YİNE BİR SOBELEME : SEVEREK KULLANDIĞIM ÜRÜNLER

Bloglar arasında yeni bir sobeleme oyunu başlamış. Ve Sevgili Açalya beni sobelemiş. Açalya'cığım teşekkür ederim. Konu alıp severek kullandığımız ürünlerle ilgili. Bugünlerde tembelliğim üstümde. Değişik tarif falan denemediğim gibi yaptığım yemeklerin fotoğraflarını bile çekmiyorum. Epeydir de tarif eklemedim sayfama farkındayım. Aslında arşivimde bir kaç tarif ve fotoğraf var bekleyen ama onlardan da ekleme yapmadım. Bir tembellik bir tembellik ki sormayın gitsin. Ama Sevgili Açalya tarafından sobelendiğimi öğrendiğimden beri biran önce yazmam gerektiğini düşündüm. Malum sorumluluk duygusu:) Ama ben de Açalya gibi alıp da severek kullandığım ürünler konusunda biraz zorlandım doğrusu. Sonunda aşağıda yazacağım ürünlerde karar kıldım.

Ben en başa ASUS laptopumu koyuyorum tabii ki...Öncelikle mesleki çalışmalarımda ve de bu sayfayı hazırlamamda en büyük pay sahibi ürün:) Şef bir bilgisayar dahisidir desem yeri var. Bu özelliğinden dolayı çalıştığı şirketlerde şefliğinin yanı sıra bilgisayarların kurulumu, tamiri v.s. aklınıza ne gelirse onun tarafından yapıldığı için patronlar çok şanslı diyorum başka bir şey demiyorum...Ve bu laptop u bana o aldı. Aldığı günden beri, özellikle de sayfamı açtıktan sonra benim için severek kullandığım hatta vazgeçilmez bir ürün oldu.

Sıradaki; özellikle kek, pasta yapımları sırasında unu zevkle elediğim Tupperware ürünü süs perisi. O kadar pratik bir kullanımı var ki. Bir kere kap ölçülü ve kenardaki kol yardımıyla tek elinizle hem tutuyor hem de eleme işlemini yapabiliyorsunuz. O kadar çok işime yarıyor ki. Özellikle de üzerine kakao veya pudra şekeri gibi maddeleri homojen olarak elemem gereken pasta ve keklerde de çok iyi sonuç veriyor. Tupperware nin bir çok ürününü kullanıyorum ama en sevdiğim ürünü bu.


Ve yine bir çok ürününü zevkle kullandığım Tefal' den çikolata, peynir v.b. gıdaları kolayca rendelediğim üstelik de minicik bir öğütücü ürün. Kullanımı manuel. Ben özellikle pastaların üzerine çikolatayı bu ürünle rendeliyorum. Rendelemeyi ürün küçük olduğu için direk pastanın ya da kekin üzerinde gezdirerek yapabiliyorum.






Şef ilk alalım dediğinde evde kullanılır mı? onlar işyerleri için deyip karşı çıktığım ama aldıktan sonra çok memnun kaldığım ve de evlerde kullanımı oldukça artan Beko Su Sebili miz. Benim gibi yaz kış soğuk su içenler için vazgeçilmez bir ürün. Tabii her daim sıcak suyu hazır ettiğini de unutmamak lazım. Gerçi evimizin beter böceği büyüyene kadar biz sıcak su tarafını sadece kullanım anında açıp kullandıktan sonra kapatmak zorunda kalsak da üründen memnunuz ve severek kullanıyoruz.






Birbuçuk yıl kadar önce çok sevdiğim bir arkadaşım tarafından önerilen temizlik bezlerimde sıra. Royal Cleaning marka bu bezler özellikle çalışan kadınların kurtarıcısı bence. Deterjan yok, kurulamak yok. Bezi duru suyla yıkayıp, güzelce sıktıktan sonra düzgünce dörde katlayıp başlıyorsunuz silmeye. Ben cam için olanını ve mutfak için olanını kullanıyorum. Bulursanız mutlaka kullanın. Benim de kurtarıcım oldular diyebilirim.






Sırada kişisel bakımla ilgili bir ürün var. Topuk temizliği ve görünümü çok önemlidir benim için. Ve bu ürün bu konuda gerçekten mucizevi. Severek kullandığım ve sonuç aldığım bir ürün Lapitak Ayak Bakım Kremi.







Ve saç kurutma makinam. Nerdeyse kıvırcık denecek derecede dalgalı bir saça sahip olduğum için yazın bile saçlarımı kendi kendine kuruması için bırakamam. Raptu-zapt altına alabilmek için mutlaka kurutmam gerekir. Şimdiye kadar kullandığım saç kurutucular içinde en memnun kaldığım Arzum marka bu makina oldu. Neden mi? Hani ısınınca durur ya saç kurutma makinaları özellikle de yazın. Bu ne yaz ne kış bir kere bile yapmadı durma işlemini :)



Ben de kabul ederlerse Sevgili Ümran, Sevgili Hülyalar ve Sevgili Pınar'ı sobeliyorum.



Hepinize sağlıkla geçireceğiniz iyi bir hafta diliyorum...

Yorumlar

Age35 dedi ki…
Bocuruk,çok güzel olmuş postun..sebil ve bezler iyi fikir..=)
kamiş dedi ki…
Merhaba Bocuruk, (Bocuruk'un bir anlamı var mı bu arada,unutmadan sorayım) kullandığın ürünlerden elek ve rende çok hoş. Derhal araştırıyorum ve bulmaya çalışıyorum, çok pratik geldiler bana.. Böyle yoğun hayatında bir de blogla ilgilenmen çok hoş bir şey. Kolay gelsin, sevgiler..
Açalya dedi ki…
Tesekkurler Bocuruk :)
Benim topuk catlamasi sorunuma care bulamadim hala (gerci bazen gece vazelin surup corap giyip yatiyorum, sabaha yumusacik oluyor ama, cok da bu derdim icin ugrastigimi soyleyemem)
Diger urunler de birbirinden yararli ve kullanisli.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Age35,
Beğendiğine memnun oldum. Ne koyacağımı bilemedim aslında. Bezler hakikaten çok faydalı. Bulursan mutlaka kullanmanı tavsiye ederim. Sebil de çok pratik:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Kamiş,
Hoşgeldin:) Bocuruk un anlamını blogdaki ilk yazımda anlatmıştım. Eşim bana tanıştığımız zamanlardan beri bıcırık derdi. İki doğumdan sonra kilomun artmasından dolayı bıcırık oldu bocuruk demeye başladı. Ben de sayfama bu ismi verdim. Rendeyi 10 yıl kadar önce almıştım. Şimdi eminim çok daha güzelleri vardır. Elek kardeşimin tupperware den alıp bana hediye ettiği bir ürün. Şu an satışta mı bilmiyorum ama bulursan almanı tavsiye ederim. Evet aslında hayatım işim ve çocuklar nedeniyle oldukça yoğun ama blog olayı bana terapi gibi oluyor, çok severek yapıyorum. Ama sizler kadar güzel tarifler ekleyemeyebiliyorum. Ne yapalım olduğu kadar:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Açalya'cığım,
Sen istersin de yapmazmıyım canım:)Aynen senin gibi ben de zorlandım aslında ürünlere karar verirken. Ama düşününce en vazgeçilmezleri ayırmaya çalıştım. Topuk için buna benzer başka kremler de vardır mutlaka. Aslında hepsinin ana maddesi vazelin gibi geliyor bana :)
Sevgilerimle...
Hulya dedi ki…
merhaba bocuruk;
teklifini seve seve kabul ettim ama baaklim ne kadar zaman alicak yazamam:)
saclarinida hep kucuk kizinki gibi haya etmistim niyeyse:)
sevgiler
Unknown dedi ki…
wallaha bu oyun cok hosuma gitti.Satir satir okuyor insan:)
Tuba dedi ki…
Bakayim Bocuruk ne yapiyor dedim ve cok ilginc tariflerle karsilastim:)) Eee gule gule kullan bari...
Bocuruk dedi ki…
Hülya'cığım,
Canım kabul ettiğine sevindim. Ne zaman müsait olursan o zaman yazarsın. Ahhh ahhh keşke kızımınki gibi olsaydı saçlarım. Biri esmer biri sarışın ikisinin de saçları düz ne güzel. Bense bıktım bu dalgalı saçla uğraşmaktan. En çok da denizden çıkınca zor oluyor. Tokalarla falan toparlıyorum o zaman da:)
Sevgilerimle...

Gülenay'cığım,
Hoşuna giitiğine sevindim. Tarif veremedim bu günlerde ya sobelere cevap vermek işin kolayına kaçmak mı oluyor ne dersin?
Sevgilerimle...

Tuba'cığım,
Gördüğün gibi bocuruk tarif falan eklememiş, sobelere cevap veriyor :)) Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Elvan'cım bahsettiğin ürünler gerçekten çok faydalı. En azından sende bunların hepsini gördüm :)
Seni seviyorum Tülin
umran dedi ki…
sevgili arkadasim,
beni dusunmen,beni cok mutlu etti.Bu gunlerde bloglari ziyaret edememistim.yoksa seni hic bir zaman yorumsuz birakmam inan.Zaman bulabildigim en kisa zamanda yazmaya calisacagim.Tekrar tesekkurler.....
Safran dedi ki…
Şu su sebili kafama yattı biraz bocuruk, gerçektem harika bir fikir bu, sevgiler...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhaba Bocuruk
çok faydalı bir sobeleme olmuş bu, o kadar güzel anlatmışsın ki, sanırım Tefal rendeleme aletini bende alacağım:)
Temizlik bezlerini de araştırayım:)
Sebili bizim şefe de söylesem hemen alalım der:) Elektrik durumuna göre o da düşünülebilir:)
Saç kurutma makinesi olarak bana çok çabuk kurutabilecek bir makine gerekiyor, yoksa uzun saçlarımdan kurtulmam gerekecek:)
Bende sobelendiğime göre kısa zamanda evdekileri gözden geçirip bir yazı hazırlayayım:)
Senin ki kadar kullanışlı eşyalarım varmı emin değilim, eve bir bakarsam belki çıkar:)
sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Tülincim,
Canım teşekkür ediyorum ben de seni seviyorum tatlım:)
Sevgilerimle...

Ümrancım,
Zaman zaman oluyor böyle ben de çok istediğim halde bazen blogları ziyaret edemiyorum. Gönüller bir olsun canım arkadaşım. Ben de kabul ettiğin için teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Safrancım,
Evet hakikaten biz çok rahat ettik suyu böyle kullanmakla:)
Sevgilerimle...

Pınarcım,
Tefal rendeleme aletini 10 yıl kadar önce almıştım eminim şu an daha da güzelleri vardır.
Temizlik bezlerini bulursan mutlaka al, bulamazsan da İzmir'e geleceğin zaman alır, geldiğinde sana veririm canım:)
Sebilin enerji tüketimi fazla değil sanırım çünkü elektrik faturamızda sebil kullanmaya başladıktan sonra farkedilir bir artış olmadı.
Saçlarını sahili gezdiğiniz gün koyduğun resminde çok beğenmiştim. Ben hiç o kadar uzatamadım hep içimde kalmıştır:)
Eminim senin de çok kullanışlı eşyaların vardır. Merakla bekliyorum yazmanı.
Sevgilerimle...
Esma dedi ki…
Bocuruk sen Izmir demisin??? bende Izmirliyim. hatta suan Izmir hasretiyle yaniyorum. su tefal rendeyi bende cok merak ettim, bir de ayak kreminin gercekten faydasini gordum demissin, onu da not aldim.paylastigin icin tesekkurler.
Bocuruk dedi ki…
Esma'cığım,
Evet İzmir'deyim canım. Umarım senin hasretin de kısa sürede biter. Tefal rende uzun zaman önce aldığım bir üründü. Eminim şimdi daha iyileri vardır. Ve evet ayak kreminin faydasını gördüm gerçekten. Ben teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ