MİDYE TATLISI
Tarif Oktay Usta' dan...
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 fiske tuz
Nişasta
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz
Üzeri İçin:
150 gr tereyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır. Daha sonra azar azar un ilave edilir. Bu arada şerbeti de hazırlanır. Başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür. Bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6' şar 6' şar, istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan hamur sıkıca sarılır. Rolu haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. Hamur daha sonra 1' er parmak arayla kesilir. Kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine ceviz konularak kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılarak, tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökülür.
Hepimize keyifli, sağlıklı güzel bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 fiske tuz
Nişasta
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz
Üzeri İçin:
150 gr tereyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır. Daha sonra azar azar un ilave edilir. Bu arada şerbeti de hazırlanır. Başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür. Bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6' şar 6' şar, istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. Daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan hamur sıkıca sarılır. Rolu haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. Hamur daha sonra 1' er parmak arayla kesilir. Kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine ceviz konularak kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılarak, tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökülür.
Hepimize keyifli, sağlıklı güzel bir hafta sonu diliyorum.
Yorumlar
mutlu haftasonlar�...
ellerinize sağlık...
sevgiler...
Sevgilerimi gonderiyorum ve cok guzel bir hafta diliyorum, sevgiler.
http://akidelermutfakda.blogspot.com/
Sevgiler...
Kocaman öpüyorum ve anneciğe sevgilerimi gönderip ayrıca ellerinden öpüyorum..))
Sevgiler