçbir zaman unutamam ve onları hepimiz çok seviyoruz. Umarım dostluğumuz hayat boyu devam eder. Gelelim menümüze :




Ezogelin çorba
Soslu patlıcan kızartması
Unlu kabak kızartması
Yoğurtlu havuç
Çerkez tavuğu
Çorbalı ve kremalı tavuk
Domatesli pirinç pilavı
Mevsim salata
Kolay Börek
Hurma
Pastırma

Güllaç



Bu çok sevdiğimiz ailenin hanımı canım arkadaşım da gelirken yaptığı kabak tatlısını getirmiş. Ki zaten ne yapsa müthiş güzel ve lezzetli yapıyor. Harika bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık canım arkadaşım :) Havalar bugünlerde güzel gittiği için balkona hazırladığım sofrada çok güzel bir iftar açtık. Allah tekrarını nasip etsin inşallah. Sonrasında hemen çayımızı içtik. İftarda çay çok aranıyor doğrusu. Çok güzel bir sohbetle neşeli ve keyifli bir gece geçirdik. Biraz önce onları yolcu edip, kalan birkaç işimi de tamamladıktan sonra sıra geldi bu güzel geceyi sizlerle paylaşmaya. Çorbalı kremalı tavuk çok lezzetli bir yemek. Ama soframızın resmini çekmeyi unuttuğum gibi bu güzel yemeği de fotoğraflamayı unuttum. Bir dahaki sefere resmini çektiğimde sizlerle paylaşacağım. Güllacımı süsleyemedim ama resmini çektiğim için ekleyeceğim. Tadı çok güzeldi. Böreği fotoğraflarken evimizin beter böceği elini uzatmak istedi. Aslında onun eli olmadan bir kaç poz daha çektim. Ama ellerinin o tatlı görüntüsünü sizinle paylaşmak istedim. Resimler konusunda kusuruma bakmayın. Normalde güzel fotoğraf çekerim ama yemek fotoğraflamak zormuş . Ve hep aceleye geliyor bu iş. Gittikçe daha iyi olacak diye umuyorum. Bu arada Sevgili Binnur'un sitesinden aldığım ezogelin çorba, Sevgili Ebrulilezzetler sitesinden aldığım güllaç ve de Sevgili Sibel'in kahvesinden aldığım kolay börek tarifleri aynen o sitelerde göründükleri gibi güzel oldular. Hepsine bu tarifleri bizlerle paylaştıkları için buradan teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Ebruli Lezzetler dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Ebruli Lezzetler dedi ki…
Güllaçı yapmana ve beğenmenize çok sevindim. Sevgiler,
Adsız dedi ki…
bugun bir arkadasim hamiltonda gidecek benim bulundugum sehirde turk bakkali yok ona tek ismarladigim sey gullac oldu nasil ozledim bir bilseniz siteniz cok guzel hele kiziniz o guzel minnacik eli hersey cok guzel bu arada bende izmirliyim siz neresindensiniz izmirin?
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ebru,
Sayfanı çok beğeniyorum. Tesbit ettiğim denemek istediğim başka tariflerin de var. Onlar da güzel olur eminim. Sağol...

Sevgili Asya,
Ben de senin sayfanı tanımış oldum ne güzel. Ben aslen İzmirli değilim ama 1985 den beri burda yaşıyorum. Görüşmek üzere :)
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhaba Canım
babanın rahatsızlığından ötürü çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum, geçtiğimiz 1 ayda benim annemin rahatsızlığı ile geçti. Annemede MR çekildi. Onunki sinsi sinsi vucuduna zarar veren Hipertansiyon, beyin kılcal damarlarında tıkanıklıklar oluşturmuş. Şu an için tehlikeyi atlattı. Ama bundan sonra çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Sahip olduğun dostların için çok mutlu oldum. Aranızdaki bağlılığın giderek güçlenmesini katmerlenerek güzelleşmesini dilerim.
Herşey gönlünce olsun
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Anneciğine de çok geçmiş olsun canım ona çok iyi bakın. Yorumun ve dileklerin için de çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk'cuğum,
Canım babacığına tekrar acil şifalar diliyorum,umarım en kısa zamanda herşey düzelir.
Bahsettiğin dostlarına öncelikle bende teşekkür ediyorum sizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı.Bu tür dostluklar yajın akrabalardan bile gün gelirki daha da yakın olduklarını hissettirirler insana.Çok sevindim böyle dostlarının olmasına.
Menü harika tatlım (asıl harika olan sensin)ellerine sağlık..Şu resimde mimik bir tatlı el görüyorum yerim o eli ben tatlı tatlı.Allah nazarlardan saklasın ve ağız tadınız bol olsun canım.Çok güzel bir hafta diliyorum,hemde çokkkkk güzelllll.

Sevgiler,kocaman öpüyorum..
renkler dedi ki…
Ellerine sağlık canım,

Güllacı eşim çok sever ama ben hiç sevmem. Yapmayı da bilmem ve inatla da öğrenmek istemiyorum. Ona bir süpriz yapıp denesem mi acaba:-)
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Gül,
Yine çok güzel yazmış ve çok güzel dileklerde bulunmuşsun saol canım :)Ben de sana ve ailene çok çok güzel bir hafta diliyorum.

Sevgili Renkler,
Teşekkür ederim. Bence yarım ölçü de olsa eşine sürpriz yap ve yesin. Belki sen de kendi yaptığını tattığında seversin :)
pınar dedi ki…
babana çok geçmiş olsun bocuruk.
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Çok teşekkür ederim.
Koyubeyaz dedi ki…
Bocuruk öncelikle acil şifalar diliyorum. Dualarım sneinle insallah hersey düzelicek ve saglıgına en kısa zamanda kavusacak babacıgın. Insanın gercekten dostum diyebilmesi ne kadar guzel birsey... Allah daim etsin dostlugunuzu ve harika bir ifter olmus elleirne saglik...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Koyubeyaz,
Çok teşekkür ederim. Ben de herşeyin iyi olacağını umuyorum inşallah... Evet insanın hayatta gerçek dostum diyebileceği insanlar çok önemli değerini bilmek lazım.
Sevgilerimle...
umran dedi ki…
Harika bir menu ellerine saglik.Dostlugunuz da hic bitmesin.Babacigina allahtan acil sifalar diliyorum.Sevgilerimle.
Adsız dedi ki…
Gecmis olsun diliyorum ben de..Bu guzel gunlerin hurmetini Rabbim sifa versin ins...
Adsız dedi ki…
Sevgili bocuruk babana acil şifalar diliyorum geçmiş olsun yemeklerin hepsi çok güzel eline sağlık ebru

Benide eklermisin? Tşk
Berceste dedi ki…
Bocurukcugum, o minik ellerin sahibini benim yerime bir yer misin lutfen :D Hakikaten o eller olmadan eksik kalacakmis fotograf !
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama baban icin o yapilanlara benim kafam cok yatmadi. Bu isin uzmani doktorlari bulursaniz cok daha iyi olur gibi geliyor bana. MR disinda saniyorum adi PET idi bir makina daha varmis, hastaligin vucudun hangi bolgesine ne kadar yayildigini gosteriyormus. Su anda bir Cerrahpasa Tip fakultesinde var benim bildigim bir de ozel bir klinikte varmis saniyorum. Aklinizda bulunsun. Vucudun neresinde olursa olsun, kendi haline birakmak, mucadeleyi birakmak gibi geliyor bana ve sintigrafiyi atlamislarsa baska bir tetkiki atlama riskleri var diye de endisedeyim. Sen de biraz internette konu ile ilgili arastirma yap istersen. Cancer research uk bu konuda iyi bir kaynak olabilir. (Benim o konu ile ilgili postumdan liklere ulasabilirsin) Sevgiler
Adsız dedi ki…
Sevgili Bocuruk,babanızın rahatsızlığına üzüldüm,inşaallah sıkıntılarınız son bulur ve babanız eski sağlığına kavuşur.
Bocuruk dedi ki…
Ümran'cığım,
Çok teşekkür ederim. Allah nerde varsa bütün hastalara acil şifalar versin inşallah...

Sevgili Lama,
Ne güzel söylemişsin bu güzel günlerin, bu mubarek günlerin hürmetine Allah şifa versin inşallah (amin). Babam dinine oldukça düşkün bir insandır. İlk defa oruç tutamadığı gibi 3 aydır namaz da kılamıyor. Zaten çok duygusallaştı. Zaman zaman bu sebeplerle ağlıyor. Neyse sizleri de üzmek istemiyorum. Ben onun düzeleceğine inanıyorum inşallah...

Sevgili Berceste,
Çok haklısın. Dediğim gibi bana da bir çok şey mantıksız geliyor. Ancak lenfoma ile ilgili şeyleri söyleyen doktor babamı 6-7 senedir takip eden doktorlardan. Annem bugün yine hastaneye gidip bu defa da ortopediden randevu alacak. Babam öyle istiyor. Beli düzelirse diğer konuları daha rahat halledebileceğini söylüyor. Neden hastaneye yatırmadıklarını anlamak ise çok zor. Haber verdiğin alet için teşekkür ederim. Araştıracağım.Görüşmek üzere...

Sevgili Beyhan,
Çok teşekkür ederim. Hastalık hem hasta için hem sevenleri için çok zor. Allah'tan herkese sağlık, sıhhat diliyorum.

Hepinize SEvgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ebru,
Şimdi farkettim ki seni atlamışım. Ne olur kusuruma bakma. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Aslında böyle birçok kişiyi de üzmüş oldum. Bu konudan hiç bahsetmesemiydim diye düşündüm bugün. Sizleri üzmeyi istemem. Çünkü öyle yada böyle herkesin hayatında bir takım sıkıntılar var.
Seni tabii ki de eklerim. Bu konuda da atladığım için üzgünüm canım :)
Sevgilerimle...
akçahan dedi ki…
Merhaba,
Paylaştığım konak görüntüleri arasında, Susamışlar konağı daha çok beğenildiği için, iç mekan görüntülerinde tercih etmiştim. Konakta yaşayan ailenin bir ferdiyle karşılaşmış olmak ta çok ilginç ve hoş benim açımdan. Tam da neler yaşandı kimbilir bu konakta düşünceleriyle bir yazı kaleme alırken. Günlük hayat, düğünü ölümü, sevinci kederi, adetleri nasıl yaşanırdı o günün Sivas konağında derken. Halanızla veya diğer büyüklerinizle, görüşüp bizlere aktarma imkanınız olursa memnun olurum.

Babanıza acil şifalar dilerken, etrafınızda hep gerçek dostlarınızla çevrili olsun diyorum. Sevgiyle kalın.
Bocuruk dedi ki…
Merhaba,
Aslında dün o yorumu yazmadan önce detaylı bilgi alayım istedim. Ancak annemle görüşme olanağım olmadı. Yorum konusunda da sabırsız davrandım. En kısa zamanda annemden alacağım bilgileri mutlaka sizlerle paylaşacağım.
İyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
kedi dedi ki…
Eline sağlık.Balkonda yemek yemekte ayrı bir keyif dimi?
Bocuruk dedi ki…
Teşekkür ederim. Evet gerçekten ayrı bir keyif balkonda yemek yemek ve yaz boyu balkonda yiyoruz biz. Ama sanırım artık böyle havalar gerilerde kaldı, hava bayağı kışa döndü :(
munevver dedi ki…
Bocuruk,önce babana acil şifalar diliyorum.Aynı durum bizim ailede de var Ama ablacığım çok şükür iyi..İnşallah öyle devam eder..Berceste yazmış.Biz PET CT yaptırdık.Vücutta milimetrik kitleyi tesbit ediyor.Nerede varsa..İçiniz rahatlar.Dotorunuza bir danışın derim.
İftar yemeklerin nefis eline sağlık.Beni linklerine almışsın teşekkür ederim.Benim blğum 5 aylık,seni yeni buldum.Ben de seni ekliyeceğim.Tekrar görüşmek üzere sağlıklı,güzel günler..
nanelimon...
munevver dedi ki…
Bocuruk,bu kadar olmaz.Ben sana yorum yazarken,sen de bana yazıyormuşsun.Aynı anda.Telepati bu.Sevgilerimle.....
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Münevver,
Çok teşekkür ederim. Ablacığına da geçmiş olsun ve de gözünüz aydın. Darısı başımıza inşallah. Berceste'nin ve senin bahsettiğin bu tarama yöntemini soracağız. Sağolun. Benim blogum daha 2 aylık sayılır ve de ben çok acemi hissediyorum kendimi bu konuda. Ama blog dünyasında olmaktan memnunun. Ben sizleri epey uzun zamandır takip ediyordum. İlk etapta bende iz bırakan blogları eklemiştim. Demek ki sen de onlardanmışsın :) Evet ya hakikaten kalp kalbe karşıymış :))
Sevgilerimle...
akçahan dedi ki…
Merhaba;

Blogumda, Sivas Konağından Düşüncelere isimli bir yazımı paylaştım. Bakmak isterseniz..
Bocuruk dedi ki…
Çok teşekkür ederim. Tabii ki bakmak isterim. Bu arada annemle rahat rahat konuşabildiğimiz ilk anda susamış konağı ile ilgili detaylı bilgi alıp sizinle paylaşacağım inşallah.
ArMeda dedi ki…
Merhaba bocuruk babanın hastalığına çok üzüldüm çok geçmiş olsun allah şifa versin davet menün çok güzel ellerine sağlık canım sevgiler..
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk'cuğum,
Tatlım babacığının sağlıgı inşallah iyidir,allah sağlıgını versin.

Susamışlar konağı ile ilgili bilgileri müsait bir zamanında ayınlarsan çok mutlu olurum.Heyecanla bekliyorum.

Sana ve güzel ailene güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiyle kal,kalın..
elma kurdu dedi ki…
selam bocuruk, babanın rahatsızlığına çok üzüldüm acil şifalar diliyorum. bu konuda seni çok iyi anlıyorum çünkü benim de ananem yaklaşık bi altı aydır kanserle mücadele ediyor gerçi ben uzakta olduğumdan hiç ilgilemiyorum ama ananemle daha çok ilgilenen izmirdeki ablamdan bilgileri alıp telefonla ananeme ulaşabiliyorum inşallah baban ve tüm şifa bekleyen hastalar çok acı çekmezler.iyileşirler diyemiyorum çünkü tüm hastaların iyileşmesinin mümnkün olmadığını biliyorum. eminim iftar menün nefis olmuştur ellerine sağlık allah kabul etsin.ben de senin gibi birkaç defa iftar yemeği verdim ancak hiçbirini görüntülemediğim için blogumda yazmadım inşallah başka davetleri yazarım bloguma.SEVGİYLE KAL
akçahan dedi ki…
Tekrar Merhaba Bocuruk,
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler. Babanıza şifalar ve ailenize selamlar.
Adsız dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Bizim için yazdıkların çok duygulandırdı. Bizde sizleri çok seviyoruz. Vermiş olduğun o ilk iftar davetinin bizim için olması çok mutlu etti.Emin olki kalpler karşılıklı.
Harika bir sofraydı. Herşey düşünülmüştü.Dostça bir ortamdı.
Hazırlamış olduğun siten de bir harika sürekli olması temennisiyle.

Ogüzel kızlarını öpüyoruz.

Serpil
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Armeda,
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Bu mübarek günlerde Allah dualarımızı boş çevirmez inşallah...

Gül'cüğüm,
Canım arkadaşım inan sana hayranım. Hepimizin gönlünü almayı o kadar iyi biliyorsun ki. Çok teşekkür ederim. Susamışlar konağı ile ilgli bilgileri annemle konuşup öğrendiğimde Sevgili Akcahan' a bildireceğim. Sana da yazarım canım. Babamla ilgili henüz tam bir tedavi başlamadığı için durumunda bir düzelme yok. Ama iyi gelişmeler olacağını umuyoruz. Ben de sizlere güzel haftasonları diliyorum canım...

Sevgili Elmakurdu,
Haklısın bu hastalık çok zor ve iyileşir denmesi çok güç bir hastalık. Ama insan umudunu kaybetmek istemiyor. Annanene de çok çok geçmiş olsun. Allah şifalarını versin. Bu arada davet sofralarını fotoğraflamak hakikaten zor bir iş. Ben de henüz bunu istediğim gibi yapamıyorum. Resimlerini görmesek de senin de çok güzel sofralar hazırladığına eminim. Kendine ve karnındaki bebişine iyi bak :)

Sevgili Akcahan,
İnan yazdıklarımdan çok daha fazla övgüyü hakediyorsun. Emeğin ve anlattıkların ve de bana hatırlattıkların için çok çok teşekkürler...

Canım Arkadaşım,
Aslında sizlere bu sofraları daha sık hazırlamak isterim. Ortamın dostça olması sizin o güzel dostluğunuzdan kaynaklanıyor. Bizleri sevdiğinizi biliyorum çünkü bunu çok güzel hissettiriyorsunuz. Birlikte daha nice güzel sofralara oturalım inşallah... Sitemi beğenmene de çok sevindim. O kadar güzel yemekler yapıyorsun ki bence sen de bu işe el atmalısın :)
Ben de Alper'ciğimi çok öpüyorum.

Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ