ÖZ-HAKİKİ KARADENİZ HAMSİSİ :)

Haftasonu Şef' in (eşimin) dayısı, yengesi ve en küçük kızları Bursa' dan, en büyük kızları öğrencisi ile birlikte Samsun' dan, ortanca kızları Manisa' dan İzmir' e geldiler ve bizde buluştular. Samsun' daki kızları Didem, Samsun' a 44 km uzaklıktaki bir köyde sınıf öğretmeni, aynı zamanda da cimnastik antrenörlüğü yapıyor. 1-2 Aralık tarihlerinde Bornova Cimnastik Salonundaki Trampolin yarışmasına öğrencisini getirdi. Cuma akşamı hep birlikte bizde yemek yedik. Yemek sonrası sohbetimiz Didem' in sınıf öğretmenliği anıları ile renklendi. Epey güldürdü bizi sağolsun. Hatta ona bir blog açmasını ve okulda olanları anlatmasını tavsiye ettim. Yaşanan traji komik olaylar aslında belki de güleriz ağlanacak halimize dedirtecek cinstendi. Manisa' dan gelen kızları Gizem ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi' nde Spor Akademisi öğrencisi ve bazı haftasonlarını bizimle geçiriyor. O da pazar günkü yarışmalara katıldı. Bizim için de değişik bir haftasonu oldu.


Didem Samsun' dan gelirken öz-hakiki:)) Karadeniz Hamsisi getirmiş bizim için ama Şef sabah onu karşılayıp aldıktan sonra, getirdiği balıkları iş yerindeki buzdolabına koymuş ve akşam gelirken de unutmuş kutuyu. Tabii cumartesi yarışma dönüşü aldık oradan. Ve pazar akşamına yaptım hamsileri. Kızartma sağlığa iyi değil biliyorum ama mısır unlu kızartması kızlarımın hayır demediği bir lezzet.




Ne kadar yağlı görünüyor değil mi? Ama nefisss:) Mısır unlu hamsi kızartmasının tarifini herkes biliyor nasılsa. Ben sadece Çandarlı' ya gittiğimiz gün eniştemin tuttuğu balıkları kızartmak için hazırlarken teyzemden öğrendiğim bir püf noktasını paylaşacağım sizlerle. Temiz bir buzdolabı poşetinin içine koyuyoruz unumuzu ve temizlenip, yıkanıp suyu süzdürülmüş balıkları kısım kısım poşetin içine atıp, sallayarak iyice unlanmalarını sağlayıp, silkeleyerek çıkarıyoruz poşetten. Ben bir gazetenin üstüne koyduğum una batırarak yapardım bu işlemi ama teyzemin yaptığı daha pratik geldi bana. Belki bilenleriniz, yapanlarınız vardır. Ama bilmeyenlerin aklında bulunsun:)




Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz yarışmacıların bir kısmı. Ve çok minikler de var içlerinde. Türkiye Cimnastik Federasyonu' nun 50. yılı imiş bu yıl. Tüm yarışmalarda olduğu gibi izlediğimiz yarışmada da yarışmacıların çabası, antrenörlerin ve velilerin heyecanı görülmeye değerdi. Miniğimin okulunun cimnastik öğretmeni İrem' in vücudunun cimnastiğe çok uygun ve yatkın olduğunu söyleyerek bize de bu sporu önerdi. Bu sene başlatmadık. Düşüneceğiz bakalım, kısmet...




Tatlı Müge' nin yarışma sırasındaki pozlarını da paylaşmak istedim sizlerle. Nasıl minik minik çocuklar öyle güzel yapıyorlar ki hareketleri. Hayran kaldım. Hepsini tebrik ediyorum. Sonuçlarda İzmir ili başarı oranı çok yüksekti.




Müge antremanlar sırasında hareketleri neredeyse kusursuz yaptığı halde, yarışma heyecanı ile hareketini bitirdiği an düştü. Bu ona oldukça puan kaybettirdi ve dereceye giremedi. Ama olsun. İlerde daha iyisini yapacağına eminim. Ona başarılar diliyorum.


Hepimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler olsun...


Posted by Picasa

Yorumlar

Adsız dedi ki…
müge bence harika heyecan olmazsa başarıda olmaz ibraz daha hamsiyle bu iş çözülürr
sevgiylee
Baharcicegi dedi ki…
Bulsakta yesek hakiki karadeniz hamsisini.Almanyanin hamsilerinin hic tadi yok ama idare ediyoruz.Misir unuyla hamsi nefis oluyor,icim gitti hamsileri öyle kizarmis tabakta gel beni ye diyor.Elinize saglik
NiNo dedi ki…
canim cekti :( nolcek simdi hamsiyi nerden bulim ben burdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tijen dedi ki…
Miniğine pek yakışır eminim jimnastik. Bayılıyorum onların spor yaparkenki hallerine ya çok disiplinli olmaları gerekiyor, o zaman üzülüyorum.
butterfly dedi ki…
Bocurukcum hamsi kızartmasını, hele de mısır unuyla kızartılmışsa, sevmeyen yoktur sanırım. Senin hamsiler de mis gibi kızarmış yani, ellerine sağlık canım:). Unlama konusundaki püf noktası için teşekkürler, ben de senin gibi gazete üzerinde yapıyordum ama böylesi çok daha pratik olmalı.
Çok öpüyorum, sevgileeer:).
aslı
Evcilik Lezzetler dedi ki…
Hamsiler nefiss görünüyor, üstelik te öz hakikisi :)) Afiyetler olmuş ;)
Koyubeyaz dedi ki…
yapmicaktin bunu bize gostermicektin o hamsileri.. ne olucak simdi halimiz. burda oyle kocaman hamside yok offfffff kustum iste kustum..
MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki…
Hamsiler nefis görünüyor hele mısır ununda olunca harika ellerine sağlık, açamaları bir dahaki yapışımda kaşarı nasıl koyacağımı sormuşsun bütün koymayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak ?
sevgiler
Leziz Sofralar dedi ki…
Hamsiyi misir unuyla denememistim ben hic normal unla yapardim ama denemek sart oldu bu görüntüden sonra ellerine saglik...
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık. NEfis gözüküyor. Canım çekti bende aldım dün tavasını yaptım. Fena olmadı canım. TÜLİN
uygarimizlahayat dedi ki…
Hem benim gibi böcürük, hem hemşerim olunca koştum geldim, hemşerimi yalnız bırakırmıyım hiç...Benimde bugün Ordu'dan kayınvalidem geliyor, umuyorum o da özkaradeniz hamsisi getirir gelirken, çok güzel bir gün geçirmişsiniz...Hamsilerde nefis ellerinize sağlık...
renkler dedi ki…
Canım, dün hamsili pilav tarifini aldım. Sağol. İnşallah haftasonu yapacağım. Bakalım nasıl olacak:-)
Adsız dedi ki…
Elvan cığım bayıldım o hamsi fotoğrafına... annem de bana yaptı gidince...Nefis oluyor değil mi? Bence kızını jimnastiğe yazdırmak için hiç düşünme. Hele istekliyse...Spor her türlü kötü alışkanlıktan koruyup prensip sahibi yapıyor gençleri. Sağlık getirmesi de cabası...Öpüyorum...
Damak Tadı dedi ki…
Çok nefis olmuş canım hamsi tavan.Ellerine sağlık..))Öz hakiki hamsi olarak yazman beni gülümsetti tatlım..))Karadeniz dışındaki hamsilerin tadı tuzu pek olmuyor.))

Çocukların sporun farklı dallarında faaliyet göstermeleri beni çok mutlu ediyor.Hele onları izlemek ise o anın en büyük heyecanını ve mutluluğunu yaşatıyor bana.İnşallah senin miniğinde başlar ve çok başarılı olur canım.Kocaman öpüyorum seni ve çokkk teşekker ediyorum canım benim.

Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

Sevgiler
Damak Tadı dedi ki…
yazdığım yorum umarım çıkar tatlım.
Adsız dedi ki…
Merhaba, sitenize girdiğimde Bornova spor salonunun fotoğraflarını görünce heyecanlandım:) Benim kızım da bu salonda antrenman yapıyor ve artistik cimnastik yarışma takımında. Gerçekten ciddi fedakarlık isteyen bir spor, başladıktan sonra da tutkuya dönüşüyor. Kızınızın yaşını bilemiyorum ama, öğretmenin önerisini (haddim olmayarak)gecikmeden hayata geçirin derim. Çünkü cimnastik, hem beden sağlığı, hem de özgüvenin gelişmesi açısından çok önemli olan sporun temel bir dalı.

Ayrıca sitenizdeki her türlü paylaşımınız için teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
Sevgilerimle,
Elif E./İzmir
Aybike Ceylan dedi ki…
Bocuruk'cugum,
Yapma boyle lutfen, boyle benim gibi hamsi seven birine :(
Ellerine saglik.
Cok guzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.
Elvan'cığım,
Aynen katılıyorum. Ne kadar sağlıksız olduğu söylense de mısır unlu hamsi kızartması en sevdiğim balık yemeklerinin başında gelir. Nefis olur nefis. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Adsız dedi ki…
Hamsiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Hamsiiiiiiiiiii

Hmasilikten çıkmamış hamsi... (buraya gelenler hamsiye benzemiyor bile)

Çok istedim ohh çıtır çıtır :)

ellerine sağlık hayatım.

Müge'ye de başarılar...
www.misssgibi.com
Bocuruk dedi ki…
Yeşim'ciğim,
Evet ya heyecanlanmasa dereceye girecekti. O kadar üzüldü ki. Tabii teselli ettik ama:(
Sevgilerimle...

Sevgili Baharçiçeği,
Aslında bu türşeyler yayınladığımda hep sizler yani gurbettekiler geliyor aklıma. Sağlık olsun da gelir yersiniz hakikisini de. Teşekkür:)
Sevgilerimle...

Ninocum,
Ahhh canım ya bak şimdi yazdım aslında bu tür şeyleri yayınlamayı gurbettekileri düşünerek çok sevmiyorum. Ama sağlık olsun canım. Sen gel saklarım bir poşet gelince yapar yediririm.
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Evet ya öyle bir disiplin ki yedikleri bile belirli. Bilemiyorum bakalım benim minik için ne karar vereceğiz.
Sevgilerimle...

Aslı'cığım,
Bu akşam da yaptım hamsi. Niyetim fırında yapmaktı ama eşim kızartmasını istedi yine:) Aynı yöntemle kısa sürede unlayıp kızarttım.
Sevgilerimle...

Burcu'cuğum,
Artık tam yerindesin sen de:) Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Koyubeyazcım,
Hadi al gel Zeyneb'i de çıkarayım bir poşet yapalım:)
Sevgilerimle...

Seda'cığım,
Teşekkür ederim. Açmaları en kısa zamanda yapacağım ben de.
Sevgilerimle...

Sevgili Seval,
Mısır unu ile başka bir güzel oluyor. Mutlaka yap derim:)
Sevgilerimle...

Tülincim,
Sizlere de afiyet olsun tatlım:)
Sevgilerimle...

Sevgili Uğurböceğimle,
Hoşgeldin:) Gözünaydın senin de. Kimbilir neler gelmiştir sana da. Afiyet olsun:)
Sevgilerimle...

Renklercim,
Umarım beğenirsiniz. Haberini bekliyorum.
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Sana da afiyet olsun canım. Spor konusunda çok haklısın. Her spor vücudu başka forma sokuyor. Ona da dikkat etmek istiyorum. Sağlık getirdiği, sosyal olarak geliştirdiği çok doğru. Bakalım hayırlısı.
Sevgilerimle...

Gülcüm,
İşte ben de gülümseyin diye öyle yazdım zaten:) Sağol canım benim.
Evet çocukların spor yapması mutlaka gerekli. Zaten enerjilerini de bir şekilde sönümletmek gerekiyor faaliyetlerle. İyi haftalar Gülümmm,
Sevgilerimle...

Sevgili Elif Hanım,
Siz o fedakar annelerdensiniz demek ki. Kızınıza başarılar diliyorum. Hayranlıkla izledim. Sizler kimbilir ne heyecanlar yaşıyorsunuz. Antremanlar büyük fedakarlık istiyor. Kolaylıklar ve başarılar tekrar.
Her zaman beklerim. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Aybike'ciğim,
Ahh canım yaaa. Keşke ikram edebilsem. Sağol.
Sevgilerimle...

Burçin'ciğim,
Zevkli becerikli arkadaşım, evet bazı şeyleri sağlıksız ama severek yiyoruz. Ne yapalım dimi ama:))
Sevgilerimle...

Zerrincim,
İnan normalde burada pazardan aldıklarım bile öyle. Hakikisi çok farlı çok. Sağolsunlar arada gönderiyorlar da yapıp yiyoruz. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
daimamutfak dedi ki…
Sevgili bocuruk hamsi bu sene çok bol öyle değilmi?
Bende hafta sonu alıp yaptım.Hamsiye doyduk tam anlamıyla.Balığı çok severim.Sizede afiyet olsun.yapanlarında yiyenlerinde ellerine sağlık..sevgiler..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Neriman,
Evet bu sene oldukça bol, ne güzel. Balığın neredeyse her cinsini çok severim ben. Senin de ellerine sağlık, afiyetler olsun. Ben de teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
NiNo dedi ki…
canim sesin cikmiyo nirdesin
Dikkat! biyo var ! dedi ki…
Bocuruuuum
Batmanda aynı evi bir Ordulu kızla paylaşmamla karadeniz mutfağıyla tanışmıştım.Ve süper özellikli bulurum.Hele özel hamsi tavasında yapıştırarak hamsi kızartmasını mısır ekmeğiyle yumulmamızı,sabahları turşu kavurmamızı unutamam.Birde karabiber ekilen bi tatlısı vardı unuttum adını enterasan bişi güllaç gibi falan neydi?

Bideee kızlarımın hep jimnastiğe ilgisi olsun isteyip bu konuda bi girişimde bulunmayan bi anneyim.Hüngürt

Bidekelime doğrulamayı kaldır ebem ağladı!3.irişm.Adi kelimeler içiçe geçmişler öffffffffff
Bocuruk dedi ki…
Ninocum,
İşte çok yoğunum. Hergün evde birşeyler pişiyor ama şöyle özel bir tarif olsun diyorum bekliyorum. Neyse bak çikolatalı cheesecake ile geldim:)
Sevgilerimle...

Biyocuummm,
Ohhh sen güzel finduklarda yemişsindir. O tatlının ismi laz böreği olabilir mi?
Ben de senin gibi bir anneyim sanırım. Al bi hüngüt de benden.
İlk fırsatta kaldırayım Biyocum. Benim başıma da geliyor başka sayfalarda hakikaten çok sinir bir durum. Yılmayıp bu yorumu gönderdiğin için de çok teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Beyhan dedi ki…
Merhaba Sevgili Bocuruk;
Hamsiyi unlama yönteminiz çok akıllıca.daha önce duymamıştım bunu.Fikir için teşekkürler.
Bocuruk dedi ki…
Merhaba Sevgili Beyhan,
Evet ben de teyzemde gördüğümde niye daha önce bilmiyordum diye hayıflandım doğrusu:) Rica ederim ne demek. Blogların en iyi tarafı birbirimizden öğrendiklerimiz ve oluşan dostluklar.
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ