KAKAO KREMALI MUZLU PASTA



Sevgili eşim, etrafındaki bir çok kişinin ona hitap ettiği şekli ile "şef" pastaları çok sever. Haftasonu ramazan öncesi ona pasta yapayım dedim ama pandispanyası konusunda tembellik yapıp hazır pastaban kullandım. İlk defa "karmez" marka pastaban denedim. Ve çok da memnun kaldım. Tarifte göreceksiniz ki tembelliğim sadece kek konusunda değildi ve krema için de Dr.Outker pasta kreması kullandım. Ama tadı çok güzel olmuştu inanın. Teyzem ve küçük kızı babamı ziyaret ettikten sonra bize de uğradılar ve onlara da pastamdan ikram etme şansı buldum. Pandispanyanın hazır olduğuna inanamadılar:)

Malzemeler :

1 adet sade pastaaltı keki (pastaban)
1 büyük kupa vişne-elma suyu
1 paket kakaolu pasta kreması
1 adet muz

Yapılışı :

Dr.Outker kakaolu pasta kremasını üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayın. Pastaaltı kekinin alt parçasını vişne-elma suyunun yarısı ile ıslatıp, hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Kremanın üzerine ince ince muz dilin. Üst parçayı koyup onu da meyve suyu ile ıslatın. Kremanın geri kalanını pastanın önce üzerine sonra yanlarına sürün. En üstüne çekilmiş bolca fındık koyarak hem süsleyin hem de fındığın o güzel tadı pastanıza lezzet katsın.

Yorumlar

elma kurdu dedi ki…
selam bocuruk bloguma ilk mesaj senden geldiği için benim için çok anlamlıydı teşekkürler.siz annelik konusunda baya tecrübeli gibisiniz bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ben de hayırlısıyla kasım sonu aralık başı gibi oğluşuma kavuşucam inşallah herşey yolunda gider sizinle tekrar görüşmek üzere .bu arada blogunuza göz attım çok güzel hazırlamışsınız sizden rica etsem sizi linklerim arasına asıl kaydedeceğimi anlatır mısınız? cevabınız dört gözle bekliyorum hayırlı ramazanlar, sevgiler
Damak Tadı dedi ki…
Canım benimmm,
Kremalı pastalarda yaparmış canımcım..Ellerine sağlık tatlım,inan muhteşem olmuş tatmaya gerek yok .Bence yapmadan yapmaya fark var,sen içine mutlaka sevgini koydun dımı kımselere çaktırmadan.))Allah ağzınızın tadını bozmasın canım.Daima sevgiyle kal ailenle..Çok güzel hafta sonu geçirmen dileği ile.Sevgiyle kal..
Adsız dedi ki…
Bocuruk merhaba pasta çok güzel oluyor bende yapmıştım hemde çok pratik ellerine sağlık sevgiler Ebru
umran dedi ki…
Ellerine saglik pasta cok guzel gozukuyor.
kalimeero dedi ki…
bocuruk merhaba, ismin cok sirin:) sitende basarilar diliyorum. boyle pratik tariflerin de devamini beklerim. ogrenci milletine faydali olmak babindan:) selamlar, sevgiler.
Bocuruk dedi ki…
Segili Elmakurdu,
Blog ile ilgili sorularına senin sayfanda yazdığım yoruma yardımcı olmaya çalıştım. Umarım işe yarar. Anneliğe gelince soracağın şeylere elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki. Senin de doğumuna az kalmış. Öncelikle son aylarda kendini yorma sakın yüksek bir yerlere uzanmaya çalışma bol bol uyu. Bebeğin ilk günleri zor olacak ama sakın unutma hepsi geçecek. Keyfini çıkarmaya çalış. Ben de blogger a girdiğimde seni linklerime ekleyeceğim. Görüşmek üzere canım :)

Canım arkadaşım Gül'cüğüm,
Yapıyorum işte bir şeyler aslında tabii ki evde hergün birşeyler pişiyor ama benim henüz fotoğraflama alışkanlığım oluşmadı onun için kısıtlı kalıyor tariflerim. Ama senin ve anneciğinin becerisine ulaşmam zor canım. Sen de ailenle çok güzel bir haftasonu geçir inşallah. Kalbi sevgi dolu güzel arkadaşım :)

Sevgili Ebru,
Çok teşekkür ederim. Senin de ezo gelin çorban o kadar güzel duruyordu ki bu akşam iftarı dışarda açıp içtim ben de. Yapmaya çalışsam yetişmeyecekti. Güzel tariflerinin devamını bekliyorum :)

Ümran'cığım,
Beğendiğine sevindim canım. Yine gel olur mu :)

Sevgili Kalimeero,
Canım çok teşekkür ederim. Evet pasta hakkaten pratik. Gerçi böyle herşeyi hazır kullanınca tembellik yaptığımı düşünüyorum. Ama haftaiçi saba 7 de evden çıkıp akşam 6 da girdiğim ve yapılacak tek işin yemek pasta yapmak olmadığı için evdekileri de pastadan mahrum etmemek lazım değil mi :)

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Sevgili Elvan,

Siteni çok beğendim. Yoğun bir iş, evlilik, ev işleri filan yanında bir de böyle lezzetler hazırlayıp sunmak kolay değil. Senin bir de iki tane çocuğun var. Allah bağışlasın. Bakalım benim çocuk olunca ben hala böyle şeylerle uğraşabilecek miyim. Ellerine sağlık.

Sevgiler,

Selin (www.selincaglayan.com)
kuzine dedi ki…
Sevgili Bocuruk;
Tembellikten öte zaman yetmiyordur.
Bazen kısa zamanda böyle lezzetleri yakalayıp evdekilere sürprizler yaparak, şaşırtmak eğlenceli.
Umarım babanız dah iyi olmuştur.

Sevgiler.
Bocuruk dedi ki…
Selin'ciğim,
Ziyaretin ve beğenin için çok teşekkür ederim. Evet çocuklarla zor. Ama yemek yapmak çok zevkli aslında. Sorun Sevgili Kuzine nin de dediği gibi vakitsizlik sanırım. Allah sana da güzel ve sağlıklı çocuklar versin inşallah.
Görüşmek üzere :)

Sevgili Kuzine,
Zaman konusunda çok haklısın. Ama dediğin gibi bir şekilde güzel tatları da sağlamak lazım evdekilere öyle yada böyle:)
Babama gelince hala yatıyor mr ve tomografi sonuçlarını aldık dalak büyümüş ve iki kitle var dün de tekrarlanan kan sonuçlarını aldık. Kan ve demir oldukça düşük. Ayın 4 ünde onu takip eden doktorlardan randevusu var umuyoruz ki tedavi yaparlar ve düzelir. Bildiğim bir şey var ki onun gibi sağlıklı dinç ve canlı olmasına alıştığımız bir babayı yatakta çaresiz yatarken görmek çok zor :((

Sevgilerimle...
Hulya dedi ki…
merhaba bocuruk;
ismine bayildim.babanla ilgili yazdiklarini okuyunca cok uzuldum,en kisa zamanda sifa bulur ins.
hayirli ramazanlar
Age35 dedi ki…
Yine döktürmüşsün..Ellerine sağlık..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Hülya,
Teşekkür ederim. Sana ve ailene de hayırlı ramazanlar :)

Sevgili Age35,
Sağol. Aslında buna döktürmek denmez ama idare ediyoruz ne yapalım:) Sayfanı okumayı seviyorum. Senin de ellerine sağlık.

Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ