ÇORBALI TAVUK


Bu tarifi Sofra Dergisinin Ekim 2006 sayısından aldım. Ve birkaç defa yaptım. Ramazandaki iftar davetlerimden birinin de ana yemeği idi. Ve çok beğenildi. Tarifine gelince,

Malzemeler :
6 adet tavuk kalça ( ben kemiksiz but veya tavuk bonfile ile yaptım )
1'er adet kabak ve havuç
1 paket krema
1 paket kremalı mantar çorbası

Üzerine :
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
Tavuk kalçaları fırın kabının içine yerleştirin. Ayrı bir kasede kabak ve havucu rendeleyin. İçine krema ve kremalı mantar çorbasını katıp karıştırın. Tavuk kalçaların üzerine bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından çıkarıp tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında tekrar kaşarlar kızarıncaya kadar tutup çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar

LaMa dedi ki…
Merhaba Bocuruk bacim:)
Benim cok yemek yiyesim var gee saat 11, ustelik bir saat once yedim :( ama canim yemek istiyor.artti mi bu cici yemekten? Varsa ver bana yiyeim, ziyan olmasin yani hehe :P
Sevgiler
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Ay burdada karşımda :) benden önce gelmiş yorum yetiştirmiş hemen Lama:)
neyse Bocuruk canım
ben bu tarifi yapıcamda bir soru sormak istiyorum. Kremalı mantar çorbasını toz olarak mı ekliyoruz. Çorba yapıp ta eklemiyoruz dimi..Bu ara tavuklu tarif arayışındayımda. Ümran ın piliç antil ini yaptım, her seferinde farklı tarif yapmak istiyorum. Ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
cok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık.Tülin
Bocuruk dedi ki…
Lama'cığım,
Tu tu tu maşallah canım iştahına :))
Ama gece yemeyin diyorlar güzelim yoksa vermez miyim yedirmez miyim?
Aslında arttı bu yemekten ve büyük kızım okula öğle yemeği için götürdü. Arkadaşları çok sevmişlerdi geçen defa ben de bu sefer daha çok koydum onlara da versin diye. Canım, ziyaretin için çok teşekkürler :)

Pınar'cığım,
Canım sağolsun evet Lama'cığım da burada. Ne güzel hepiniz sağolun :)
Kremalı mantar çorbasını toz olarak ekliyoruz canım ve bu nedenle tuz da atmıyoruz. Çorbadan dolayı tuzu tam oluyor. Ümran'ın antil tarifini ben de denemek istiyorum. Canım teşekkürler her zaman gel :)

Tülin'ciğim,
Beğenin için çok teşekkürler canım. Tabii bunları gelirsen senin yeme imkanın var :)

Sevgilerimle...
ArMeda dedi ki…
Merhaba canım bizde tavuğu çok sık tüketiyoruz birde böyle deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler..
renkler dedi ki…
Bocurukçuğum, biliyorsun tavuk ağzıma koymuyorum. Ama eline sağlık canım. Senin Bocuruk isminin nereden geldiğini okudum bu arada. Bıcırık nasıl Bocuruk olmuş. Bizim de bir arkadaş vardı, evlendikten sonra çok şişmanladı. Eşi dizlerine döz oldu bunlar diyordu. O aklıma geldi:-)
Damak Tadı dedi ki…
Canım harika olmuş üstelki çok da farklı ve lezzetli..Ellerine sağlık afiyetler olsun..
Çok özür diliyorum tatlım gelip soramadım ilgilenemedim seninle..Acaba nasıl oldu babacığın hep aklımda inan dualarım sizlerle..İnşallah hayır haberlerini kısa zamanda bizlerle paylaşıp mutluluğunu paylaşırız.Burdan elimden birşeyler gelecekse sizler için lütfen çekinme söyle ne gerekirse yapmaya hazırım lütfen unutma olurmu..Sana ve ailene mutlu,sağlıklı hayır haberlerle dolu güzel bir hafta sonu ve günler diliyorum canım benim..Kocaman öpüyorum seni..İnşallah minnoşda iyidir..
Açalya dedi ki…
Tavuga yeni tadlar getiren tariflere bayliyorum.
sonuc: yapilacak :)
sevgiler
SEDA dedi ki…
ımmm çok güzel görünüyor.en kısa zamanda deneyiceğim çünkü bütün sevdiğim lezzetleri barındırıyor bu yemek.ellerine sağlık.mutlu bir hafta sonu diliyorum...

seda
tarifname.blogspot.com
Hulya dedi ki…
bocuruk,ne guzel bir tarif,tavuk kalcasi nedir yanliz,?tavuk gogsunden yapsak olurmu dersin?
umran dedi ki…
elvancim ilginc bir okadarda guzelgorunuen bir tarif denemek lazim.Canim baban nasil oldu.Pazartesi hastaneye yatirabildinizmi?kizinin tahlil sonuclari insallah iyi cikmistir.En kisa zamanda herseyin yoluna girmesini diliyorum...
munevver dedi ki…
Bocuruk,eline sağlık.Mantar çorbasının bir sos olarak kullanıldığı tarif vardı ama hatırlıyamadım şimdi.Belki de senin yaptığındı.Pek iştah açıcı..
Sevgiyle,nanelimon
ev perisi;) dedi ki…
Değişik bir tavuk sosou alternatifi olmuş ellerine sağlık sevgili bocuruk...
sevgi ve de muhabetle...
Adsız dedi ki…
Bende bu tarifi okumuştım ama denemeye cesaret edemedim(bilmediğim tadlar konusunsa biraz tedirgin oluyorum acaba nasıl olur diye) senin yorumunuda okudum beğenilmişse güzel olmuştur görünütüsü çok güzel ellerine sağlık artık deneyebilirim sevgiler kolaylıklar Ebru
Adsız dedi ki…
Merhaba ilginç bir tarif denenmeye değer açıkcası,Tokat çöreklerinizden sonra bundan da memnun kalacağımı düşünüyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiyle,maviyle,afiyetle kalın...
www.blogcu.com/aydayla
Defne dedi ki…
Merhaba Bocuruk,
bu tarifi dergide gorup, yapsam nasil olur diye dusunenlerdenim. Eh artik birkac kere yapilip tasdiklendigine gore lezzeti, denemek sart oldu:) Ellerine saglik.
Sevgilerimle.
Bocuruk dedi ki…
Armeda'cığım,
Evet özellikle çok çabuk pişmesi ve besin değerleri nedeniyle evlerimizde en sık tükettiğimiz şey tavuk. Sadece geçen sene ben 1-2 ay hiç almamıştım kuş gribi nedeniyle ve çok zorlanmıştım menülerimi oluştururken. Uğradığın için sağol canım :)

Renkler'ciğim,
Canım rejimdesin biliyorum ama evdekilere yap sen de minicik bir lokma tat :) Evet canım son kez söylüyorum benim de rejim yapmam lazımmmmm...

Gül'cüğüm,
Canım gene ne güzel şeyler yazmışsın. Yardım önerin için ayrıca çok teşekkür ederim. Babam çarşamba gününden beri hastanede ve tetkikler yapılıyor. İki ünite de kan verildi. Yarın sabah erkenden yanında olacağım tekrar MR çekilecek. Bakalım ne diyecekler. Evdekine göre şimdi içim daha rahat en azından neyse ortaya çıkacak ve tedavisi yapılacak inşallah. Miniğime gelince daha iyi. Ama şimdi de öksürüğü tekrarladı. Cumartesi biraz dışarı çıkardım onları. İyi gelmedi sanırım.
Ben de seni çok öpüyorum canım :)

Acalya'cığım,
Yaptığında sonucu yazarsan sevinirim. Bakalım siz sevecek misiniz ?

Seda'cığım,
Sanırım sen de benim gibi kremalı tatları seviyorsun. Hele ki tavuk etiyle kremayı çok yakıştırıyorum ben. Ben de sana iyi haftalar diliyorum canım :)

Hülya'cığım,
But kısmının kemiksizinden yapıyorum ben diğer ismi kemiksiz ızgara. Göğüs etinden de yaptım. hatta fotoğraftaki öyle ama ben kalça kısmındaki etin daha çok yakıştığını düşünüyorum bu tarife.

Ümran'cığım,
Ben de senin antilini denemeyi çok istiyorum aslında :) Canım ilgin için sağol. Babam hastanede, tetkikler yapılıyor bakalım Allah tan hayırlı şifalar inşallah. Kızımın tahlili tekrarlanacak ama kendisi fena değil. Şimdi de öksürük tekrar başladı. Allahım ne zor çocuk büyütmek...

Münevver'ciğim,
Evet ben de bunun haricinde başka bir tarifte daha karşılaşmıştım mantar çorbası harcı ile ama inan şu an net olarak hatırlayamıyorum. Beğenin için teşekkürler canım :) Sizler kadar zahmetli ve özel şeyler yapamıyorum ama aranızda olmayı seviyorum.

Şükran'cığım,
Evet canım değişik ve bence çok da güzel bir tarif. Sağolsun Sofra dergisi. Bu arada miniğim senin Gül e bayılıyor. "Anne bi daha bakıyimmm anneee " diyor her gördüğünde :)

Ebru'cuğum,
Kremalı tatları seviyorsanız mutlaka dene derim ben. Güzel dileklerin için de sağol canım :)

Ayda'cığım,
Öncelikle Tokat Çöreğini denediğine ve memnun kaldığına çok sevindim doğrusu. Afiyetler olsun canım :) Bu tarifi de özellikle kolay olduğu için dene bakalım sevecekmisin?

Defne'ciğim,
Evet bu tarifin yer aldığı ay Sofra Dergisinde çok güzel tarifler vardı. Böyle birisi deneyip yazınca ben de çok daha güvenle yapıyorum doğrusu. Ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.

HEPİNİZE SEVGİLERİMLE...
Tuz ve Biber dedi ki…
Merhaba canım, ben de okumuştum tarifi aam denemeye fırsatım olmamaıştı. Şimdi sen tescillediğine göre ben de bir ara deneyeceğim artık. Görüntüde bu öğle yemeği saati aç mideme pek bir iyi geldi, ne yapacağız?
Ellerine sağlık canım.
evren
Bocuruk dedi ki…
Evren'ciğim,
Dergi yada gazetelerdeki tarifleri genelde birisi yapar iyi derse ben de daha bir cesaretle yapıyorum. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım :)

Sevgilerimle...
Hanife dedi ki…
Ellerine saglik Bocuruk,
Mantarli corbayi hafif sulandirip koftede kullanirim ben de, cok guzel olur.
Enteresan, tarifini hic yayinlamadim bugune kadar ve ne zamandir yapmiyordum:) Hatirladim sayende..
Tesekkurler..
Bocuruk dedi ki…
Hanife'ciğim,
Ne güzel olur kimbilir öyle de. Hepimiz hergün evimizde mutlaka bir şeyler pişiriyoruz ama yayınlamak mümkün olmayabiliyor. Ama yayınlarsan sevinirim doğrusu. Çok hoş tarifler veriyorsun sen de :)

Sevgilerimle...
kalimeero dedi ki…
guzel bir tarife benziyor, ben de deneyeyim en kisa zamanda.
Bocuruk dedi ki…
Kalimeero'cuğum,
Canım önceki postlara gelen yeni yorumlar haberim olmuyor kontrol edersem görebiliyorum. Onun için geciktim kusura bakma. Evet tarifi hakikaten denemeni tavsiye ederim. Kendine iyi bak canım :)
Unknown dedi ki…
Mmmm,nefis bir tarif,görüntüsüne bayıldım..
Tam da damak tadıma göre :)
Ellerinize sağlık..
Denemek için fırsat kollıcam inşAllah..:)
Sevgilerimle..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ