KIZ KARDEŞİMİN RESİMLERİ VE KABAK TATLIM

Sevgili Tijen "Yeni bir şeyler yüklemenin zamanı geldi galiba Elvan'cığım" dediğinde, epeydir sizlere bahsetmek istediğim bir konu geldi aklıma. Kız kardeşim son 5-6 senedir resim kursuna gidiyor. Çok da güzel resimler yapıyor. Tabii bu resimlerden bizim evimiz de nasibini fazlasıyla aldı. Bugün bu tabloların 3 tanesini sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında 1 tane Güzel Prensesimin odasında, 3 tane koridorda, 2 tane salonumuzda, 1 tane mutfağımızda olmak üzere 7 güzel tablosunu bizim evimizi süslüyor. Ve evin havasını o kadar değiştiriyor, o kadar güzelleştiriyor ki Canım Kardeşime ne kadar teşekkür etsem az. Kendisi aynı zamanda güzel atasözümüzün tam karşılığını veren kızlarıma anne yarısı olan bir teyze :) Ona her zaman minnettar olduğumu buradan da yazmak istiyorum. En kısa zamanda ona da bütün güzel resimlerini yayınlayacağı bir sayfa açacağım kısmetse.

Bu tablo salonumuzdaki tablolardan biri...

Bu da diğeri...

Bu ise konusundan da anlaşılacağı üzere mutfakta yemek masamızın dayandığı duvarı süslüyor:)


Bu güzeli de ben yaptım. Dilimlenmiş kabakları güzelce yıkayıp teflon bir tencereye dizdim. Üzerini kapatacak şekilde yani ölçü yazamıyorum göz kararı diyelim şeker ekledim ve 1 gece buzdolabında beklettim. Ertesi gün birkaç karanfil ilavesi ile önce kapağı kapalı halde biraz piştikten sonra fazla suyunu çekmesi için kapağını kaldırarak kısık ateşte pişirdim. Ve bol cevizle süsledim. Yapın, yiyin pişman olmayacaksınız. Üzerine kaymak yada yanına dondurma da çok yakışıyor benden söylemesi. Bu mevsimde hepimizin mutfağında bolca pişen kabağın yıllar önce böreğini yemiş ve bayılmıştım. Sonra benzer bir tarife Sevgili Işıl' ın sayfasında rastladım. Belki benden başkası da vardır böyle bir tarif arayan:) Tarif burada.


Herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir cuma ve haftasonu diliyorum...


Posted by Picasa

Yorumlar

Elvan'cığım tablolara bayıldım. Kardeşinin ellerine sağlık. Hepsi birbirinden güzel. Seç denirse çiçekli olanı tercih ederdim :P Bu güzel tablolar evinizi süslediği için çok şanslısınız.
Kız kardeşin yeri bir başka oluyor. Daha çok ortak nokta olduğu için sanırım. Ben de çoğu zaman iyi ki ablam var diye düşünürüm.
Kabak tatlısı da gel ye beni diye bağırıyor resmen. Senin de ellerine sağlık canım.
İyi hafta sonları...
umran dedi ki…
Elvancim,
Kardesinin resimleri super resme merakli biri olarak hayranlikla baktim.
Ziyaretlerin ve guzel dileklerin icinde tesekkurler canim.
Tatli icin de ellerine saglik arkadasim.
zehra dedi ki…
mutlu hafta sonları dilerim size
bu hafta sonu bizim için çok özel olsun hatta bir çok şey için yeni bir başlangıç olsun inşallah

sevgilerimle
Adsız dedi ki…
Elvan cığım resimlerin hepsi çok güzel. Kardeşinin eline sağlık. Bizde kardeş anne yarısıdır.
kabak tatlısına da bayılırım. Ellerine sağlık nefis görünüyor. Sevgiler...
renkler dedi ki…
Canım kardeşin cidden yetenekli... Resimler çok güzel. Tablolar evi nasıl değiştiriyor değil mi? Ben de mutfağa güzel bir tablo arıyorum. Gerçi şu anda bir tane var ama bana sönük gibi geliyor. Ne alaka diyeceksin ama yazın benim alışveriş isteğimi depreştirdi feci şekilde. Akşam İkeaya mı gitsek ne!
EBRU ATALAY dedi ki…
resimlere diyecek söz yok..süperler...
Elvan ablacım tatlıda enfes görünüyor.. burada, yani antalya da üzerine tahin koyuyorlar , cevizide onun üzerine...denemelisin..değişik tat..ama ben beğendim..öptük hepinizi..
Baharcicegi dedi ki…
Tablolar birbirinden güzel,kikardesinizin eline saglik cok yetenek isteyen bir is.Ben bir cicegi bile dogru cizemem kaldiki böyle muhtesem tablolar yapmak.Kabak tatlisida nefis görünüyor en cok sevdigim tatlilar arasinda eline saglik
Tijen dedi ki…
Oh şöyle gözümüz gönlümüz açılsın Elvan'cığım. Afiyet olsun kabak tatlısına da.
Adsız dedi ki…
Elvan'cım harika resimler. Kardeşin çok yetenekli. Ellerine sağlık. Tatlıda süper görünüyor. Çok severiz bizde. Seninde ellerine sağlık. Sevgiler, iyi haftasonları...
SEDA dedi ki…
Resimlere bayıldım. Ne iyi etmişsin sayfana eklemekle...
Tatlı da nefis olmuş, pek bir severim kabak tatlısını da :) Ellerine sağlık. Sevgiler
Adsız dedi ki…
Elvancım süper olmuş. Ben bilirim Emelin ne yetenekli olduğunu. Güzel bir resmi odamı süslüyor. Umarım sergilerine de gideriz bir gün. TÜLİN
Melek* dedi ki…
selamlar kabak tatlısını yemesini severim yapmasınıda severm ama birtek sevmediğim kesmesidir:)eee diyeceksin şimdi gülü seven dikenine katlanır aynende katılıyorum sana ellerine sağlık
öptüm
sevgilerimle
munevver dedi ki…
Elvan, kardeşini tebrik ediyorum.

Kabak böreği bizde de sevilir. Rumeli işidir zaten. Biz, bir de karabiber koyarız. Alakasız gibi; ama, güzel olur. Ceviz, şeker ve karabiber. Rahmetli annem çok güzel yapardı.

Kabak tatlın ne güzel görünüyor. Bol cevizli. Afiyet olsun size.

Nane Limon
İLKAY dedi ki…
Elvan'cığım,
Böyle yetenekli insanlara bayılıyorum....Kardeşinin ellerine yüreğine sağlık....
Kabak tatlısına da bayılırım....
Ellerine sağlık canım...
Sevgilerimle,
İlkay
Leziz Tarifler dedi ki…
Merhaba Elvan,

Resimler harika. Kardeşini tebrik ediyorum. Çok yetenekliymiş. Senin de ellerine sağlık. Sevgiler..
Unknown dedi ki…
Elvan'cığım kardeşinin ellerine sağlık. Hepsi çok güzel ama ilk resimi çok ama çok beğendim. Kabak tatlında nefis duruyor.
Sevgiler..
Sevgili Elvan,
Kardeşinin de seninde ellerinize sağlık Sevgiler
hayat dedi ki…
Elvan'cığım, kardeşin çok yetenekli maşallah, harika resimler yapmış.Ellerine sağlık.Szlerde çok şanslısınız ki böyle güzel resimler evinizi süslüyor.

Canım senin kabak tatlısı da resim gibi:)çok güzel olmuş.Ellerine sağlık afiyetler olsun.
Sevgilerimle...
Tuba dedi ki…
Elvan'cigim, ne sanslisin. Allah bozmasin. ben de resme merakliyim, yaparim da. Bir ara kursa da gittim. Gecen yaz ise hic usenmeden koca bir tabloyu elimde tasiyarak buralara kadar getirdim! senin de ellerine saglik Elvan'cigim, bizde hep yeni seneye girerken kabak tatlisi yapariz. sevgiyle,
SenaBera dedi ki…
Kızkardeşin harika resimler yapmış,
ellerine sağlık.
Kabak tatlısı da nefis görünüyor,bu kış henüz yapmadım ama bu resmi gördükten sonra bir an evvel yapmalıyım....
SenaBera dedi ki…
Kızkardeşin harika resimler yapmış,
ellerine sağlık.
Kabak tatlısı da nefis görünüyor,bu kış henüz yapmadım ama bu resmi gördükten sonra bir an evvel yapmalıyım....
pınar dedi ki…
elvan ne güzel resimler bunlar. keşke kardeşin gibi yetenekli olsaydım ben de. ikinci resmi beğendim en çok. ellerinize sağlık...
Hulya dedi ki…
bocuruk;
ne guzel anne yarisi teyze olanlar:)birde boyle yetenekli insanlara hayran kaliyorum ben...seninde elllerine saglik,ne mulu mutlu sveimli bir yazi olmsu bu yazin,:)
Damak Tadı dedi ki…
Canım,kardeşinin ellerine sağlık.Ne kadar hoş tablolar bunlar böyle..))Keşke benimde bir kız kardeşim olsaydı da elinden hiçbir şey gelmeseydi..((
Hepsi biribirinden güzeller.Bende sanırım azgın dalgalarla boğuşan yelkenlileri seçerdim.(böyle bir seçimim olsaydı)
Diğer resimlerini de zamanın olup bizlerle paylaşırsan sevinirim canım.
Kabak tatlın da pek nefis görünüyor,ellerine sağlık canım benim.

Güzel bir hafta diliyorum..

Sevgilerle
Aybike Ceylan dedi ki…
Elvan'cigim,
Kardesinin resimleri cok guzel olmus, onun ellerine saglik. Cok harika resimler ne kadar yetenekli.

Tatlinda cok guzel ellerine saglik, aldim bir parca.

Sevgilerimi gonderiyorum ve iyi bir hafta diliyorum
NiNo dedi ki…
hem goze hem mideye supoersiniz iki kardes masallah canim
gülriz dedi ki…
Elvancığım ben o tablolara bayıldım, ellerine sağlık kardeşinin. Ne güzel bir post olmuş bu, senin hünerli ellerinden çıkma bir tatlı, kardeşinin hünerli ellerinden çıkma tablolar. Yalnız ben ilkine vuruldum, taktir edersin ki içinde deniz var, yelkenli var, nasıl vurulmayayım???? Kocaman sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Burçin'ciğim,
Ben de çiçekli olanı çok seviyorum. Bir de onun çerçeve seçimini ben yapmıştım. Evet kardeşler özellikle de kız kardeşler çok özel oluyor. Allah yokluklarını göstermesin. Kız kardeşi olmayanlara da kardeş kadar yakın kız arkadaşlar var:) Senin kabak tatlın çok daha güzel görünüyor tatlım. Beğenmene sevindim, sağol.
Sevgilerimle...

Ümran'cığım,
Canım arkadaşım sen de sağol ziyaretin için. Mutlu ettin beni. Resime meraklı olman ne güzel. Fırsat bulduğumda diğer tabloları da ekleyeceğim.
Sevgilerimle...

Sevgili Zehra,
Ne güzel dilekler bunlar. Hepimiz için:)
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Bizde de aynen öyledir canım. Benim teyzelerim anne yarısı benim için. Kız kardeşim benim kızlarım için tam da anne yarısı. Çünkü çok emeği var üstlerinde. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Renklercim,
Evet ya iyi ki başlamış bu kursa. Gerçekten baya yetenekli imiş bu konuda. Hiç değilse değerlendirmiş oluyor. Tablolar evi çok güzelleştiriyor. Sergi açarsa bizdekileri de alacak. Satılırsa bize tekrar yapacak da... biz o süre zarfında ne yapacağız onu bilmem:)
Sevgilerimle...

Ebru'cuğum,
Ahh evet ya ben de yedim tahinli. Evde de dökülebilir üstüne nasıl da unutmuşum yazmayı. Sağol canım. İdil'imi ve sizleri çok öpüyorum.
Sevgilerimle...

Sevgili Baharçiçeği,
Teşekkür ederim. Ama çizemem dememek lazım. Kurslar yetenekleri ortaya çıkarabiliyor. İstemek de önemli. Tatlıyı beğenmene de çok sevindim.
Sevgilerimle...

Tijen'ciğim,
Beğendiğine çok sevindim. Senin o güzel resimlerinden sonra biraz da ben şöyle göz gönül açalım dedim:) Kabak tatlımı beğenmene de sevindim.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Ebru'cuğum,
Teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel resim yapıyor. Bütün yaptıklarını yayınlayabileceğimiz bir blog açtığımda bakarsın inşallah. Kabak tatlısı mevsiminde sık pişer bizde de. Senin de ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Seda'cığım,
Değil mi ama? Epeydir aklımdaydı bu resimleri sayfama koymak. Tatlımı beğendiğine de sevindim. Senin kadar güzel fotoğraf çekemiyorum ben ama:)
Sevgilerimle...

Tülincim,
Evet ya ne güzel senin odanda da var bir tablosu değil mi? Güzel sözlerin için teşekkürler canım:)
Sevgilerimle...

Sevgili M. Akın,
Pazardan alırken istediğin büyüklükte kestirebilirsin kabakları. Bak sorun çözüldü. O halde leziz bir kabak yemek için pürüzler ortadan kalktı. Şimdiden afiyet olsun. Sevgili Burçin de fırında yaptığı bir tarifi yayınlamış. Ona da bakmanı tavsiye ederim.
Sevgilerimle...

Münevver Ablacım,
Çok teşekkür ederim. Kardeşime ileteceğim tebriğini.
Kabak böreği yıllardır unutamadığım bir tat. Karabiber ? valla denemeli bence.
Böyle bol cevizli seviyorum ben kabak tatlısını. Fotoğraf istediğim kadar iyi değil ama. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

İlkay'cım,
Evet resim yetenek istiyor ve hakikaten ben de bayılıyorum yetenekli insanlara. Ama yetenekleri ortaya çıkarabilmek de çok önemli. Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Feyhancım,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Kardeşime ileteceğim beğenilerinizi:)
Sevgilerimle...

Selda'cığım,
Sağol:) Genelde ilk resmi beğenen daha çok oluyor. Kabak tatlımı böyle ustalara beğendirmek ise beni çok mutlu etti. Bir de ikram edebilseydim!
Sevgilerimle...

Sevgili Aysel,
Çok teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Hayatcım,
Evet canım:) Çok teşekkürler.
Kabak tatlıma yaptığın iltifat da harika. Çok naziksin, teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Tuba'cığım,
Sağol canım. Dediğin gibi Allah bozmasın. Maşaallah! İşte resim sevgisi böyle bir şey. O da geçen yıl Sivas'a iki tablosunu götürdü. Senin de resimle ilgilenmen çok iyi. Ne güzel yapar, yapar asarsın.
Bizde de yılbaşı gecesi özellikle bizde de kabak tatlısı pişer.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Senabera,
Sağol:) Kabak tatlısını ihmal etme. Bol bol yap afiyetle yiyin.
Sevgilerimle...

Pınarcım,
Belki de yeteneklisindir. İnan ancak öğrenmeye başladığında anlarsın bunu. Ben de ikinci resmi çok seviyorum. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Hülya'cığım,
Evet canım Allah eksikliğini göstermesin. Senin de mutluluğun daim olsun. O kadar huzur doluyorum ki seni ve mutlu olduğunu düşündükçe:) Belki benim yazım da o nedenle sana öyle hissettirmiştir ne dersin?
Sevgilerimle...

Damağımızın tadı, Gülüm,
Sağol:) Ben senin kız kardeşin olurum eğer kabul edersen:)
Evet en beğenilen resim genelde ilk resim. Çok da emek harcanmış bir resim o.
Yapabilirsem diğer resimler için bir blog açacağım. Haber veririm tatlım.
Anneye ve babaya hürmetler, seni çok öptüm.
Sevgilerimle...

Aybike'ciğim,
Beğenilerinizi kardeşime ileteceğim. Hatta yorumları okutacağım. Sağol sen de:)
Kabak tatlımdan al tabi hem de azcık değil, birkaç dilim al. Ahh keşke ikram etme şansımız olsa değil mi?
Sevgilerimle...

Ninocum,
:)) Sağol canım. Ne güzel bir tanımlama:)
Sevgilerimle...

Gülriz'ciğim,
Evet deniz sevdalısı olarak seçimin çok doğal:) Ama ben ikinci tabloyu daha çok seviyorum. Çerçevesini ben seçtiğim için belki de.
Hünerli bulunmak beni çok mutlu etti. Sağolasın:)
Sevgilerimle...
sultan sönmez dedi ki…
Sevgili Elvan;
Kardeşini tebrik ederim resimler harika bende bayılırım tablolara hakkaten evin bütün havasını değiştiriyorlar ve resim yapanlara çok özenirim ama malesef benim resim kabiliyetim sıfır:D
Seninde ellerine sağlık gerçekten de tatlın çok lezzetli görünüyor.
Sevgilerimle....
sultan sönmez dedi ki…
Sevgili Elvan;
Kardeşini tebrik ederim resimler harika bende bayılırım tablolara hakkaten evin bütün havasını değiştiriyorlar ve resim yapanlara çok özenirim ama malesef benim resim kabiliyetim sıfır:D
Seninde ellerine sağlık gerçekten de tatlın çok lezzetli görünüyor.
Sevgilerimle....
Cafe Gusto dedi ki…
Kardeşinin emeğine sağlık,senin de ellerine..Tablonun karşısında manzara seyrede seyrede tatlınızı yemişsinizdir artık.Afiyet olsun
sevgiler...
Melek* dedi ki…
selamlar farklı tarifler bekliyoruz
görüşmek üzere
Unknown dedi ki…
Bu akşam ben de Kabak tatlısını yapayım. Dah doğrusu bu akşam şekerde bekleteyim, yarına.. Senin de kız kardeşinin de ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
en kısa zamanda anneme göstermem gerek bu tablolalrı annemde sürekli yapar çünkü pek bi güzel
tatlında öyle
herkesin ellerine sağlık
nilay dedi ki…
Elvan'cım ;
resim yapmak harikadır. Ben de yağlıboya çalışıyorum vakit bulabildikçe...kardeşinin ellerine sağlık :) kabak tatlısı en sevdiğim tatlıdır...senin de ellerine sağlık arkadaşım...Buluşmak için haber bekliyorum ;) yağmöurlar dinsin bakalımmm
Bocuruk dedi ki…
Sultan'cığım,
Sağol canım:) Ama denemeden yeteneğim sıfır deme bence. Sevmek ve istemek, çaba göstermek de çok önemli.
Sevgilerimle...

Serpil'ciğim,
Hakikaten öyle oldu:) Sağol canım.
Sevgilerimle...

Sevgili M. Akın,
Selamlar... Tabii ki ben de farklı tarifler yayınlamak istiyorum. Ama bu blogu açarken böyle bir iddiam hiç olmadı. O kadar marifetli arkadaşlarımız var ki. Karşılıklı birşeyler öğreniyoruz, en güzeli de bu. Yeni tarifim umarım hoşuna gider.
Sevgilerimle...

Duha'cığım,
Evet canım bir gece bekletirsen sulanıyor çok da güzel pişiyor hiç su eklemeden kendi tadıyla. Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Yeşim'ciğim,
Göster tabii. Ben de nette gördüğüm güzel tabloları kız kardeşime gösteriyorum. Annemin Mutfak Kokusu-Evren' in blogundan annesinin resimlerini yayınladığı bloga da gözatabilirsin. Teşekkürler canım:)
Sevgilerimle...

Nilay'cığım,
Ne güzel demek sen de yağlıboya resim yapıyorsun harika. Güzel yorumlarınızı kardeşime ileteceğim. Sahi siz tanışıyorsunuz da zaten:) Dün yine kabak aldım. Bu defa Burçin gibi fırında denemeyi düşünüyorum. Ben de çok seviyorum çünkü. Evet ya en kısa zamanda görüşebilmeyi çok istiyorum canım.
Sevgilerimle...
Evren Yasa dedi ki…
cok sasirdim, ustten ikinciden annem de yapmisti :) bizim evde de asili duruyor kendisi. bir de annem 50sinden sonra basladi resim yapmaya, nasil yetenkse varmis bir yerlerde.

su adresten bakabilirsiniz annemin yaptiklarina da:
anneminkinalielleri.blogspot.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ