Önce; sayfamın adı neden bocuruk? Eşimle tanıştığımız öğrencilik yıllarımızda hep "bıcırık" derdi bana ve evlenip bir de iki çocuk sahibi olup, yaş da ilerledikçe eklenen kilolar nedeniyle "bıcırık oldu bocuruk" esprisi yapılıp duruyor aramızda... Ve ben de portakal ağacı takibi ile başlayan blog tutkunluğuma, 11 yaşındaki büyük kızımın, güzel prensesimin ısrarlarıyla kendi blogumu yazmaya karar vererek devam ediyorum. Ancak 3 yaşındaki küçük kızım, evimizin beter böceği buna ne kadar izin verir kestiremiyorum doğrusu... Bakalım hayırlısı....
ELMALI TURTA
Annelerimizin günlerinde en çok yaptıkları elmalı kurabiyenin başka bir versiyonu bu tart bence. Hep çok zor zannederdim bu tarifi, ta ki blog arkadaşlarımı evimde ağırlayacağım zaman Sevgili Ufuk un tarifi ni deneyene kadar. Çok da beğenildi. En kısa zamanda sizler de deneyip tadına varın bu enfes tarifin ;) Malzemeler : Hamuru için : 250 gr tereyağı oda sıcaklığında 2 adet yumurta 10 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri İçin : 4 adet rendelenmiş süzülmüş elma (ben 6 adet kullandım) 8 çorba kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Üzerine serpmek için pudra şekeri Yapılışı : Tereyağı şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize yapışmamaya başladığında un eklemeyi bırakın. Yuvarlak veya kare küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın. Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini kalıba yayıp kalanını streçleyip 10 dakika kadar
Yorumlar