FARKINDA OLMAK


Sabah gazetesinde yazdığı zamanlardan beri yazılarının tiryakisi olduğum bir yazar; Yılmaz Özdil... Şimdi Hürriyet gazetesinde yazıyor. Nerede yazarsa yazsın, yazılarının benim için iki önemli özelliği var: kısa ve çarpıcı. Evet kısa yazılar yazıyor ama bir o kadar da çarpıcı yazılar. Yazmadan önce araştırma yapıp bir sürü bilgiyi derleyip en kısa, en anlaşılır ve en çarpıcı şekilde okura ulaşmak herkesin harcı değil bence.

Şimdi bu postu neden mi yazıyorum? Özellikle son günlerde yazdığı yazıları arşivden siz de okuyun diye. Okuyun ki bu ülkede makam sahiplerinin daha çok bu makamların havasında olduğunu daha iyi anlayın. Vatan, millet, insan, doğa sevgisi falan hikaye. Herkes kendisini seviyor en çok.

Dünyada, özellikle de ülkemizde olup bitenler beni çok endişelendiriyor. Biliyorum ki birçoğumuz için de durum böyle. Çocuklarımızın geleceği için korkuyorum. Böyle giderse yaşamın vazgeçilmezi su onlar için yine vazgeçilmez ama ulaşılması zor olacak. Ormanlarımız yanıyor sonra da kuraklık var diye üzülüyoruz. Hepimiz de biliyoruz ki ağacı bol olan yere çok yağış düşüyor. Önlenemez bir hızla tüketiyoruz tüm yaşamsal kaynakları:(

*Üstteki fotoğraf www.slaytlar.info adresinden alınmıştır.

Yorumlar

FİGEN KARAVAŞ dedi ki…
Canım Elvan ım,
O makam sahipleri var ya, o makama nasıl geldikleirni unutuyorular, bu halk onları getirdi ne yazık ki !...
Ama onlar halkına git ... diyebiliyor umrunda mı ? Ulke kuraklıga gidiyor umurlarında mı? Ankara da yalanın biri bin para kimin umrunda ama onlar baska yerlere satasırlar yalanları ort bas için. Off offf ki ne offf dokundun bana bin yazarım simdi.
Bu donemin makamında oturanlar ne yazık ki ulke cıkarlarını değil baska cıkaralrı gozetiyor. Allah'tan 3-4 yazarımız kaldı bagımsız okuyabiliyoruz onları, yakındır onlarında gitmeleri !.. Tobe yaaa.

Kendi adıma bu yazıyı yazdıgın için teşekkür ederim sana canım...

Figen Karavaş
İLKAY dedi ki…
ben de yılmaz özdili sıkı takip edenlerdenim ilk yazısından itibaren...
çok çarpıcı...çok vurucu yazıyor...
her yazısı ayrı bir değer...
kısa - öz lafı döndürüp dolaştırmadan direkt yazıyor...
hatta yazmadığı günler çok da merak ediyorum ne oldu acaba diye...
:)den dedi ki…
Merhaba Elvancığım,
Acaba yeni yazısını girmiş midir diye blogunu açınca önce sevindim sonra yazdıklarını okuyunca hüzünlendim.
Yılmaz Özdil'i ben de Sabah Gazetesi'nden beri düzenli olarak takip ederim. Bir de Bekir Çoşkun var. Her ikisi de çok hoş yazılar yazıyorlar, herkesin anlayacağı gibi yığınla hayat bilgisini kısaca özetleyerek...
Bizler artık maddi çıkarlarımızı bir kenara bırakıp, doğanın çığlıklarına kulak vermeliyiz. Tüketeceğimiz su, yakacağımız orman, yiyeceğimiz ekmek kalmadığında oturup kazandığımız paraları yiyemeyeceğimize göre, önlem almalıyız.
Herkes birey olarak doğaya ve yaşadığı çevreye sahip çıksın yeter.
Daha güzel günlere ulaşmak dileğiyle...
Damak Tadı dedi ki…
Elvan'cığım,
Yılmaz Özdil'in bende takipçilerindenim..Çarpıcı ve gerçekleri yalın bir dille anlatımına bayılıyorum..Belkide doğruları direkt olarak paylaştığından (anlayanlara)..Ne yazıktır ki,yazdıklarını bazı kitleler anlayabilse..))

Aslında şöyle durup bir baktığımızda ve yüzdeye vurduğumuzda şans eseri yaşadığımız alelen ortada..))Fazla yazmıyım ben..

Kısaca Allah hepimizin yardımcısı olsun..)

Öpüyorum sizleri canım..Sevgiler..
ayseyaman dedi ki…
Paylaşımın için teşekkürler Elvancım...
Dilerim ben de bugünden sonra kaçırmadan takip ederim Yılmaz Ozdil'i.....Kitaplar gibi köşe yazılarını da okumakta güçlük çekiyorum :( ama Yılmaz Özdilin tarzı şiir gibi..
Haberleri okuyunca iyi güzel oluyor ama herşey öyle moral bozucusu..Güne iyi başlamak söz konusu değil. Şu memlekette bir tane de iyi haber olmaz mı dedirtiyor herşey.
neyse canım..ben de yorum yazamasamda takipcinim..sevgilerimi gönderiyor hayırlı kandiller diliyorum..
Adsız dedi ki…
yemek blogu diye girdim sayfaniza,karsima ne cikti?
Gizem dedi ki…
Bocuruk, sayfana uzun zamandir girmemisim.. Yilmaz OZdil benim cok sevdigim ve hergun takip etiigim yazar. Gerci sadece yazmiyor, haberlerin mutfagidna da yer aliyor bir kanalda.
Farkindalik yaratmnissin iyi olmus
Gizem dedi ki…
Bocuruk, sayfana uzun zamandir girmemisim.. Yilmaz OZdil benim cok sevdigim ve hergun takip etiigim yazar. Gerci sadece yazmiyor, haberlerin mutfagidna da yer aliyor bir kanalda.
Farkindalik yaratmnissin iyi olmus

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ