YENİ YENİ KİTAPLARIM


Dışarıdayken kendimi en mutlu hissettiğim yerler kitapçılar. Kapılarından adımımı attığım an içime garip bir şekilde yaşama sevinci doluyor. Çocuklarla gittiğimde istediğim kadar konsantre olamasam da, istediğim kadar içeride kalamasam da vazgeçemem. Yanlış olduğunu biliyorum ama yapım gereği pek hayal kuramayan bir insanımdır. Çok nadir kurduğum hayallerden biri içinde küçük bir okuma köşesi de olan bir kitabevi sahibi olmak.

Son 3 aydır gazeteler haricinde herhangi bir şey okuyabildiğim söylenemez. Ama elimdeki son kitabı başucumdan da kaldırmadım. Okuyamasam da orda durdu. Suna Kıraç'ın "Ömrümden Uzun İdeallerim Var". Bu kitabı aldığım gün iki kitap daha almıştım. Birisi kitapları içimi her zaman sıcacık yapan bir yazarın, o tarihlerdeki son kitabıydı. Şimdi bir kitabı daha yayınlandı. Henüz onu almadım. Maeve Binchy "Aşk, Bir Kere"... Ve bana daha ortaokul yıllarımda cinayet romanlarını sevdiren Agatha Christie'nin "Ölüm Büyüsü".

Bugün 3 kitap daha aldım. Yayınlandığını Sevgili Sibel'in sayfasından öğrendiğim Buket Uzuner'in en son kitabı "İstanbullular"... İlk kitabın sonunda devamını yazacağı sinyalini verdiğinden beri sabırsızlıkla beklediğim Nermin Bezmen'in "Auroranın İncileri" ve İnci Aral'ın son kitabı "Safran Sarı"...

Artık kitap okumayı çok özlediğimi ve okursam belki kendimi daha iyi hissedebileceğimi düşündüm. Çünkü böyle devam edersem sağlık problemlerinden kurtulamayacak gibiyim. Klişe bir laftır ya, stres ve üzüntü bir çok hastalığa neden olur denir. Bu gerçekten doğru. Son aylarda bunu kendimde gözlemledim ben. Ve en azından kızlarım için sağlığıma dikkat etmem gerekiyor. Bunun için de bana yaşama sevinci veren kitaplarla işe başlamak istedim.

Daha almak istediğim çok kitap vardı aslında ama elimdekileri bitirip alırım diyerek bunlarla yetindim. Okuyup bitirdiğimde fikrimi yazmaya çalışırım belki sizlere. Birçoğunuzun bildiğine eminim ama okuduğu kitapları, görüşlerini ve bilgilerini çok güzel bir anlatımla bizle paylaşan bir arkadaşımız var. Ben Sevgili Meral'i okumaktan her zaman çok zevk alıyorum ve ondan birçok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Küçücük bir bebeği olmasına rağmen okuduklarını bizlerle paylaşmaya vakit ayırdığı için ona buradan çok teşekkür ediyorum.


Hepinize mutlu pazarlar :)

Yorumlar

Hulya dedi ki…
bocuruk;ne guzel.demek buket uzuner istanbullular diye kitap cikardi ..ben de istanbuldayken oyle ama oyle cok okuyordumki buraya gelince artik yenileri takip edemez oldum,sonra buraninkileri okumaya basladim,ama bu yaz gelebilirsek eger hepsini topliycam.
kendine dikkat et,gecen bir arkadasim dediki,(benim blogumu okuyup yorum yazmayanlardan)senin bu bocuruk diye arkadasinin yazdiklari cok hosuma gidiyor,-kendini tanittigin bolumde-o tanidik biri mi hulya dedi,bende tanistigimiz degil ama tanidik dedim telefonda:)
selamlar
Bocuruk dedi ki…
Hülya'cığım,
Okumak çok güzel bir şey. İnsana yaşama sevinci veriyor ve benim de şu sıralar buna çok çok ihtiyacım var. Umarım yazın gelirsiniz de istediğin kitapları toparlar, okursun.
Arkadaşına teşekkürlerimi ve selamlarımı ilet lütfen. Çok mutlu oldum doğrusu. Ama beni daha da mutlu eden senin ona verdiğin cevap. Beni bu derece yakın bulduğun için çok sağol:)
Sevgilerimle...
umran dedi ki…
Elvan,kitaplarin cok guzel,
Hulyadakine benzer bir olayda benim basima geldi benim blogu takip edenlerden biri seni sordu ve seni cok samimi buldugunu da soyledi cok ilginc.bak ne kadar seviliyorsun;)
nilay dedi ki…
Sevgili Bocuruk ;
yazını okuyunca heves ettim yine ama bu aralar beni açan kitap bulamıyorum sanki...3 tane kitabım var şu an,üçüde akmadı elimde...hiç okuyasım gelmiyor...problem bende mi kitaplarda mı bilmiyorum...bir nefeste okuyup bitirdiğim kitaplar çok oldu...şu aralar bu tadı arıyorum...kitap beğenemiyorummm :) oku arkadaşım ,ilham gelmişken oku...darısı başıma ;)

sevgiler
renkler dedi ki…
Canım, kitap okumak çok güzel ve insanı gerginlikten uzaklaştıran birşey... Yazın haftada bir iki kitap bitiriyordum. Bu sıralar ise hiç okuyamıyorum. Akşamları oğluşun dersleri ile ilgileniyorum ve sanki bu saatleri kendime ayırırsam doğru olmaz gibi geliyor. Çok saçma biliyorum... Tekrar okumaya başlamalıyım. Sabahları işe giderken bile okurdum oysaki, en azından bunu yapabilirim... İstanbullular kitabını beğendin mi? Konusu ve tarzı neydi?
Bocuruk dedi ki…
Ümran'cım,
Biraz önce hepinize cevap yazdım ama resmen uçtu gitti nereye gittiği de belli değil:(
Canım böyle şeyler duyduğumda inan çok mutlu oluyorum. Özellikle de samimi olarak nitelendirilmek beni çok memnun etti:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Nilay'cığım,
Bir nefeste okunan kitaplar insana kesinlikle yeniden okuma isteği veriyor. Sorun kitaplarda olmayabilir ama elindeki kitapları okuyacak modda değilsin demek ki. Bence en sevdiğin tarzda bir kitap alarak bu durumu değiştir. Eminim sonrasında bu kitapları da okuyabileceksin. Son 4 aydır Suna Kıraç'ın kitabı vardı elimde. Sorun kitapta değil bendeydi. Hayatımın zorlu ve acılı bir döneminden geçtim. Hala da tam düzelmiş sayılmam ama en azından bu durumumdan kurtulmak için sevdiğim şeyleri yapma isteği geldi içime. Allah içimizdeki yaşama sevincini her zaman canlı tutsun inşaallah. Maeve Binchy seversen onun en yeni kitabını yada okumadıysan "Aşk mutfakta Pişer" i tavsiye ederim. Nilay'cığım İzmirli Bloggerlar olarak ne zaman buluşuyoruz?
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Renklercim,
Tabii aslında çok haklısın. Önemli olan oğluşun dersleri. Ama yatmadan önce bir iki sayfa yada işe gidip gelirken okumak da iyi olur. İstanbullular kitabına yeni başladım. Buket Uzuner'i severim zaten. Kitabın arkasından kısaca kouyu özetlersem " yaz 2005. İstanbul Atatürk Havalimanı. Değişik meslek ve gelir grubundan 15 İstanbullunun yollarının kesişmesi sonucu ortaya çıkan bir kesit. İstanbul romanının olmazsa olmazı aşk"... Oku derim ben:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Canım benim. Senin kadar olmasada ben de kitap okumayı çok severim. Ve kıskandım kitaplarını ve mutlu oldum. Sen herşeyin iyisine layıksın. TÜLİN
Açalya dedi ki…
Kitap okuyarak hem hem kendine hem kizlarina iyilik yapmis oluyorsun. Bundan daha guzel bir sebeb olamaz degil mi kitap okumak icin?
Sevgili bocuruk, aldigin kitaplar cok guzel sanirim, 'Istanbullular' 'i ben de okumak istiyorum. Ama su anda bebek bakimi kitaplari okumaktan, hicbir kitaba zaman kalmiyor ne yazik ki. Elimde okunacak o kadar kitap birikti ki...su bebek kitaplari bitsin bir, teker teker el atacagim hepsine.
Bu arada seni yeni ve baska bir blog oyununda sobeledim :P kolay gelsin.
Bocuruk dedi ki…
Tülincim,
Senin ne kadar iyi bir okur olduğunu en iyi bilenlerden biriyim ve bu konuda seni her zaman takdir ediyorum canım. Teşekkür ederim :)
Sevgilerimle...

Açalya'cığım,
Evet kızlarıma bu konuda her zaman iyi bir model olmaya çalışıyorum umarım faydası olur. Olsun canım sen şimdilik bebek kitaplarını oku sonra bunları da okursun. İstanbullular dan başladım ben de okumaya. Çok güzel bir kitaba benziyor. Buket Uzuner i de çok severim zaten.
Sobene en kısa zamanda cevap vermeye çalışacağım teşekkürler canım:)
Sevgilerimle...
renkler dedi ki…
Sağol Bocurukçuğum, okumalı gibi görülüyor...
Böcürük, Ömrümden Uzun İdeallerim Var'ı geçen yaz sonunda almış okumuştum. Özyaşam öykülerini severim ve bu konudaki kitapları takip ederim. Suna Kıraç'ın hayatı da bir çok şeyler öğrenebileceğimiz bir hayat ama yer yer şirketlerle ilgili ayrıntılı bilgiler canımın sıkılmasına neden olmuştu.
Maeve Binhy'nin tüm kitaplarını aldım severek okudum. Hatta geçenlerde elimdekilerin hepsini tekrar okudum. Buket Uzuner'in son kitabının çıktığını da duydum ama daha almadım. Sen bitirince yorumunu yazarsın bizlere. Sevgiler...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhaba
kitap almak çok güzel bir duygu gerçekten. Aldığın kitaplara kendim almış kadar sevindim. Kitap alınca kendime çok büyük bir hediye almış gibi hissediyorum kendimi, neyse ki aldığım kitapları okuyanlardanım. Üstüne bir de eşimin alıpta okumadığı kitapları okurum:)
Hani uzun zamandır başında duran kitap var ya,"Suna Kıraç-Ömrümden uzun ideallerim var", geçen yazın son tatilimin kitabıydı. Kitabı elinden bırakmadan okumak gerekiyor. Bütün kitaplar öyledir. Eline seyrek alırsan, vereceği tadı, fikri yeterince veremez insana. Gündelik yaşamımıza çok güzel renk katıyor kitaplar, Meral'a yer vermen çok güzel. Herkes onu tanıyıp, ondan feyz alsa keşke. Kitap okumayı severim sözü tam ona göre.
sevgiler
Safran dedi ki…
Dunya Kadinlar Gunumuz kutlu olsun... Sevgiler :)
okuranne dedi ki…
Bocuruk,

Nermin Bezmen'in kitabının Sır'ın devamı olduğunu okudum. Onu okumuşmuydun?
Bocuruk dedi ki…
Renklercim evet canım okursan seversin diye düşünüyorum:)
Sevgilerimle...
Damak Tadı dedi ki…
Canım,
Ne mutlu sana ki aldığın kitapları okuyabiliyorsun..Aylardan beri alıp da okuyamadığım kaç kitabım var dolabımda hepside bana çok kırgınlar..Fakat buna rağmen ben yine kitap almaya devam ediyorum olmam hiç iyi değil..
Canım sen gerçekten çok samimi ve içten birisin..Bunu yorumlarında belli ediyorsun fazlasıyla..

Burdan Dünya Kadınlar gününü kutluyorum canım benim..Sevgilerin en güzeli seninle olsun..
Bocuruk dedi ki…
Burcu'cuğum,
Evet şirketle ilgili ayrıntılı bilgiler var. Ben şirket yönetimlerine ilgim olduğu için pek sıkılmadım. Ama fazla ayrıntıya girilmeyebilirdi yada daha kısa geçilebilirdi dediğim yerler oldu benim de.
Maeve Binchy nin kitapları biraz zaman geçtikten sonra tekrar okunabilir bence de. Ben "Yalnız Kadınlar Sokağı" nı okuyalı çok oldu. Şu sıralar tekrar okusam sıkılmam.
Buket Uzuner'in kitabıyla başladım okumaya. Çok güzel. İstanbul'un tarihi ile ilgili bilgiler de içeriyor. Bitirince yorum yazmaya çalışırım ama ne kadar becerebilirim bilmiyorum doğrusu:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
O kadar doğru şeyler yazmışsın ki. Hepsinde de sana katılıyorum. Aslında ben de elime aldığım kitabı ara vermeden bitirirdim ama biliyorsun son aylarda Allah kimseye yaşatmasın büyük acılardan birini yaşadım. Ve günlerim nasıl geçti inan o kadar farkında değildim. Ama artık biraz daha toparlanmam lazım. Yoksa sağlığım elden gidecek ve bu öncelikle kızlarım için hiç iyi olmaz. O nedenle en severek yaptığım şeye sığınayım bari deyip kitaplara sarıldım.
Meral e yer vermeyi özellikle çok istiyerek yaptım. Çünkü dediğin gibi kitap okumayı seviyorum sözü tam ona göre. Bebişine rağmen bir de okuduklarını bizlerle paylaşıyor. Sağolsun. Sen de sağol canım:) Bebişe ve kendine çok dikkat et lütfen.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Safran'cığım,
Hoşgeldin canım. Senin de kadınlar günün kutlu olsun :)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Meral'ciğim,
Yazdığım postta da belirttiğim gibi ilk kitabın yani "Sır" ın sonunda devamını yazacağının sinyalini verdiğinden beri bekliyordum bu kitabı. Ama basın aracılığıyla haberim olmadı çıktığından. Kitap seçerken tesadüfen gördüm ve çok sevinerek aldım. Bu arada yine yazımda da okumuşsundur seni takip etmekten ve okumaktan da büyük çok zevk alıyor, senden çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Sağolasın :)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Ben de birkaç aydır pek okuyamıyordum ama artık eskisi gibi düzenli okuyacağım Allah izin verirse. Sen de eminim aldıklarını okuyup bitirdiğin gibi yenilerini de alacaksın:)
Canım arkadaşım; yüzyüze tanışılmasa da insan kendine yakın olanları hissedebiliyor. Ben normalde de bana yakın hissettiklerime daha da yakın olabiliyorum. Yani canım o senin samimiyetinden kaynaklanıyor. Ayrıca böyle düşünmene de çok sevindim.
Hepimizin dünya kadınlar günü kutlu olsun:)
Sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
selamlar bocuruk , bir süredir bloguna uğrayamadım. Malum mart ayı vergi ayı:o)Bu arada kızım olmadan önce çok sıkı bir okuyucuydum. Şimdi ise kızımı okuyorum, oku oku zaten bitmiyor :o) Ama sonunda yine yeniden okumaya başladım.Alalı uzun zaman olan ama bi türlü okuyamadığım kitaplarım vardı. Bunlardan biri de "Baba ve Piç" ti.Çok yazıldı çizildi. Henüz başındayım ama nedendir okudukça eleştiresim geliyor :o)Aynı zaman da aşk ve evllik üzerine bir kitaba ve de (tarihi severim) Nizamülmülk ün "Siyasetname" sine de başladım. Ruh halime göre okuyorum.Özlemişim okumayı..
Bocuruk dedi ki…
Duha'cığım,
Ben de çok yoğunum aslında. Gün içinde fırsat buldukça kısa kısa sırayla bakmaya çalışıyorum sayfalara ama haftasonu farkediyorum ki aslında birçok blog arkadaşımın sayfasına bakamamışım bile. Zaten iş arasında tam okumak da mümkün olmuyor. Kitap okumaya gelince, özellikle çocuklar çok küçükken biraz azalıyor tabii. "Baba ve piç"i okumayı nedense hiç düşünmedim. Senin de dediğin gibi ruh halime göre okuyorum ben de:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ