HALKIN SAĞLIĞINDAN TASARRUF OLMAZ!!! VE FIRIN MAKARNA


Cuma akşamı eczacı bir arkadaşımın evine gittim. Güzel Prensesime her sene grip aşısını o yapıyor sağolsun. Bu sene miniğime evimizin beter böceğine de aşı yaptı. Onunki ilk defa yapıldığı için yarım doz yaptı. Yarım doz da 1 ay sonra yapılacak. Bu arada biraz dert yandı bana. Aslında dert eczacıların değil halkın derdi. Neden mi ? Hükümet bazı ilaçları hiç ödememeye bazı ilaçların ise bedelinin belli bir kısmını ödemeye karar verdi ya. Tabii reçete ile gelen vatandaş bu durumu öğrenince ilk etapta kabul etmek istemiyor haklı olarak. Ve tepkisini de suçsuz eczacıya gösteriyor. Arkadaşım diyor ki mesleğimiz niç bu kadar yerlerde sürünmemişti. Ezcacıya kızanlar kızgınlığı hakarete, onları üçkağıtçı görmeye kadar vardırıyormuş. Aslında vatandaş da çok haklı. 1 ay önce para vermeden aldığı ilaç için para istenince veya yarısının parası istenince kendini çaresiz görüyor. Sağlık bu... Herkesin de gücü yok ki ilaçları almaya. Herneyse ben de burdan diyorum ki HALKIN SAĞLIĞINDAN TASARRUF YAPILMAMALI...



Bugün fırın makarna yaptım iftara. Bir de bu ayki Sofra dergisinden kolay bir tavuk tarifi denedim. Ama tavuk yemeğinin resmi iyi çıkmadığı için onun tarifi bir dahaki sefere.

Malzemeler :

1 paket fırın makarna
2 yumurta
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber

Yapılışı :

Makarnayı kırmadan tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün. Fırına dayanıklı yayvanca bir kaba alıp, eritilmiş tereyağının ve peynir rendesinin yarısını koyup karıştırın. Kaşıkla hafifçe bastırın. Peynirin kalan kısmını üstüne serpin. Ayrı bir kapta 2 yumurtayı çırpıp, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Ve tepsideki makarnanın üzerine gezdirerek dökün. En üste kalan tereyağını gezdirin ve fırına koyup üstü kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

kalimeero dedi ki…
Bugun de makarnalardan gidiliyor. hulyalar da yapmis:) Ellerinize saglik. Ilaclar konusunda soylediklerine katilsam da, Turkiye'nin saglik hizmetleri konusunda bir cok gelismis devlete nazaran daha iyi durumda oldugunu belirtmeden gecemeyecegim. Amerika'da bile milyonlarca sigortasiz insan var. Sigortalilar da hasta olmaya korkuyorlar cunku acil'de bile en az 6-7 saat bekletiyorlar insani. Ustune de sigortanin karsilamadigi miktarin faturasini dayiyorlar hemen. 'John Q' diye bir film var, izlediyseniz o film cok guzel anlatiyor durumu.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Kalimeero,
Sağol. Konunun çok derinlerini nedenlerini bilmesem de bizim halkımızın bir çok konuda standartları düşük olduğu için sağlıkda bari belli bir seviyede olsun diye düşünüyorum. Filmi izlemedim ama merak ettim şimdi. Allah herkese öncelikle sağlık versin. Görüşmek üzere :)
renkler dedi ki…
Sevgili Bocuruk,

Makarnaya bayılırım. Fırında makarnayı da çok severim ama evde benden başka kimse yemiyor. Göya çocuklar sever... Eşim de beşamel sosunu ağır bulur. Annem desen sağlıklı yaşam diye tutturdu, yemeğe tuz bile koymuyor. Ben de sırf kendim için yapmıyorum ama seninki bayağı hafife benziyor, hani içine brokoli filan atıp bizimkilere sağlıklı göstersem diyorum. Ellerine sağlık.

Bu ilaç sorunu annemi de etkiledi. Sürekli aldığı ilaçlar var her emekli insan gibi, üstelik de pahalı. Bir de ona çok uyan ve çok iyi gelen bir ilaç vardı. Onu kaldırmışlar, yerine başka birşey verdiler ama o ilaç çok dokundu, hiç iyi gelmedi. Tansiyonu düzensizleşti... Bir halkın sağlığı en önemli şey tabi...
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Bizim insanımız çok fevri olduğundan çok da mantıksız davranıyor o sinirle.((Bende çok şahit oldum bu durumlara ve eczacılara bir kat daha allah yardımcınız olsun dedim.Bir seferinde müdahale etmek istedim ki hiç tahammülüm yoktur haksız yere yapılan suçlamalara,kendimi zor kurtardım inan.Bu yüzden çok iyi anlıyorum arkadaşını.

Fırın makarnan da super olmuş canım ellerine sağlık.Acaba fırın makarna haftasımıydı da ben anlamadım?? Hem mideye hem göze hitap etmişin canım.Teşekkürler paylaşımın için.Sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum.Sevgiyle kalın..
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhaba
çok önemli bir konuya değinmişsin. Türkiye'de zaten SSK dan yada emekli sandığından yararlanan kişiler asgari imkanlarla geçiniyorlar. Nasıl ödesinler bu bedelleri. Asgari ücretle 4-5 kişinin geçindiği aileler var.
Annemde tansiyon hastası ve aynı durumla bende karşılaştım. İmkanımız elveriyor, devlet ödemesede doktor ne yazmışsa alıyoruz,Peki ya imkanı olmayanlar. Eczacı hemen muadilini öneriyor.Sanırım bu tepkiden ürktükleri için,Mutlaka bir farkı vardır diye muadillerini almıyorum. Sağlık bu, bir deneyeyim şansımıza denirmi hiç? İlaçtan kısacaklarına ellerindeki kaynağı iyi kullansaydı Emekli Sandığı ile SSK da bu hallere düşülmeseydi..
Bunun dışında bende blogspot alemine yeni girdim. uzun süre msn.space de oluşturdum. Baktım artık kalıbıma sığamıyorum. Israrlara da dayanamadım:) www.klubem.blogspot.com u oluşturdum

sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Renkler,
Bugün blogunun tümünü okudum daha önce de çok gelmiştim ziyaretine ama o gün ne ikram ettiysen onla yetinmiştim. Bugün dedim ki bakalım önceden neler varmış:) Ve sevdim yazılarını. İçten, sade ve akıcı. Makarnayı ise bir kere de olsa kendin için pişir ve ye bence. Annemin de bir tedavisi yarım kaldı bu yeni sağlık sistemi yüzünden. Çok üzülüyorum ben bu duruma. Umarım hükümet yakın bir zamanda yaptığı hatayı anlar da durum düzelir. Sevgilerimle...

Sevgili Gül,
Evet halkımız fevri davranıyor belki ama bu sağlık konusu ve onlara da hak vermek gerekiyor. Çok zor durumda kalanlar var. Allah yardımcıları olsun bütün hastaların.
Evet bir kaç blogda daha fırın makarna tarifi vardı. Güzel bir tesadüf olmuş. Sana da ailenle iyi haftalar canım:) Sevgilerimle...

Sevgili Pınar,
Evet Allah olmayanlara yardım etsin. Ve dediğim gibi bu sistem düzelmeli. Umarım da düzelir.
Sayfanı gezdim. Çok beğendim. İftar sofraları da birbirinden güzel. Acıktım da zaten:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık makarnan çok güzel görünüyor kendine iyi bak sağlıkla kal Ebru
Bocuruk dedi ki…
Ebru'cuğum,
Teşekkür ederim. Sen de kendine çok iyi bak canım:) Sevgiler
umran dedi ki…
Sevgili bocuruk,
nerelerdesin.Ins saglik durumlari iyidir.sevgilerimle.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Ümran,
Çok sağol ilgin için. Babamın dün randevusu vardı tüm tahlil ve film, mr vs. sonuçları ile gittik. Ne kötü, ne iyi söylenen net bir şey yok. Biz de çok şaşkınız artık. Yeni bir ilaca başlandı ama kan değerlerinin düşüklüğü ile ilgili bu durumu düzeltebilecek herhangibir tedaviye başlanmadı. Önce beli düzeltip, sonra diğer tedavileri yapacaklarmış. Ne diyeyim doktor olan onlar, umarım dedikleri gibi olur da sağlığına kavuşur inşallah.

Sevgilerimle
umran dedi ki…
insallah sagligina kavusur.Su mubarek gunlerde bol bol dua etmek lazim.Dualarim onunla.
Age35 dedi ki…
ÇOK GÜZEL ÇOOK..ELİNE SAĞLIK..Ayrıca allah şifa versin,en kısa zamanda ..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Age,
Canım:) çok teşekkür ederim. Amin inşallah en kısa zamanda ayağa kalkar artık. Allahım bütün hastalara şifa versin. Tekrar Amin.
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk
Sana ve ailene harika bir hafta sonu diliyorum.Sevgiyle kal canım..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Gül,
Canım ben de sana ve ailene güzel bir hafta sonu dilerim...:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ