# KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER #
Tarif, Hürriyet Gazetesi Yazarı Arman Kırım' a ait. Özellikle haftasonları gazetelerin eklerini okumak en büyük zevklerimden biri. Hemen hemen hiçbir sayfayı atlamadan okurum. Buna nasıl vakit buluyorsun derseniz gazete eklerini bir hafta boyunca yanımda gezdirdiğimi ve her boş vaktimde parça parça okuduğumu söyleyebilirim. Bloglardan da bu sayede haberim olmuştu. Sevgili Hatice' nin Portakal Ağacı sitesinin haberini okuduktan sonra uzunca bir süre iyi bir blog izleyicisi oldum. Şimdi de iyi bir blogger olmaya çalışıyorum:))
Konumuz dışında ama yine bu ekler sayesinde Pipa Pipa' dan da haberim oldu ve Güzel Prensesim ile birkaç arkadaşına kahramaları kendileri oldukları öykü kitapları hediye ettim. Miniğim için henüz erken, aceleye gerek yok. Allah sağlık versin de onun kahramanı olduğu bir kitap da ona seçerim inşaallah.
Herneyse gelelim konumuza:) Arman Kırım iki hafta boyunca Peynir Keki (Cheesecake) yapmanın inceliklerini yazdı köşesinde ve tarifler verdi. Tam da benim cheesecake denemeleri yaptığım bir dönemdi. Burada ve burada diğer tarifleri de görebilir ve dikkat edilmesi gereken noktaları yani bu işin inceliklerini okuyabilirsiniz.
İlk cheesecake denemem Sevgili Pastacı Burcu' nun Limonlu Cheesecake idi. Tadı çok güzel olmuştu ama görüntüsü Burcu' nun sayfasındaki gibi değildi. Bu arada bazı blog arkadaşlarımın sayfalarında peynir keki yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları okudukça yeniden deneyeyim bunlara dikkat edeyim diye düşünerek, ikinci denememi Sevgili Tulosh'dan İnciler' deki bu tarif ile yaptım. Tabanı bisküvi ile değil browni ile olan bu tarif de gerçekten çok hoşuma gitti. Her iki tarifin de nedense fotoğrafını çekemedim. Yani bir nedeni varsa da şimdi hatırlamıyorum. Daha sonraki denememi Sevgili Aslı'nın tarifiyle yaptım ve sayfamda da yayınladım. Çok da beğendim. Dikkat ederseniz beğendim diyorum çünkü evdekilere sevdiremedim:(
Daha sonraki denememi Arman Kırım' ın tariflerinden biriyle yaptım. Kahveli-Çikolatalı Peynir Kekini teyzemlere giderken götürdüm. Yemek sonrasında birer dilim yedik ve çok da güzeldi. Ama bu kekle ilgili bir hata yapmıştım. Tarifte peynirli karışımda ne un ne pirinç unu yoktu ve ben sulu kalacak endişesi ile 2 tatlı kaşığı pirinç unu ekledim. Kesinlikle tarife uyulması gerektiğini teyzem ertesi güne kalan kısmın çok sertleştiğini söylediğinde anladım. Böylece sizlere de peynir keki maceralarımdan kısaca! bahsetmiş oldum.
Sevgili Lale'nin ev sahipliği yapacağı Kaynana Çatlatan Tarifler Etkinliğini duyduğumda bir peynir keki denemesi daha yapmam gerektiğini düşündüm:) Arman Kırım' ın sıra dışı tarifler olarak yorumladığı tariflerinden balkabaklı peynir kekinde karar kıldım. Gelelim tarifimize;
Tarifin son kısmında da okuyacağınız gibi yazarın önerisi keki, çırpılmış krema ve portakal dilimleri ile servis edilmesiydi. Ancak ben öyle yapmadım, kalan balkabakları ile püre yapıp onunla süsledim ve oldukça da memnun kaldım.
Konumuz dışında ama yine bu ekler sayesinde Pipa Pipa' dan da haberim oldu ve Güzel Prensesim ile birkaç arkadaşına kahramaları kendileri oldukları öykü kitapları hediye ettim. Miniğim için henüz erken, aceleye gerek yok. Allah sağlık versin de onun kahramanı olduğu bir kitap da ona seçerim inşaallah.
Herneyse gelelim konumuza:) Arman Kırım iki hafta boyunca Peynir Keki (Cheesecake) yapmanın inceliklerini yazdı köşesinde ve tarifler verdi. Tam da benim cheesecake denemeleri yaptığım bir dönemdi. Burada ve burada diğer tarifleri de görebilir ve dikkat edilmesi gereken noktaları yani bu işin inceliklerini okuyabilirsiniz.
İlk cheesecake denemem Sevgili Pastacı Burcu' nun Limonlu Cheesecake idi. Tadı çok güzel olmuştu ama görüntüsü Burcu' nun sayfasındaki gibi değildi. Bu arada bazı blog arkadaşlarımın sayfalarında peynir keki yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları okudukça yeniden deneyeyim bunlara dikkat edeyim diye düşünerek, ikinci denememi Sevgili Tulosh'dan İnciler' deki bu tarif ile yaptım. Tabanı bisküvi ile değil browni ile olan bu tarif de gerçekten çok hoşuma gitti. Her iki tarifin de nedense fotoğrafını çekemedim. Yani bir nedeni varsa da şimdi hatırlamıyorum. Daha sonraki denememi Sevgili Aslı'nın tarifiyle yaptım ve sayfamda da yayınladım. Çok da beğendim. Dikkat ederseniz beğendim diyorum çünkü evdekilere sevdiremedim:(
Daha sonraki denememi Arman Kırım' ın tariflerinden biriyle yaptım. Kahveli-Çikolatalı Peynir Kekini teyzemlere giderken götürdüm. Yemek sonrasında birer dilim yedik ve çok da güzeldi. Ama bu kekle ilgili bir hata yapmıştım. Tarifte peynirli karışımda ne un ne pirinç unu yoktu ve ben sulu kalacak endişesi ile 2 tatlı kaşığı pirinç unu ekledim. Kesinlikle tarife uyulması gerektiğini teyzem ertesi güne kalan kısmın çok sertleştiğini söylediğinde anladım. Böylece sizlere de peynir keki maceralarımdan kısaca! bahsetmiş oldum.
Sevgili Lale'nin ev sahipliği yapacağı Kaynana Çatlatan Tarifler Etkinliğini duyduğumda bir peynir keki denemesi daha yapmam gerektiğini düşündüm:) Arman Kırım' ın sıra dışı tarifler olarak yorumladığı tariflerinden balkabaklı peynir kekinde karar kıldım. Gelelim tarifimize;
BALKABAKLI PEYNİR KEKİ
Balkabaklı Peynir KekiTaban için:
1.25 su bardağı kepekli bisküvi kırıntısı
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/4 bardak eritilmiş tereyağı
Dolgu için:
700 gr krem peynir (Ben Pınar krem peynir kullandım)
1/3 bardak kahverengi şeker
5 tatlı kaşığı un
4 yumurta
1 yumurta sarısı
1 bardak balkabağı püresi (ben yaptığım kabak tatlısından ezerek kullandım)
1/2 bardak taze krema
1 paket toz vanilin (veya bir kaşık doğal vanilya esansı)
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı dövülmüş karanfil (kabak tatlısını yaparken karanfil ekledim)
Dekor için ceviz, portakal dilimleri ve çırpılmış taze krema
Yapılışı:
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
1. Fırını önceden 175 C dereceye ısıtın. Kekin tabanı için büyükçe bir kásede bisküvi kırıntılarını, tarçını, şekeri ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırın. Çapı 23 cm. olan hafifçe yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın.
2. Büyük bir kásede krem peyniriyle kahverengi şekeri orta hızdaki elektrikli çırpıcıyla çırparak pürüzsüz hale getirin. Unu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırın, ardından da yumurta sarısını çırparak karıştırın. Arada kásenin kenarlarını sıyırın. Balkabağı püresini, taze kremayı, vanilini, muskat, tarçın, karanfil ve zencefili de karıştırın. Bu dolgu malzemesini bisküvi tabanının üzerine boşaltın.
3. 175 C derece fırında 15 dakika pişirin. Fırın ısı düğmesini 100 C dereceye getirin ve keki 1 saat ila 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını söndürün. Keki fırın içinde bir saat bekletin. Fırından çıkarın ve kekin etrafında bir bıçak gezdirin. Dışarıda bir süre soğutun, buzdolabında bir gece bekletin ve kaynar suya batırılmış bıçakla dilimler kesin. Ceviz, portakal dilimleri ve çırpılmış kremayla dekore edip, servis yapın.
Tarifin son kısmında da okuyacağınız gibi yazarın önerisi keki, çırpılmış krema ve portakal dilimleri ile servis edilmesiydi. Ancak ben öyle yapmadım, kalan balkabakları ile püre yapıp onunla süsledim ve oldukça da memnun kaldım.
Üzerinin Sosu :
1 su bardağı balkabağı püresi
1/2 su bardağı taze krema
1/2 su bardağı taze krema
40 gr bitter çikolata
Bir cezveye koyduğum kremayı kısık ateşteki ocağın üzerine aldım ve çikolataları ekleyip erittim. Balkabağı püresini de karıştırıp ocağı kapattım. Soğuyunca peynir kekimin üzerine serdim. İlk resimde gördüğünüz kabakları ise minik kalıplarla kesip çıkarmış ve keki süslemiştim. Ama soslu hali daha güzel oldu.
Etkinlik için Sevgili Lale' ye kolaylıklar diliyor ve teşekkür ediyorum. Tarifleri sabırsızlıkla beklediğimi de belirtmeliyim.
Hepimize sağlıklı, huzurlu, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum...
Yorumlar
Pipa Pipa ile bizde 5 sene once oğlum doğdugunda tanısmıstık ve ben hemen izmirlianneler grubuma duyurmsutum grupca guzel bir toplu alısveriş yapmıstık ve sonrasında cokca yere duyurdum bu kitapları. İzmir den bir bey satardı o donemler, oğlusumunda 3 tane kitabı var , su anda okurken nasıl değişik geliyor ona:)
Bu arada Cheescake yapmak evet biraz zor ama tarifte onemli.
Ancak bir kere alsıtınmı bırakamıyorsun:)Senin bu tarifin de pek guzel olmus, e artık sana gelince yaparsın bizim için:)
ellerine saglık hayatım, eminim tadıda cok guzeldir senin ellerinden.
Opüyorum,
Figen Karavaş
"peynirli kek" diyince sanki cheesecake gibi olmuyor..:)) Aklıma direk beyaz peynirli kekler geliyor...:)
Nedense kulağım cheesecake'e çok alışmış, yadırgıyorum diğer isimleri hemen. Belki Türkçemize uygun değil ama ben öyle kabul ediverdim...
İsmi ne olursa olsun sizin kek nefis olmuş, hele ki kabak sever biri olarak bayıldım tarife...
Çatlasın kaynanalar..:)
Ellerinize saglik
sevgilerle
Sen aşmışsın şekerim. Desene ikimiz de balkabaklı şeyler yapmışız, eh tabii tam mevsimi. Ellerine sağlık!
Bu arada gazetelerin pazar ilavesi konusundaki düşüncelerimiz ve uygulamalarımız birebir aynı.:) Hatta annem benim almadığım gazetelerin pazar eklerini bile benim için biriktirir.
Neyse çok uzattım, öperim şekerim.
Ne güzel kitaplar değil mi? Bir de ben Merve'nin birkaç arkadaşına da hediye olarak hazırlattım. Çok hoş oldu:)
Canım siz gelin tabii ki yaparım daha güzellerini de yaparım.
Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...
Ayşe'ciğim,
Haklı olabilirsin. Arman Kırım tarifi öyle isimlendirdiği için öyle yazdım. Ama yazıda cheesecake olarak da çok bahsettim. Yabancı bir kelime olabilir ama benim de hoşuma gidiyor:))
O halde sen bu tarifi seversin. İstersen kabak tatlısı yaptığın bir gün iki bardak püre ayır yap, ne güzel olur.
Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Oya'cığım,
Teşekkürler canım:)
Sevgilerimle...
Aslı'cığım,
Biliyor musun senin o tarifin denenecekler listesinde duruyor. Etkinlik için bu tarif öne geçti sadece. İlk fırsatta yapacağım senin tarifi. Dondurucuda vişnem de var nasılsa. Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...
Ninocum,
İnan hala var koca bir dilim. Bir arkadaşım için ayırmıştım gelemedi. Bu akşam geldin geldin yoksa bitiyooorrr:))
Sevgilerimle...
Yarencim,
Evet canım kabağı farklı bir şekilde kullanmış oluyorsun. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Tijencim,
Sağol ama bu kadar becerikli hanımın olduğu bir mecrada ben aşmış sayamıyorum kendimi:) Evet ikimiz de balkabağını farklı tariflerde kullanmışız, hoşuma gitti benim. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Handecim,
Teşekkür ederim tatlım. Ben beğendim. Değişik, hoş bir cheesecake oldu. Ben de seni öptüm.
Sevgilerimle...
Tülincim,
Eeeee ne yapalım ki kabul etmedin. Oysa çok memnun kalacaktın. Dün akşamı hiç söylemeyeyim. Ayırdığım cheesecake haricinde çok güzel de bir tavuk yemeğim vardı. Neyse bakalım ne zaman fırsatın olacak. Kısmet:))
Sevgilerimle...
Mügecim,
Aslında okumayı da, yazmayı da çok severim ben. Ama iş, çocuklar, ev üçgeninde bu iş için o kadar az zamanım kalıyor ki kısa kısa yazıyorum hep. Ama bu defa hem kendim için de yaptığım tariflere arşivimden kolay ulaşayım diye uzun yazdım. Hem de sizlerle bu serüveni (!) paylaşmak istedim. Seninkini de sabırsızlıkla bekliyorum.
Seninle benzer yönlerimiz olduğunu anlamıştım zaten. Birbirimizi yüzyüze tanımasak da sayfalarımızın düzeni bile bir fikir verebiliyor bize. Yanılmadığıma sevindim. Pazar eklerini okuyamayınca huzursuz oluyorum ben:))
Ne demek! Hep böyle uzun yaz. Ben memnun olurum. Teşekkürler.
Sevgilerimle...
Eline sağlık
sevgiler
müge
Bloguma yapmış olduğun ziyaret için çok teşekkürler..Ne tesadüftir ki, Arman Kırım'ın 2 hafta üstüste çıkan cheesecake tariflerini ben de biriktirmiştim, bir süre sonra yaparım düşüncesiyle. Cheesecake yapımının tüm metodolojisini anlatmıştı, bayağı etkilenmiştim. Senin cheesecake in de nefis görünüyor. Balkabağı her şeye çok güzel bir tat veriyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Görüntüyü güzel bir kurdela ile süslesem daha güzel olacaktı. Eeee ne yapalım yavaş yavaş öğreniyoruz. Cheesecake çok seviyorsan Arman Kırım ın diğer tariflerine de bir göz at derim ben. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Mügecim,
Tarif sahibi sıra dışı tarifler demiş haklı sanırım:) Beğenmene sevindim. Bir de ikram edebilseydim daha güzel olurdu.
Teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Merhaba Feyhan,
Blogun çok hoşuma gitti gerçekten. Bugün tekrar uğrayıp eski tariflerini de gezdim ama daha detaylı da bakacağım. Deneyecek birkaç tarif de belirledim.
Evet yazıda çok detaylı bir anlatım ve püf noktaları var.
Benim cheesecake i beğenmene de sevindim. Kabak çok hoş bir tat verdi gerçekten. Teşekkür ederim:)
Sevgilerimle...
Eline sağlık. Nefis olmuş..Bakalım benimki nasıl olacak?
Sevgiyle, Nane Limon
Cok begendim, harika olmus, mutlaka deneyecegim, cok severim kabakli herseyi.
Ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Sevgilerimi gönderiyorum...
Teşekkür ederim:) Senin yaptığın çok daha güzel olacaktır eminim.
Sevgilerimle...
Gülrizcim,
Beğenmene sevindim. Teşekkür ederim. Gerçi laf aramızda:))kaynanaların yaptığı tarifler daha çok emek isteyen daha özel tatlar.
Sevgilerimle...
Tubacım,
Teşekkür ederim ama itiraf ediyorum ki ortada çatlak vardı ama kapattım tabii:) Çatlamaması için ne yapsam olmuyor ama en azından artık çatlak her yerinde yok.
Bu şükran günü balkabağının bol kullanıldığı günmüydü?
Sevgilerimle...
Aybike'ciğim,
Yaparsan beğeneceğine eminim. Yani kabak seven bu tarifi de sever diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Sana da iyi haftasonları olsun canım:)
Sevgilerimle...
Hayatcım,
Tabii ki olur:) Sen yaparsın da güzel olmaz mı? Ben de balkabaklı pastanı merak ettim bak şimdi. Teşekkürler.
Sevgilerimle...
Hülya'cığım,
Geçmiş olsun canım. Keşke yakın olsaydık ben yapıp getirirdim sana. Keşke gönderebilsem ne mutlu olurdum:)
Sevgilerimle...
Ellerine sağlık
ellerine saglik.
yine harikalar yaratmissin....
Bu aralar böyle bir tarif arıyordum desem? :)
Ellerine sağlık, eminim tadı müthiş olmuştur..En yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.. :)
Biliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.
Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.
Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.
Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.
Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.
ÇORBALAR
1) Yayla çorbası
ANA YEMEKLER
1) Kuzu tandır
2) Kuzu haşlama
3) Hamburger
4) Biber dolması
5) Kabak dolması
6) Lahana Sarması
7) Yoğurtlu Köfte
8) Hasanpaşa köftesi
9) Fırında karışık kızartma
10) Paşa kebabı
11) Poşette tavuk ve peynirli makarna
12) Yufkada tavuk
13) Patatesli tavuk
14) Mantarlı tavuk
15) Kıymalı patlıcan
16) İçli köfte
17) Karnıyarık
18) Tavuk köfte ve patates püresi
19) Köfte çeliği
20) Köfte kebabı
21) Poşette köfte
22) Et sote
23) Shoarma
24) Rulo köfte
25) Poşette tavuk
26) Kıymalı patlıcan
27) Tavuk pane
28) Patlıcan Kebabı
SALATALAR
1) Basit kumpir
MAKARNALAR
1) Tavuklu makarna
2) Köfte ve makarna
3) Kıymalı makarna
PİLAVLAR
1) Bulgur pilavı ve cacık
2) Tavuklu erişte pilavı
3) Bulgur pilavı
4) Tavuklu pilav
BÖREKLER
1) Kıymalı patatesli börek
2) Kol böreği
3) Peynirli kızartma börek
4) Etli börek
5) Köfteli börek
6) Rulo börek
7) Bohça böreği
8) Sultan kebabı (böreği)
9) Tandır böreği (gözleme)
10) Rulo patatesli börek
EKMEKLER
1) Brioche (Fransız ekmeği)
HAMUR İŞLERİ
1) Peynirli pamuk poğaça
2) Trabzon kıymalısı
3) Şekerpare
4) Hazır yufkadan baklava
5) Minik pizza
6) Minik kıymalı pide
7) Et burger
8) Açma
9) Krep parizyen
10) Pizza
11) Zeytinli Rulo
12) Patates mücver
13) Mayalı poğaça
14) Haşhaşlı çörek
KEK VE MUFFINLER
1) Cevizli ve üzümlü kek
2) Browni muffin
3) Pudingli, meyveli ve damla çikolatalı kek
4) Peynirli ve Zeytinli muffin
5) Muzlu muffin
6) Çikolatalı ve kremalı muffin
7) Browni
8) Kekstra
9) Fındıklı ve çikolatalı muffin
10) Sucuklu muffin
11) Reçelli kek
12) Zeytinli muffin
13) Cheesecake, prens ve prenses
14) Krem karamelli kek
15) Muçari
16) Kuru meyveli muffin
17) Çikolatalı muffin
18) Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kek
19) Kayısılı kek
20) Kremole tart
21) Kirazlı muffin
22) Çilekli kek
KURABİYELER
1) Fındıklı kurabiye
2) Elmalı tart
3) Fındık ezmeli kurabiye
4) Fındıklı tartoletler
5) Marmelatlı kurabiye
PASTALAR
1) Çikolatalı yaban mersinli pasta
2) Elmalı pasta
3) Çikolata Muslu tart
4) Çikolatalı pasta
5) Cheesecake
6) Şeker hamurlu pasta
7) Çikolatalı parfe
8) Yaş pasta
9) Basit elmalı pasta
10) Muzlu ve çikolata soslu yaş pasta
11) Kremalı ıslak kek
Basiniz sagolsun. Babanizin senesi icin hazirliklarinizi dualarinizi Allah kabul etsin
sevgilerle
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Zehra'cığım,
Hepimize sağlıklı, mutlu günler olsun canım. Saol.
Sevgilerimle...
Sevgi'ciğim,
Teşekkür ederim, beğenmeniz beni sevindiriyor.
Sevgilerimle...
Sevgili Tombuk,
Cheesecake denemekse niyetin ilk denemelerini seviyorsan limonlu yada çikolatalı ile yapmanı tavsiye ederim. Kolay gelsin.
Sevgilerimle...
Selen'ciğim,
Katılamıyorum ama ben de sayfamdan duyurmak istedim. Bu defalık beni affedin olur mu?
Sevgilerimle...
Ninocum,
Sana da yazdım canım arkadaşım katılamama nedenimi. Ama o kadar güzel birşey yapıyorsunuz ki. Hatim de okudunuz. Allah hepinizden razı olsun.
Sevgilerimle...
Ayşemm,
Canım, saol, ne büyük gönüllüsün. Allah razı olsun. Aminnn. Umarım dualarımız yerini bulur, Allah kabul eder.
Sevgilerimle...
Benim de yemek sitem var adresi: http://yemektarifleriizle.blogspot.com/
Acemiyim ama herkesi beklerim.
Iyi gunler...
umarım iyisindir :) ellerine sağlık...harika görünüyor cheesecake in...Arman Kırım'ı ben de hiç kaçırmam.Tarifleri bende de var. Denemek için fırsat bulamamıştım bir türlü ,sen benden önce davranmışsın. Sonucun iyi olduğunu görmek beni sevindirdi...Denemek istiyorum ben de
sevgilerimle
Çok teşekkür ederim. Ben de hemen sayfana geldim. Senin de ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Nilaycım,
İyiyim çok şükür. Umarım sen de iyisindir. Arman Kırım dan denediğim tarifler hep güzel oldu. Sen daha da güzel yaparsın eminim.
Sevgilerimle...
Ninocum,
Evet ya ne güzel bir anı oluyor değil mi? Bayılıyor çocuklar.
Sevgilerimle...