BAYRAM ŞEKERLERİ :)


Evet... Kızlarımın fotoğraflarını sizle paylaşıyorum. Bunlar tam bayram şekerleri değil mi ? Allah iyilerle karşılaştırır ve şanslarını bol verir inşallah...


İlk gün annemlere gittik. Ama gitmemiz öğlen saatlerini buldu. Halbuki çocukluğumda hatırlıyorum annanemlerde kahvaltıdan önce buluşulur, bayramlaşılırdı. Şimdi bayram tatilleri biraz da dinlence tatilleri olarak görüldüğü için nerde o eski bayramlar.... Hep düşünürüm her dönem nerde o eski diye başlayan bir çok değişik konuda cümle kuruluyor. Acaba ileriki yıllarda şimdiki zaman için de nerde o eski günler diyecek miyiz? Neyse bu konular bitmez.



Bayram ziyaretlerle sürüyor. Ziyaret ettiklerimizden biri de yeni bebekleri olan bir apartman komşumuzdu. İlk çocukları yani kızları bu sene lise 1 de ve şimdi de 32 günlük bir oğulları var. Allah bağışlasın, Allah anneli babalı büyütsün. Bebek ziyareti için ilk gittiğimde ramazanın içindeydik ve ben niyetliydim. Lohusa şerbetini içememiştim. Bugün bize tatlı ikramından hemen önce lohusa şerbeti ikram etti. Bu kadar hafif, bu kadar tadı güzel bir lohusa şerbeti daha önce içmemiştim. Tarifini istedim ama 4 kişinin deneme yanılma yolu ile yaptıkları bir şerbet olduğunu öğrendim. Yani tarif yok. Fotoğrafını çekmiştim. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Yorumlar

Hulya dedi ki…
sevgili bocuruk;
kizlarin cok ama cok tatli ve cok guzeller,Allah bagislasin,nazalarladan saklasin.kiyafetleri alma asamasini da anlattigin icin himm bu pembeler cok guzel olmus falan dedim kendi kendime.
eski bayramlara nerde deme bak bize,butun gurbettekiler uzerine geliriz:)
umran dedi ki…
Sevgili bocuruk bayram sekerleri gibi kizlarin hakikaten.Allah bagislasin.Bende kizlarimin resmini mi koysam;)
Hulya dedi ki…
ya aslinda insan nazar deger diye koymuyor bence ama olsun biz arkadasiz,artik cok samimi olduk degilmi ama:)yani ben kizlarini bildigim icin merak etmiyorum ama insan yinede gormek ,buyuyen hallerini paylasmak istiyor.
isteriz isteriz:)
Adsız dedi ki…
Elvan'cım çok tatlılar maşallah ama birbirlerinden farklılar çok benzemiyorlar gibi benmi benzetemedim ama biri anneye biri babayamı benziyor? Allah bağışlasın allah eksikliklerini göstermesin nazardeğmesin inşallah öpüyorum onları
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Hülya'cığım,
Evet fotoğrafları koyarken nazar konusu aklıma gelmedi değil. Ama burada çok güzel dostluklar kuruluyor. Ve ben dostlardan hiçbir kötü dilek gelmeyeceğine inanıyorum. Ve bu resimleri sizlerle paylaşmış olmaktan mutluyum :)

Sevgili Ümran'cığım,
Aminnn... Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın. Evet senin kızlarını da görmek isterim doğrusu. Sayfalardaki çocuk fotoğrafları gerçekten çok hoşuma gidiyor.

Sevgili Ebru'cuğum,
Sağol canım iyi dileklerin için yürekten aminnn dedim. Evet birbirlerinden çok farklılar hem görünüş olarak hem de karakter olarak. Görünüş olarak biri bana biri babasına benziyor. Ufaklıkla dışarı çıktığımda tanımadığım bir çok kişiden "aaa sizin mi" tarzında tepkiler alıyorum. Anlayacağın miniğim babamıza benziyor. Güzel prensesim de bana :)
ArMeda dedi ki…
Canım bu şekerler yenmezmi yaaa..Allah bağışlasın Allah uzun güzel sağlıklı ömürler versin inşallah öpüyorum hepinizi sevgiler....
Damak Tadı dedi ki…
Canım benim,
Bunlar tam şekerler Allah bağışlasın şanslarını açık etsin..Ne de tatlı çıkmışlar kıyafetleri de çok şık olmuş güle güle kullansınlar..İkisini de benim için öpersin,ne de tatlı olur kız çocukları tekrar Allah bağışlasın canım benim ve güzellikler göstersin..Sevgilerimle..
elma kurdu dedi ki…
selam bocuruk biz 4 kız kardeşiz ve ben bu durumdan çok mutluyum kızlarının resimlerini görünce bir kez daha allaha şükrettim 3 kız kardeşim var diye, allah kızlarının başına ak günler doğursun inşallah. ben de doğumdan sonra lohusa şerbeti yapmak istiyorum(ya da yaptırmak ) ama biz memleketten uzak olduğumuzdan ve buraya yeni taşındığımızdan hazırlanan şerbeti içecek ziyaretçilerimin olmamasından çok korkuyorum ama yine şerbet olacak büyük bir ihtimalle özellikle izmirdeki ablam gelebilirse o bayılır lohusa şerbetine ona içiririm bol bol... sevgiyle kal
elma kurdu dedi ki…
sana mesaj yazdıktan sonra gördüm beni linklerin arasına eklemişsin çok sevindim teşekkürler. ben de seni ve diğerlerini eklemek istiyorum ama nasıl yapıldığını henüz çözemedim:((
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Arzu'cuğum,
Canım yürekten amin dedim iyi dilek ve duaların için sağol. Ben de seni öpüyorum canım :)

Canım Gül'cüğüm,
Gönlü güzel arkadaşım... Senin iyi dileklerin ve dualarına da yürekten aminnn :)

Sevgili Elmakurdu,
Evet kızkardeş hakikaten başka türlü oluyor. Desteği hiç bitmiyor. Allah bitirmesin. Ne güzel siz de 4 kız. Allah sevdiklerinize bağışlasın hepinizi. Senin dualarına da yürekten aminnn canım :)
Ben seni epeydir eklemiştim linklerime. Template bölümünden var olan adresleri kopyalayıp değiştirerek yeni linkler ekleyebilirsin.

Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Fatma'cığım,
Teşekkür ederim canım. Çok doğru söylüyorsun. Allah sağlıkla, sıhhatle hayırlı evlatlar olarak yetiştirebilmemizi kısmet etsin. Allah iyilerle karşılaştırsın. Senin de iyi dileklerine içtenlikle aminnn...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Maşallah ya,
valla sizi böyle gördükçe bebek işine iyice ısındım. Yoksa bebek filan düşüneceğim yoktu benim. Sağolun arkadaşlar.. 2. arkadaş da ABD li Hülya:)
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Sağol canım.Bebek işini ciddi ciddi düşün bence de. Dünyanın en güzel şeyi. Biz 4,5 yıllık evliydik büyük kızım doğduğunda ve eşim hep kızıyor bana neden bekledik o kadar bak daha büyük olacaktı şimdi diye.

Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Tatlı kızların tatlı annesi,önce hepinizin yanaklarından sevgiyle öpüyorum..Şimdi de sizlere sizin gibi tatlı,güzel,sağlıklı ve neşeli bir hafta sonu diliyorum..Bayrma sevinciniz halen devam etsin diyorum ve kaçıyorum..Hoşçakal..Sevgiler..
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Asıl tatlı olan sensin. Ne büyük bir sevgin var ki hepimize yetebiliyorsun. Herkesin moral kaynağısın gördüğüm kadarıyla. Kimbilir çevrendeki insanlara nasılsın. Ben de sana çok çok güzel bir hafta sonu diliyorum canım. Ve biz de seni sevgiyle öpüyoruz :)
ÇEŞNİ dedi ki…
merhaba sevgili bocuruk
mesajını aldım çok tesekkür ederim..ince ve nazik mesajın beni çok duygulandırdı..Esimin şekerini kontrol altına aldık zor bela..Ama inanki yaklaşık 15 gündür yine hastahanelerdeyiz..bu nedenle ne siteye ilgi yapabiliyorum ne de mutfağa...Bugun bile göz kontrolundaydık..Şekerin yaptığı tahribat varmı diye baktırmaya gittik..Yani şeker bayramı şeker hastalarına göre değil:))
Bende sein şeker bayramını kutlar, o tatlı kızlarının yanaklarından öperim..Bende amerikada yaşayan kızımın yanına önümüzdeki ay sonu gideceğim..Çok özledim kızımı..
Sonsuz sevgilerimle
aynur ünsal
Oya Kayacan dedi ki…
Kızlar birer masal prensesi sanki. Şansları da güzel olsun.
kalimeero dedi ki…
bocuruk masallah ne tatli kizlarin var, nazar degmesin. Bu yasa kadar emek vermissin, Allah emegini bosa cikarmasin. Yuzleri hep boyle gulsun. Sevgiyle kal.
cok sekerler nazar degmesın
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Aynur Hanım,
Sizi gerçekten merak etmiştim. Herşeyin yolunda olduğuna sevindim. Umarım bir daha olmaz. Kızınıza da sağlıkla biran önce kavuşmanızı diliyorum. Eşinize ve kızınıza da selamlar. Sevgilerimle...

Sevgili Oya'cığım,
İyi dileklerin için çok teşekkürler ve amin :)

Sevgili Kalimeero'cuğum,
Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerine ve de aminnn...
Allah sana da güzel güzel hayırlı evlatlar versin inşallah :)

Sevgili Aqua,
İyiki de yorum bırakmışsın senin güzel sayfandan da haberim oldu böylelikle... Senin de iyi dileklerine amin :)

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Kızlarınız tam bayram şekerleri gerçekten :)
ece dedi ki…
canımmm benimmm,
kızların çok tatlı alllah bağışlasın allah nazarlardan saklasın
nice güzel bayramlara inşallah hep beraber
sevgiler
ece dedi ki…
canımmm benimmm,
kızların çok tatlı alllah bağışlasın allah nazarlardan saklasın
nice güzel bayramlara inşallah hep beraber
sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Ece'ciğim,
Amin canım :) Allah hepimizin evlatlarını nazarlardan korusun.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Evet en seker bu sekerler :) Cok guzeller masallah..

Selamlar.. sitenizi ekliyorum linklerime ..
Adsız dedi ki…
Tu tu tu denmez de ne denir simdi:))Bu bayram sekerleri birbirine cok benzemiyorlar, biris anneye(anne tarafina) digeri babaya(baba tarafina ) mi cekmis yoksa:))
Sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Meltem,
Çok teşekkür ederim. Ve yorumunu yanlışlıkla atladığım için özür dilerim. Yine beklerim :)

Sevgili Hale,
Çok Teşekkürler...Yaşam öykünüz nedense beni çok etkiledi. Azim ve başarı var. Anneciğinize de çok selamlar. Beni linklerinize eklediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim :)

Sevgili Lama,
:)) Sağol... Evet canım tam da tahmin ettiğin gibi biri baba biri anne tarafına çekmiş. Huyları da çaprazlama aynen :)

Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
ELvan'cim Allah evlatlarina saglikli hayirli bir yasam versin.Ama bu biciriklarin biri farkli biri farkli:))

Neyse bu arada Izmir'de nerdesin?Neresindensin?Bende Izmir'liyim de o bakimdan:))sevgilerimle
Tuz ve Biber dedi ki…
Allah analı babalı büyütsün canım gerçekten çok şekerler! alayım mı birer ısırık yanaklarından?
Bocuruk dedi ki…
Gülenaycığım,
İyi dileklerin ve duaların için sağol ve aminnn... Evet ikisi de farklı hem görünüş hem huy olarak ve biri bana biri babasına benziyor. İzmir' de Bornova' da oturuyorum. Ama aslen buralı değilim. Burada okudum ve evlendim. Dolayısiyle memleketim oldu artık :)

Evren'ciğim,
Sana da iyi dileklerin ve duaların için teşekkür ederim ve aminnn...

Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Ee bacim bende Karisyaka'liyimm:))Napcez simdi.Karsiyaka bornova dolmusuna biniyoruzzzz vede gorusuryouzzz.Aramizz 15min.almost:)))Nasipse mayista Tr deyim sekercim...
Bocuruk dedi ki…
Gülenay'cığım,
Tabii ki canım çok memnun olurum. Görüşmek üzere :))
Hülya YILMAZ dedi ki…
ne mutlu sana iki kızın var. kız olsun da çamurdan olsun derler. çok doğru. Allah nazardan saklasın ve şanslarını açık etsin.
sana da sevdiklerinle beraber mutluluklar...
Bocuruk dedi ki…
Hülya'cığım,
Evet kız evlat farklı oluyor hakikaten. Anneye daha yakın oluyorlar özellikle belli bir yaştan sonra. Ama tabii hayırlı evlat olmaları önemli. İyi dileklerin ve duaların için yürekten teşekkürler ve aminnn...

Sevgilerimle,
Binnur dedi ki…
Bocurukcugum,
Gordugum en guzel bayram sekerleri....ne kadar guzeller, ne kadar guzel bakislari var ikisininde, allah bagislasin...bahtlari acik olsun:)
Her ikisini de benim icin kucakla lutfen.
Sevgiyle kalin,
Bocuruk dedi ki…
Binnur'cuğum,
Ne kadar incesin. Bütün iyi dileklerin için çok teşekkür ediyor ve yürekten aminnn diyorum.

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Kızların çok şeker...Rabbim evlatlarımızı korusun..

Selam ve sevgiler...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Serinmavi,
Canım içten dileğin ve duan için sağol. Aminnn !

Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ