HAYATIMIN TINILARI, BLOG ARKADAŞLARIMI AĞIRLADIĞIM SOFRA VE MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

Offfffff bu ne sıcak. Sanki sıcak bir fırının kapağı açılmış da tam önünde duruyoruz. Kapağı kapatıp kaçma şansımız yok. Klimalar bir kaçış tabii ama sağlıksız. Çalışan bir aile olarak deniz kenarında sürekli olma şansımız yok. Haftasonları deniz kenarına gidebilecek bir şehirde oturuyoruz belki ama her haftasonu gitmek de yorucu. İnsanoğlu hiç bir şeyden memnun olmazmış ya o hesap. Kış geldi soğuk, yaz geldi sıcak. Ne yapalım sağlık olsun:))

Sevgili Renkler'ciğim 8 Hazirandaki yazısında beni sobelemişti. Kendisine teşekkür ediyor ve cevabı geciktirdiğim için özür diliyorum. Hayatımın 5 tınısı şu anda aklıma geldiği kadarı ile;

1) En küçük teyzemin çok güzel bir pikabı vardı ve Füsun Önal, Barış Manço, Nilüfer, Cem Karaca'nın 45 liklerini dinlerdik birlikte. Ve ben plaklara bayılırdım. Yıl kaç mı 74-75 falan.

2) Daha sonra hayatımın en önemli tınısı Sezen Aksu şarkıları oldu ve hala da öyle. Sezen Aksu şarkılarında kendini bulmayan, aşık olunca onu dinlemeyen var mı? Bence yok. Bu arada Sezen Aksu fotoğrafı Sezen Aksu'nun sitesinden alınmıştır.

3) Özellikle TRT 3 de akşamüstü yayınında dinlediğim yabancı müzikler. Mıchael Jackson, Madonna ve isimlerini şu an hatırlamakta zorluk çektiğim ancak müziklerini duyduğumda halen eşlik edebildiğim yabancı şarkılar.

4) Sezen Aksu'nun öğrencileri Aşkın Nur Yengi, Levent Yüksel ve Sertap Erener'in seslerini de yaptıkları müziği de zevkle dinlerim her zaman.

5) Bir de canım annemin sevdiği Türk Sanat Müziği klasikleri vardır ki, Zeki Müren'den, Safiye Ayla'dan, Müzeyyen Senar'dan dinlemek o klasikleri benim de çok hoşuma gider.

Sevgili Renkler'e tekrar teşekkür ediyor, hayatının tınılarını bizlerle paylaşmak isteyen tüm arkadaşlarımı sobeliyorum.



Bu hafta içinde Cafe Sardunya Sevgili Nilay ve Gülenay'ın Sofrası Sevgili Gülenay ile bu defaki buluşmamızı bizim evde gerçekleştirdik. Yemek ve Biz' den Figen son dakikada çıkan aksilikler nedeniyle gelemedi. Umarım en kısa zamanda onunla da tekrar görüşürüz. İnanın saatlerin nasıl geçtiğini anlamadık ve hepimiz sohbetten çok keyif aldık. Gülenay Amerika'ya döndüğünde sayfasında ilk buluşmayı da, bu defaki buluşmayı da yazacak inşallah. Ben de soframın fotoğrafını paylaşmak istedim sizlerle. Hafta içi olduğu için benim garantili tariflerim tiramisu ve sodalı böreğin yanına Sevgili Hale'nin tahinli kekini yaptım. Annem patatesli havuçlu salatasını yapmıştı bizlere ve kızkardeşim de mahlepli tuzlu kurabiyeleri.

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE


Malzemeler :
1 margarin oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 su bardağı un
1 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
çörekotu

Yapılışı :
Un hariç bütün malzemeler elle karıştırılır. Önce 4 su bardağı kadar un eklenerek yoğurulur. Hamur eli bırakıncaya kadar un eklenir. Hamurdan koparılan küçük bezeler merdane ile açılıp kalıplar basılır ve tepsiye dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.

Hepimize ağız tadımızın yerinde olduğu iyi bir hafta diliyorum:)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Elvan'cım çok güzelllllllllll
Bayıldım inan ne güzel bir sofra, ellerine sağlık, Allah içinize sindirsin. Yeni arkadaşlar edinmek de çok güzel inan. Şimdi Buket Uzuner'in İstanbullularını okuyorum. Ordaki bir söz çok güzel. Yeni arkadaşlıkların iyi olması için eskimesimi gerekli. Ben senin de güzel dostluklar kuracağını biliyorum. TÜLİN
renkler dedi ki…
Elvancığım teşekkür... Benzer tınılara takılmışız geçmişte:-)

Ya bu bloggerlerin buluşmalarını çok kıskanıyorum ben ama... ne güzel yapmışsınız...
Adsız dedi ki…
Selvanın ürünlerinden olan fırın makarnasını en güzel şekilde sunan talihli üyemiz selva hediye paketi kazanacaktır. Yapılan çekilişle kazanan talihli 29.06.2007 tarihinde açıklanacaktır.



Yarışmaya herkes katılabilir. Tek yapmanız gereken selvayarisma@gmail.com adresine selva ürününden fırın makarnayı en güzel şekilde sunmak!



Ne mutlu selva diyene!
Figen Karavas dedi ki…
Elvam cım canım,
Gelemedim işte yazdıgım sebeplerden oturu ? Cok ta guzel bir sofra olmus llerinize saglık annecignle ayıp oldu bu sofraya gelememek, sevgileirmi ilet lütfen annene.
İnşallah en kısa surede yine bulusurz canım.

Opüyorum,
Figen
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancığım
Mailime erken baksaydım ben de bu sofrada olacaktım.O gün bir randevum da yoktu.Ama en çok senin randevunu ertelediğime üzülüyorum.Çünkü tekrar vaktim olamadı seninle görüşmek için.Lütfen affet.İçten ve sıcak davetin için çok teşekkür ederim.İnşallah bir dahaki sefer tanışacağız.
Öpüyorum.Sevgilerimle...
Yasemin dedi ki…
elvan merhaba mahlepli kurabiyelere bayildim, tum tariflerin harika ama kurabiye favori suanda bende.. muhtamel bu aksam bende yapmis olacagim bunlardan :) yasasin yasain :)

ellerine saglik...

http://yaseminmutfakta.blogspot.com
Tuba dedi ki…
Ne guzel bir gun gecirmissiniz Elvan'cigim. Ben de tanismak isterdim sizlerle. Blog acmanin en guzel yanlarindan biri de bu, arkadasliklar sinir tanimiyor. Bu arada muzik ile ilgili derlemeni de cok begendigimi soylemek istiyorum. Asagi yukari ayni zamanlarda hep ayni seyleri dinlemisiz. Neyse simdilik hoscakal, sevgilerle,
Hülya YILMAZ dedi ki…
demek İzmir'li blogcular buluşmuş. ne güzel bir gün geçirmişsinizdir. Ben de geçtiğimiz hafta Aybike ile buluştum ve tanıştım. sanal dünyadan gerçek dünyaya geçiş keyifli oluyor.
Adsız dedi ki…
Bocuruğum ne kadar güzel böyle buluşup tanışmanız,keşke bende yanınızda olup sizlerle tanışıp hoş sohbetler yapabilseydim..Bu aralar İzmir çoştu gibime geliyor bu tanışma faslından dolayı ne dersin??İnan öyle mutlu oldum ki sizleri böyle hoş sohbet masanın başında hayal bile etmeye çalıştım..))O güzel ellerine sağlık tatlı bocuruğum benim.

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum canım..
hayat dedi ki…
Elvan'cığım ne harika bir masa hazırlamışsın. Ellerine sağlık. En güzeli de sevgili Nilay ve Gülenay'cığımla buluşmuşsunuz inan okuyunca benimde yanınızda olasım geldi eminim harika bir gün geçirmişsinizdir canım hepinize afiyetler olsun.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Tülin'ciğim,
Teşekkür ederim canım:)) Dostluklar kolay kurulmuyor diye düşünür ve çok önem veririm biliyorsun. Blog arkadaşlıkları da çok keyifli.
Sevgilerimle...

Renklercim,
Evet benzer tınılar. Aynı kuşaktanız:)
Keşke seninle de tanışma imkanımız olsa.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Anonim,
Güzel bir fırın makarna tarifim var ama Selva ile yapmadığım için onunla katılamam. Yine de teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Figen'ciğim,
Canım sağlık olsun. Yine buluşuruz inşallah. Ben hepinizi çok sevdim. İyiki de buluşmuşuz, tanışmışız.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Serpil'ciğim,
Aslında o gün cebini biliyor olsaydım sana ulaşmayı çok istedim. Diğer arkadaşlar için de güzel bir sürpriz olacaktı. Neyse sağlık olsun da ya Samsun da ya İzmir de tanışırız nasılsa:))Ben de seni öpüyorum.
Sevgilerimle...

Sevgili Yasemin,
Hoşgeldin:) Tarifi beğenmene sevindim. Umarım yaptığında da beğenirsin. Sen de çok güzel şeyler yapıyorsun. Yine gel:))
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Tuba'cığım,
Bir sürü benzerliğimize bir de dinlediğimiz müzikler eklendi ne güzel:) Gerçi ben senin kadar becerikli değilim inan. Ve evet çok haklısın blog açmanın en güzel yanlarından biri kurulan arkadaşlıklar. Belki birgün seninle de tanışırız ne dersin?
Sevgilerimle...

Sevgili Hülya'cım,
Ne güzel Aybike ile tanışmanız. Çok sıcak bir ortam olduğuna eminim ben. Bizim buluşmamızı da sağolsun taaa Amerika dan gelip Gülenay sağladı:) Umarım tanışmalar artar.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Biz de çok isterdik aramızda olmanı. Ne güzel olurdu. Ama yine olabilir biliyorsun. Teyzene geldiğinde görüşeceğiz unutma. Ben de seni öpüyorum canım:)
Sevgilerimle...

Hayat'cığım,
Soframı beğendiğin için teşekkürler. Aslında daha neler neler geçti aklımdan ama çalışıyorum malum. Çalışınca bu tür hazırlıkları tam da istediğin gibi yapamıyorsun. Keşke ya keşke sen de yanımızda olabilseydin :)
Sevgilerimle...
Hulya dedi ki…
ne güzel..bende gelıp senın tırumusundan yemek ısterdım hem de cok..sevgıler kocaman..
Unknown dedi ki…
Merhabalar ne güzel bir buluşma ve sofra olmuş. İzmirli bloggerları böyle görmek ne güzel.Bende fırsat buldukça blogcu arkadaşlarımla tanışıp buluşmya çalışıyorum. Dilerim hep birlikte görüşme şansımızda olur. Dostluğunuz daim olsun. Sevgiler
Adsız dedi ki…
Canım,seni ve prensesleri öpüp,güzel bir hafta diliyorum..


Sevgiyle kalın daima..
Bocuruk dedi ki…
Hülya'cığım,
Ben de seni misafir edebilmeyi çok isterdim canım, sağol:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Selda,
Hoşgeldin:) Tabii ki, ben de umuyorum ki tanışanlar sayıca artar. Beğenin için de ayrıca teşekkürler.
Sevgilerimle...

Canım,
Sağol Gülcüm, ben de sana çok güzel bir hafta diliyorum. Anneye ve babaya hürmetler seni öptüm.
Sevgilerimle...
Cafe Gusto dedi ki…
Elvancım sana da bu aralar rehavet çöktü.Çocuk çoluk hepsi Samsun'da tabii yemek yok,iş yok, güç yok, yeni tarif yok .Rahatsın anlaşılan .Şaka bir yana hazır yoklarken dinlen bol bol.
sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Ahhhh ahhhh Serpil'ciğim, bu sıcakta şantiyeleri geziyorum. Arta kalan zamanda özellikle ayın ilk günleri tam 4 istasyonun hakediş kontrollerini yapmaya çalışıyorum ve de Şef zor çocuğu bana bıraktı. Biliyorsun büyük kızımla geldiler Samsun' a ve küçük benimle. Dolayısiyle evimin beter böceği bana kaldı. Ama haklısın yemek yapmıyorum çünkü annemde yiyoruz:)) Yani yemek yok, iş var, güç yok:))) Dinlenmek yıllardır hayal bana. Aman aman herkesin sağlığı yerinde olsun da ben dinlenmemeye razıyım. Ama iyi dileklerin için teşekkürler:)
Sevgilerimle...
*Ra dedi ki…
Hanımlar valla müthişsiniz. Kıskanmamak mümkün değil sizleri. Blogcuların sohbeti gerçekten öyle güzel oluyor ki. Yanınızda olmayı arzuladım. elvancığım çok güzel şeyler hazırlamışsın. Ellerine sağlık. Sevgilerimle.
Adsız dedi ki…
selam hemşehrim. şöyle bir uğradım. daha sonra ince ince okuyacağım. bu taraflara gelmiyor musunuz?
daimamutfak dedi ki…
Çok güzel bir sofra olmuş.Dahada önemlisi sofralar dostlarla güzel.Paylaşılan anlar iz bırakıyor.Daim olsun arkadaşlığınız inşallah.Sizler adına çok sevindim...sevgiler..neriman
Bocuruk dedi ki…
Rabia'cığım,
Keşke canım ya keşke sen de yanımızda olabilseydin. Biz hepinizin kulaklarını çınlattık ama. Gerçekten keyifliydi. Sofrayı beğenmene de sevindim. Sağol:)
Sevgilerimle...

Sevgili Hemşehrim,
Mutfak solistim olabilir misin? O taraflara gelmeyi çok isterdim ama bu sene iznim yok. Memleketime selamlar:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Neriman'cığım,
Beğenin için teşekkürler. Evet yapılanlar dostlarla paylaşılınca tadlanıyor çok haklısın. Umarım tanışmalarımız artar ve birgün seninle de tanışırız. Yine gel:)
Sevgilerimle...
nilay dedi ki…
Elvan'cım ;
bu kez tüm hazırladığın güzel mamalardan tadabilme şerefine ulaşmış biri olarak yazıyorum :)böreğin deee ,patatesli salatandaaa ,tiramisun da ,kurabiyen deee nefisti arkadaşım...ellerine sağlık tekrar :) güzel balkonunda hoşsohbetli ,güzel bir akşam geçirdik sayende...çok teşekkür ederim :)

öpüyorum,sevgilerimi yolluyorum
Bocuruk dedi ki…
Nilaycım,
Ne olur kusuruma bakma nasıl da atlamışım ben bu yorumuna cevap vermeyi:( Ben de gelip misafirim olduğunuz için sizlere teşekkür ederim, afiyetler olsun.
Ben de seni öpüyorum tatlım:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ