YE16 ETKİNLİĞİ İÇİN KREMALI PATATES



Bugünlerde içinde bulunduğum durumlar nedeniyle sayfama yeni bir tarif ekleyemedim. Olur da önümüzdeki günlerde vakit bulamazsam diye Sevgili Evrenbal ın evsahipliği yaptığı patates ye16 etkinliği için aşağıdaki tarifi yayınlamaya karar verdim. Bu tarifi Sofra Dergisinin ilk çıktığı yıllardaki sayılarından birinde görüp yapmıştım. Çok pratik, çok şık ve çok lezzetli bir tarif olduğunu düşünüyorum. Ben servis yaparken fotoğraflamadım ama börek gibi kesebileceğiniz gibi, bir su bardağı yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarmanız da mümkün.


Malzemeler :

1 kg patates
1 kutu 200 ml krema (tikveşli tercihim)
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :

Patatesleri soyduktan sonra oldukça ince (alttan bıçağı görebileceğiniz şekilde) dilimleyin. Tuzlu suya alın. Borcamın yüzeyini tereyağ ile yağlayıp, dövülmüş sarmısakları üzerine ilave edin. Patatesleri yıkayıp kuruladıktan ve azcık tuzladıktan sonra fırın kabına aktarın ve güzelce yerleştirin. Bir kutu kremayı 1 çay bardağı sütle çırpıp, patateslerin üzerine eşit bir şekilde dökün. En üste kaşar peyniri rendesini serpip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişirin. Ve sıcak sıcak servis yapın.

Et ve tavuk yemeklerinin yanına patates kızartması yada püresine bir alternetif oluyor. Denemenizi tavsiye ediyorum.

Patates YE16 etkinliğinin evsahibi Sevgili Evrenbal'a kolay gelsin diyor ve teşekkür ediyorum.

Yorumlar

renkler dedi ki…
Canım, öncelikle baban ve beter böcek için çok geçmiş olsun. İnşallah biran önce iyileşirler. Hastanede yaşadıklarınıza inanamıyorum. Bir doktor nasıl ilgisiz olabilir? Hayatından bezmiş ise çalışmasın. Zaten kendi muayenehanesi vardır. Oraya gitseniz de acaba bir zahmet ayağa kalkıp kontrol etmeyecekmiydi. İnan çok sinirlendim. Sağlık bu ya! ve doktor diye taktir ettiğimiz bu insanlar taktirimizi haketmek için çalışmalı. Toplumdaki bu saygın mesleği kirletmesinler. Adam gibi incelesinler. Ben işimde her noktayı ayrıntısı ile tekrar tekrar bakıyorum ki hata olmasın, bu adamlar hastalık teşhisi bile yapamamış daha, sağlık bu yaaa! Çok üzüldüm canım, Allah şifa versin. Patates nefis görülüyor bu arada, rejimdeyim yiyemeyeceğim:-) inşallah başka zamana...
Adsız dedi ki…
Elvan'cım babana ve kızına geçmişler olsun diyorum allah acil şifa versin benim eşimdede kum var dökerkenki acısını tahmin edebiliyorum çok ağrılı oluyor gerçekten,ah canım küçücük daha kıyamam ona. Patatesde nefis görünüyor ellerine sağlık tekrar geçmişler olsun Ebru
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Renkler'cim,
Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim. Doktorlarımızın hepsi böyle değil tabii ki ama babacığımın şansından böylelerine denk geldik. Ve adamcağıza teşhis koyamadılar bir türlü. O ona o ona derken bir sürü vakit kaybettirdiler bize. Evet aynen senin gibi düşünüyorum insan hangi işi yaparsa yapsın layığı ile yapmalı yok zor geliyorsa yapmamalı işte o kadar !
Rejime benim de çok ihtiyacım var. Senin rejim maceranı da imkanlarım ölçüsünde takip etmeye çalışıyorum. Umarım başarılı olursun canım arkadaşım :)

Ebru'cuğum,
Teşekkür ederim canım. Evet sancısı olduğunda öyle bir ağlıyor ki sanki başka bir çocuk. Büyük insanların bile dayanamadığı bir sancı. Tabii o ağlarken benim içim sanki tuzla buz oluyor. Umarım daha kötü birşey olmaz. Sıkıntılar üstüste gelirmiş, başka sıkıntılar da çıktı bu arada ama sizlere bahsedip sayfayı iyice karartmak istemiyorum :((

Fatma'cığım,
Canım evet patates müthiş bir sebze bence de herşeye yakışıyor. Ve inan bu tarif de denersen memnun kalacağın bir lezzetde.
Dedemiz aynı. Kızım ise düzeliyor gibiydi ama bugün biraz ağrısı var. İlaçlarını veriyoruz. Kısa zamanda düzelmesini umuyoruz. Geçmiş olsun dileğin için de çok teşekkürler...
munevver dedi ki…
Bocuruk,hastanın yakınları daha çok stres altında oluyor.Elden fazla bir şey gelmiyor.Biz de geçen 1 yıl boyunca yaşadığımız için seni çok iyi anlıyorum.Hem babana hem kızına çok geçmiş olsun.En kısa zamanda sağlıklarına kavuşsunlar inşallah....
Yemeğin de pek güzel.Bizim oğlanlar bunu pek severler.Ellerine sağlık...
Sağlıcakla kal.....
Bocuruk dedi ki…
Münevver'ciğim,
Dediğin gibi elimizden fazla birşey gelmediği için biz çok stres altındayız. Kızımın hastalığı daha da dayanılmaz. Bugün çok ağrısı olunca ben işteyken annem ve eşim hastaneye götürmüşler. Bir de prunol vermiş doktor. Antibiyotik de içiriyorduk. Onu da kum düşerken zarar verdiği yerler enfeksiyon kapmasın diye vermişlerdi. Ona da devam ediyoruz. Ama ağrısı olduğunda ağlaması yok mu? Annem hastalıklarınız bana gelsin derdi ne kadar haklıymış. Ben de o hasta olacağına ben olsaydım dayanmam daha kolay olurdu diye düşünüyorum. İyi dileklerin için de çok teşekkürler. Size de gelmiş geçmiş olsun.

Sevgilerimle...
kalimeero dedi ki…
nefis gorunuyor. ellerine saglik. bir benzerini ben de yapiyorum. patates boregi diye. kahvaltida cayin yanina harika oluyor.
Hulya dedi ki…
sevgili bocuruk;
sen ne kadar guclu bir anne ve cocuksun ayni zamanda,masallah sana.insallah en kisa zamnda hersye yoluna girer,tarifinide cok tutttum,acaba bu kramaya karsilik gelen sey bizim burda ne?bendede buna benzer bir tarif var,bekletiyroum etkinlik icin:)
kendinize cok iyi bakin,selamlar
Adsız dedi ki…
elvancım sayfana telefonu kapatır kapatmaz baktım.hoş olmuş.aslında sana telefonda ben boşuna zamanı yakala demişim sen zaten istediğin şeyi yapmış vakit ayırmışsın kendine. tebrik ediyorum. bence boşuna hayıflanmışsın. dostlarınla da görüşüyorsun buradan . hiçde hayırsız değilsin yani. haa bana ulaşamamışsın o ayrı mesele. ben artık kanıksadım zaten bu durumları. yalnız olunca insan sadece kendi gibi yalnız olanlarla görüşmek durumunda kalıyor:))) çok doğal olarak tabi. neyse artık her nete girdikçe sana burdan mesaj atarım.görüşemiyoruz diyede hayıflanmayız dimi canım. seni çok öpüyorum fırsat buldukça tariflerini de denerim. bu arada bir bayram tatlısı alacağımız olsun . bayramda görüşmek nasip olmadı artık bir sonraki bayrama bekleriz. ben de iyi bayram tatlısı hazırlıyorum . ne diye sorma . sürpriz söylemem. gelseydin yerdin. artık diğer bayrama alacağın olsun.sevgiler hoşçakal
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Kalimeero,
Hakikaten pratik ve güzel bir tarif. Dediğin gibi çayın yanına da yakışır aslında :)

Hülya'cığım,
Evet güçlü olmaya çalışıyorum. Herkesin hayatında böyle dönemler oluyor. Allah beterinden korusub diye de dua ediyorum. Sizin orada kremaya ne denk geliyordur inan bilemiyorum. Ama çiğ krema bu. Süt kreması da deniyordur belki. Etkinlikle ilgili tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum. Senin tarifin de çok güzeldir eminim. Öpüyorum seni :)

Canım İlknur'cuğum,
Ya aslında bu görüşememe konusunda ben zaten sana çok mahcubum ve de yalnızlar kendi gibi yalnız olanlarla görüşüyor fikrine aslında katılmıyorum. Daha doğrusu öyle olmaması gerektiğini düşünüyorum ama belki tam uygulayamıyorum. Ben çocukların düzeni bozulmasın diye inan birçok şeyi erteliyorum. Aslında kesinlikle de doğru bir hareket değil ama kendimi bu konuda değiştiremedim. Neyse bunların hiçbiri aslında bahane değil. Ben sana istediğim kadar destek olamadım ve inan hep bunun üzüntüsünü hissediyorum. Ama şunu bil ki ihtiyacın olduğunda ne olursa olsun yanında oluruz. Evet bayram tatlısı alacağımız olsun :) Güzel kızını ve de yakışıklı oğlunu ve tabii ki seni de çok öpüyorum canım :) Her zaman beklerim.

Sevgilerimle...
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Hepimizden erken davrandın Bocuruk:) En iyisini yaptın
bu etkinlikte bir sürü tarif toplayıp hiçbirini yapamayanlardanım ben. topladığım tarifler arasında kremalı patates de vardı:)Birde Ümran ın yaptığı patates köftesi vardı:) Benim tembelliğim sayesinde pişti olmaktan kurtulduk:))
ellerine sağlık
umarım babanın durumu daha iyidir. Bu konudaki gelişmeleride aktarabilirmisin, benim aklım orda kaldı hala:(
sevgiler
Bocuruk dedi ki…
Pınar'cığım,
Etkinlik için erkenci davrandım ama henüz tarifim yayınlanmadı... olsun yayınlanır sanırım. Senin tariflerine de baktım. Çok güzel. Hiç de tembel değilsin. Ben senin çok da becerikli olduğunu düşünüyorum.
Babamı bugün de yatıramadık hastaneye. Sebebi boş yatak yok o bölümde. Acil diye not aldılar haber verecekler. Allah yardım eder de inşallah babacığımın tedavisi başlar biran önce. Çok gecikildi bir sürü şanssızlık yaşandı. Sizlere artık iyi haberler verebilmeyi çok istiyorum.

Sevgilerimle...
Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Sonia,
Teşekkür ederim. En kısa zamanda iade ziyaret yapacağım. Ben de İzmir' den sevgilerimi gönderiyorum sana :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ