GÖZ ALDANIR, MİDE ASLA...!


Aynen başlıktaki yazı var kebap yediğimiz büfenin iç camında:)) Şu an çalıştığım projede yapımı devam eden istasyonlarımızdan İnkılap İstasyonu'nun hemen yanında bu büfe. Ve bazen öğle yemeklerini burada yiyoruz. Belki lüks bir kebapçıda bile bu lezzette kebabı zor yersiniz. Bugün de yemekte oradaydık, sizlere de bahsedeyim ve İzmir'de olup da yolu düşenler lezzetli bir kebap yemek isterlerse uğrasınlar istedim. Ağaç gölgelerinin altındaki masalarında lüks değil ama temiz masa ve sandalyelerde oturup, odun ateşinde bir kebap yemek için uğrayın derim ben.





Bir ablamız var servis yapan. Bak bugün fotograf çekip sayfamda yayınlayacağım, senin fotoğrafını da koymama izin verir misin? dedim. "Olur tabii ama ben para mara veremem" dedi. Epey güldürdü bizleri. Zaten güleryüzlü ve çok çalışkan bir kadıncağız.





Yaz günü kebap yemek ağır geliyor aslında. Ama nedense karnımız acıkmışken bunu böyle düşünemiyoruz. Yedikten sonra herkes pişman. Bir daha sıcakta bu kadar yemeyelim diyor herkes birbirine. Aslında her öğle yemeğini böyle yemiyoruz tabii. İyi ki de yemiyoruz:))

Yorumlar

Gizem dedi ki…
Afiye olsun. Burnuma kokusu geldi, taaa Bruksellere, dusun!
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Bizim de böyle bir yerimiz var, süsü püsü yok ama orada yemekten büyük keyif alıyorum. Ardından künefe de geliyor ki müthiş...
Ah yakın zamanda bir gitmek lazım:)
serinmavi dedi ki…
Bazen böyle bizleri şaşırtan yerler oluyor işte.Çok süslü frapan yerlerde ki yemeklerin işe yaramadığınıda gördüm doğrusu.Mide aldanmaz lafı ise çokk doğru...afiyet şeker olsun canım.....selamlar.....
lüks lokantalardan daha güvenilirdir büyük ihtiamlle. dışarıda yemek alışkanlığı hiç olmayan beni bile imrendirdin.:)))

bu arada Merve'ciğmin sayfasını tıkladım. çok seyrek yazıyor ya o.birden aşağıdan kuş sesi gelmeye başladı.kucağımda uyuyan kedi ve ben kulakları diktik "destur bu ne yahu" diye.:))
hoparlör aşağıda olduğu için, eve kuş girdi sandık birden::)))
Ferhanca dedi ki…
Mehmet Yaşin'nin prograımını izliyorsan kenarda kalmış ne lezzetler keşfediyor .küçük ama temiz güzel yerler bulmak güzel doğrusu ..sizlere afiyet olsun.sıcak falan demeyin yemeğe devam..))
Calimero Mutfakta dedi ki…
Afiyet bal seker olsun.. ama ben yerini tam anliyamadim izmirde nerede? :)
Bocuruk dedi ki…
Gizemcim,
Ahhh canım ya. Gerçi Türklerin bol bulunduğu bir ülkedesiniz Allahtan. Yoksa aslında gurbettekileri düşünüp böyle şeyleri yayınlamamalı mı?
Sevgilerimle...

Bir de içinde bir "CAN" taşıyan hamileleri de düşünmeli değil mi Pınarcım? Neyse ki sen de kolaylıkla ulaşabilirsin böyle bir lezzete. Burda da arkadan güzel bir kadayıf sarma gelebiliyor ama biz o gün yemedik. Bu haftasonu gidin yiyin afiyetle:)
Sevgilerimle...

Oya'cığım,
Çok frapan yerlerde ben kendimi rahat hissetmiyorum zaten inan. Çok teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...
nilay dedi ki…
Canım ne güzel görünüyor bu sofra...Hemen ilgimi çekti bir İzmir'li olarak...Ama tam anlayamadım nerede olduğunu...Neresi bu İnkılap istasyonu ?
Bu arada İstanbul'daydım yaklaşık 1 aydır...Dün döndüm canım ,yazamadım epeydir bu yüzden...Umarım keyfin yerindedir :)

Öpüyorum
Aybike Ceylan dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Afiyet, bal seker olsun.

Iyi bir hafta sonu diliyorum.
Adsız dedi ki…
Kebap yemeyeli bir yıldan fazla oluyor. Kimbilir ne zaman yerim :(
NiNo dedi ki…
bence temizlik once gelir luks olmasindansa enfes mamalar enfes afiyet olsun
Adsız dedi ki…
İstanbul'da böyle temiz, leziz, küçük işletmeler bilirdim. Parmaklarını yiyecek lezzetler yakalamış olurlardı.

Uzun zamandır böyle bir kebapçıya gtmedim. Fotoğrafları görünce canım istemedi dersem yalan olur :)

Öpüyorum sizlerede afiyet bal şeker olsun
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Yağmurdamlası,
Dışarıda yememek güzel bir alışkanlık aslında ama iş gereği de olsa yemek zorunluluğu da oluyor. Gerçi ben dışarıda yemeyi severim de:))
Evet Merve çok seyrek yazıyor. Şu sıralar kitap okumaya çok sarmış durumda. Bu da beni çok memnun ediyor. Ama sayfanı arada sırada güncelle diye de tembih ediyorum aslında. Evet ya o kuş beni bile şaşırttı. Sayfanın sonuna yerleştirmiş ya ses nerden geliyor anlamadım ilk etapta. Merve'nin kuşu ile yaşadıklarınız da çok güldürdü beni:))
Sevgilerimle...

Ferhancım,
Mehmet Yaşin'i Hürriyet'ten de sıkı takip ederim ben. Ama o daha çok gittiği yöredeki en iyi mekanı bulup yemeklerini tadıyor ve damağını çatlatıyor:)) Yok, yok aslında yemesek daha iyi.
Sevgilerimle...

Sevgili Gül Bahçesi,
Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Sevgili Calimero,
Teşekkürler:) Şirinyer'den Gaziemir istikametine giderken (demiryolu hattı takip edilerek), İnkılap semti var. O semtteki yapımı devam eden Demiryolu İstasyonu nun hemen yanı.
Sevgilerimle...
akçahan dedi ki…
Var böyle mekanlar. Eşimin tabiri ile kimi görüntü ve hizmet satar, kimi de lezzet. Afiyetler olsun, benim de canım istedi ama, geçtiğimiz hafta nefsimize uyup, kurumun yakınındaki Abovv dan aldığımız ve yiyemediğimiz tadı ağırlaşmış kebaplardan sonra çok iyi bir referansa ihtiyacımız var. Hani dedim yakınlarımızda olsaydı da yarın öğlen gidebilseydik.

BERAT KANDİLİN MÜBAREK OLSUN. ALLAH HEPİMİZİ AFFEYLESİN.
ne kadar dogru bır soz :)
Bocuruk dedi ki…
Nilay'cığım,
Şirinyer'den Gaziemir yönüne doğru giderken (demiryolu hattını takip ederek) inkılap diye bir semt var. Orada yapımı devam eden inkılap istasyonunun hemen yanında "Güler Büfe". Fiyatlardan da haber vereyim karışık ve içecek 10 ytl.
Ben de tatilde olduğunu tahmin etmiştim ama 1 ay kadar kaldığına göre iş amaçlı olmalı. Hoşgeldin:) Annem rahatsız bir sürü tetkik falan uğraşıyoruz o nedenle keyfim pek yerinde değil ama bu günümüze çok şükür aynı zamanda.
Ben de seni çok öpüyorum.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Aybike,
Teşekkür ederim. Ben de sana iyi haftalar diliyorum.
Sevgilerimle...

Ayyy Meltem'ciğim tüh ya. Keşke imkanım olsa da gönderebilsem sana.
Sevgilerimle...

Nihan'cığım,
Kesinlikle haklısın. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Zerrin'ciğim,
Burası da kendi semti için hareketli bir yerde olsa da İzmir için kenarda kalmış bir yer denebilir. Kıbrıs'ta da vardır güzel kebap yapan yerler değil mi? Canın istemişken git ye bence:)
Ben de öpüyorum ve teşekkürler.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Semanur'cuğum,
Ya sana karşı mahcubum aslında. Bir türlü tekrar yazıp gönderemedim Susamışlar ı:( Eşinin tabiri de çok hoş. Ben de olumsuzluk yaşadığım bir yiyeceği uzun bir süre yiyemiyorum çok haklısın. Bir İzmir seyahatinde götürürüm ben sizi:)
Senin de kandilin mübarek olsun ve aminnn.
Sevgilerimle...

Sevgili Aqua,
Ben de sözü beğendiğim için yayınlamak aklıma geldi:)
Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Canım,bu tür yerlerin gösterişli olmalarından dolayı oratamı ve yemeklerinin iyi olması her zaman tercihimdir.Oldum olası salaş yerleri çok sevmişimdir halende seviyorum.Günün birinde o tarafa yolum düşerse birlikte yemek yeriz orada.Allah bu kutsal günlerde gönlünden geçen tüm güzelliklerle seni karşılaştırsın canım.

Kandiliniz kutlu olsun.

Sevgilerin en güzeli sizlerle olsun.
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Ben de salaş ama lezzeti iyi mekanları daha çok severim. Kendimi daha rahat hissediyorum. Canım inşallah birlikte de yeriz:)
Senin de kandilin mübarek olsun. Anne ve babaya hürmetler, seni öpüyorum.
Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Tam da adı gibi; "Göz Aldanır ama mida aslaaa..." Size afiyet olsun. İnşallah günün birinde yolumuz düşer de yeriz. İnkilap İstasyonu hangi tarafta bilmiyorum, cehaletime ver :o)
Bocuruk dedi ki…
Duhacım,
Evet söz çok hoş değil mi? zaten sayfamda bahsetme fikri de bu sözden çıktı:) Daha önceki soran arkadaşlara da yazdığım gibi Şirinyerden Gaziemir yönüne giderken (demiryolu hattını takip ederek) inkılap isminde bir semt var. Orada yapımı devam eden demiryolu istasyonunun hemen yanında. Ben de buraları bu projede çalışmaya başladıktan sonra öğrendim ben de bilmiyordum eskiden.
Sevgilerimle...
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım iyiki her öğlen böyle yemiyorsunuz buna can mı dayanır.Hepsi nefis görünüyor valla.Ayrıca adresini isterim.Gelince yeriz hatta inşallah beraber yeriz.
sevgiler.....
Adsız dedi ki…
Yok canım yok buralarda doğru düzgün kebapçi yok :) Etindenmi, ustalarındanmı neden bilinmez kebap yok. istanbula gidince o yüzden kendimi kaybediyorum kebapçılarda :)))
Bocuruk dedi ki…
Serpil'ciğim,
Evet ben özellikle yaz boyunca çok nadir gitmeye çalıştım oraya ama bazen nefsimize hakim olamıyoruz işte. Sen gel de birlikte gideriz:)
Sevgilerimle...

Zerrin'ciğim,
Ya hiç tahmin etmezdim Kıbrıs'ta iyi bir kebapçı olmadığını. Türklerin yoğun olduğu ülkeler de bile varken. Eeee tabii İstanbul'a gidince kendini kaybetmekte haklısın:))
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ