GÜZEL PRENSESİME MUTLU YAŞLAR

5 Haziran 1995 Pazartesi gecesi tam da bu saatte yani 22:00 da doğdu güzel prensesim. Babamız da ameliyat boyunca yanımızdaydı. Epidural anestezi ile uyuşturulduğum için sohbet ediyorduk ve erkek olacağını söyleyen doktorumuz babamıza tam da hangi takımı tutacak diye soruyordu kiiii "aaaa bu kızmış" diye bir ses duydum. Güzel prensesimi bana gösterdiler, yanağına değdirdim yanağımı ve alıp götürdüler. Sonrasında dikişleri attıkları zamanlar bana bir asır gibi geldi desem yalan olmaz. Odaya götürüldüğümde anneciğimden başka herkes güzel prensesim ile ilgiliydi. Sonrasında her annenin babanın yaşadığı zorlukları, endişeleri, korkuları, sevinçleri, gururları, sevgileri biz de yaşadık. Ve Allahıma çok şükür ki onu bu yaşlara getirebildik. Bebekliğindeki uykusuzluğu ve sonrasındaki yemek yeme güçlüğü dışında bizi üzmeyen bir bebek, sevgi dolu, dışa dönük, akıllı bir çocuk oldu. Allah'tan güzel prensesime huzurlu, sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yaşlar diliyorum.

Doğumgününü pazar günü sınıftan bir grup arkadaşı ile evimizde kutlayacağız. Bu akşam sadece annemler ve biz hep beraber güzel bir yemek yiyerek kutladık prensesimi. Arkadaşları için, anaokuluna ilk gittiği yıl yani üçüncü yaşgününde yaptığım ve birçok arkadaşıma çizerek tarifini verdiğim tavşan pastayı yapmamı istedi önce. Pastayı üçüncü yaşgününde hem evde hem anaokulunda kutlama yapacağımız ve her iki pastayı da hazır yaptırmak istemediğim için bir dergide görüp yapmış, evde böyle basit ve güzel bir pasta yapmama imkan veren tarife minnettar kalmıştım. Tabii prensesim net hatırlayamayabilir diye her pastasını fotoğrafladığım gibi onu da çekmiştim. Herneyse, sonradan fikir değiştirdi ve doğumgününe katılacak arkadaşlarının fotoğrafını çekeceğini hepsini biraraya getirip bir fotoğraf olarak basacağını ve pastanın üstüne fotoğrafı koydurtmak istediğini söyledi. Yarın fotoğrafı getirecek ve ben de pasta siparişini vereceğim. Arkadaşlarına "herkes kendi başını yiyecek" dediğini söyledi akşam ve bizi epey güldürdü:) Yanına sadece sigara böreği istiyor. Arkadaşlarının kurabiyeleri yemediklerini gözlemlemiş diğer doğumgünlerinde. Ben de sigara böreğini ve patatesli-salatalıklı mayonezli bir salata yapacağım kısmetse. Ve servisi dahil kendisi yapmak istiyor. Eeeee artık büyüdü olsun artık o kadar.


Evet bugün doğumgünü partimiz gerçekleşti. Çok eğlendiler, ben de çok mutlu oldum tabii. Pastanın servisi herkes kendi resminin olduğu yeri isteyince biraz zor oldu:) Sigara böreği ve patatesli-salatalıklı salatamız ki annanemizin çok güzel ve yaz günleri için ideal tarifidir, çok beğenilerek yendi çocuklar tarafından. Çocuklar diyorum ama aslında hepsi gençliğe adım atmış göründü gözüme ve bu durum hem hoşuma gitti, hem biraz endişelendim. Ve yazıma kısacık da olsa bu eklentiyi yapmak istedim. Çok yorgunum çok.


Bu yazıyı özellikle güzel prensesime bir hoşluk bir hatıra olsun diye yazdım. Aslında daha uzun ve detaylı yazmak istiyordum ama kafamı toparlayacak kadar bile vaktim yok inanın.

Güzel prensesim seni çok seviyoruz ve seninle gurur duyuyoruz. Hep böyle sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı ol inşaallah. İyi ki doğdun, iyi ki varsın seni veren Allahıma şükürler olsun.


Sevgilerimle...

Yorumlar

Asortik Krep dedi ki…
Yeni yaşının Prensesine ve sizlere mutluluklar getirmesi dileğiyle...
Nice yıllar :))
Nenoni dedi ki…
Prensesin doğum gününü kutluyor ve mutlu yıllar diliyorum.
akçahan dedi ki…
Prensesimizin doğum günü kutlu olsun, nice mutlu yıllar görsün.
kurunane dedi ki…
prensesin doğum günü kutlu olsun:) allah sağlıklı ve huzurlu bir ömür versin inşallah...
Adsız dedi ki…
Güzel prensesinin doğum günü kutlu olsun. Nice mutlu ve huzurlu yaşlar dilerim,
Prensesin güzel yanaklarından öperim,doğum günü kutlu olsun. Allah sevdikleriyle nice doğum günleri kutlamasını nasip etsin.
serinmavi dedi ki…
Merve'ye mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum...Rabbim ayırmasın sizleri....Selam ve sevgiler....
Safran dedi ki…
Prensesin doğum gününü kutlarım annesi, tatlı yanaklarından öperim, senin gibi bir annesi olduğu için ne mutlu ona sevgiler :)
BALDAN TATLI dedi ki…
Güzel Prensesin doğum günü kutlu olsun. Allah uzun, sağlıklı bir ömür versin. Nice nice yaşlara güzel prenses.
Bir Derin Masalı dedi ki…
Bocuruk cuğum, biricik kızının doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum.Nice yıllara hep birarada, sağlıklla, huzurla,mutlulukla....Öp benim için tatlı kızını...
ayseyaman dedi ki…
Sevginizi, anne yüreğinizi nasıl güzel anlatmışsınız :) Hersey inşallah gönlünüze göre olacak..Mutlu yıllar prensese! Allah sağlık, mutluluk başarı versin tüm prenslere prenseslere..
Bale ile ilgili yazınızı da yorumlarınızı da okudum. Basladım kendimi yazmaya, baktım uzun olacak devamını diğer tarafa yazmaya karar verdim..:) Konu dağılmasın..:)
Güzel kızınızın doğum günü kutlu olsun. Nice yıllara...
Sevgilerle
jjs dedi ki…
kelimelere dökerek bir sevgi bu kadar net anlatılabilir , yazıyı okurken hissettim mutluluğunuzu ailenizle olan huzurunuzu , tüm kalbimle uzunca seneler daha bu şekilde yaşamanızı temenni ederim . iş yaşamını beraber paylaştığım bir insan olarak bu kadar stresli ve gerilimli bir mesleğe sahip olduğumuz halde sizin sakinliğiniz ve kibarlığınız sanırım aile içerisindeki huzurunuzdan kaynaklanıyor ve bir çok insanın yapamadığını hem iş'te hem ailede istikrarın nasıl olduğunu görmek istersek sana bakmanın yeterli olacağına inanıyorum. tüm yaşamınızn böyle hzurlu ve mutlu geçmesi dileğiyle ...
jjs dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kuzine dedi ki…
Bıcırıkcığım canısı prensesinin doğum günü kutlu olsun. Sevdikleri ile birlikte sağlıkla, nice nice yıllara...
Age35 dedi ki…
İyki doğmuş Merve..=))
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Asortik,
Çok teşekkür ederiz:)
Sevgilerimle...

Sevgili Nenoni,
Teşekkürler :)
Sevgilerimle...

Semanur'cuğum,
Amin canım aminnnn.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Kurunane,
Teşekkür ederim, güzel duan için aminnnn.
Sevgilerimle...

Pembeliciğim,
Çok teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Sevgili Böğürtlengözün Annesi,
Çok teşekkür ederiz canım:) Aminnn...
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Serinmavi,
Sağol canım. Allah kimseyi sevdiklerinden özellikle de evlatlarından ayırmasın. Aminnn.
Sevgilerimle...

Safran'cığım,
Böyle düşündürebildiysem ne mutlu bana. Güzel iltifatın ve kutlaman için çok teşekkürler. Bu arada iyi olduğuna çok sevindim:)
Sevgilerimle...

Sevgili Baldan Tatlı,
Çok teşekkürler:) Aminnn.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Hande'ciğim,
Bazen miniğimi unutup ben de biricik birtanecik kızım diye sesleniyorum 8 sene tek çocuk olmasının verdiği alışkanlıkla ama hemen düzeltmek zorunda kalıyorum. Aslında herkes biricik çok da yanlış değil ama miniğim kıskanç:))
Güzel dileklerin için çok teşekkürler canım:)
Sevgilerimle...

Ayşe'ciğim,
Aslında istediğim kadar uzun ve detaylı anlatamadım ama beğendiğine sevindim. Gerçi bazen kısa yazılarla da çok şey anlatılabiliyor. Ne güzel dileklerde bulunmuşsun sağol canım:)Bale ile ilgili yorumuna orada cevap vereyim ben de. Tekrar teşekkürler:)
Sevgilerimle...

Sevgili Sibel,
Sizlere kendimi bu derece anlatabildiğimin inan farkında değildim. Ama çözmüşsün beni:) Herkese öncelikle sağlık ve huzur diliyorum ben de. Huzurumuz heryerde herşeyimizi etkiliyor. Çünkü nereye gidersek gidelim kendimizi de götürüyoruz. İşimizin stresi konusunda sana katılıyorum ama stressiz iş yok galiba. Özellikle de senin ve benim gibi bireysel düşünmeyenlere stresten bol ne var. Ama işimizi iyi yapmak için uğraşıyoruz önemli olan da bu. Güzel yorumun için teşekkürler:) Aminnnn...
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Kuzine'ciğim,
Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Sevgili Age,
Evet canım iyi ki:)) Allahıma şükürler olsun. Mercimek hanımı öpüyorum.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Canım yorum bırakmıştım ama gelmemiş. Çok güzel anlatmışsın ve seni yakından tanıdığım için nasıl bir anne ve eş olduğunu iyi bilirim. Allahım huzurunuzu hiç bozmasın. Nice yıllar çocuklarınla mutlu yaşa inşallah. TÜLİN
dogungunu kutlu olsun
cok guzel bır hayatı olsun :)
epiduralı önerıyomusun bu arada?bende ılerıde onu tercıh etmek ıstıyorum da ;P
Bocuruk dedi ki…
Tülin'ciğim,
Çok teşekkür ederim. Ama çok çok daha iyi anneler var. Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın. Ve de duan için aminnn diyorum canım:)
Sevgilerimle...

Sevgili Aqua,
İnşaallah öyle olur, aminnn. Epidurali kesinlikle öneriyorum. Ama iyi bir hastanede işini bilen hekimler eşliğinde. Çok rahat bir sistem ve de bebişi ilk andan itibaren görme şansın var. Ayrıca düşün bana ilk epidural yapıldığında 12 yıl önceydi. Miniğimi de 4 yıl önce yine epidural anestezi altında doğum yapmıştım. Herşey gelişiyor yani sizler yaptırırken çok daha iyi olur eminim. Soracağın başka bir şey olursa her zaman yardıma hazırım:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Ne güzel aktarmışsınız hislerinizi. okurken duygulandım...

Yavrucuğunuzun doğum günü kutlu olsun. Umarım hayatı boyu hep mutlu yaşar.

Sıcacık sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Zerrin'ciğim,
Vaktim fazla yoktu. O an aklıma gelenleri yazdım. Beğendiğine sevindim.
Teşekkür ederim, umarım öyle olur hep mutlu olur. Aminnn.
Sevgilerimle...
nilay dedi ki…
Sevgili kızının doğum gününü kutluyor ,ona bu yaşının mutluluk getirmesini diliyorum :) doğum günü kızının tatlı annesini de öpüyorum

sevgilerimle
Tuba dedi ki…
Elvan'cigim, prensesinin dogum gununu ben de kutluyorum. Ona mutlu bir omur diliyorum, sevdikleriyle beraber.
butterfly dedi ki…
Bocurukcum sevgili prensesin Merve'ye sevdikleriyle beraber geçireceği, sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum..
Seni de bol bol öpüyorum:).
aslı
Adsız dedi ki…
Merve'ye mutlu yıllar diliyorum, hep sağlıklı ve mutlu yaşasın inşallah. Sevgiler..
Bocuruk dedi ki…
Nilay'cığım,
Çok teşekkür ederim, ben de seni öpüyorum canım:)
Sevgilerimle...

Tuba'cığım,
Allah hiçbirimizi sevdiklerimizden ayırmasın, çok teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Aslı'cığım,
Ben de seni bol bol öpüyor ve de güzel dileklerin için aminn deyip, teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle...

Ebru'cuğum,
İnşaallah canım, inşaallah. Çok teşekkürler:)
Sevgilerimle...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Güzel prensesin yeni yaşı kutlu olsun. Ne güzel doğumundan bugüne kadar geldik prensesin. Yaklaşık 4 ay sonra ben de doğum anılarımı anlatmaya başlayacağım inşallah. Umarım güzel anılar olarak kalır aklımda:)
sevgiler
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk'cuğum,
Canım öyle güzel anlatmışsın ki annelik içgüdüsüyle doğumundan bu yana oluşan güzellikleri.Okurken çok duygulandım.)Sen çok güzel ve tatlılar tatlısı bir annesin.Ne mutlu çocuklarına ki senin gibi bir anneleri var.

Tatlı prensesin bende doğum gününü kutlayıp siz sevenleriyle birlikte sağlık,mutlu ve başarılı nice güzel yıllar diliyorum.

Gönülden sevgilerimi gönderiyorum.
GÜL BAHÇESİ dedi ki…
doğum günün kutlu olsun küçük prenses sağlıklı mutlu barış dolu yıllar dilerim
Pratik Anne dedi ki…
Oh maasallah. Guzel prensesin dogum gunu kutlu olsun. Hep beraber nice mutlu, saglikli, uzun seneler yaslar diliyorum.
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Teşekkür ederim. Ona hatıra kalsın diye daha detaylı yazmaktı niyetim olmadı. Yine de kısaca doğumundan bugüne geldik, evet. Senin de bebeğini sağlıkla kucağına almanı ve güzel duygulu anılarını dinleyebilmeyi diliyorum canım:)
Sevgilerimle...

Gül'cüğüm,
Canım sen de beni duygulandırdın. İltifatın ve iyi dileklerin için teşekkürler. Herkes evladı için en iyisi olmaya çalışır, ben de birşeyler yapmaya çalışıyorum işte.
Canım seni öpüyor, anneye ve babaya hürmetlerimi gönderiyorum.
Güzel ve neşeli bir haftasonu dilerim:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Gül Bahçesi,
Hoşgeldin:) Evet umarım barış dolu bir dünyada mutlu yaşarlar. Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Pratik Anne'ciğim,
Çok sağol:)Aminnn diyorumbu güzel dileklerin için.
Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Selam bocuruk, ben yorum bırakmıştım ama şu anda göremiyorum. Tekrar prensesinin d.gününü kutlarım.Allah analı babalı büyütsün. Mutluluğunuzu daim etsin.
Cafe Gusto dedi ki…
Güzel prensesini öpüyor yeni yaşını kutluyorum.Dilerim hayatını prensesler gibi yaşar.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Selam Duha,
Nerlerdeydin? Beta blogger bu tarz aksilikler yapabiliyor, olsun. Güzel dileklerin için teşekkür ediyor ve aminnn diyorum.
Sevgilerimle...

Sevgili Cafe Gusto'cum,
Çok teşekkür ederiz. Umarım öyle olur. Analar tahtını yaparmış da bahtını yapamazmış. Bahtı da güzel olur inşaallah çocuklarımızın. Ben de oğlunu öpüyorum.
Sevgilerimle...
daimamutfak dedi ki…
Sevgili bocurukcuğum doğum günümü kutlama nezaketıne te4şekkürler ederim.İkizler burcuyla yaşamak çok renklidir?...bende kızının doğum gününü kutlarım.sıhhatlı sağlıklı ömürler dilerim..mutlu yaşayın inşallah canım...neriman
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Nerimancım,
Rica ederim mutlu sağlıklı uzun bir ömür diliyorum tekrardan. Evet ikizler insanı hakikaten çok renkli:) Ben memnunum doğrusu.
Kızımla ilgili iyi dileklerin için teşekkürler. Aminnn.
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ