HAFTASONU ÇİĞKÖFTE ZİYAFETİ :))

Bugünlerde hem evde hem işte çok yoğun günler geçiriyorum. Bu nedenle ne sayfama yeni bir tarif ekleyebildim ne de blog arkadaşlarımı istediğim gibi ziyaret edebildim. Ama arkadaşlarımı merakta bırakmak da istemediğim için kısaca da olsa bir şeyler yazmak istedim.

Geçtiğimiz pazar annemin doğumgünüydü. Tabii özel bir şey istemedi ve özellikle de bunu belirtti. Doğrusu ya ben de hak verdim ona. İzmir' de iki teyzem var. Annemlerin en küçüğü olan teyzem öğlen gibi aradı ve "akşamüstü size geleceğiz enişten çiğköfte yapacak" dedi. Biz de güzel prensesimin dersane kaydı için çıkacaktık. Ama o saate kadar döneceğimizi söyleyerek buyrun memnun oluruz dedik tabii. Hemen çıktık Alsancak'ta bir dersane ile görüşüp hemen döndük. Evi toparladım annemleri de bize çağırdım. Teyzemlerle aynı anda girdiler içeriye. Eniştem hemen işin başına geçti tabii. Ondan daha güzel çiğköfte yapan birini tanımıyorum. En azından bizim çevremizde bu böyle. Şefe takıldım sen niye yapamıyorsun diye. O da kameraya çekti çiğköfte yapımını baştan sona:) "Bundan sonrakini ben yaparım böylelikle" dedi. Bakalım nasıl olacak?

Güzel bir akşam geçirdik hep birlikte. Allah annemi başımızdan eksik etmesin nice doğumgünlerine birlikte girelim inşaallah.

En kısa zamanda yeni tariflerde görüşmek üzere, hepinize iyi haftalar diliyorum.

Yorumlar

Aybike Ceylan dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
Pek severiz biz cig kofteyi, ama Turkiye'ye geldikce yiyebiliyoruz. Kayinpedrim Urfa'li, o yapar bize arada gidince. Ellerinize saglik, cok guzel gorunuyor.
renkler dedi ki…
Anneciğinin doğum günü kutlu olsun, sağlıklı bir ömür versin:-) Bu yoğunluk ne olacak böyle bilemiyorum. Çiğ köfte çok hoş duruyor bu arada:-)
Adsız dedi ki…
Canım anneciğinin doğum günü kutlu olsun,nice nice sağlıklı güzel yaşlara diyorum ve anneciğin ellerinden ve yanaklarından öpüyorum..
Çiğ köfteniz de çok nefis olmuş canım yapanların ellerine emeklerine sağlık..Sizlerede afiyetler olsun..Nasıl güzelmiydi..)))Benimde baktıkça ağzım sulandı desem..

Canım sizleri böyle mutlu görmek benide ne kadar çok mutlu ediyor bir bilsen..Allah ağzınızın tadını hiiçççç bozmasın,prensesleri ve seni kocaman öpüyorum..

Sevgisiniz çok olsun..Gül/d.tadı
pınar dedi ki…
annenin doğum günü kutlu olsun. çiğ köfteye bayılıyorum ve epeydir de yemedim. resmi görünce ağzım sulandı.eniştenin ellerine sağlık.
butterfly dedi ki…
Bocurukcum annecinin doğumgününü kutluyorum, sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum.
Bu arada çiğ köfte çok güzel gözüküyor, yapanların ellerine sağlık.
sevgiler, öpücükler:)..
aslı
Açalya dedi ki…
Bocuruk, annenin dogum gunu kutlu olsun, nice yillara hep birlikte girin.
Cok da guzel bir gun gecirmissiniz, afiyet olsun :)
Kizina da hangi sinava hazirlaniyorsa basarilar dilerim.
Adsız dedi ki…
Elvancım çiğ köfte pek güzel görünüyor. Afiyet olsun. Ayla teyzemin doğum gününü kutlarım. Nice senelere hep birlikte ....TÜLİN
Bocuruk dedi ki…
Aybike'ciğim,
Kayınpederin de kim bilir ne kadar güzel yapıyordur çiğköfteyi. Bu topraklarda yaşayıp da çiğköfte sevmeyen azdır sanırım. Teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Renklercim,
Sağol canım iyi dileklerin için. Sen de epeydir yoğun ve hatta stresli günler geçiriyorsun biliyorum. Hakediş dönemi bizde de. Kontrol edelim diye çoğaltmadan getiriyorlar. Ama istiyorlar ki hiç birşeye yanlış demeyelim:) Allah hepimize kolaylıklar ve sabır versin.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Gül'cüğüm,
Canım güzel dileklerin için teşekkürler. Anneme ileteceğim. Zaten seni tanımış kadar oldu anlattıklarımdan:) Evet çiğköfte gerçekten güzeldi. Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın canım. Prensesler ve ben de seni çok öpüyoruz canım.
Sevgilerimle...

Pınar'cığım,
Teşekkürler canım:) Aslında eniştemden tarifini yazmasını isteyecektim. Ama onu yaparken izlediğimde gördüm ki her şeyi gözkararı kullanıyor. Artık o kadar ustalaşmış ki...
Sevgilerimle...

Aslı'cığım,
Canım epeydir sana da uğrayamadım. Yorumlarınızı okudukça özlediğimi hissettim. İyi dileklerin için çok sağol. Ben de seni öptüm canım:)
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Açalya'cığım,
İyi ve güzel dileklerin için sana da teşekkür ederim. Kızım bu sene 6. sınıf ve seneye OKS kalkacak ama seviye belirleme adı altında başka bir sınav olacaklar. O nedenle 7. ve 8. sınıfta dersaneye göndermek istiyoruz. Ama dersaneler tam bir ticarethane olmuş inanamazsın.Ayda 4 kere gideceği bir kursun 9 aylık servis parasının 400 ytl tutacağını iddia eden bir dersane müdürü vardı mesela. Allah hepimize evlatlarımızı iyi bir şekilde yetiştirme gücü versin. Sen de yaşayacaksın inşallah bu tatlı telaşları:)
Sevgilerimle...

Tülincim,
Canım dün akşam hep aklımdaydın. Ama inan fırsat bulup arayamadım. İyi dileklerin için sağol tatlım:)
Sevgilerimle...
Safran dedi ki…
Bocuruk, köfte muazzam gözüküyor çok severim, küçükken Urfalı bir komşumuz yapar getirirdi her hafta benim için 1 tabak, size de afiyet olsun... Değerli annene mutluluk sağlık içinde nice yaşlar diliyorum :) Sevgilerimi gönderiyorum :)
Adsız dedi ki…
Merhaba, öncelikle annenin doğum günü kutlu olsun, Allah nice sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah. Bu arada eniştenin ellerine sağlık, çiğ köfte nefis görünüyor.
yemek dedi ki…
Sevgili Bocuruk, annene hayırlı uzun ömürler diliyorum.
Çiğköfte beni kalbimden vurdu, yıllardı yemiyorum. Deli dana yüzünden de ne zaman yerim bilmiyorum. :((
ev perisi;) dedi ki…
Çok severim uzun zamandır da yemedim! hani diyorum kaldıysa beş- altı tane albilirmiyim;))
muhabbetle...
hayat dedi ki…
Elvan'cığım anneciğinin doğum günü kutlu olsun.Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin.Çiğ köfte de harika görünüyor eniştenin de ellerine sağlık canım.
İzmir'sevgilerimle...
Hulya dedi ki…
nice senelere annecigine,ne guzel gorunuyor ,bizde lisedeyken yapmistik bir cig kofte pertisi,urfali bir arkadasin annesi yapmisti,ufff ne guzel..ne mutlu sanada:)ne dershensi bu yasta daha kucuk prensese?
hayat dedi ki…
Elvan'cığım,Hülya'nın sayfasında okudum bir operasyon geçireceğini.İnşallah iyi geçmiştir.Sağlığın yerindedir. Kendine dikkat et çok geçmiş olsun canım.
Sevgiler...
munevver dedi ki…
Elvancığım,önce anneciğine sağlıklı,evlatlarıyla birlikte mutlu ,nice yaş almalar diliyorum.Şimdi de Hayat'ın yorumundan bir haber okuyorum.Çok geçmiş olsun sana.İyilikler diliyorum
Sevgiyle,Nane Limon
Bir Derin Masalı dedi ki…
Sevgili Elvan öncelikle geçmiş olsun. Hayırlı kandiller diliyorum. Çiğ köfte de çok güzel görünüyor. Ama gel gör ki hiç sevememişimdir adının içinden çiğ geçiyor diye. Çiğ kıymayla yapıldığı için yani :))Ama eşim hastasıdır.
Esma dedi ki…
sevgili annene nice seneler bocuruk cum, insan uzakta olunca ailesinin annesinin kiymetini daha iyi anliyor, bende o kadar ozluyorum ki...
Tuba dedi ki…
Cig kofte cok guzel gozukuyor Elvan'cigim, enistenin ellerine saglik. Annein dogum gunu ile benim annemin dogum gunu neredeyse ayni gun. Ortak yanlarimiza bir yenisi daha eklendi:)) Annene, uzun, mutlu yillar diliyorum canim, sevgilerimle,
Adsız dedi ki…
Canım Böcürük, anneciğinin doğum günü kutlu olsun.

sevgiler...
Unknown dedi ki…
Gönül ne çay ister ne kahvehane.Gönül sohbet ister çay kahve bahane. Çiğ köftenin hakkını vermek gerek, güzel görünüyorlar(Ben mide rahatsızlığım dolayısıyla pek yemem) ama bence en önemlisi birlikte mutluluğu paylaşmak. Annenin yeni yaşı mutlu , sağlıklı olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bu h.sonu babam rahatsızdı. Hani hep değerlerini bilirim ama inan sanki dünya başıma yıkıldı. Seni ve prenseslerini öperim.
Bocuruk dedi ki…
Safran'cığım,
Eski komşuluklar ne güzeldi değil mi? Biz de apartmanda birkaç komşumla yaptıklarımızdan birbirimize tattırma geleneğini devam ettiriyoruz. Annemle ilgili dileklerin için sağol:)
Sevgilerimle...

Pembelicim,
Çok teşekkür ederim canım:) Duan için yürekten aminnn diyorum.
Sevgilerimle...

Lavantincim,
Sen de çok sağol canım:) Etsiz çiğköfte de yapıyorlar artık. Ama ben aynı tadı bulamıyorum doğrusu. Ama haklısın herşeyden korkar olduk. Öyle şeyler okuyoruz ki:(
Sevgilerimle...

Şükran'cığım,
Sana her zaman kalır canım:) Keşke ikram edebilsek birbirimize. İlerde o da olur inşallah.
Sevgilerimle...

Hayat'cığım,
Senin de duana aminnn diyorum canım:) Teşekkür ederim.
İzmir'den sevgilerimle...

Hülya'cığım,
Okuldaki partilerin de tadı başkadır değil mi? Teşekkür ederim canım:) Prensesim OKS için dersaneye gidecek inşallah.
Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Hayat'cığım,
Çok teşekkür ederim canım. Henüz tam iyi sayılmam. Yeni postumda yazdım detayları. Kulağımın düzelmesi en büyük dileğim.
Sevgilerimle...

Münevver'ciğim,
Hem annem için hem benim için yazdığın iyi dileklere çok teşekkür ederim canım benim:)
Sevgilerimle...

Hande'ciğim,
Çok sağol canım:) Kandilde rahatsızdım. Ben sizlerinkini kutlayamadım. Hepimizin kandili mübarek olsun.
Çiğköfteyi etsiz de yapıyorlar artık. Ama eşin de benim gibi çok sevenlerdense öylesini pek de beğenmiyordur.
Sevgilerimle...

Esma'cığım,
İyi dileklerin için çok teşekkürler. Evet canım hasret çok zor. Sizlere de hayırlı ve sağlıkla kavuşmayı diliyorum.
Sevgilerimle...

Tuba'cığım,
Ne güzel ortak yönlerimizin arttığına sevindim ben de. İyi dileklerin için de çok sağol canım:) Ben de senin annene sağlıklı nice yaşlar diliyorum.
Sevgilerimle...

Zerrincim, missscim,
Çok teşekkür ederim canım:)
Sevgilerimle...

Duha'cığım,
Öncelikle babana geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşaallah. Dediğin gibi önemli olan mutlu anları paylaşmak. Çünkü inan akılda onlar kalıyor. Yenilen içilen bahane. Allah onları başımızdan eksik etmesin senin dediğin gibi. Ben de seni çok öptüm canım:)
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ