SÖKE UN - TOPRAĞIN BEREKETİ ETKİNLİĞİ




Yıllardır annemin kış hazırlıkları arasında erişte kesmek de vardır. Hani "gel kızım yardım et" dediğinde gözümde büyüttüğüm iş; Söke Un' un İzmir' de bir ilki gerçekleştirdiği Toprağın Bereketi Etkinliği' nde keyife dönüştü. 

200 gr un
2 orta boy yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fiske tuz 

tarifiyle hazırladığımız sade makarna hamuruna,

1 yemek kaşığı domates ilavesi ile kırmızı makarna hamuru,
Haşlanıp rondodan geçirilmiş 1 yemek kaşığı ıspanak ilavesi ile yeşil makarna hamuru,
Haşlanıp rondodan geçirilmiş 1 yemek kaşığı kırmızı pancar ilavesi ile pembe makarna hamuru,
1 yemek kaşığı zencefil, biraz kekik ve biraz tarhun ilavesi ile otlu makarna hamuru

hazırladık. Sade makarnayı yoğururken sert bir hamur olmasından dolayı epey zorlansak da kesim aşamasında bu sertliğin gerekli olduğunu yaşayarak anladık ve renkli makarna hamurları için eklediğimiz malzemeler hamuru yumuşattığı için aynı sertliği yakalayana kadar un ilave ederek yoğurduk.


Sonrasında mümkünse 1 saat dinlendirdiğiniz hamurları bir kesme makinası yardımı ile ya da oklava ile açarak kendiniz de kesebilirsiniz. Ben kesme makinasını tercih ettim. Bu makinanın hamuru açıp incelten bir kısmı da mevcut olduğu için yeterli sertlikte bir hamur hazırladıysanız açmanız, sonrasında unlamayı unutmadan kesmeniz oldukça kolay olacaktır.



Etkinliği İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü yani İMSE' de gerçekleştirdik. Şef Özger Tanık bir kaç saatlik kısa sürede bizlere makarna hamurunu, hamur çeşnilendirmeyi, ravioli ve tortellini yapımını öğretti. 


Yoğurduğumuz, çeşitli ilavelerle renklendirdiğimiz ve sonrasında da kestiğimiz makarnalarımızın bir kısmını hemen orada haşlayıp, şefimizin hazırladığı domates sosu ve üzerine parmesan peyniri rendesi ile afiyetle yedik :)




Etkinliği gerçekleştiren; unlarından ve ekmek karışımlarından çok memnun olduğum  Söke Un' a ve tarif danışmanı Sevgili Dilek Yetkiner' e, İMSE çalışanları ile Şef Özger Tanık' a, günümüzü fotoğraf kareleriyle daha da güzelleştiren Sevgili Figen' e çok teşekkür ederim.

İMSE' nin kurs programını incelemenizi ve ilginizi çeken bir konuda, böylesine güzel bir mutfakta, güler yüzlü insanlarla keyifli saatler geçirmenizi tavsiye ederim. 

Bu arada o gün Söke Un' un ürün yelpazesini genişlettiğini öğrendim, çok da memnun oldum. Kek karışımlarını ve pudinglerini de en kısa sürede deneyip sizlerle paylaşacağım.

Hayat öğrendikçe, öğrendiklerini paylaştıkça daha güzel. Tekrarlarına kısmetse...

Yorumlar

ihlamurcum dedi ki…
Çok keyifli ve öğretici bir etkinlik olmuş,ben vaktim varsa ev yapımı makarnayı severek yaparım.Ama üşengeçlikten bu sene hiç yapmadım.Başka etkinlikte hep birlikte olma dileğiyle .
müjde dedi ki…
Çok güzel olmuş.Afiyetle,sağlıkla yiyin inşallah.Sevgiler...
Esma Ercengiz dedi ki…
Sen de çok güzel anlatmışsın Elvancım. Etkinlikler çok güzel, bir arada olmak daha da güzel. Nice güzel paylaşımlarımız olsun inşallah canım.
pembe kekik dedi ki…
Çok güzel bir etkinlikti çok da güzel anlatmışsın. Sevgiler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ