Patatesli-Havuçlu Salata

Özellikle yazın yoğurt, mayonez ve sarmısaklı karışımlarla yapılan salataları çok seviyorum. Bu salatayı cumartesi akşamı gelen arkadaşlarım için annem yapıp göndermişti. Soğuk servis yapıldığı için ferahlık hissi veren bir ikramdı. Ellerine sağlık anneciğim... Bu arada babam daha iyi gibi. En azından günde bir defa da olsa yardımla kalkabiliyor. Tekrar mr ve tomografi istediler. Bu günlerde onları çektirmeye çalışacağız. İnşallah iyi netice alırız. Gelelim tarifimize;


Malzemeler :

1/2 kg patates
3-4 tane orta boy havuç
2-3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı mayonez
7 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta
3 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp ezin, rendelediğiniz havuçları patatesler sıcakken ekleyin. Yoğurt, mayonez ve tuzla dövülmüş sarmısağı ayrı bir kapta iyice özleşene kadar karıştırın.
Bu karışımdan salatanın üstünü kaplayacak kadarını ayırıp, geri kalanını patates ve havuç ile karıştırıp, servis tabağına alın. Salatanın üzerini kalan yoğurtlu karışımla kaplayıp, haşlanmış yumurtanın beyazları ile kenarını, ufalanmış yumurta sarısı ile de ortasını süsleyin. Aralara dereotu kıyarak süslemeye ekleyin.

Yorumlar

Damak Tadı dedi ki…
Selammmm,
Ben geldim,hoşbulduk hiç zahmet etme lütfen çok kalmıcam..Zira salatanın kokusunu alır gibi olup soluğu burda aldım canım.Harika olmuş ellerine,kollarına sağlık.

Bu arada duyurulur www.gurme.net
büyük bir hırsız herkesin tariflerini çalıyor,aman sahip çık tariflerine ve resimlerine canım.

Sevgiyle kal canım..
Bocuruk dedi ki…
Hoşheldin Gül,
Beğendiysen ne mutlu bana :) Her zaman beklerim. Ben de senin pastana bayıldım. Senin de ellerine sağlık.
Hırsızlık olayından gündüz tijen hanımın sitesi vesilesi ile haberim olmuştu. Ancak bağlantım kötü olduğu için sayfaya bakamamıştım. Eve gelince çıkmış aklımdan sayende hatırladım hemen bakacağım. Tepkisiz kalınmamalı...
Sevgilerimle..
pinomino dedi ki…
bocurukcum..hoşgeldin blog alemine:) siten hayırlı olsun..bayılıyorum yemek bloglarına..ben şu sıralar hep klasik takılıyorum zaman darlığından..özendim çok vallahi:)
görüşürüz canımmm..öpptümmmm...:)
Bocuruk dedi ki…
Pinocuğum merhaba,
Çok mutlu ettin beni saol. Sayfana, çizimlerine bayılıyorum. Ben diğer yemek bloggerlarına göre oldukça acemi sayılırım. Çok güzel şeyler hazırlayanlar var. Hepsinin ellerine sağlık. Ben de çalıştığım için genelde klasik takılıyorum ayrıca farklı şeyler yapsam da her zaman görüntülemem mümkün olmuyor. Ama blog aleminde olmaktan çok memnunum. Sizlerle mesajlaşmak da çok güzel. Herzaman beklerim :)
Ben de öptüm canım...:)
Sevgiler
Age35 dedi ki…
Hımm....mutlaka deniyeceğim bu güzel tarifi...Babana da çok geçmiş olsun.
Nenoni dedi ki…
Hoşgeldin bocuruk...
Bocuruk dedi ki…
Age95 tarif çok değişik değil belki ama gerçekten lezzetli bir ikram denersen sevinirim tabii... Geçmiş olsun dileğin için de çok teşekkür ederim.
Nenoni hoşbulduk. Sen de sayfama hoşgeldin. Aranızda olmaktan çok mutluyum.
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum.Sevgilerimle,
me dedi ki…
hoşgeldin bocuruk :)
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ponçik,
Teşekkür ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ