İZMİR KİTAP FUARI

TÜYAP 12. İzmir Kitap Fuarı bu yıl 21-29 Nisan tarihleri arasında İzmir Fuar Alanında idi. Cumartesi günü prensesim "anne kitap fuarına gidemezmiyiz ?" diye sorunca ailecek düştük fuar yoluna. Miniğim olduğu için tadına varacak şekilde gezemeyeceğimizi biliyordum ama onun da şimdiden bu havayı teneffüs etmesini istedim.

Kalabalık salonlarda, miniğim kimi zaman benim kimi zaman Şef in kucağında gezdi standları. Prensesim ise son zamanlarda artan kitap okuma sevgisi nedeniyle kitaplara dikkat ederek ve oldukça ilgili bir şekilde mutlu mutlu gezindi. İzmir' de özellikle gündüz hava sıcaklıkları arttığı için salonlarda klima çalıştırılsaydı daha rahat dolaşılabilirdi diye düşünmeden edemedim. Özellikle de miniğim benim kucağımdayken :)

Her gece minik beter böceğimi uyutmadan önce kitap okuyoruz. Prensesimde de bu okul yıllarına kadar böyle devam etmişti. Onun için ilk kitap alışverişimizi miniğime yaptık fuarda.



Meslekleri tanıtan 6 kitaplık bir set aldık.




Prensesim küçükken "Her Güne Bir Masal" adlı kitaptan her gün bir dünya masalı okumuştuk ona.


Bu defa da Sevgili Peygamberimizin hayatını anlatan "365 Günde Sevgili Peygamberim" kitabını aldık. Alırken de dedik ki prensese kitabı hergün sen oku kardeşine hem sen öğren hem o öğrensin. Ayrıca da ben bizlerinde yeni duyacağımız kesitler olduğuna eminim. Babam hayatta olsaydı en çok bu alışverişimizden mutluluk duyardı. Bunu da düşünmeden ve dile getirmeden geçemedik.




Daha sonra prensesimin şu sıralar serisini okuduğu "Bir Genç Kızın Gizli Defteri" nin 4. ve 5. kitabını aldık. İpek Ongun'a ve kızıma ilk İpek Ongun kitabı hediye eden babaannemize bir teşekkür borcum var. Çünkü okumanın ve kitapların tadına vardı. O kadar memnunum ki anlatamam:)



Ve bir de kitaplarını çok beğendiğim Günışığı Kitaplığı ndan 3 kitap aldık prensesime. Zeynep Cemali'nin "Patenli Kız", Christine Nöstlinger'in "Susi'nin ve Paul'ün Gizli Günlükleri" ve Jon Scieszka'nın "Yıl 2095" adlı kitapları. Herhalde okuyunca görüşlerini sayfasında sizlerle paylaşır.



Tam çıkacaktık ki uzuuunnnn bir kuyruk çekti dikkatimizi. Bir de baktık ki Can Dündar kitaplarını imzalıyor. Prensesim güzel bir fotoğrafını çekti Can Dündar'ın. Ben de sayfama alacağıma ve onun çektiğini söyleyeceğime söz verdim. Şimdi de sözümü yerine getirmiş oldum:)




Bu arada bu güzel havada fuarın o güzelim çiçekleri ve yeşillikleri de gözünüzü okşasın. Böyle havalar, böyle manzaralar insana yaşama sevinci veriyor. Allah kimsenin yaşama sevincini almasın içinden.



Hepimize bahar günleri gibi aydınlık, mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler olsun:)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Canım benim nasıl özendim, ne kadar güzel bir gezi ve alışeriş olmuş.Çok istemiştim ama kısmet olmadı, keşke bende gidebilseydim. Kitap almak ve okumak en büyük keyfimdir. Beni çok mutlu eder.Sende de bunun çok fazla olduğunu bildirim. Allah kimsenin yaşama sevincini almasın.Öptüm çok seni.TÜLİN
renkler dedi ki…
Çocuklara kitap okumayı alıştırmak çok önemli. Tabi insanın içinde de olmalı. Ben çok sever ve çok okurdum, hala da öyle. Oğluş da maşallah bu sene daha çok okumaya başladı. Biraz da seveceği şeyleri alıyoruz. Bu arada sen hep çocuklara çalışmışsın. Kendine ne aldın?
Zeynep B. dedi ki…
vakitsizlik yüzünden çok istediğim halde bu fuarda bulunamamam çok üzdü beni bocuruk :( Ne iyi etmişsin kızını da götürmüşsün....
Bir Derin Masalı dedi ki…
Bocuruk cuğum biliyormusun, kitap okumayı bu kadar seven bir çocuk yetiştirdiğin için kendinle gurur duymalısın çünkü ben senin bu özelliğinle çok gurur duyuyorum. Bazılarının çocukları kurtlar vadisi ve bilumum dizileri seyrederken seninki kitap okuyorsa gerçekten gururlanmalısın. Can Dündar ın resmi için de ayrıca teşekkür ederim. Kendisinin fanatiğiyimdir çünkü. Öp tatlişkolarını benim için...Ben de seni öpüyorum.:)
Bocuruk dedi ki…
Tülin'ciğim,
Bilmezmiyim canım sen sözde değil özde okuyanlardansın:) Üzülme bir dahakine gidersin kısmetse. Sağlık olsun da:))
Sevgilerimle...

Renklercim,
Kendime kitap almadım. Çünkü okunmayı bekleyen kitaplarım var. Çocuklarımıza iyi modeller olmamız çok güzel. Bence faydasını mutlaka göreceğiz ve görecekler. Oğluşunu öp yerime:)
Sevgilerimle...

Zeynep'ciğim,
Laf aramızda birkaç senedir ben de gidemiyordum:( Ama bu sene gittiğime ve kızlarımı da götürdüğüme memnunum.
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Çok tatlısın canım sağol:) Ama hakikaten bizim evde çocuklar çocuk dizileri ve çocuk filmleri haricinde dizi yada film seyredemezler. Arkadaşları okulda diziler konusunda kritik yaparken bizimki hiçbir fikir yürütemiyor:)
Can Dündar'ın yazılarını çok severim ve kitapları da var bende. Hatta o gün evdeki kitapları alsaydım da imzalatsaydım diye düşünmedim değil. Ben de seni öpüyorum. Çok sağol:)
Hulya dedi ki…
bocuruk;
ne iyi yapmissin,fuar notlarini okumak bana bile iyi geldi,kimbilir gezmek sana nasil gelmistir:)cok sevindim,
'sevgiler
Selcen Şenocak dedi ki…
Bocuruk'cuğum çok güzel bir gezme olmuş sana yakışır. Prensesin isteğide seni çok mutlu ediyordur eminim gözünaydın sevgilerimle
Bocuruk dedi ki…
Hülya'cığım,
Evet gerçekten çok iyi geldi. Fuar notlarını istediğim gibi uzun ve güzel yazamadım aslında. Vakit sıkıntısı yaşıyorum. Aceleye geldi yani. Ama sizlerle paylaşmak istedim. İçten dileklerin için teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Almula'cığım,
Evet güzeldi hakikaten, teşekkürler:) Okumaya düşkünlüğümü ve prenses yeterince okumuyor diye üzüldüğümü bilirsin. Onun için bu durumdan memnunum tabii.
Sevgilerimle...
Hülya YILMAZ dedi ki…
ben de kitapları alıp alıp sonra da okumaya yetişemiyorum.
çocuklarını kitap okumaya alıştırman ne güzel.
mutlu ve aydınlık günlere...
serinmavi dedi ki…
Güzel bir etkinlik olmuş.Ben de kitap fuarlarını kitapçı gezmeyi çok seviyorum.Biz okuyunca çocuklar da okuyor,bu çok önemli...Selam ve sevgiler....
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Hülya,
Evet benim de elimde bir kitap birikimi var. Düzenli okuyorum ama istediğim kadar süre okuyamıyorum. Çocuklar için kitap konusunda gerçekten çok hassasım. Umarım istediğim gibi okurlar.
Sevgilerimle...

Sevgili Serinmavi,
Özellikle öğrencilik dönemlerimde saatler geçirirdim kitapçılarda. Huzur veriyor insana değil mi? Ve dediğin gibi bizim okumamız çocuklarımız açısından da çok önemli.
Sevgilerimle...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhaba Elvan
bende senin kızın olabilir miyim:)
Kitaplara bayıldım, coştum sevindim, ne güzel böyle kitap sever bir aile, çocuklar. Maşallah, darısı miniğe, o da eminim annesi ve ablası gibi okumayı sevecek. Darısı benim de başıma, bende miniğime kitap okumak istiyorum geceleri uyumadan... Şimdiden de okusam olur mu acaba, anne karnında duyabiliyorlarmış 4 aydan sonra.. Dün müzik dinlettim ona kulaklığın birini karnıma dayadım birini de kendi kulağıma. Birlikte güzel müzikler dinledik bebişimle.
Çok güzel birşey:))))))
sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Merhaba Pınar'cığım,
Sen benden çok daha iyi bir annenin kızısın ki, böyle kitapsever, başarılı ve iyi bir insan olmuşsun. Çocuklarım açısından darısı başıma diyorum. Senin bebiş eminim ki okumayı sevecek. Ve evet doğduktan sonra okursun ama şimdi karnındayken de okumaya ve müzik dinlemeye devam et bence de. Bilimsel olarak da kanıtlanmış zaten ama ben de yürekten inanıyorum ki bebekler anne karnındayken bir çok şeyi hissedip ayırtedebiliyor. Belki de ilerideki zevklerinde bile etkili oluyordur bu dönem. Keyfini çıkar bence. Kendine çok iyi bak.
Sevgilerimle...
umran dedi ki…
sevgili bocuruk,
Nasil ozendim fuara gitmeye.Ne zaman Turkiyeye gitsek cocuklarla birlikte bir kitapcida aliyoruz solugu.Hem kendimize hem cocuklara Turkce kitap alma zevkini yasiyoruz.Biliyorsun burada cocuklarimiz ingilizce egitim gordukleri icin,Turkceyi unutturmamak adina Turkce kitaplar okuyup okutturmaya calisiyorum.
Turkiyedekiler kiymetini bilin bu tur fuarlarin demeden gecemeyecegim.
Aldiginiz kitaplarin hepsi cok guzel.
sevgilerimi gonderiyorum arkadasim.
ev perisi;) dedi ki…
kitaplar kitaplar...
hayatımıza pencereler açmayı sağlayan yolculuklar...
muhabbetle canım...
Adsız dedi ki…
Sevgili Bocuruğum,
Canım bende seni tebrik eden arkdaşalara gönülden ketılıyorum ve seninle gurur duyuyorum.(Hep duyuyordum zaten canım.)
Çocuklara kitap sevgisini şimdiden alıştırmak ve saçma sapan dizi furyasına esir etmemek adına çok güzel.Bizlerde kitaplarla büyüdük,şimdilerde ise onlarla dah ada çok olgunlaşmaya çalışıyoruz.
Kitapsız bir hayat asla düşünemem..

Seni bir kez yien takdri ettim canım.Bu tür fuarlarla çocukları tanıştırıp haşır neşir etmek çok güzel.Almış olduğunuz kitaplarda çok güzeldiler.Rahmetli babacığının değil bende gururlandım böyle bir kitap seçmenizle.)Bu arada babacığının ruhu da şad olsun canım.(fatihamı da okudum,arkadaşlar sizlerde okursanız çok iyi olur.)

Canım az kalsın atlıyordum,şimdi nasıl oldun çok geçmiş olsun.Umarım ağrıların dinmiştir tatlım.

Prensesleri ve seni kocaman öpüp,güzel bir hafta diliyorum.

Sevgiyle kalın.

Gül
okuranne dedi ki…
bocuruk,

uzun zamandır kitap fuarına gidemediğim için sizi kıskandım, Antalya'da yok. İstanbul'daki ile uzun süredir kesişemiyoruz zaman olarak.

Kitaplarınız çok güzel. Mutlulukla, neşeyle okumanızı dilerim.
Bocuruk dedi ki…
Ümran'cığım,
Orada türkçe kitap bulamamanız konusunda çok haklısın. Tatile geldiğinizde vakit ayırıp halletmeniz de çok güzel. Aslında ben de çocuklarımın özellikle dünya dili ingilizceyi çok iyi öğrenebilmelerini istiyorum. Yurtdışında yaşamak bunun en kesin çözümü ama bu sefer de ana dili unutturmamak gerekiyor.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Şükran'cığım,
Yazdığın o güzel yazılardan senin iyi bir okur olduğun o kadar güzel anlaşılıyor ki. İnan bu konuda özel insanlardansın:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Canım ya bu kadar kişiye bu kadar içten bir şekilde sevgini gösterebilmeyi nasıl başarıyorsun. İnan hayranım sana. Keşke bütün insanların içinde seninki gibi saf kıskançlık duygusunu bilmeyen bir sevgi olsa. O zaman kavgalar da biterdi kötülükler de.
Bugün daha iyiyim canım. İlgin için çok teşekkür ederim. Bende bu tür şeyler o kadar üstüste geldi ki (Allah beterinden korusun), inan hiçkimseden ilgi beklemiyorum aslında. Yettim artık:(
Anneye ve babaya hürmetlerimi ilet lütfen. Seni de çookkk öpüyorum canım. Bu arada bir haftasonu misafirin olmak hiç fena olmazdı doğrusu. Yaptığın herşey çok güzel ama haftasonu menülerin beni öldürecek:))
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Meral'ciğim,
Seni sayfamda görmek ne güzel. Hoşgeldin:) Antalya gibi bir yerde kitap fuarı olmaması büyük eksiklik bence. Ben aynı şehirdeki fuarlara bile zar zor gidebiliyorken, başka şehirdeki için zaman ayırmak çok daha zor.
Özellikle prensesim okuduğu kitapları sayfasında anlatacak. Ona senin sayfanı örnek gösterdim. Bakalım başarabilecek mi?
Sevgilerimle...
okuranne dedi ki…
Bocuruk,

vaktim pek az ama,söylemeden edemeyeceğim,sen çikolata çikolatayı ziyaret etmeden ya da şöyle diyelim yorum bırakmadan önce bile bu bloga giriyordum. Vakitsizlik nedeni ile yorum bırakmadan hızlıca okuyup çıkıyorum genellikle.

Prensesine sevgiler, kitap kurdu olur inşallah.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ