HAYIRLI RAMAZANLAR VE SODALI BÖREK



Sevgili arkadaşlar hepinizin ramazan ayı hayırlı ve bereketli olsun. Sodalı börek tarifini evliliğimin ilk yıllarında en küçük teyzem vermişti. Bu hem hazırlaması kolay hem de tadı güzel böreği ailece çok sevdik. Epeydir başka başka şeyler denemekten yapamamıştım. Cuma günü yufkayı alıp, akşam yaptım ve bir gece bekletip cumartesi pişirdim. Resim çekmek aklıma geldiğinde tepsinin neredeyse yarısı boşalmıştı. Ama bu şekilde de olsa tarifi vermek istedim.

Malzemeler :

5-6 adet yufka ( 1 kg )
300 gr. az tuzlu lor peyniri
Maydanoz ( arzuya göre )
2 şişe maden sodası
3 yumurta
100 gr margarin + 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı :

Büyük boy fırın tepsisini yağlayıp, yufkaların yarısını parça parça yapıp tepsiye döşeyin. Lor peyniri + maydanoz karışımını yufkaların üzerine eşit bir şekilde dağıtıp, kalan yufkaları yine parça parça yerleştirin. Böreği bu haldeyken dilimleyin. Üzerine eritilmiş margarin + sıvıyağ karışımını gezdirin. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp, sodaları üzerine ekleyin. Yumurta + soda karışımını böreğin üzeri tamamiyle ıslanacak şekilde böreğin üstüne dökün. Bu şekilde böreği vaktiniz varsa 1 gece yoksa en az 1 saat beklettikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk'cuğum,
Sodalı böreğin nefis göründü canım ellerine sağlık.Şimdi bizim çekeceğimiz var tarif ve resimlerden.Nasıl geçireceğiz ramazanı böyle çok merak ediyorum inan.))Şimdi senin böreğini gördüm açıktığımı hissettim birden.Tekrar ellerine sağlık,sana da hayırlı ramazanlar canım..Daima sevgiyle kal..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Gül,
Sağol.Çok haklısın ramazanda birbirinden güzel tarifler ve resimler arasında dolaşmak dayanılmaz oluyor. Ama böylece denemeye üşenilen tarifler bile deneniyor bu sayede :)

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Merhaba,blogunuzu yeni keşfettim, blogunuz hayırlı olsun. Seni linklerime ekliyorum, görüşmek üzere, hayırlı ramazanlar.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Pembeli,
Teşekkür ederim. Sana ve ailene de hayırlı ve bereketli ramazanlar olsun inşallah...
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık börek nefis görünüyor. İftardan sonra dolaşıyorumki canım istemesin diye! Sana ve sevdiklerine hayırlı ramazanlar diliyorum Sevgiler Ebru
Bocuruk dedi ki…
Ebru'cuğum,
Çok teşekkür ederim. İnanırmısın dün ben de sayfaları dolaşırken senin şehriyeli pilavın için yorum yazmıştım ama gündüzleri işyerinden hattım çok kötü error verdi ve yorum gitmedi. Tanışmıyoruz ama kalp kalbe karşı gibi bir durum olmuş. Ziyaretin ve yorumun için sağol...
Sevgilerimle...
Tuz ve Biber dedi ki…
Merhaba Bocuruk,
şu maden sodası ile yapılan börekleri hep merak etmişimdir..yiyenler hep çok beğenirler de ben bir türlü cesaret edemem acaba içine bu kadar su gibi soda girdikten sonra bu böreğin için pişer mi diye tereddit ederim. Senin tarifinden sonra bunu denemeye karar verdim canım..
Sana güveniyorum..
sevgiler, börek resimde çok hoş görünüyor..
Sevgiler
evren
Bocuruk dedi ki…
Evren'ciğim,
Bence de dene memnun kalacağına eminim. Soda su böreği tarzında bir görüntü ve tat veriyor böreğe. Gerçi resimde çok da belli değil çünkü meğer fotoğraf makinam yemek resimleri çekmeye o kadar da uygun değilmiş. Kısacası yaparsan iyi bir sonuç alacaksın ama aklında olsun kıymalı iç için sodalı börek uygun olmuyor.
Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili bocuruk,
Canım babacığının hastalığı nasıl oldu çok merak ediyorum.Umarım herşey yoluna girer eski sağlıgına kavuşur.Dualarım babanın iyi olması yönünde.Allahtan acil şifalar diliyorum canım.Hayırlı iftarlar..Sevgiler..
pınar dedi ki…
bocuruk eline sağlık. ben de çok severim bu böreği. yoğurt da koyuyorum yufkaların arasına. öyle de güzel oluyor.
Minik Patikler dedi ki…
:) hayirli ramazanlar olsun, link icin cok tesekkur ederim ayrica, sayfani ziyaret etmeye calisacagim adam bebek izin verdigi surece :)) Blog ismin cok hosuma gitti :) Ben de bir zamanlar minnostum ama simdi fillos oldum :) Gerci benimki dogumdan degil, aldiklarimi fazlasiyla verdim ( 9 = 17 ) ama hala fazlam var anla artik adam bebek dunyamiza katilmadan once ne kadar kilo almisim ki kilo ver ver bitmiyor.
ArMeda dedi ki…
Bocuruk merhaba sodalı böreği arada bende yapıyorum gerçekten güzel oluyor ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar sevgiler...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Pınar, Sevgili Minikpatikler ve Sevgili Armeda öncelikle sizlerden özür diliyorum. Acemiliğime verin lütfen...

Sevgili Pınar,
Çok teşekkür ederim. Bir dahaki sefere yoğurtta koyacağım. İyi olacağından eminim. Yine beklerim :)

Sevgili Adam bebeğin annesi,
Asıl ben o güzel bilgiler için sana tekrar teşekkür ederim. Sana da ailenle birlikte hayırlı ramazanlar dilerim. Ve evet kilolar başımızın derdi ama yemek yapmak kadar yenek de çok güzel ne yapalım :) Görüşmek üzere...

Sevgili Armeda,
Çok teşekkürler canım. Sana da ailenle birlikte hayırlı ramazanlar. Yine gel olur mu:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ