ÇİKOLATALI FINDIK KREMALI ÇÖREK


Facebook arkadaşlarımın birinin beğenisinde dikkatimi çekti bu tarif. Eskiden ne korkardım mayalı tarif denemekten ama o korkuyu atalı çok oldu tabii. Hatta en garanti hamurlar mayalı olanlar. Bir de bir tarif görünce tadını tahmin edebiliyorum bir çoğunuz gibi. Bu tarifi gördüğümde de lezzetli hamurun nutella ile lezzetini katlayacağını anladım hemen. Ve de yanılmadım. Yapın bir öğkeden sonra. Akşam üzeri okuldan gelen çocuğunuza sürpriz olsun veya sizin beş çayınıza eşlik etsin. Kontrollü yerseniz şöyle keyif ala ala ohh ne alâ 😊

Malzemeler :

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket instant maya veya 1 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için çikolatalı fındık kreması 
Üzeri için 1 yumurta sarısı

Yapılışı :

Ilık suda mayayı ve şekeri beraber eritin. Üzerine sıvı yağı, yoğurtu, yumurtayı, tuzu ekleyip karıştırın. Karışıma bir elinizle hamuru toparlarken diğer elinizle yavaş yavaş unu ekleyin. Elinizi ilk bıraktığı an un eklemeyi bırakıp kabın üzerini streç film ile sıkıca kapatıp mayalanması için dinlenmeye bırakın.

En az yarım saat mayalanma süresinden sonra hamuru tezgah üzerine alıp biraz yoğurarak içindeki gazı alın ve 4 eşit beze yapın. Bezelerden her birini servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nutella sürerek üstüste koyun.
Önce 4 e sonra 8 e sonra da 16 ya bölüp her bir parçayı içe doğru iki defa burgu yapın. 16 parçanın her birini ikişer parça birbirine bakacak şekilde içe iki defalı burgu yaparsanız çok güzel bir şekil çıkıyor. Ben o aşamada fotoğraf çekmemişim maalesef.

Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun... 😍




Yorumlar

iyi bir site teşekkürler.
WebKenti dedi ki…
Çok leziz görünüyor.
ıyı bır sıte teşekkürler.
Ankara Boyacı dedi ki…
iyi bir site başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ