KEK ETKİNLİĞİ İÇİN TAHİNLİ KEK

Tarifi İzmir'deki Atölye Lavanta'nın ayın tarifi köşesinden aldım ve yaptım. Çok güzel ve doyurucu bir kek. Özellikle tavsiye ediyorum.

Tahinli Kek




Malzemeler:

- 3.5 su bardağı un
- 2 su bardağı tahin
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta

Yapılışı:

1.Fırını 160°C'ye ısıtın.

2.Yumurtaları bir kase içerisinde çırpın. Süt ile şekeri ayrı bir kasede iyice karıştırıp, sırasıyla tahin ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Diğer tarafta eleyeceğiniz una kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. İçinde un bulunan karışımı, diğer karışıma ekleyin ve orta boy yuvarlak bir kek kalıbına dökün.

3. Önceden ısıttığınız fırında 50 dakika kadar pişirin.Kekin pişip pişmediğini anlamak için üzerine hafifçe bastırın, tekrar eski halini alıyorsa kekiniz pişmiş demektir.



Afiyet Olsun.



Etkinlik hepimize hayırlı olsun. Kekevi Webmaster'ı Sevgili Ayşenur' a kolay gelsin ve teşekkürler.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bu keki bir yerlerden hatırlıyorum sanki :) Çok güzel görünüyor eminim tadı da nefis olmuştur. Ellerine sağlık canım. Tülin
Defne dedi ki…
Tahinle benim aram pek yok ama eşim çok sever. En son Amerika'dayken, ilk günlerimizde yapmıştım tahinli kek. Keyifle yemişti. Askerden gelsin de senin tarifinle kek yapacağım ona :).
Ellerine sağlık.
Safran dedi ki…
Tahine bayılıyorum, kekte kullanmak hiç aklıma gelmemişti hep çöreklere koyarım... bu güzel tarifi deneyeceğim canım, sevgiler :)
Adsız dedi ki…
Tahinli kek eminim çok güzel olmuş, görüntüsünden belli. ELlerine sağlık.
nilay dedi ki…
Tahinli kurabiye yi denemiştim ,nefis oluyor...tahinin keke de çok yakışacağını düşünüyorum...ellerine sağlık canım :)

sevgiler
ZeYNeP dedi ki…
TAhinli keke bayılırım Elvan, ellerine saglık, inan canım istedi,
Ne zaman görüsecegiz ?
sevgilerimle,
Figen
Açalya dedi ki…
Tahinli hersey harika! Bu kek super!
Aybike Ceylan dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Bende bloguma tahinli rulo koymustum ne tesaduf. Tahinli kekide hep deneyecegim, aklimda ama olmadi bir turlu, elinize saglik.
Adsız dedi ki…
ellerine saglik arkadasim.uzun zamandir denemeyi dusundugum kekin tarifinide senden alirim artik.sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Tülincim,
Teşekkür ederim canım :)
Sevgilerimle...

Defne'ciğim,
Aslında oldukça kalorili bir besin tahin. Aranın olmaması bu anlamda iyi:) Ama aynı zamanda çok da lezzetli. Kekten eşine yaptığında biraz da olsa tadına bakarsın artık. Allah sağlıkla kavuştursun sizi.
Sevgilerimle...

Safran'cığım,
Ben de seviyorum tahini. Hatta aniden gelen tatlı krizimi tahin-pekmez ikilisi ile giderdiğim çok oldu. Ben de tahinli kurabiye yada çörek yapmadım hiç. Ama denemek istiyorum.
Sevgilerimle...

Pembelicim,
Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Nilay'cığım,
Evet güzel oldu gerçekten. Ben de en kısa zamanda kurabiye denemek istiyorum. Sevgili Figen (yemekvebiz) ne zaman görüşeceğiz diye sormuş. Sen de katılmak istersin değil mi? bana mail yazabilirsin elvanakinci@hotmail.com
Sevgilerimle...

Figen'ciğim,
Teşekkürler canım:) Keşke ikram edebilseydim ama o da olur inşallah. Senin sayfandan e-mail adresine bir türlü ulaşamadım. Bu nedenle sen bana yazarsan sevinirim. elvanakinci@hotmail.com Ayarlayabildiğimiz en kısa zamanda görüşebiliriz umarım.
Sevgilerimle...

Açalya'cığım,
Asıl sen süpersin tatlım:) Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Aybike'ciğim,
Evet tahinli rulo da çok güzel. Annem yapar zaman zaman. Senin de ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

Ümran'cığım,
Sağol canım:)Ben memnun kaldım bu tariften yaparsan umarım sen de memnun kalırsın.
Sevgilerimle...
munevver dedi ki…
Ellerine sağlık Elvancık..Ne güzel bir kek olmuş.Etkinlik sayesinde bir sürü kek tarifimiz oldu...
Sevgiyle,nanelimon
Bocuruk dedi ki…
Canım Münevver'ciğim,
Çok sağol. Evet ya ne güzel bir sürü tarif. Etkinlikleri çok seviyorum:)
Sevgilerimle...
Merhaba canım bu kek çok besleyici olmuş görünüşü de güzel daha ne olsun süper olmuş ellerine sağlık.
Hoşça kal.
Ferhanca dedi ki…
Kekin ekmek gibi de çok güzel görünüyor afiyet olsun.. Hamsili pilavda muhteşem döktürmüşsünüz afiyet olsun...sevgiler..
elma kurdu dedi ki…
ellerine sağlık kek nefis görünüyor geçenklerde senin tarifin üzerine tiremisu yaptım nefis oldu bu da öyledir inşallah elma kurdumun uyuduğu bi gün yaparım...
SEDA dedi ki…
Tahin keke, kurabiyeye çok yakışıyor. Bu tarifle etkinliğe katılman süper. Ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com
Bocuruk dedi ki…
Perihan'cığım,
Evet canım tadı da güzeldi doyurucuydu da. Çocuklar yiyince özellikle çok seviniyorum böyle besleyici ve bir çok şeyi aynı anda barındıran tarifleri. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Ferhancım,
Sizler kadar olmasa da yaptım hamsili pilavı sonunda. Ama herhalde en güzeli Karadeniz'de yapılıyordur. Keki beğendiğine de sevindim canım. Ve sen söyleyince dikkat ettim hakikaten ekmek gibi olmuş:)
Sevgilerimle...

Sevgili Elma kurdu,
O minik elma kurdunu benim yerime çok öp önce. Ve tiramisuyu beğendiğine de çok memnun oldum doğrusu. Kek için de kolay gelsin :)
Sevgilerimle...

Seda'cığım,
Evet çok yakıştı keke. Kurabiyesini de deneyeceğim. Bir de annem kendisi hamur açarak tahinli rulo yapıyor. Bir dahaki yapışında onun da tarifini yayınlarım kısmetse. Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...
Kübra dedi ki…
Elvan'cım ellerine sağlık, eminim çok lezzetlidir.
Sözleşmiş gibi bende hamsili pilav ve peşine keki siteme koymuşum..
Pilavında harika görünüyor.
Sevgiler
Adsız dedi ki…
Tatlı bocuruğum,
(ben sana hep bocuruk olurak hitap ediyorum umarım bana alınmıyorsundur.Çünkü seni öyle tanıdım ilk başlarda..))
Kek'in muhteşem gözüküyor ellerine sağlık bitanem..Bende tahinli kurabiye yaparım arada ama kek hiç yapmamıştım doğrusu..Kimbilir ne lezzetli olmuştur burdan öyle gözüküyor.
Havalar da güzel olunca hemen keki çantaya çocukları arabaya atıp K.paşaya giderken sağ tarafta bir yer vardı (çam dibimi ne idi adı)
soluğu orda alıp çayla yemek ve içmek..Bendeki hayale bakarmısın tatlım..Olsun gerçek olamasada hayal etmek güzel bir duygu..

Güzel hayaller,sağlıklar,mutluluklar ve güzellikler diliyorum.Sevginiz eksilmesın canım..Prensesimi öpüyorum..Gül/d.tadı
hayat dedi ki…
Merhaba Elvan tahinli kek lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Canım teşekkür ederim bloğumu linklerine eklemişsin bende seni en kısa zamanda ekleyeceğim. İnşallah bundan sonra sık sık görüşürüz.

Sevgilerimle.
Bocuruk dedi ki…
Kübra'cığım,
Teşekkür ederim. Evet canım sanki sözleşmişiz. Seninkiler de çok nefiz görünüyor. Senin de ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Gül'cüğüm,
Canım ne demek, sana alınmak mümkün mü? Ayrıca ben bocuruk ismini çok seviyorum. Nasıl istersen öyle hitap et canım arkadaşım. Ben de tahinli kurabiye hiç yapmadım. En kısa zamanda yapacağım ama.
Ne güzel bir fikir. Çocukları alıp piknik yapmak. Ama havalar güzel olmasına rağmen miniğim sık rahatsızlandığı için henüz uzun süreli açık hava gezileri yapamıyoruz. Bahsettiğin yeri bilmiyorum. Ama o taraflarda çok güzel yerler var. İnşallah gelirsin de birlikte gideriz canım:)
Ben de seni çok öpüyorum. Annene ve babana hürmetler. Ben de sizlere mutlu ve sağlıklı güzel bir haftasonu diliyorum canım.
Sevgilerimle...

Hayatcım,
Teşekkürler canım:) Ben fırsat buldukça sayfalarınızı ziyaret ediyorum. Ama her seferinde yorum bırakmam mümkün olamıyor. Her zaman görüşelim canım:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
merhaba, tahin herşeye yakışıyor. kesin kekede çok güzel bir tat vermiştir. Denemeliyim...

ellerinize sağlık

sımsıcak sevgilerimle..

http://misss.blogcu.com
Unknown dedi ki…
Öğrenciliğimde okul çıkışı Buca'dan Konak' a giderken hemen Varyant'ın sonunda camlı arabada simit, kumru satılırdı. Bir de tahinli çöreği vardı ki tadına doyulmazdı veya bana öyle geliyordu. Değil tadı tahinin adını duyunca bile aklıma hep o tat gelir. eminim ki kekin harika olmuştur. Ama benim aklım hamsili Pilav da. Mutfağımda tadilat var, bitince yapmaya çalışacağım.
kek olayı iyide tahin çok ağır bence
Adsız dedi ki…
tahinli keki ben bir arkadaşımda yemiştim verdiği o lezzet hala damağımda hiç de tahin kekte ağır olmuyor harika oluyor harika ellerine sağlık arkadaşım
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Zerrin,
Evet güzel bir tat verdi haklısın. Değişik bir kek. Ben denediğime pişman değilim umarım sen de seversin.
Sevgilerimle...

Duha'cığım,
Öncelikle mutfağındaki tadilat için kolay gelsin canım. Zor oluyordur. Her zaman kullanılan bir mekan. Evet o tahinli çörekler ne güzeldi değil mi? Şimdi o kadar güzelini bulamıyorum. Yada öğrenciliğimizde bize daha güzel geliyordu tadı:) Hamsili pilavı punto amcanın sayfasındaki tarifi de okuduktan sonra yapmanı öneriyorum.
Sevgilerimle...

Sevgili Aqua,
Evet ağır gibi gelebilir ama tarifte yağ olmadığı için o kadar da ağır bir tadı olmuyor. Kalorisi çok olduğu kesin ama:)
Sevgilerimle...

Gülizcim,
Teşekkür ederim canım:) Ben de en kısa zamanda kurabiyesini yapmayı düşünüyorum. Onda da çok güzel olacağına eminim.
Sevgilerimle...
Esma dedi ki…
tahini cok severim, bu tarifi kaydettim, paylastiginiz icin tesekkurler. bir de su hamsili pilavi canim cekti bir karadenizli olarak :) Amerika da hamsini nerde bulacagiz, bu tarif turkiye ye kaldi :). ellerinize saglik!
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Esma,
Benim de eşim Karadenizli ve ben Karadeniz insanını çok seviyorum. Tahini seviyorsan evet mutlaka dene bu tarifi. Ben de hala kurabiyesini yapacağım ama yoğunluktan yapamadım. Hamsi tarifi ilk denememdi bundan sonrakiler daha iyi olacak inşallah. Türkiye'ye geldiğinizde yada dondurucuya atılırsa belki de amerika da deneyebilirsin. Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ