ÖZSÜT ATÖLYE TADIM ETKİNLİĞİ


Özsüt; hepimizin özellikle de sütlü tatlı ve pastaları ile gönlümüzü fethetmiş bir İzmir firması. Şimdi de "Atölye" markası ile cafe-restoran sektöründe vazgeçilmezler arasına girmeyi hedeflemiş durumdalar. İzmir Blog Yazarları' na Egepark Mavişehir Atölye de tadım etkinliği düzenleyerek bizleri hem ağırladılar hem de yeni konseptleri ile ilgili bilgilendirdiler.

Özsüt Pazarlama Direktörü Fevzi Bey ve Pazarlama Asistanı Mine Hanım bizlere hem ürünler hakkında bilgi verdiler hem de "eleştiri bizim için birer hediye gibidir" diyerek fikirlerimizi aldılar.

Menüden seçim yapmakta oldukça zorlandık. Allahtan Fevzi Bey ve Mine Hanım önerileriyle bizlere yardımcı oldu. O kadar güzel yemekler var ki. Sıraya koyup ara ara denemek insanı mutlu eder diye düşünüyorum :)



Yemek öncesi sıcacık minik ekmekçikler geldi masalara. Ekmekleri kendilerinin yaptığını, dondurulmuş olarak muhafaza edilip sipariş sonrası taze taze pişirldiğini öğrendik. Ekmeklerimizi zeytin tabakları içindeki zeytinyağına batırıp yerken zeytinyağının Ayvalık' tan özel olarak getirtildiğini öğrendik.



Sonra hepimize tatmamız için minik pizza dilimleri geldi. Hamurunun yine Özsüt tarafından hazırlandığını öğrendik. İncecik pizza hamuru her zaman tercihimdir ve üst malzeme farkıyla da Cafe Atölye ile The Garden favorim oldular. Gerçekten alışıla gelmiş malzemelerden çok farklıydı. Pizzada soğan kullanılır evet ama Özsüt Cafe Atölye de kırmızı soğan kullanmış mesela. Sebzeli pizzası The Garden da ızgara patlıcan, kabak var. Müthiş bir lezzet. Bu arada özellikle pazar günleri en çok pizza yendiğini öğrendik tabii bu mağaza için. Özsüt Atölye henüz 4 yerde var. Kemalpaşa, Ege Park, Çiğli Kipa ve İstanbul Caddebostan... Ancak görünen o ki şube sayıları hızla artacak!



Sıcak yemeklerden seçimim; kurutulmuş domates, soğan, mantar, parmesan peynir, krema ve beyaz şarapla sotelenmiş tavuk parçaları ile Atölye' nin el yapımı fettucini makarna yani Pasta Da Vinci... Makarnaları kendilerinin yapıyor olmaları evde annemin yaptığı erişteyi yiyormuşum gibi bir his bıraktı bende.

Yemekten sonra çay-kahve faslı sırasında ben türk kahvesi içtim. Yanında ikram ettikleri çikolatanın Fransa' nın ünlü Varlhona çikolatası olduğunu söyledi Mine Hanım. 2 gün sonra eve verdiğim sufle siparişi sırasında aynı çikolatanın suflede de kullanıldığını öğrendim. Gerçekten çok güzel bir çikolata.



Fevzi Bey tatlı olarak hepimize aşure ikram edeceklerini söylediğinde çok memnun oldum. Zira Özsüt' ün aşuresini hiç yememiştim. Özellikle süsleme malzemelerinin bolluğu ve verdiği lezzeti çok beğendim. Özsüt sütlü tatlılarında kıvam için nişasta bile kullanılmadığını, bunun için sübye adı verilen pirinç suyundan faydalanıldığını öğrendik. İyi bir kazandibinin kaşık ters çevrildiğinde hemen düşmemesi gerektiğini, Özsüt de herşey el yapımı olduğu için bir kazandibinin kızarıklığı ile diğerinin aynı olmayacağı da bize verilen bilgiler arasındaydı. Fevzi Bey' in ortaya getirttiği kazandibi ve fırın sütlaçtan da zevkle tattık.

Bu güzel etkinlik için; daveti organize eden Contactplus' tan Nazlı Hanım a, tadım sırasında bize eşlik eden Özsüt ten Fevzi Bey ve Mine Hanım a, güler yüzleri, hızlı servisleriyle Ege Park Özsüt Atölye çalışanlarına veeee doyumsuz sohbetleri ile geceyi çok daha keyifli hale getiren Sevgili blog arkadaşlarıma ayrıca çektiği bu güzel fotoğrafları hepimizle paylaşan Sevgili Figen' e çok teşekkür ederim :)

Herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum...

Yorumlar

Mia Wallace dedi ki…
ohhh bir güzel acıktımm ne yapıcam ben şimdi! :(
Tijen dedi ki…
Gerçekten çalışırken daha çok yazıyordun arkadaşcığım. Özletiyorsun kendini. Neyse ki televizyon programı vesilesiyle haberleşme şansımız oldu, çok mutlu oldum!

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ