BİR İFTAR DAVETİ DAHA...


Bugün bir iftar daveti daha verdik. Misafirlerimiz eşimin iş arkadaşı, onun ailesi ve yine iş yerinden bekar bir arkadaşıydı. Bu aile de çok sevdiğimiz insanlar. Evin hanımıyla eşinden dolayı tanıştık ve çok içten, çok samimi olması nedeniyle dostum dediğim insanlar arasında yerini aldı. Güzel prensesimle yaşıt çok tatlı bir kızları var. Ayrıca bu akşam için babamın yanında kızkardeşim bekledi ve annemi de yemeğe çağırdım. O da gelirken çok nefis bir yaprak sarması yapıp getirmişti. Bu sene daha önce de belirttiğim gibi annemleri hep birlikte iftar yemeğine alamadım. En azından bu şekilde bir akşam da olsa annemi de ağırlamış oldum. Gerçi anneler durur mu? durmadı tabii. Gece boyu bir sürü yardımı oldu bana. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. İnsan kaç yaşına gelirse gelsin anne çok başka bir şey. Herkesin annesi fedakardır ama benimki yakınımda olduğundan dolayı sınırsız fedakar. Eşim yurtdışındayken hep benimle birliktelerdi. Evlerine günlerce uğrayamadıkları oldu. Onların bu yardımlarını hiç bir şekilde ödeyemem. Başardığımız her güzel şeyde mutlaka katkıları oldu. Allah hepsinden razı olsun. Evet, işte bu akşamki menümüz :



Yayla çorba
Çerkez tavuğu
Soslu patlıcan kızartması
Fırında kaşarlı mantar
Mevsim salata
Kremalı patates
Şehriyeli pirinç pilavı
Mantarlı dana et sote
Zeytinyağlı yaprak sarma
Pırasalı börek
Portakallı supangle

Kremalı patates yine sofra dergisinden... Çerkez tavuğu da öyle. Pırasalı börek Sevgili ebruli lezzetler sitesinden tarifini alıp yaptığım bir börek. Teşekkür ediyorum. Portakallı supangle ise Dr.Oetker'in bir tarifi. Bu tarifleri önümüzdeki günlerde sayfama eklemeyi düşünüyorum.





Yorumlar

Adsız dedi ki…
Sevgili bocuruk menün çok güzel ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun tarifleri bekliyorum sevgiler Ebru
umran dedi ki…
Ah bocurukcugum,
Ne guzel anlatmissin anneni.Yillardir anneden ayri ( gurbette yasadigim icin)biri olarak beni duygulandirdin.Haklisin Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin.Onlarin dualari bile yeter.
Ayrica yemeklerinde super,ellerine saglik. sevgilerimle..
Pınarın Kulubesi dedi ki…
merhaba Bocuruk
menün çok zengin maşallah. Sofralarınız bereketli neşeli olsun..
Benimde dün bir iftar davetim vardı. Çeşit çok olunca yemekler arttı. Hep aklımda o yemekleri kimin yiyeceği var ziyan olmadan.
Anneler konusunda çok haklısın. Hep fedakar oluyorlar. 1 hafta sonra bende anneme babama, abilerime ve yiğenlerime kavuşuyorum:)
Bocuruk dedi ki…
Ebru'cuğum,
Çok teşekkür ederim. Tarifleri en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Özellikle kremalı patates çok pratik bir o kadar da şık bir yemek oluyor. Et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.

Sevgili Ümran,
Herkes yerinde sağ olsun da canım, bir çok kişi zor da olsa annesinden uzakta. Allah herkese sağlık versin. Yemekleri beğenmene sevindim, teşekkür ederim.

Pınar'cığım merhaba,
Aslında iftarda çok yemek mümkün olmasa da insan misafir ağırlayacağı zaman daha zengin tutuyor menüsünü. Türk misafirperverliğinin bir sonucu olarak hepimiz yapıyoruz aynı şeyi. Ve evet aynı şeyi ben de düşünüyorum. Kalanlar nasıl bitecek? 1 hafta sonra annenlere kavuşacak olman ne güzel. Şimdiden gözün aydın. Allah sağlıkla kavuştursun sizleri canım :)

Sevgilerimle...
Hulya dedi ki…
sevgili bocuruk;
ne guzel annene olan bunca vefan ve guzel sozun..bende annemi oyle cok ozluyorumki..
ne caliskansin masallah..
Sofralariniza bereket olsun insallah.
bu arada ben kalan herseyi ama akliniza gelen herseyi dondurucuya atiyorum,lazim olunca cikarip kullaniyorum.(haslanmis makarna,kalmis tavuk yemegi,borek,vs...)
renkler dedi ki…
Ellerine sağlık, döktürmüşsün. Bu sene öyle bir koşturmaca içerisindeyiz ki istediğim gibi dostlarımı çağırıp iftar yemeği veremedim. Kayınpederim rahatsız onları alamadım bu sene mesela. Her sene dayım ve kalabalık ailesine iftar daveti verirdim ama bu sene çok uzağa taşındık ve dayım biraz yaşlandı, eskisi gibi değiller.

Benim annem de pire gibi gelir bana yardım eder. Bir de okadar güzel yemek yapar ki benim yaptıklarım gölgede kalır:-) Gerçi o boynuz kulağı geçti diyerek inkar ediyor...

Özellikle kremalı patates tarifini bekliyorum:-)
Tuz ve Biber dedi ki…
Merhaba canım,
Böyle güzel bir sofra olduğu bir akşam bizi de davet ediversene iftara.. Sofra enfes görünüyor..
Evren
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Hülyalar,
Güzel dileklerin ve sözlerin için çok teşekkür ederim. Dondurucuya atma fikrin çok güzel. Zaman zaman ben de yapıyorum bunu ama bazı şeyler için olmayacakmış gibi geliyordu. Deneyeceğim bundan sonra. Sağol...

Sevgili Renkler,
Çok teşekkür ederim. Ama aslında ben de istediğim kadar yapamadım. Çalışınca bir tek hafta sonu kalıyor. Bir de dediğin gibi bir sene bir seneyi tutmuyor. Kayınpederine de geçmiş olsun canım. Anneler hakikaten çok fedakar oluyor. Ben de anneyim ama onlar kadar fedakar olamayacakmışım gibi geliyor hep. Annen çok güzel yemek yapıyor ve boynuz kulağı geçti diyorsa kimbilir sen ne güzel yemekler yapıyorsundur :) Tarifler en kısa zamanda inşallah...
Bocuruk dedi ki…
Evren'ciğim,
Ne demek...İstediğiniz zaman buyrun gelin beklerim. Siz geleceğiz deyin bakın daha neler hazırlıyorum :)

Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Canım,
Sofran çok bereketli ve renkli ellerine sağlık hamarat arkadaşım benim.Ne mutlu sana ki çok güzel dostluklarla güzel sofralarda paylaşımlarınızı yapabiliyorsun.Hele de içine sevgin katılmışsa canım..Her zaman masan bereketliağız tadınız ve dostluklarınız daim olsun..

Sana ve dostlarına çok güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın..
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Canım ne güzel cümleler kurmuşsun yine. Evet sofralar dostlarla paylaşılınca daha bir bereketli ve güzel oluyor. Misafirin evlere bereket getirdiğine inanmışımdır hep. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Ben de sana ve ailene, anneciğine güzel, sağlıklı haftalar diliyorum.

Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ