VİŞNELİ CHEESECAKE



Evdekiler pek sevmese de cheesecake denemelerim son hız sürüyor. Hem yapmasını hem yemesini seviyorum ben. Ve özellikle eşime de sevdirmeye kararlıyım:)) Tarif Sevgili Kristal Kelebek (Butterfly) Aslı'cığıma ait. Fotoğraflardan da göreceksiniz benim cheesecake im onunki kadar kalın olmadı. Bunda büyük kalıp kullanmış olmamın büyük etkisi var. Böyle bir hata yaptım yani. Bir dahaki sefere daha küçük kalıpta daha başarılı olacağıma eminim. Ama tadı enfesti. Ve herkesin söylediği gibi bekledikçe de daha nefis oldu. Aslı'cığım dikkat edilmesi gerekenleri de yazmış yazısında. Bunlara da özellikle dikkat etmenizi öneriyorum. Bir de benim eklemek istediğim bir püf noktası var ki; tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin lütfen. Sevgili Aslı'cığıma çok teşekkür ediyorum. Tarif burada...



Laf aramızda:)) yarın için hain planlarım var. Allah'dan bir mani keder çıkmaz ise miniğimi annanesi ve teyzesi ile bırakıp, güzel prensesimi de kendi isteği ile evde keyif çatması için (kendi tarifi aynen böyle) götürmeyerek sadece Şef ve ben şöyle Çeşme, Alaçatı gezeceğiz. Uzun zamandır çocuklar olmadan vakit geçirmedik birlikte. Sabah dışarıda bir kahvaltı, sonra deniz-güneş, akşamüstü Alaçatı pazarında dolaşmak, belki Çeşme'de kumru, lokma yada sakızlı dondurma...

Hepimize keyifli, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir haftasonu diliyorum:)

Yorumlar

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…
Adsız dedi ki…
Cheesecake bir harika görünüyor..Ben dondurulmuş vişneli denemelerinden hiç memnun kalmadım sentaze mi yoksa dondurulmuş vişne mi kullandın ?
Ellerine sağlık
Bir Derin Masalı dedi ki…
Oh ya şu kekin güzelliğine bak! Sen fena dadandın bu aralar keklere :) Canım benim inşallah hafta sonu kaçamağı yapmayaı başarırsınız. Umarım son dakikada bişeyler çıkmaz. BOl bol tadını çıkarın, aşkınızı tazeleyin :)) İyi tatiller. Öpüyorum kızlarını. E tabi seni de :))
butterfly dedi ki…
Bocurukcum tarifimi deneyerek beni çok mutlu ettin:). Tariften memnun kalmana ayrıca çok sevindim. Senin eklediğin ince püf noktası çok iyi olmuş, gerçekten de malzemeler oda sıcaklığında olduğunda hamurişlerinde başarı artıyor.
Canım sana ve eşine muhteşem bir haftasonu diliyorum, herşey düşlediğinizden de güzel olsun:).
Sevgiler, öpücükler..
aslı
Bir Derin Masalı dedi ki…
ELVAN CIĞIM WORDPRESS.COM MAHKEME KARARIYLA NEDENİNİ BİLMEDİĞİM BİR SEBEPLE GEÇİCİ OLARAK KAPATILMIŞTIR. BANA ULAŞMAK İSTERSEN ŞİMDİ YORUM YAZDIĞIM ADRESTEN ULAŞABİLİRSİN.
KMKGB dedi ki…
çoook lezzetli görünüyor, vişne bulabilirsem (mevsimi geçmiş olabilir :-S ) ben de hemen yapacağım, ellerinize sağlık! umarım haftasonunuz güzel geçiyordur :)
Adsız dedi ki…
Canım enfes gözüküyorrrrrr valla. Hain planlarına çok sevindim. Allah içine sindirsin. İzmir'de yaşayıpta bunları yapmamak olmaz dimi ama :) TÜLİN
ayseyaman dedi ki…
Bocuruk merhaba
siz yazmasanız inceliği ya da kalınlığına hiç bakmazdım bence nefis görünüyor cheesecakeniz. Eşinizde başta olmak üzere herkes zamanla alışır bu lezzete.:)
Ayrica size mutlu kısa kaçamak dilerim Ege sahillerinde...:)
Sevgilerle
munevver dedi ki…
Elvan, artık dönmüş olmalısın. Arada sırada böyle çocuksuz kısa da olsa tatil gerekli. Ama aklın da onlarda kalmıştır, bilirim. Cheesecake nefis görünüyor. Eline sağlık.
Nane Limon
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım harika olmuş.Ben de ısrarla denesemde eşime sevdiremiyorum.Bakalım kim kazanacak.Ellerine sağlık.
sevgilerimle...
Elvancım ellerine sağlık harika görünüyor.
Selen dedi ki…
AAaaaaa Bocuruk,
Demek aynı zamanda ordaydık, belki de gördük birbirimizi :)
Cheesecake de nefis. çok sevgiler
Adsız dedi ki…
Elvan'cım, Aslı'cımdada görmüştüm cheesekeki. Seninkide çok nefis olmuş. Ellerine sağlık, sevgiler..
NiNo dedi ki…
enfes gorunuyor yapmadigimve yemedigim bir tad denicem ama :D ellerinize saglik
Bocuruk dedi ki…
Perihan'cığım,
Çok teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Burçin'ciğim,
Cevap gecikti kusuruma bakma. Yeni dondurduğum vişnelerden kullandım. Ama vişne mevsiminde tazesi kesinlikle daha güzel olur. Ben işin kolayına kaçtım. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Yok ya aslında şu sıralar inan fazla birşey yapmıyorum. Çeşme planımızı uyguladık ama sonrasında bir takım aksilikler oldu ama bunu sana müsait olduğumuzda msn de anlatırım olur mu canım? Ben de seni ve Derin'imi öpüyorum:)
Sevgilerimle...

Aslı'cığım,
Senin hangi tarifini denesem memnun kaldım. Tekrar teşekkürler. Ben de tariflerim denendiğinde çok mutlu oluyorum. Ben de seni öpüyorum tatlım, tekrar iyi tatiller:))
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Yeni sayfanın açılışını sabırsızlıkla bekliyorum tatlım:)
Sevgilerimle...

Sevgili İnanç,
Hoşgeldin hemşehrim:)) Bulabilirsin sanırım olmazsa da dondurulmuş kullanabilirsin. Ayrıca vişnesiz bile harika oluyor onu da söyleyeyim:) Teşekkürler. Haftasonumuz cumartesi gece 10 a kadar gayet iyiydi sonrasında annem rahatsızlandı ama şimdi daha iyi çok şükür.
Sevgilerimle...

Tülin'ciğim,
Haklısın canım. Burada yaşayınca yapmamak olmaz ama sadece tatil için burada bulunanlar daha fazla tadını çıkarabiliyor.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Ayşe'ciğim,
Çok naziksin inan. O kadar güzel yapanlar var ki cheesecake i benimkine güzel oldu desem onlara haksızlık olurdu. Ama beğendiğine çok sevindim ben:) Teşekkürler güzel yorumun için.
Sevgilerimle...

Sevgili Münevver,
Tabii hemen o akşam döndük zaten de iyi ki dönmüşüz. Ve o kadar haklısın ki. Sahilde her anne diyen çocuğu irem sandım. Aklım onlarda kaldı. Yok yok bir daha onlarsız gitmek yok. Teşekkür ederim. Beğenmene çok memnun oldum.
Sevgilerimle...

Serpil'ciğim,
Şef bu defa biraz daha beğendi sanki. En azından bir dilimden fazla yedi ve tesadüfen gelen arkadaşlarımız da çok beğenince bir daha yapmama da yol açıldı. Teşekkürler:))
Sevgilerimle...

Pembeli'ciğim,
Çok teşekkürler:))
Sevgilerimle...

Selen'ciğim,
Evet belki de gördük. Zaten gittiğim yerlerdeki bayanlara bakarken acaba blog sayfaları var mı gözüyle bakıyorum artık:)) Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Ebru'cuğum,
Bak o güzel tatil yerinden bile bizleri unutmuyorsun. Beğenmene sevindim canım:) İyi tatiller.
Sevgilerimle...

Nihan'cığım,
Yapmanı ve bu lezzeti tatmanı tavsiye ederim. Bloglarda birçok cheesecake tarifi var. Olmazsa bakarsın sana en uygun geleni denersin. İlk denediğim cheesecake in tabanı browni şeklindeydi o da çok güzel olmuştu. Aslı'nın denediğim bu tarifini de çok beğendim ben. Denersen yaz olur mu?
Sevgilerimle...
Neslihan dedi ki…
Bocuruk merhaba, cheesecake tutkunu olarak bayıldım, görüntülere, ellerine sağlık:)
iyi tatiller
Sevgiler
serinmavi dedi ki…
Eline sağlık canım,benzer tarifler eklemişiz :) cheesecake çok seviyorum... Selamlar....
Bocuruk dedi ki…
Merhaba Neslihan,
Cheesecake tutkunu olan birinin benim yaptığımı beğenmesi çok memnun etti beni. Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Oya'cığım,
Evet benzer tarifler ama seninki çok daha güzel görünüyor. Yanlış anlaşılmasın Sevgili Aslı'nın tarifi çok güzel de ben tam hakkını veremedim diye düşünüyorum. Senin de ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
BALDAN TATLI dedi ki…
Ellerine sağlık canım. Bende çok severim bu mereti. Ben de daha önce vermiştim kendi tarifimi. Ben pişirmeden yapıyorum. Bir de benim tarifimi dene istersen. Sevgiyle kal.
Elvan'cığım,
Vişneye bayılırım. Bu cheescake in görüntüsü de beni benden aldı. İlk yaptığım cheescake bu olmalı diye düşünüyorum. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım kodlar hazır.tatil nasıl geçti.Resimleyemedin mi?
sevgiler
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Elvan bence bu cheesecake kusursuz. Bir kere kalınlık olarak bana göre cheesecakeler böyle olmalı, daha kalın olmamalı, taban ile peynirli kısmın oranı en güzel bu haldeyken oluyor. Üzerinde ki vişne sosu çok güzel yakışmış. Bir cheesecake e yine ekşimsi sos yakışıyor çünkü, çikolata sosunu ben yakıştırmıyorum. Bir de kenarı daha yüksek ortası hafif çökük olmalı sosu alacak şekilde.
Sonuç olarak benim iştahım kabardı, acilen benim de bir cheesecake yapmam gerekiyor:)
Bocuruk dedi ki…
Teşekkür ederim. Evet Aslı'cığım, verdiğein zaman da görmüştüm ama tekrar da baktım tarifine. Yumurta var ya içerisinde pişmeden olmazmış gibi geliyor bana. Ama sen iyi oluyor diyorsan denemeye değer:)
Sevgilerimle...

Burçin'ciğim,
Vişne çok yakışıyor hakikaten. Denersen memnun kalırsın diye düşünüyorum. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...


Serpil'ciğim,
Fotoğraf makinasını unuttuğumu farkettiğimde evden 45 dakika kadar uzaktaydık:( İyi bir geziydi. Oralarla ilgili çok güzel fotoğraflar yayınladı birçok kişi bu yaz. Neyse artık:))
Sevgilerimle...

Pınar'cığım,
Senin bu herşeyi dikkatle incelediğini gösteren yorumlarına bayılıyorum. Beğendiğin için çok memnun olduğum gibi beni cesaretlendirdiğini de söylemeliyim. Sağolasın. Çok tatlısın Pınar çok:))
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ