ET HAŞLAMA


Haşlama sık yapmaya çalıştığım bir yemek. Çünkü özellikle suyunun çocuklar için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Ve geçenlerde yaptığım haşlamayı fotoğrafladığımı hatırlayınca kurban bayramı sonrasında yayınlamamın çok uygun olacağını düşündüm. Aslında tarif hepimizin bildiği bir tarif. Ama ben yine de tarifi vereyim :

Malzemeler :

750 gr haşlamalık dana eti
1 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 patates
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Birkaç dal maydanoz

Yapılışı :
Etleri yıkayıp düdüklüye koyun, patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayıp ekleyin ve suyunu tuzunu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.1 yumurta sarısını 1 limonun suyu ile çırpıp, bu karışıma kaynayan et suyundan 1 bardak kadarını çırpmaya devam ederek ekleyin. Karışımın ısısı etsuyunun ısısına yaklaştığında karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Servis yaparken maydanoz ile süsleyin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
eline sağlık...iyi bayramlar&seneler dilerim...

Selam ve sevgiler
ev perisi;) dedi ki…
Haşlama benim de sıkça yaptığım yemeklerdendir...
Yalnız ben kemikli et kullanıyorum bu sayede kemiğin vitamin gücünden de faydalanmış oluyorum...
Ellerine sağlık...
renkler dedi ki…
Bir arkadaşım iş icabı komşu ülkelerden birine gitmişti. İş sahibi onu bir akşam eve yemeğe davet etmiş. Yemekte haşlama varmış. Adam bir de demişki bak bu bizim ülkenin yemeği. İsmi de haşlama demiş. Bizim arkadaş da haşlama ne demek diye sormuş, O da bilmem demiş. Bizim yemeği ne güzel yutturmaya çalışıyorlar değil mi* Eline sağlık canım...
SEDA dedi ki…
Bir önceki yazını yeni okudum ve annenin durumunu iyileşmesine sevindim inşallah daha da iyi olur.Yeni yılla birlikte herşey güzel olsun.
Yemeğin de gerçekten tam kurban bayramı sonrası için uygun olmuş,ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com
Age35 dedi ki…
Mercimek hanımm için denemeliyim..=))
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Yeniden yazilarini gormek cok guzel. Anneciginin iyi olmasina cok sevindim.
Yeni yilda sagliginiz ve huzurunuz yerinde olsun ailecek.
sevgiler
pınar dedi ki…
bocuruk yağmura yapıyorum ben de bunu. ama limon suyu ve unla. severek içiyor. eline sağlık.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Serinmavi,
Teşekkür ederim ben de sağlıklı, mutlu ve husurlu bir yıl diliyorum.

Sevgili Şükran,
Aslında kemikli etle daha vitaminli olduğu çok doğru ama o zaman kızlara yedirmekte zorlanıyorum. Belki biraz daha büyüdüklerinde yerler artık. Senin de ellerine sağlık canım :)

Sevgili Renkler,
Evet hakkaten nasıl da yutturmuşlar :) Ama zaten bir çok şeyimize de böyle sahip çıkmıyorlar mı? Eşim Tacikistan'da kaldığı sırada yedikleri tek et yemeği patatesle birlikte haşlanan parça etlermiş. Onlar da bu yemeğe "haş" diyorlarmış. Kendine iyi bak canım :)

Sevgili Seda'cığım,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Annemin durumu daha iyi ama zaman zaman rahatsızlanıp bizi korkutuyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin (amin). Bu arada senin tariflerine ve sunuş zevkine sayfana hayranım canım :) Ellerine sağlık.

Sevgili Age35,
Mercimek hanıma yap bence de afiyetler olsun canım :)

Sevgili Fatma,
Canım evet biz de inan hiç böyle bir sonuç beklemiyorduk. Bütün çabamız onu tekrar ayağa kaldırmak içindi. Ama Ege'nin en büyük hastanesinde hastalara sadece kağıt üzerinde bir iş muamelesi yaptıkları için 4 ay boyunca teşhisi koyamadılar. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Annem için de sonuçta oraya muhtacız. Evimize en yakın ve en kapsamlı hastane. Allah bizi sorumluluklarının farkında olan doktorlarla karşılaştırsın inşaallah. Annen için de ben çok üzüldü. Allah rahmet eylesin. Allah mekanını cennet etsin canım. Kaybettiklerimiz için bundan sonra yapabileceğimiz tek şey bol bol kur'an-ı kerim okuyup ruhlarına hediye etmek.

Sevgili Pınar'cığım,
Canım ne güzel dileklerde bulunmuşsun. Sağol. Benim de Allah'tan dileğim her şeyin iyi olması. Özellikle de annemin.

Sevgili Yağmur'un annesi Pınar'cığım,
Evet eminim senin yaptığın gibi de çok lezzetli oluyordur. Ellerine sağlık canım. Yağmur'u da çok öpüyorum :)

Sevgili Ebru'cuğum,
Öncelikle Merve'ye bıraktığın güzel yorumlar için çok teşekkür ederim. Evet zaten bu tür yemekler nesilden nesile yapılan şeyler. Allah mekanını cennet etsin anneneciğinin de.
Damak Tadı dedi ki…
Canım,
Bende sana ve ailene çok güzel bir yıl diliyorum.Umarım bu yıl çok güzel geçer ve anneciğinde sağlığına kavuşur.Allah acil şifalar versin canım,bizim hastalarımıza da başka hastalara da..

Ellerine sağlık haşlaman çok nefis olmuş..Sana ve ailene mtlu bir hafta diliyorum.Herşey gönlünce olsun..Sevginiz bol olsun..
Adsız dedi ki…
CANIM ELLERİNE SAĞLIK...ENFES GÖRÜNÜYOR....HIIMMMMM
http://leziz.blogcu.com
Açalya dedi ki…
Bocuruk, haslama ete ve bir de terbiyelisine bayilirim ben de ama nedense hic de oyle pek yaptigim bir yemek degil, duduklum yok ondan belki (bahaneye bak) iyi hatirlattin, ben de yapayim en kisa zamanda. Sevgiler.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Gül,
Güzel dileklerin için teşekkürler. Ben de sana çok güzel bir hafta diliyorum.

Sevgili leziz,
Teşekkür ederim.

Sevgili Açalya,
Evet düdüklüde oldukça kolay oluyor ama normal tencerede de çok rahat pişirebilirsin.

Sevgilerimle...
munevver dedi ki…
Bocuruk,rahmetli annem de sık yapardı bu haşlamayı.Yalnız o nane ve taze soğan koyardı.Sende görünce nasıl özlediğimi anladım.Ben de yapayım,patates koyarak.Eline sağlık....
Sevgiyle,nanelimon.
Soğuk kış ayları için harika bir lezzet ellerine sağlık.
Hoşça kal.
Adsız dedi ki…
Elvan'cım haşlamayı annem çok yapardı gerçekten çok lezzetli besleyici ve hafif bir yemek, ellerine sağlık...
Unknown dedi ki…
Elvan merhaba,
Seni tekrar yeni tariflerle gorebilmek ck guzel...ellerine saglik.
akçahan dedi ki…
Sevgili Elvan;

Babanızın sağlık durumunu çok merak etmiştim. Son haftalarda yoğunluğum ve anneciğimin ciddi rahatsızlıkları sebebiyle Sivas'a gitmem hasebiyle bloguna giremedim ve yeni öğrendim. Nur içinde yatsın amcamız, sizlere de sabır versin Rabbim. Annenize de acil şifalar dilerim. Sevgiyle...
Unknown dedi ki…
Hem lezzetli hem de yararlı. Genelde bu ikisini bir arada bulmaz biraz zor olur :o)) En yakın zamanda deneyeceğim, özellikle kızım için
yemek dedi ki…
Merhaba, sayfanızı açar açmaz açıkcası yemeğinizden daha çok yaşadığınız acı dikkatimi çekti, ve acınızı paylaşmak istedim. Allah'u teala sabrınızı arttırsın,Annenizede biran önce acil şifalar diliyorum.
hayat dedi ki…
Merhaba sayfanıza ilk defa girdim yaşadığınız aclar bana okadar tanıdıkki yazmadan yapamadım.bende babamı kaybettim ondan sonra anneciğim emboli geçirdi ve rahatsızlığı halen devam ediyor.allah annelerimize acil şifalar versin.daha güzel günlere sevgiler (canım kusura bakma yorum en sona kaldı sayfan çok güzel ellerine sağlık.)
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Münevver'ciğim,
Ahh ahh anneler ne yapsa güzel yapar. Nur içinde yatsın anneciğin. Ben de bir dahaki sefere nane ve taze soğanlı yapayım.

Sevgili Perihan'cığım,
Hakikaten kış günleri insanın içini ısıtan bir yemek. Çok teşekkür ederim. Yine beklerim canım :)

Sevgili Ebru' cuğum,
Evet demin de yazdım ya anneler ne yapsa güzel yapar zaten. Teşekkür ederim canım :)

Sevgili Gülenay'cığım,
Evet canım normale dönmeye çalışıyorum. Aslında herşey normal gibi gözükse de insanın içinde hep bir şeyler eksik kalıyor. Çok özlüyorum babamı. Sizlerle olmak bu güzel yorumlarınızı almak çok güzel. Sağol canım :)

Sevgili Semanur'cuğum,
Öncelikle duaların ve iyi dileklerin için Allah razı olsun. Anneciğine de çok üzüldüm. Allah hayırlı ve acil şifasını versin. İyi haberlerini alırız inşaallah.

Sevgili Duha'cığım,
Evet canım mutlaka yap kızına. Benimkiler severek yiyorlar. Ben de mutlu oluyorum onlar yiyince.

Sevgili Lavantin,
Aslında sizleri üzmeye hiç hakkım yok. Ama hayat böyle bir şeymiş işte. Acılar da var tatlılar da. İyi dileklerin ve duaların için sağol canım.

Sevgili Hayat,
Ben de senin için çok üzüldüm. Allah annene hayırlı ve acil şifasını versin. Sizlere bağışlasın. Senin de sayfan çok güzel. Ellerine sağlık canım. Yine beklerim.

Sevgilerimle...
kalimeero dedi ki…
Bak annem de rahmetli nineme ve hastalara cok yapardi bundan simdi hatirladim. ben hic yapmadim. ama tadinin ne guzel oldugunu biliyorum. en kisa zamanda deneyecegim.
Bocuruk dedi ki…
Kalimeero'cuğum,
Canım evet bu yemek özellikle mideye ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor bence. Senin de çok güzel yapacağına eminim canım :)
Adsız dedi ki…
süper görünüyor ellerine sağlık bücürük, ben de yarın için yemek araştırıyordum bu saatte yarın yapacağım tariflerinin hepsi çok güzeller...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ