Cuma akşamı baktım yemek az, açtım Selva makarnamı üstüne de şöyle bol kıymalı bir sos.... Evdeki herkes severek yedi:) Gerçi biz pazarları makarna günü yapardık ama bu defa cuma akşamı makarna akşamımız oldu.
Bu çörekleri bir arkadaşımda yemiştim ilk olarak. Kayınvalidesi Tokat' lıymış. Ve o gün çörekleri kayınvalidesi yapmış bizim için. Cevizi hamur işlerinde özellikle severim. Ve tabii bayıldım. Hemen o akşam tarifini aldım. Bayatlamayan, özellikle çayın yanına çok yakışan ve kahvaltıda hem tuzlularla hem tatlılarla çok iyi uyuşan bir çörek bu. Yapılışı da oldukça kolay. Malzemeler : 2 çorba kaşığı maya ( ben dr.outker in poşetteki kuru mayalarından kullandım ) 1 çay bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı yoğurt 2 su bardağı mısırözü yağı ( herhangibir sıvı yağ da olur ) 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un ( beyaz un + tam buğday unu karışımı kullandım ) Ceviz içi ( iri doğranmış ) 1 yumurta, akı içine sarısı üzerine Yapılışı : Mayayı hamur yoğuracağınız kaba koyun. Şekeri ve tuzu ekledikten sonra ılık sütle mayalandırın. Maya köpürdükten sonra içine yoğurdu, yağı, yumurta akını, cevizi, kabartma tozunu koyup, alabildiği kadar yani kulak memesi yumuş
Annelerimizin günlerinde en çok yaptıkları elmalı kurabiyenin başka bir versiyonu bu tart bence. Hep çok zor zannederdim bu tarifi, ta ki blog arkadaşlarımı evimde ağırlayacağım zaman Sevgili Ufuk un tarifi ni deneyene kadar. Çok da beğenildi. En kısa zamanda sizler de deneyip tadına varın bu enfes tarifin ;) Malzemeler : Hamuru için : 250 gr tereyağı oda sıcaklığında 2 adet yumurta 10 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri İçin : 4 adet rendelenmiş süzülmüş elma (ben 6 adet kullandım) 8 çorba kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Üzerine serpmek için pudra şekeri Yapılışı : Tereyağı şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize yapışmamaya başladığında un eklemeyi bırakın. Yuvarlak veya kare küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın. Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini kalıba yayıp kalanını streçleyip 10 dakika kadar
Tarif Emel Başdoğan' a ait. Geçen yıl yanılmıyorsam Mayıs ayı gibi Kanal D de tam da öğlen saatlerine denk gelen " Tam Tadında " isminde bir yemek programı hazırlıyordu Emel Başdoğan. Hiçbir programını kaçırmamaya çalışıyordum. O kadar kaliteli, o kadar öğretici ve o kadar güzel bir programdı ki. Ve bir gün aniden yayından kalktı. Yaz dönemine girildiği için ara verildiğini düşünmüştüm ama maalesef yeni yayın döneminde başlayan programlardan biri olamadı. Neden bu tür yapımlar yeterli reyting alamaz anlayamıyorum, sanırım içinde sansasyon olmadığı için:( 16.06.2010 günü yayınlanan "Tam Tadında" programında Emel Başdoğan kızına çeyiz niyetine bırakacağı birkaç demirbaş tarifinin olduğunu, bunlardan birinin de başarısı garanti olan sufle tarifi olduğunu söyledi. Ben de hemen not aldım tabii. Neredeyse 1 yıl olmak üzere ama ben başarısından yapmadan emin olduğum tarifi ancak bu akşam yaptım ve beni yanıltmadı. Güzel Prensesim ile birer tane yedikten sonra hemen ge
Yorumlar
Sevgilerimle,
Sevgilerimle...