3X3 YENİ OYUNUMUZ

Yoğunluğum devam ediyor. Ne sayfama istediğim kadar vakit ayırabiliyorum ne de sevgili arkadaşlarımı ziyaret edebiliyorum. Ben sayfa açmadan çok daha öncesinden beri seviyorum bu blog dünyasını. Sayfamı açtığımdan beri de biraz uzak kalsam birşeyleri kaçırıyormuşum hissine kapılıyorum. Neyse sağlık olsun da.

Sevgili arkadaşlarım Hande, Safran, Kamiş, Butterfly (Aslı) ,Nanelimon (Münevver) , Mutfak Robotu ve Renklercim yeni bir oyuna dahil etmişler beni. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Oyunun kuralı olarak ikram edilen yada bana ithaf edilen mi demeliyim tarifleri de çok beğendiğimi söylemeliyim. Hepsinin ellerine sağlık. Çoookkkk çoookkkk teşekkür ederim canım arkadaşlarıma:)

Ben de önceden verdiğim tariflerden ithaf edeceğim arkadaşlarıma. Hem vakitsizlikten hem de yazının içinde yeni tarifleri verirsem post çok uzun olacağı için okunması zor olacağından. Ve bir hatırlatma oyunun kuralı gereği sobelenenlerin 3 gün içinde oyuna katılmaları gerekiyor.




Tiramisu'yu canım arkadaşlarımdan; hepimizin içini ısıtan sevgisini cömertçe bizlere hissettiren Damaktadı Gül'cüğüme, Klubesinde karnındaki bebişini büyütürken bize de güzel güzel tarifler veren, zaman zaman da gezdiği yerleri bizlerle paylaşan Pınar'cığıma, yaptıklarını her zaman bir sanat eseri güzelliğinde bizlere sunmayı başaran Sevgili Seda'cığıma ithaf ediyorum.







Kremalı patatesimi ise becerileriyle hepimize tu tu tu maşallah dedirtem Lama'cığıma, şu sıralarda annesi ile hasret gidermiş olan ve geçenlerde yazdıklarıyla beni çok duygulandıran, mutlu eden Hülya'cığıma, fast food kültürüne verdiği birbirinden güzel tabakta lezzetlerle karşı koyan Perihan'cığıma ithaf ediyorum.






Cevizli Tokat Çöreğimi ise Belçika'dan bizlerle mutfağının kokusunu ve şimdilerde de gezdiği yerleri paylaşan Evren'ciğime, yaşamın her alanında var olduğuna inandığı inci tanelerini bizlerle paylaşan Duha'cığıma, derslerinin arasında bizlerle mutfağında pişirdiklerini paylaşan ama epeydir sayfasını güncellemeyen Kalimeero'cuğuma ithaf ediyorum.



Bir de cevaplamam gereken sorular var:


  • 1.1 Daha önce yaşadığınız 3 şehir?

Zonguldak-Çaycuma, Sivas ve İzmir. Sivaslıyım ama ortaokul 2. sınıfta döndüğüm memleketimde ancak üniversite sınavını kazanana kadar yaşayabildim. İzmir'de okudum, işe girdim, evlendim,çocuklarım burda doğdu. İzmir' i seviyorum. Yaşaması en kolay yerlerden biri bence:)

  • 1.2 Tatil için gittiğiniz, gördüğünüz ve önerdiğiniz 3 yer?

Belek-Antalya, Bodrum ve ille de Çeşme.

  • 1.3 Yaşamak istediğiniz veya görmek istediğiniz 3 şehir?

Sidney-Avustralya, Paris-Fransa ve Maldivler, Bali gibi egzotik adalar.

  • 2.1 Şu anki mesleğiniz nedir?

İnşaat Mühendisiyim.

  • 2.2. Dünyaya Yeniden Gelseydiniz Hangi Mesleği Yapmak İsterdiniz?

Çocukken hep doktor olacağım derdim. Son gece tercihlerimde değişiklik yapmasaydım olmuştum da. Ve keşke de doktor olsaydım. Annemin ve babamın hastalıkları sırasında ve özellikle de babamı doktorların boşvermişliği neticesinde kaybettiğimiz günlerde bunun pişmanlığını çok yaşadım. Çok da iyi bir doktor olurdum bu kadar da iddialıyım yani.

  • 2.3. Kesinlikle Yapamazdım Dediğiniz Meslek?

Öğretmenlik. Kesinlikle sevmediğimden değil ama sabırlı olmadığım için yapamazdım diye düşünüyorum. Rahmetli babam teknik lise öğretmen emeklisiydi. Kayınvalidem de ilkokul öğretmen emeklisi. Öğretmenliğin ne kadar özveriyle ve sabırla yapıldığına yakinen tanıklık ettim yani.

  • 3.1. Yaşam felsefenizi oluşturan sözlerden biri?

Neyse sağlık olsun da:)

Bir de çok hoşuma giden ve uygulamaya çalıştığım bir söz var ki "Allah'ım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirme gücü, değiştiremeyeceğim şeylere dayanma gücü ver" yanlış hatırlamıyorsam bu bir Çin atasözüymüş.

  • 3.2. Bir Kitaptan Alınma Çok Sevdiğiniz Bölüm, Paragraf yada Kısım?

Buket Uzuner'in bir kitabında sanıyorum Kumral Ada Mavi Tuna'da geçen bir cümle vardı. Ama affınıza sığınarak cümleyi de hatırladığım kadarıyla yazacağım. "Birisine gösterdiğiniz iyi niyetinizin suistimal edilmesi, başka birine göstereceğiniz iyi niyeti engeller"

  • 3.3. Çok Sevdiğiniz Bİr Şiirin Bir Parçası?

Şiirle pek aramın olduğunu söyleyemem. Ama teyzelerimden Sivas'ta yaşayanı canım Nurten teyzem bana Karadutum diye hitap ettiği için Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun aşağıdaki şiirini severim.

"Karadutum, çatal karam, çingenem

Nar tanem, nur tanem, bir tanem

Ağaç isem dalımsın salkım saçak

Petek isem balımsın ağulum

Günahımsın, vebalimsin.

Dili mercan, dizi mercan, dişi mercan

Yoluna bir can koyduğum

Gökte ararken yerde bulduğum

Karadutum, çatal karam, çingenem

Daha nem olacaktın bir tanem

Gülen ayvam, ağlayan narımsın Kadınım, kısrağım, karımsın."

Yorumlar

Bir Derin Masalı dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bir Derin Masalı dedi ki…
Bizleri kırmayıp oyuna katıldığın için teşekkürler. Zevkle okudum yazdıklarını.:))
Hulya dedi ki…
bocuruk;
cok begenerek okudum yazdiklarini,ne guzel.sen bence ogretmn de olsan,doktorda olsan cok iyi olurdun,bu ne oldugunla ilgili degil,ne kadar kaliteli bir insan oldugunla ilgili,sevgiler
Safran dedi ki…
Elvancığım oyuna katıldığın için teşekkürler canım, sevgiler :)Ayrıca bu mesaj bana gelmişti sana da göndermek istedim : "Biliyormusun Bugün Dünya Dostlar Günü Bu Mesajı Sende Sevdiğin Dostlarına Gönder Eğer Bende O Sevdiğin Dostlarından Biriysem Banada Yolla Bunu On Arkadaşına Gönder Bak Kaç Cevap Geleceğine".sevgiler öpüyorum
Aybike Ceylan dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
ZEvkle okudum, hel o "karadutum, catalkaram, cingenem" varya, beni aldi goturdu. Sagol.
Sevgiler
LaMa dedi ki…
Cok tesekkurler, elerien saglik kremali patates cok leziz olmus Bocuruk Ablacigim :)
Sevgiler
akçahan dedi ki…
Çok beğenerek, keyifle okuduğum bir yazı oldu bu, mesai çıkışı iyi geldi, teşekkürler Elvan.
munevver dedi ki…
Elvan,ben de senin gibi doktor olmak çok istemiştim,kısmet değilmiş demek ki.Biz de iyi hasta bakıyoruz ;ama,değil mi?
Sevgiyle,Nane Limon
Adsız dedi ki…
Canım benim çooook teşekkür ederim pasta için..İnan çok severim bu pastayı nasıl da bildin canımsın benim..
Tatlım kendini çok iyi ifade etmişsin..Seni sanki yıllarca tanıyormuşum gibiyim..Yazını okurkende sanki karşımdasın ve seninle sohbet ediyormuşuz gibi oldum..)))Gönülden sevince insan sanırım böyle duygularla dolup taşıyor..
Ahh canım o keşkeler bir geri gelseydiii,neler olurdu neler değilmi??
İnşallah Allahım bundan sonra yapmak istediklerini yapma yolunda ki kapılarını hep açık eder..
Tekrar tekrar teşekkürlerimi gönderip sevgiyle kucaklayıp öpüyorum seni ve güzel prenseslerimi de..

Sana ve ailene çok güzel cıvıl cıvıl neşeli hafta sonu diliyorum..

Sevgiyle kalın canlar..Gül
Bocuruk dedi ki…
Hande'ciğim,
Ne demek canım hiç kırar mıyım sizleri. Bu kadar çok arkadaşım tarafından düşünülmek çok da hoşuma gitti ayrıca. Ben teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Hülya'cığım,
Ya sen beni çok duygulandırıyorsun gerçekten. Düşündüklerin için sağol canım benim:) O senin kaliten biliyor musun?
Sevgilerimle...

Safran'cığım,
Asıl ben teşekkür ederim canım arkadaşım. Beni dost olarak görmen de ayrıca gururlandırdı beni. Sağolasın:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Aybikeciğim,
Beğenmene sevindim canım hakikaten ne güzel bir şiir değil mi? Bu şiirde beni tek rahatsız eden Bedri Rahmi'nin şiiri karısına değil de sevgilisine yazmış olması. Bu durum üzüyor beni. Ama hayat onların hayatıymış yapılacak bir şey zaten yok.
Sevgilerimle...

Lama'cığım,
Afiyetler olsun canım:)
Sevgilerimle...

Semanur'cuğum,
Çok sevindim beğenmene canım benim:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Münevver'ciğim,
Evet ne kadar haklısın. Kısmetten ötesi olmazmış. Ama dediğin gibi iyi hasta bakıyoruz. Daha kötülerinden korusun Allah'ım diyorum hepimiz için. Ve her duada senin kayıplarını da unutmuyorum. Allah kabul ederse.
Sevgilerimle...

Gül'cüğüm,
Canım arkadaşım sevdiğin bir şeyi seçmiş olmamdan dolayı memnun oldum. Evet Allah daha kötü keşkeler vermesin hayatımızda. Neyse sağlık olsun da:)
Ayrıca her zamanki duyarlılığınla bayrak astırdın bak bizlere de. Sağol canım. İnan böyle bir destek aklıma gelmemişti. İyi oldu.
Ben de seni tanıyormuşum gibi hissediyorum biliyor musun? O kadar sevgi dolusun ki böyle hissetmemek mümkün değil.
Ben de seni çok öptüm canım. Anneye ve babaya hürmetler.
İyi haftasonları.
Sevgilerimle...
kamiş dedi ki…
Merhaba Bocuruk, seni biraz daha tanımak güzel oldu.. Yazdıkların çok samimi geldi bana. Özellikle doktorluk kısmı, sabır diliyorum. Öğretmenleri anladığın için de çok mutlu oldum, gerçekten sabrı öğretiyor, ister istemez.. Sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Kamiş'ciğim,
Evet oyuna katılmak bir zevkti benim için. Cevaplarım vakit azlığından dolayı her ne kadar istediğim özende olmadıysa da. Sabır dileğin için sağol. Zaman her şeyin ilacı deniyor ya doğru. Hiçbir zaman unutmuyorsun ama daha sükunetli davranabiliyorsun zamanla. Allah hiçbirimize kaldıramayacağımız olaylar vermasin. Öğretmenleri anlıyorum ve sonsuz saygı duyuyorum.
Sevgilerimle...
butterfly dedi ki…
Bocurukcum davetimi kabul edip böylesi güzel bir yazıyla karşılık verdiğin için çoook teşekkür ediyorum:). Yazını zevkle okudum, hem böylece seni biraz daha yakından tanıma şansını buldum, çok sevindim.
Sevgiyle kal canım, öpücükler..
aslı
Bocuruk dedi ki…
Aslı'cığım,
Canım ne demek ben teşekkür ederim sizlere beni de düşündüğünüz için. Dün akşam senin havuçlu muffinleri hayal ederek gittim eve. Yapacaktım kararlıydım ama yemeğe misafirim oldu son anda. Ancak yemeklerle uğraştım yapamadım. Bu akşam inşallah. Güzel olacağından o kadar eminim ki:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ