TOST EKMEĞİ ARASINDA ISPANAKLI-HAVUÇLU TAVUK




Yemeğin ismi benim uydurmam:) Tarif yıllar önce Sana'nın ekmeküstü margarin çeşitini yeni çıkardığı günlerde, ekmeküstü margarin kullanılarak yapılan yemekler üzerine hazırlanmış yemek programından. Programı kimin sunduğunu bile hatırlamıyorum.

Yemek programları arasında Oktay Usta'nın Yeşil Elma programı benim için 1. sırada ama seyretme imkanım sadece yıllık izin günlerimle sınırlı. Üstelik birkaç aydır Sevgili Ayşem cuma günleri Oktay Usta ile birlikte şeker hamurundan pastalar yapıyormuş. Ama henüz seyredemedim. Keşke haftasonları programın hafta içinden özet tekrarlarını verseler. Samanyolu TV den bu blogu okuyan olur mu ki acaba? :))


Tiyatro Sanatçısı Gülriz Sururi' nin hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı. O program da çok hoşuma giderdi. Gülriz Sururi' nin telaşsızca, ogünkü konuğu ile sohbet ederek hazırladığı, daha çok şık sunumlu yemekler her zaman ilgimi çekmişti. Hala yaptığım birkaç tarif var o programdan. Aklımda bir de Gülriz Hanım' ın ilginç saç modeliyle kalan yemek programı:) Hatırlayanlarınız mutlaka vardır. Kaliteli bir programdı.

Neyse gelelim tarifimize. Öğrendiğimden beri zaman zaman yaptığım, lezzetli ve sunumu şık bir yemek. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.


Malzemeler :

1,5 paket tost ekmeği

Ekmeklerin üzerine sürülecek kadar kahvaltılık margarin

5-6 dal yeşil soğan

1/2 kg ıspanağın yaprak kısımları

2 büyük havuç

1 adet tavuk göğüs eti

2 adet kemiksiz tavuk kalça eti

Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber

2 adet yumurta

2 su bardağı süt

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. Biraz sıvıyağda ince doğranmış yeşil soğanlarla, ıspanağı kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayrı bir yerde küçük küçük doğranmış tavuk etleri ile rendelenmiş havuçları soteleyin. Tuz, kırmızı biber ve kimyon ile tatlandırın. Fırına dayanıklı derin bir kabı yağlayıp, tost ekmeklerini dizin. Üstlerine fırça yardımı ile margarin sürün. Önce ıspanak-taze soğan karışımını yayın. Onun üstüne tavuk-havuç karışımını yayın. Üstlerine tekrar tost ekmekleri dizin ve yağlayın.

2 yumurta ile 2 bardak sütü çırpıp ekmeklerin üzerine yavaş yavaş dökün. Rendelenmiş kaşarla her tarafını kaplayın. 190 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Haftaiçi miniğim biraz rahatsızdı. Perşembe günü hepimiz hazırlanıp evden çıkmak üzereyken ağrısı olduğunu söyledi, ağladı. Ben işe, o okula gitmedi ve küçük hanımı dinlendirmek için evde kaldık. Öğleden sonra bir arkadaşım ve annemler geldi. Geçenlerde yapıp bir kısmını dondurucuya koyduğum elmalı rulolardan çıkardım. O kadar pratik oldu ki. Sevgili Mine' ye tekrar teşekkürler.


Sevgili Fulya'dan da Hindistan Cevizli Piramitler tarifini yaptım. Epeydir aklımdaydı. Öğrenciliğimde koko yemeyi çok severdim. Bu tarifle sevdiğim o tadı yakaladığımı düşünüyorum. Yaptığım günden beri 3-4 defa daha yaptığıma bakılırsa kardeşlerim, eşim ve kızlarım da sevdi:) Sevgili Fulya'ya da çok teşekkürler bu güzel, pratik ve lezzetli tarif için.

Ayrıca avcı böreği yaptık (kızkardeşim, arkadaşım) 3 yufkadan. Her bir yufkayı 8 e böldük. Üstlerine su-yağ karıçımı sürdük. İç olarak soğan ve kıymayı kavurup ceviz ekleyerek hazırladığımız malzemeden koyup, sigara böreği gibi sardık. Yumurta-yağ karışımına sonra da galeta ununa batırıp fırın tepsisine dizdik ve kızarana kadar fırınladık.

Bir de tesadüfen hazırda patates salatam vardı. Miniğim öğle yemeği sonrası uyurken biz de kısa sürede hazırladıklarımızı afiyetle yedik. Miniğim dinlenmenin de etkisiyle akşama daha iyiydi ama ertesi gün de teyzesi baktı yine okula göndermedik. Allahtan haftasonuna yakındı diye düşünüyorum. Dün doktoruna da gittik. Bugün daha iyi ama yarın sabah erkenden bir tahlil daha yaptıracağız.


Kolajda görülen pasta ise geçen haftasonu gelen misafirlerim için yaptığım böğürtlenli-çikolatalı pastaya ait. Tarif Sevgili Burçin' den, tarifte tek uymadığım nokta şeker hamuru süslemesi oldu. Ben file badem serpiştirerek kolaya kaçtım. Çok güzel bir pasta oldu. Teşekkürler Burçin'ciğim:)

Hepimize başarılı, sağlıklı ve mutlu, iyi bir hafta diliyorum..

Yorumlar

İyi ki de uymamışsın Elvancığım. Çok daha keyifli tüketilmiştir eminim.
Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor yine. Ispanaklı havuçlu tarife bayıldım özellikle. Ellerine sağlık.
Kocaman sevgilerimle...
FİGEN KARAVAŞ dedi ki…
Elvan cım,
Dokturmusun canım yine. Ellerne saglık, tarifin cok değişik ve hos. Bos durmamıssın sekerim.
Minigimize gecmiş olsun diyoruz.

Opüyorumm,
Figen Karavas
Cafe Gusto dedi ki…
Canııım çok çok geçmiş olsun.Bu hafta çok görüşemedik seninle bak bilgimde olmadı.Neyse iyileşmesine çok sevindim.
Elvancığım öyle Gülriz Sururi den falan bahsetme yaşımız ortaya çıkacak.Ayrıca misafirlerin bereketiyle gelmiş.Çeşit çeşit çıkartmışsın ortaya.Ellerine sağlık canım.Sevgiler..

Ayrıca Koko'ya bende bayılırdım.İzmir'den beri de yemedim..
Tijen dedi ki…
Elvan'cığım,
Bizim kızlar olduğu sürece sırtımız yere gelmez. Baksana ne güzel tarifler veriyorlar bizlere. (Şaka gibi değil mi İzmir'de kar? Burada yağmadı ama epey soğuk bir kaç gündür)
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık cnm. Ne güzel bol sohbetli ve tatlı gün geçirmişsiniz. İrem'cime geçmiş olsun. TÜLİN
Adsız dedi ki…
Süper orjinal bir tarif bu. Çok beğendim. Afiyet olsun.Öpüyorum...
Ferhanca dedi ki…
Misfirlere afiyet olsun.şu yaptığın ıspanaklıda çok güzel olmuş ..üstüne sarımsaklı yoğurt nefis bir tat olur..ellerine sağlık..
Damak Tadı dedi ki…
Canım çok nefis olmuş..Bayıldım ben bu tost ekmeklerine..Bende en kısa zamanda denemek isterim..Bu tür tarifler bana çok uygun çünkü,ellerine sağlık tatlım..Pasta resimini göremedim nedense..Açılmadı bir türlü..

Gülriz Suriri'nin saç modeli ve göz makyacı yine aynı değişmedi canım..))Bende o proğramı severek izlerdim..Gülriz hanım çok hanımefendi bir bayandır ayrıca.Bu vesile ile o'nu buradan sayende anmak çok iyi oldu canım..

Tekrar tekrar ellerine sağlık canım benim..İnce düşünceli ve dost canlısı olduğun için seni çokkkk seviyorum..

Anneciğin ellerinden öpüyorum..
Seni ve prensesleride öpüp sevgilerimi gönderiyorum canım..
Aybike Ceylan dedi ki…
Bu hafta sonu cok guzel gecmis anlasilan Elvan'cigim,
Size yakin oturmak vardi:)

Hele ekmekli tarif harika, ellerine saglik.

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.
Adsız dedi ki…
nefis gözüküyor ellerinize sağlık.



http://akidelermutfakda.blogspot.com/
Ellerine sağlık Bocurukum, yine hepsi çok güzel gözüküyor..
NiNo dedi ki…
harika olmus canim bu nefis gorunuyor
Gönül dedi ki…
canım benim çok teşekkür ederim öncelikle....bu arada harika olmuş canım ellerine sağlık...sevgilerimle öpüyorum
Elvancığım çok geçmiş olsun. Umarım Küçük Hanım şimdi daha iyidir...

Ne kadar güzel bir renk cümbüşü yaratmışsın... Değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık. Sıcacık sevgiler...
Evcilik Lezzetler dedi ki…
Tsot ekmeği arası börek gibi bir lezzet olmuş bu Bocuruk ellerine sağlık çok hoş bir tarifmiş :)) Diğer mamalar da çok lezzetli görünüyor.
asumantokgozsucu dedi ki…
elvan ablacım selamlar ben asu.bize hazırladığın o harika pastayi yayınlamışsın.tariflerin gerçekten hoş ve pratik.eline ve yüreğine sağlık....
Adsız dedi ki…
elvan ablacım selamlar ben asu.bize hazırladığın o harika pastayı da koymuşsun.tariflerin gerçekten çok hoş ve pratik.eline ve yüreğine sağlık...
Yunkabu dedi ki…
Ne guzel seyler yapmissin Elvancim, tost ekmegi arasinda ispanakli-havuclu tavuk cok istah acici gozukuyor. O bogurtlenli cikolatali pasta burda olsaydi keske simdi... Hindistan Cevizli Piramitler tarifinden memnun kalmana cok sevindim canim. Ellerine saglik
Bocuruk dedi ki…
Aslında tarife tamamen uyabilmeyi çok isterdim Burçin'ciğim:) Şeker hamuru denemelerinde geç bile kaldım. Teşekkür ederim bu nazik yorumun için.
Sevgilerimle...

Figen'ciğim,
Sağol:) Senin gibi bir ustadan böyle beğeni dolu sözler duymak ne güzel. Miniğim artık iyi çok şükür. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Serpil'ciğim,
Teşekkür ederim. Daha iyiyiz artık. Yaşımız çıksın tatlım ya ben ne gençler tanıyorum ruhları geçmiş. Önemli olan hayatı boşa geçirmemek. Değil mi? Sen geldiğinde kokodan da yapayım:)
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Asıl Antalya'ya yağan şakanın en büyüğüydü:) Yani soğuk soğukluğunu yaptı.
Sevgilerimle...

Sağol Tülincim. Biliyorsun yenilenden çok sofranın etrafındakiler daha önemli:)
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Denersen de memnun kalacaksın eminim. Üstelik yanında ekmek yemeye de gerek yok:) Ben de seni ve Derin'i öpüyorum.
Sevgilerimle...

Ferhan'cığım,
Valla sarımsaklı yoğurdu ben çok sevdiğim için güzel olur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Gülümmm,
Teşekkür ederim beğenin için. Denersen seversin bence de. Pasta resmi niye açılmadı ki acaba? Gerçi kolaj şeklinde olduğu için çok da belli değildi ama çok güzel oldu.
Gülriz hanımla da tanışıyorsun sanırım.
Ben de tatlım. Asıl sen dost canlısısın. Ben de anneye ve babaya hürmetlerimi gönderiyorum. Seni çok öpüyorum.
Sevgilerimle...

Aybike'ciğim,
Keşke canım keşke yakın otursaydık. Ama geldiğinde beklerim mutlaka. Ekmekli tarif kızlar için de çok besleyici oluyor. Tavsiye ederim. a güzel haftasonları:)
Sevgilerimle...

Sevgili Çağlar&Burcu,
Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Böğürtlengözün Annesi'ciğim,
:) Beğenmene sevindim, teşekkürler.
Sevgilerimle...

Ninommm,
Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Gönül'cüğüm,
Ne demek tatlım. Elimizden gelen sadece bu. Teşekkür ederim ben de.
Sevgilerimle...

Aysel'ciğim,
Çok teşekkür ederim. Evet daha iyi çok şükür ki.
Evet renkler benim de çok hoşuma gitti.
Sevgilerimle...

Burcu'cuğum,
Teşekkür ederim. Beğendiğine sevindim.
Sevgilerimle...

Asuman'cığım,
Canım sizler gibi tatlı insanlara böyle şeyler hazırlamak benim için bir zevk. Her zaman beklerim. Ayrıca beğendiğinize de çok memnun oldum.
Sevgilerimle...

Fulya'cığım,
Ispanaklı tarif benim de çok severek yediğim bir yemek. Teşekkür ediyorum beğenin için. Böğürtlenli pastadan keşke ikram edebilseydim sana. Tarifin için ise tekrar tekrar teşekkürler o kadar güzel oldu ki:)
Sevgilerimle...
zehra dedi ki…
YA�ASINNNNNNNNNNNNNN
bu g�n cumaaaa haftanin beklenen g�n����
mutlu sagl�kl� huzurlu a�k ve sevgi dolu g�zel bir hafta sonu diliyorummmmm
sultan sönmez dedi ki…
Canım uzak kaldığımdan beri harika şeyler yapmışın.Ellerine sağlık hepsi harikaaa
NiNo dedi ki…
super bisi buuuuuuuuu
zehra dedi ki…
nihayet pazartesi geldiiiii buda �una i�aret cuman�n gelmesine sadece 5 g�n kaldiiiii
mutlu haftalar:))
gülriz dedi ki…
Elvancığım harika görünüyor bu tarif; tost ekmeğinde sonnnn nokta desek hiç fena olmaz hani :)))) kocaman sevgiler
munevver dedi ki…
Elvan'cığım,
Telefonların ve yorumlarınla yanımda olduğun için teşekkür ederim sana.

Sevgiyle,
Nane Limon
Elvancığım resimlerdeki herşey çok leziz görünüyor ama tost ekmekli tarife bayıldım. O ekmekler suyunu da çekince yemeğin daha bir lezzetli oluyordur eminim. Eline koluna sağlık.
Damak Tadı dedi ki…
Canım sana ve güzel ailene güzelliklerel dolu bir hafta sonu tatili diliyorum..

Umarım hepiniz iyisinizdir ve yaramazlık yoktur..

Anneciğin ellerinden öpüp hürmetler ederim..Seni ve minik prensesleri öpüyorum..


Sevgilerle kalın

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ