Önce; sayfamın adı neden bocuruk? Eşimle tanıştığımız öğrencilik yıllarımızda hep "bıcırık" derdi bana ve evlenip bir de iki çocuk sahibi olup, yaş da ilerledikçe eklenen kilolar nedeniyle "bıcırık oldu bocuruk" esprisi yapılıp duruyor aramızda... Ve ben de portakal ağacı takibi ile başlayan blog tutkunluğuma, 11 yaşındaki büyük kızımın, güzel prensesimin ısrarlarıyla kendi blogumu yazmaya karar vererek devam ediyorum. Ancak 3 yaşındaki küçük kızım, evimizin beter böceği buna ne kadar izin verir kestiremiyorum doğrusu... Bakalım hayırlısı....
CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )
Bu çörekleri bir arkadaşımda yemiştim ilk olarak. Kayınvalidesi Tokat' lıymış. Ve o gün çörekleri kayınvalidesi yapmış bizim için. Cevizi hamur işlerinde özellikle severim. Ve tabii bayıldım. Hemen o akşam tarifini aldım. Bayatlamayan, özellikle çayın yanına çok yakışan ve kahvaltıda hem tuzlularla hem tatlılarla çok iyi uyuşan bir çörek bu. Yapılışı da oldukça kolay. Malzemeler : 2 çorba kaşığı maya ( ben dr.outker in poşetteki kuru mayalarından kullandım ) 1 çay bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı yoğurt 2 su bardağı mısırözü yağı ( herhangibir sıvı yağ da olur ) 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un ( beyaz un + tam buğday unu karışımı kullandım ) Ceviz içi ( iri doğranmış ) 1 yumurta, akı içine sarısı üzerine Yapılışı : Mayayı hamur yoğuracağınız kaba koyun. Şekeri ve tuzu ekledikten sonra ılık sütle mayalandırın. Maya köpürdükten sonra içine yoğurdu, yağı, yumurta akını, cevizi, kabartma tozunu koyup, alabildiği kadar yani kulak memesi yumuş
Yorumlar