İZDOB ÇOCUK BALESİ GÖSTERİSİ


Güzel prensesim 2003-2004 öğretim yılı başında İzmir Devlet Opera ve Balesinin iki aşamalı yaptığı sınavı kazanıp, 3 yıl haftanın 2 günü kurslara devam ederek geçen yıl Haziran ayında sertifikasını aldı. 3 yaşından itibaren gittiği anaokulunda ciddi bir bale eğitimi aldı. Ciddi diyorum çünkü okulumuz öyle bir okul ki verdiği her dersi konusunda uzman öğretmenlere verdirten bir okul. Şimdi aynı okula miniğim devam ediyor ve 9 Haziranda yıl sonu gösterileri var. Gösteri gününü sizinle paylaşabilirsem okulumuzdan da daha uzun bahsedebilirim. Prensesimin anaokulunda yaptığı bale gösteri fotoğraflarını o zamanlar digital makina kullanmadığımız için kısa zamanda buraya yüklemem zor. Anaokulunda bale derslerini de profesyonel balerinler verdiler. Ve prensesimin baleye çok yatkın bir vücut yapısına sahip olduğunu ve çok yetenekli olduğunu söylediler. İlköğretim 3. sınıfta başladığı İzmir Devlet Opera ve Balesinin Çocuk Balesi kursunu 3 sene olduğu için 5. sınıf sona erdiğinde sertifikasını alarak bitirdi.



Aynı kursun devamı olarak Salon danslarına devam edebilirdi bu yıl ama biz istemedik. Artık derslerine daha sıkı sarılması gerektiğini düşündüğümüz için bu kursa devam ettirmedik. Ancak bu yılki çocuk balesi gösterisini de seyretmemek olmazdı tabii. Çocuklarımızı kursa götürdüğümüzde anneler arasında çok güzel dostluklar kurduk. Bu sene de arayıp sorduk birbirimizi. Bu akşam gösteri zamanından önce orda olduk ki hem kızım hem de ben arkadaşlarımızla hasret giderdik. Amacım bu seneki gösteriden fotoğrafları sizinle paylaşmaktı. Ancak aceleden fotoğraf makinasını evde unuttuğumdan ancak geçen senelerden birkaç fotoğraf koyabileceğim.






İyi pazarlar:)

Yorumlar

Bir Derin Masalı dedi ki…
Bocuruk cuğum kızın keşke dans derslerine devam etseydi. Belki dersleriyle bir arada yürütebileceği bir program ayarlanabilirdi. Dansın felsefesi yaşam şekli kızının gelişimi için olağanüstü bir kaynak çünkü. Yazık olmuş, üzüldüm bak şimdi... Peki kızın üzülmedi mi dans derslerine devam edemediğine?
Bayılırım bale yapan kız çocuklarına ben.Kuğu gibiler. Canımcım sen daha iyi bilirsin annesi olarak ama madem yeteneği var prensesin baleye karşı ve bu kadar eğitim almış,aslında bırakmasaydınız diyorum kursları. Tabi bu istediği prensesde olması lazım,eğer oda istiyorsa,istek ve yetenek birleşince derslerinide yürütebilirdi belki aynı anda.
Öptüm sizi.
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Epey uzun bir eğitim almış, bıraksa bile yaptığı çok güzel şeyler katmıştır bence, çocuk gelişimi için çok gerekli... Maalesef böyle ciddi bir hobiyle birlikte yürütecek türden değil okul yaşamı ülkemizde... Sınavlar yüzünden rekabet had safhada..
Sevgiler
BALDAN TATLI dedi ki…
Bu yaşa kadar aldığı bale eğitimi kimbilir neler kazandırmıştır.İşinize karışmak gibi olmasın ama devam etsin, gidebildiği yere kadar gitsin. Kazançlı olacak olan yine kendisi. Sevgiyle..
Damak Tadı dedi ki…
Senin gibi bir annenin kızlarının başarısız olmalarına imkan varmı?Uzun bir eğitim almış bence konservetuvar sınavlarına girse çok iyi olur.Bakış acısı,yürümesi,oturması ve diğer hareketleri bile çok farklıdır diğer arkadaşlarına nazaran..Umarım çok başarılı bir balerin olur canım.Şimdiden başarılar diliyorum güzel prensese..

Sevgiyle canım.
nilay dedi ki…
sınavlar ,küçücük yaşlarda başlayan rekabet maalesef çocukları bu tür hobilerden mahrum bırakıyor...baleye devam edemese de mutlaka hobileri olması için destekle kızını arkadaşım...umarım baleye devam edebilir...edemezse de müzik kulağı olmalı bale yapabildiğine göre...belki bir enstuman çalabilir...benim hobilerim ailem tarafından pek destek görmemişti zamanında maalesef...herşey gönlünüzce olsun

öpüyorum :)
şanslı cocuklar ne guzel ımkanları var
Bocuruk dedi ki…
Hande'ciğim,
Evet keşke devam edebilseydi ama bu bahsettiğim kurs zaten 3 yıllıktı aynı yerde baleye değil de salon danslarına devam edebilirdi. Baleyi ciddi olarak düşünüp devam edilecek olan kurs ise haftanın hergünü ve maddi olarak da oldukça külfetli bir kurstu. Hergün kursa gidip gelmek, vakit, yorgunluk ve tabii maddi yükü de karşılayamayacağımızı düşündük. Prensesimin çok fazla üzüldüğünü söyleyemeyeceğim. Ama devam edebilse mutlu da olacaktı.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Böğürtlengözün Annesi,
Evet ben de balenin kız çocuklarına çok şey kazandırdığına inanıyorum. Doğru duruş, müzik kulağı ve en önemlisi kültür. Bale bazı çocuklara çok yakışıyor. Herkesin ortak fikri prensesime çok yakıştığı şeklinde ama yukarıda Sevgili Hale ye de yazdığım gibi birçok sebep biraraya geldi ve biz devamını sağlayamadık.
Ben de öptüm canım:)
Sevgilerimle...

Pınar'cığım,
O kadar güzel özetlemişsin ki benim kafamdakileri. Bir de torpil olayları var. Yetenek bile yetmiyor çoğu kez. Ve sınavlar için de çok çalışması lazım çok:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Baldan Tatlı,
Evet birçok şey kazandırdı haklısın. Aslında devam etmesi konusunda söylediklerin de çok doğru ama bazen şartlar yeterli olamıyor maalesef.
Sevgilerimle...

Gül'cüğüm,
Çok teşekkür ederim güzel iltifatın için. Kurs sırasında 3 sene biz de çok özveride bulunduk ama konservatuvar sınavları için daha ciddi bir çalışma lazım. Bakalım kısmet:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Nilay'cığım,
Evet bizim hobilerimiz yada yeteneklerimiz desteklenemedi. Bizler çocuklarımız için elimizden geldiğince bunu farklı kılma gayreti içindeyiz. Ama bizim şartlarımız da yetmiyor bazı yerlerde:( Müziğe çok yatkın zaten. Bu yaz bir keman kursu düşünüyorum ama bakalım.
Ben de öptüm canım:)
Sevgilerimle...

Sevgili Aqua,
Evet şimdiki çocuklar bize göre çok şanslı. Öyle de olmalı ama değil mi? Herşey gelişiyor çünkü. Şansları hep devam eder inşaallah.
Sevgilerimle...
Papatya dedi ki…
Ne güzel... Darısı Mayacığımın başına :) Daha çooook uzun bir yolu var. Baleye başlayalı 1,5 ay kadar oldu. Ama hevesi her geçen gün daha da artıyor, istiyor ki hergün olsun bale dersi :) Neyse ki önünde uzun yıllar var, inşallah. Daha 3,5 yaşında bile değil ki :)

Merveyi de tebrik ederim :)
sevgiler,
Papatya
Bocuruk dedi ki…
Evet Papatya'cığım, bence de çok güzel ve seven bütün kız çocukları bale eğitimi almalı uzun yada kısa süre. Zaten tutkunu olanlar bir şekilde bırakmıyorlar. Mayacığa da çok yakışıyordur eminim. Benim minik 4 yaşını doldurmak üzere demek ki Maya ondan küçükmüş ben yaşıtlar diye tahmin etmiştim. Allah şanslarını açık etsin.
Teşekkür ederiz:)
Sevgilerimle...
ayseyaman dedi ki…
:)
Sevgili Bocuruk, öncelikle bir anne baba olarak elinizden geleni yapmışsınız, tebrik ederim. Bu zamanda gerçekten iyi bir eğitim aldırmak çok zor. Kızınızın kısmetinde varsa zaten bale ve dans hep onun hayatında olur...
Resimler ve gösteri harika görünüyor..O minikleri izlerken insan göz yaşlarını tutamıyordur eminim..Bir yandan güler bir yandan ağlarsınız..:)
Ben de ilkokul yıllarımda lambada yaparak dansla tanistim :) sonra da kendimi bildim bileli hep evde dans ettim ama profesyonelce degil :) Dans yarismalarina bakarken, annemlere neden sizde benim elimden tutup, götürmediniz hiçbir kursa diyordum (ama sakayla) sen çocuklarını götürürsün diyorlardi. Henüz çocuğum yok ama aileme hak veriyorum, imkanlar ve sartlar gercekten zorlayıcı...simdi halimden memnunum, istedigim zaman yine dans edebiliyorum.
Uzun lafın kısası, inşallah kızınız profesyonel olarak ya da olmayarak danstan hiç kopmaz, hersey kızınız için o nasıl mutluysa öyle olsun...Cok uzattım kusura bakmayın olur mu? :)
sevgilerle
Bocuruk dedi ki…
Ayşe'ciğim,
Canım sağol evet elimizden geldiğince yaptık birşeyler ama çok daha fazlasını yapan aileler de var inan.
Ve evet seyrederken ki duyguyu nasıl da güzel anlatmışsın. Bir yandan ağlarken bir yandan gülüyorsun hakikaten. Mutluluk gözyaşları:)
Eskiden ailelerimizin imkanları daha da kısıtlıydı. O nedenle ben de çoğu isteğime aynen sana verilen cevabı aldım. İleride bizim çocuklarımızın çocukları daha iyi imkanlara sahip olacaklar herhalde. Doğa konusundaki şanssızlık böyle şeylerle telafi edilemez ama:(
Ayşe'ciğim Merve çok hareketli, yaratıcı ve güzel sanatlara ilgili bir çocuk. Senin de dediğin gibi profesyonel olarak yada değil dans hayatında hep olacak sanırım.
Uzun yazman çok da hoşuma gitti ne kusuru, rica ederim tatlım:)
Sevgilerimle...
renkler dedi ki…
Prensesin doğum günü kutlu olsun. Nice mutlu yıllara canım. Allah yüzünü hep güldürsün:-)
Bocuruk dedi ki…
Renklercim,
Çok teşekkür ederim canım:) Aminnn.
Sevgilerimle...
renkler dedi ki…
Canım sobelendin...
Bocuruk dedi ki…
Renklercim, cevaplar en kısa zamanda canım:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ