MİNİĞİMİN YILSONU GÖSTERİSİ


Daha önce de yazmıştım. Evimin beter böceği miniğim 3 yaşından beri kreşe devam ediyor. Kreşimizin adı "ÇOCUKÇA". Güzel prensesim bu okulun ilk öğrencilerinden hatta belki de ilk öğrencisi. Güzel prensesimi de 3 yaşını daha doldurmadan okula başlatmak zorunda kalmış, ilk birkaç ay hiç de içime sinmeyen bir okula vermiştim. Eve yakın diye götürüyordum ama anneme aslında bu çevreye iyi bir anaokulu lazım deyip duruyordum ki, yakındaki villalardan birinde kreş açmak için yapılan hazırlıkları gördüm. Hemen gittim tabii. Hazırlıkları yapıyorlardı sahiden ve daha ilk görüşte içimin ısındığı insanlardı. Okula başlamadan önce Merve' ciğimi alıp götürdüm tanıştılar. Ve Merve ile hiç bitmeycek bağları o gün kuruldu. Bu cümlemde inanın hiç bir abartı yok. Merve 3 yaşından itibaren, ilkokula kadar tam gün daha sonra ise okuldan çıktığında gitti Çocukça'ya. İlkokul 5. sınıfa geldiğinde artık eve gidip kendi derslerini kendin yapmalısın diye aldık oradan ama yine de onlar Merve'yi, Merve de onları görmeden rahat edemediği için sık sık uğrar Çocukça' ya:)

Mesleğimiz gereği mesai saatlerimiz hep erken başlıyor, geç bitiyor. Okulumuz öyle bir okul ki açıldığı günden itibaren sabahın erken saatlerinde sahibi tarafından açılıyor, çocuklara servis yapılıyor. Ve okulun sahipleri Ender Hanım ve Arif Bey daima işlerinin başındalar. Ben çocuklarımı oraya bıraktıktan sonra kapıdan çıktığım an artık onları düşünmüyorum. Çünkü biliyorum ki, çocuğuma en iyisinden, en taze ürünlerle kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri yedirecekler. Hatta isterse fazlasını da verecekler. Rahatsızsa doktor kontrolünü yaptıracak ve hatta acil bir durumda hastaneye bile götürecekler. Yazın duşunu bile düşünecek, kışın kaloriferi bazı okullarda olduğu gibi sadece velilerin geldiği saatte değil bütün gün yakacaklar. Ve biliyorum ki çocuğumla ilgili en ufak bir aksilikte bana ulaşacaklar, birlikte çözmeye çalışacaklar. Ve yine biliyorum ki verdikleri her dersin eğitimini bu konuda yetkin ve konusunun uzmanı kişilerle gerçekleştirecekler. Akşamları çantasını açtığımda gün boyu yediklerini yaptıklarını gösteren bir "Duygularım" raporu verecekler. Ve de her ay yeni ayda yapacakları faaliyetleri gösteren bir bülten gönderecekler. İşte tüm bunlar ve belki de yazmayı unuttuğum bir dolu sebeple, Merve'yi ilkokula başlatırken neden sizin ilkokulunuz da yok ki? diyecek kadar güven duyduğum okulumuzun öncelikle sahiplerine, sonra okul müdürümüze, sorumlu öğretmenlerimize, stajer öğretmenlere ve okul çalışanlarımıza buradan da teşekkürü bir borç biliyorum. Tabii dans-bale, folklor, jimnastik, drama ve ingizce öğretmenlerimizi ve de okul doktorumuzu da unutmamak lazım, onlara da çok teşekkürler. Aslında belki ne yazsam az kalacak yaşayıp görmek lazım diyorum.


Bu seneki yıl sonu gösterisinin konusu "Uzay Çağı-Yıldızlar" şeklindeydi. Drama dersi öğretmenimizin sunumuyla gerçekleştirilen gösteri de 3 yaş, 4 yaş, 5 yaş ve 6 yaş grubu çocuklar değişik gösteriler sundular. Anneler, babalar çocuklardan daha heyecanlıydık desem yalan olmaz. Gösterilerin arasında Drama dersi öğretmenimizin dünya, uzay ve yıldızlarla ilgili verdiği bilgiler kadar "Küresel Isınma" ile ilgili hazırlanan slayt gösterisi de çok ilgi çekici ve de faydalıydı. Hala küresel ısınmayı engelleyebilecek ve zararlarını azaltabilecek şeyler yapabiliriz lütfen unutmayalım. Ve gösteri sonunda bu konudaki duyarlılıklarını hepimize birer çam fidanı armağan ederek gösterdiler. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. İyi ki varsın ÇOCUKÇA...


Hepimize sağlıkla, huzurla ve mutlulukla geçireceğimiz iyi bir hafta diliyorum.

Yorumlar

Tuğba dedi ki…
Anne olmak özelikle de bir kız çocuğun annesi olmak çok güzel bişey olsa gerek diye düşünüyorum..siteniz çok hoş..
sevgilerimle..
LaMa dedi ki…
Gec kalmisim kusurabakma Bocuruk kardes ama
hem guzel prensesinin dogum gunuu kutluyor hem de yil sonu programindaki basarisi icin tebrik ediyorum.Nice mutluluguna sahit olursun insallah,
Sevgiler
Adsız dedi ki…
Canım bocuruğum benim..
Ne kadar güzelmiş gösterileri her bir kareyi teker teker inceledim.Allah nazarlardan saklasın korusun canım güzel prensesini.Güzel başarılarından dolayı bende tebrik edip yanaklarından öpüyorum.

Tüm günleriniz hep böyle sevgiyle çoşkulu geçsin canım.

Mutlu kalın daima.
Adsız dedi ki…
Elvancım çok güzel. Bayıldım İremcime Allah nazarlardan korusun onu. Ne de güzel pozlar vermiş. Daima başarılarını kutlayağınız olaylar yaşarsınız. :) TÜLİN
Unknown dedi ki…
Şanslıymışsın.Günümüzde işini adam gibi yapan kalmadı. Hele de böyle varımız yoğumuz çocuklarımız söz konusu olunca. Ben çok kötü örnekler biliyorum; sabahları "sabah sabah Seda Sayan"ı izletiyorlarmış. Kızım henüz 2 yaşında ama kış için ben de haftada bir iki gün oyun grubuna katılmasını istiyorum.Araştırıyorum, inşallah ben de iyi bir yer bulabilirim.
Bu arada resimlerden anladığım kadarıyla gösteri harikaymış.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık
Unknown dedi ki…
Bu arada evet sonunda geldim :o) Ama ay sonu gideceğim. İnşallah Fethiye - köyceğiz kısa bir tatil
yapacağız. Arabımızla gideceğiz ve ben bu yüzden İzmir i görmeden gitmem dedim.Çok özledim, birgün gezip oradan tekrar yola çıkmayı düşünüyoruz. Ama yolcunun işi belli olmaz
munevver dedi ki…
Ah Elvan'cığım, bilgisayar bozukken neler kaçırmışım. Önce güzel kızının yeni yaşı kutlu olsun.Hep mutlu,hep sağlıklı, hep başarılı olsun inşallah.
Yuva hikayeni de ilgiyle okudum. Çocuklar çok bağlanıyor gerçekten. Onlar için çok hoş bir anı..
Nice yıllara....
Sevgiyle, Nane Limon
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Çok güzel tatlı bir kız maşallah, Nazar değmesin
darısı benim başıma:)
İnşallah aynı şekilde güzel eğitimler aldırıp çevresiyle mutlu, kendisiyle barışık, okuyan, araştıran, düşünen bir çocuk yetiştirme şansımız olur bizim de..
ama önce bir doğsun da hayırlısıyla, sağlıkla:)
Adsız dedi ki…
:) Fotoğraflar dünya tatlısı... :)

ne güzel geçmiş ...

sıcacık sevgiler...
Bir Derin Masalı dedi ki…
Bocuruk cuğum umarım zamanı geldiğinde ben de güvenebileceğim böyle bir yer bulurum. Bu benim korkulu rüyam çünkü. Kızın ve ailen adına çok sevindim. Tebrikler...
Ne kadar şanslısın, insanın çocuğunu gözüarkada kalmadan bırakabileceği bir yer bulması gerçekten zor. Neyse ki bende senin gibi olanlardanım, benimde kreşimiz hakkında, çocukların bakımı hakkında kötü olarak söyleyebileceğim bir şey yok çok şükür.
Bu müsamerelere bayılıyorum ben, bizdede son hazırlıklar yapılıyor, 14.06.07 de bizim müsameremiz var. Tolga Deli Ali lakaplı askeri canlandıracak ve annesini gözyaşlarına boğacak
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Tuğba,
Hoşgeldin:) Evet en önemlisi sağlıklı çocuk sahibi olmak ama kız çocuk annesi olmak hakikaten çok güzel:)) Sayfamı beğendiğine sevindim. Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Lama'cım,
Ne demek canım geç kalmak, sağol:) Doğumgünü güzel prensesimin, gösteri miniğimindi. Sanırım biraz karışık anlatmışım ikisi de Merveciğimin gibi anlaşılmış. Ne güzel bir dilek nice mutluluklarına şahit olabilmek. İnşaallah diyorum.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Canım Gülüm,
Kolaj yaptım ama ne oldu bilmiyorum. Daha öncekiler gibi büyümüyor. Bu küçücük haliyle inceleyebildiysen ne güzel:) Ama gösteriyi yapan miniğimdi, prensesim değil hemen düzelteyim. Merve nin gittiği anaokuluna şimdi İrem de devam ediyor ya burasını biraz karışık anlatmışım sanırım. Neyse düzelteyim ki miniğime haksızlık olmasın teyzesi:))
Bütün güzel dileklerin için teşekkürler canım.
Sevgilerimle...

Tülin'cim,
Sağol tatlım:) Darısı başına inşaallah. Umarım dediğin gibi nice başarılarını kutlarız sağlıkla. Aminnn.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Duha,
Öncelikle çıkmayı planladığınız tatil için iyi eğlenceler ve dinlenceler canım:)
Evet iyi bir okul özellikle de yuva çok önemli. Ben okulumuzda senin yazdığın tarzda olumsuz bir duruma hiç rastlamadım. Aslında o kadar güzel ayrıntılar var ki yaptıkları. Akşamüzerleri çocuklara kendi yaptıkları patlamış mısırların eşlik ettiği filmler seyrettirmek gibi. Çocukları güzel filmlere, gezilere götürmek gibi. Allahıma çok şükrediyorum bu konudaki şansın için. Resimlerimiz azcık küçük ama beğendiğine sevindim.
Sevgilerimle...

Münevver'ciğim,
Bilgisayarının yapıldığına sevindim. Gözüm hep aradı seni:)
Güzel dileklerin için çok teşekkürler. Evet yuva çok önemli bizden çok oradakilerle vakit geçiriyorlar birçok şeyi orada öğreniyorlar.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Senin gibi bilinçli, okuyan bir annenin çocuğu tam da tariflediğin gibi olur merak etme. Başka türlü olması mümkün mü? Ama önce sağlıkla hayırlısı ile al kucağına inşallah. Beğenilerin için çok sağol:)
Sevgilerimle...

Zerrin'cim,
Fotoğraflar nedense büyütülmüyor ama fotoğraflananlar dünya tatlısı:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Handecim,
Evet bütün annelerin korkulu rüyası çocuklarını emanet edebilecekleri istedikleri gibi bir yer bulamamak. Umarım sen de güzel kızını böyle iyi bir yuva bulup gönderebilirsin. Teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Sevgili Böğürtlengözün Annesi,
Ne güzel sen de şanslısın. Umarım şansımız hep böyle devam eder. Perşembe günü Tolga'cım ne güzel oynar rolünü kimbilir. Başarılar şimdiden:)
Sevgilerimle...
umran dedi ki…
Elvan'cim,
Hem prensesin dogum gununu kutluyor daha nice guzel yillara birlikte ulasmanizi dileyerek hemde kucuk kizini tebrik ediyorum.Resimlerden anlasildigi uzere cok seker olmus.
Tebrikler.
Anne olmanin en guzel yanlarindan bazi anlari yakin zamanlarda yasamissin.Ne mutlu sana arkadasim, daha nice gurur duyacagin zamanlar diliyorum.
Bocuruk dedi ki…
Ümran'cığım,
Çok sağol:) Evet ya çok şeker olmuştu ve çocukların hepsi çok tatlılardı. Allah şanslarını açık etsin hepsinin ve hepimizin evlatlarının.
Evet canım nasıl duygulanıyor insan ağlarken gülüyorsun öyle harika bir his işte. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ve de aminnn!
Sevgilerimle...
renkler dedi ki…
Bence Türkiye'de en iyi eğitim anaokulunda veriliyor. Tabi kaç tane ayrıcalıklı çocuk bundan yararlanıyor o ayrı konu ama ben de oğluşun anaokulunda çok memnundum zamanında. Miniklerin gösterileri çok şirin oluyor. Kimbilir ne eğlenmişsinizdir. Onlar da çok mutlu gözüküyorlar...
Bocuruk dedi ki…
Evet Renklercim, anaokulu eğitimi çok önemli ama dediğin gibi maalesef çok fazla çocuk faydalanamıyor. Gösteri çok güzeldi. O kadar masumlar ki ne yapsalar harika oluyor.
Sevgilerimle...
HULYA dedi ki…
Sevgili bocuruk,
O kadar güzel anlatmışsın ki neredeyse kızı okuldan alıp bu kreşe göndereceğim.Çalışan bir anne olmak çok zor.Özellikle çocuklar küçük ve mesai saatleri de böyle uzunsa.Güzel prensesinin biraz geç de kalmış olsam doğum gününü candan kutlar Allah analı-babalı büyütsün dileklerimi iletirim.Sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Hülya,
:) Beğenin için teşekkürler. Ama inan ne hissediyorsam onu yazdım. Çalışan anne olmak çok zor ama çalışmamak da ayrı problem.
Geç kalmak ne demek, teşekkür ederim kutlaman ve iyi dileklerin için. Aminnn.
Sevgilerimle...
Berceste dedi ki…
Severim ben onları yaaa, ne kadar şirinler Maşallah! Güvenebileceğin, yöneticilerini sevdiğin bir okulun olması, gözünün arkada kalmaması da en önemli unsur sanırım. Nice tatlı anılara...
Papatya dedi ki…
Ne tatlilar...
`Küresel ısınma"ya değünmiş olmaları da çok hoşuma gitti...
sevgiler,
Papatya
ev perisi;) dedi ki…
Yerim ben o miniği;))
Cafe Gusto dedi ki…
Sevgili Elvan
Dilerim çocuklarımızın hep böyle güzelliklerini izleriz.
ge'de geçen hafta anasınıfını bitirdi.Onlarında balosunda da kepli diploma töreni yapıldı.Kendimi zor tuttum ağlamamak için.Umarım birgün üniversiteyi bitirişlerini de izleriz.
Sağlıkla sevgiyle kal...
Adsız dedi ki…
Fotoğraflarda ne tatlı oldukları görünüyor. Ne heyecanlı olmuştur sizin ufaklık için.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Berceste,
Sağol:)) Evet güvenebileceğin insanların olduğu bir yer çocuğun için o kadar önemli ki.
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Papatya'cığım,
Evet ya tüm çocuklar çok tatlı:)) Eğlenirken bilgilendirmek oldu ve de çok iyi oldu. Çünkü inan çoğumuz olayın ciddiyetinin farkında değiliz maalesef.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Şükran'cığım,
Ben de severken çok sık yerim seni derim:))Teşekkürler
Sevgilerimle...

Sevgili Serpil,
Amin canım umarım görürüz o günleri de. Ege'yi de tebrik ediyor ve ilköğretimde başarılar diliyorum.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Evet Meltem'ciğim, çok heyecanlı ve bir o kadar da mutluydu miniğim. Senin bebiş nasıl? Bizleri ziyareti için annesine müsade etmesi de çok güzel. Maşallah ona.
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ