FORUM BORNOVA


Cumartesi günü şef, Başkan geleceği için çalışacağını söyleyerek şantiyeye gidince, ben de yeni bebeği olan komşumu, aradığında kabul edemediğim için, bugünün çok uygun olduğunu düşünerek davet etmeye karar verdim. Ancak komşuma bir türlü ulaşamadım. Sonra o beni aradığında grip olduğunu ve telefonlara bile cevap veremeden yattığını öğrendim. Üzüldüm tabii.. Geçmiş olsun dileklerimi belirtip, yapabileceğim bir şey olup olmadığını sordum. Bebiş de onunla birlikte uyumuş, eşi ve büyük kızı da evde yoklarmış. Neyse tabii önemli olan sağlık. Gönüller bir olsun.

Babamın yanına da gidemeyecektim. Aslında o bölümde görüş sadece bir tek gün ve 1 saat. Gerçi çarşamba günü hastaneye yatırdığımızdan beri annem sürekli yanında ve ben de ihtiyaçlarını götürdüğüm için rahatça girebildim. Ama kan hastalıkları ile ilgili bir bölüm olduğu için hassas davranıyorlar ve bence de bu konuda çok haklılar. Yani bugün için babamın yanına gitme durumumuz da yoktu.

Bu arada sabah karşı komşum uğramıştı ve kızını Mc Donalds a götüreceğini söyleyip, gelip gelemeyeceğimizi sormuştu. Ve bu haftasonu İzmir' de hava muhteşemdi. Tam da Forum Bornova havası deyip, giydirdik çocukları, önce güzel prensesimin okulunda biraz bekledik onu. Voleybol kursu vardı çünkü. Ve onu da alınca doğruca Forum Bornova... Çok güzel bir yer oldu burası. İlk önce İkea açılmıştı. Gerçi mağazaya girince zorunlu olarak neredeyse tüm mağazanın dolaşılarak çıkılabilmesi bana çok itici gelse de bazı aksesuarlarını özellikle çok sevdim. Sonra da Forum Bornova açıldı. Özellikle sinema salonları ve İzmir'in en büyür D&R mağazası çok cazip. Ama itiraf etmem gerekirse özellikle kitaplara çocuklar varken bakmak imkansız. Sadece karşıdan bakılabiliyor. Araştırmaya yada incelemeye girmenin imkanı yok. Biz de onlara kitap aldık ve onları ilgilendiren bölümlerde daha çok zaman geçirdik. Yemek yemeleri zaten vaktimizin büyük bir kısmını aldı. Arkadaşımın kızı benim miniğimden yaklaşık 1 yaş daha ufak. Dolayısı ile daha fazla ilgi istiyor. Sonrasında mağazaları daha doğrusu vitrinleri gezdik. Çok güzel vakit geçirdik ve evimize döndüğümüzde de arkadaşımın yaptığı çayı içip yorgunluk attık. Akşama ise ramazanda iftara davet ettiğim ailelerden birine Karadeniz Pidesi yemeye davetliydik. Bir sonraki postumda fotoğraflarını yayınlayacağım kısmetse. Ve de aslında içi evde hazırlanıp, buradaki pidecilere tarifle kapalı bir şekilde yaptırılan pidelerin tarifini de vermeye çalışacağım.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Elvancım ne de güzel gezmişsiniz. Doğrusu pek güzel yapmışsın. Buna ihtiyacın vardı zaten. Kızlarınla güzel bir hafta sonu yaşaman. Ve tabiki pidelerle bir akşam yemeği. Afiyet olsun canım. Kendine iyi bak. Babana acil şifalar dilerim.Öpüldün. Tülin
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Merhava Elvan:)
ismini yukardaki yorumdan aldım:) Artık Bocuruk yerine Elvan diyebilir miyim sana.
İkea'nın o zorunluluğunu bende sevmiyorum. Bir girince bütün bölümlerin bütün koca mağazayı gezmen gerekiyor. Çıktığımda kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum. Ama aksesuarları çok güzel gerçekten. Mutfak kısmı benim en çok ilgimi çeken bölüm:) Keşke biz evi kurmadan önce ikea açılsaymış dedik. Yatak odamız için şirin bir kitaplık, mutfağımız içinde güzel bir dolap aldık. Ve bir sürü aksesuarlar tabi..
Güneşli bir günde güzel bir gün geçirmenize çok sevindim.
Babanın durumu inşallah daha iyiye gider
sevgiler
renkler dedi ki…
Birisi pide mi dedi, yoksa ben mi yanlış duydum, pardon okudum. Annemin bir arkadaşı var, samsunlu, bizi bafra pidesi yemeye bir yere götürmüştü. Cidden güzel bir lezzetti. İnce uzun ve kapalı mı oluyordu ne!
Unknown dedi ki…
Merhaba; üniversiteyi İzmir de okudum.Benim için İzmir in ayrı bir yeri var. Postun sayesinde iyi bir Bornova turu atmış oldum.
Senden almış olduğum tarifleri bir türlü hayata geçiremedim. İnşallah en yakın zamanda deneyeceğim.
Allah kimseyi hastanelere düşürmesin onlarsız da etmesin.Cümlemizin hastalarına acil şifalar versin.
Hulya dedi ki…
bocuruk;
ben adinla degil boyle demeyi seviyourm sana ,hemde cok niyeyse bu bocuruk ismi cok hosuma gidiyor:)
cok sevindim guzel gunune,bak ne caliskan kadinsin,birgunum tatil ondada evde oturum demiyon:)kucuk kizinin pozlari da cok hos,elleri belinde pembeli pembeli:)
Damak Tadı dedi ki…
Sevgili Bocuruk'cuğum,
Canım gününün böyl güzel geçmesine inen ne kadar çok sevindim sana anlatamam.Bornova'yı çok iyi bilirim teyzemin sayesinde..Benim teyzemde K.Paşa'da oturuyor yıllardır.Rahmetli eniştem oranın ilk noteri idi.Bu yüzden İzmir'in bazı merkezi yerlerini biliyorum.Umarım babacığının durumu iyidir tatlım..Sana ve ailene çok mutlu ve güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal canım benim..Miniği benim için öp lütfen..Sevgiyle kal..
Bocuruk dedi ki…
Tülin'ciğim,
Canım ne güzel ilk yorum senden. Havalar güzel öğlenleri senle yürüyemiyorum bari cumartesi gezeyim dedim ben de. Pideler de evet çok güzeldi. En güzeli gösterilen dostluk tabii ki. Yiyecekler bahane. İyi dileklerin için teşekkürler canım. Ben de seni öpüyorum :)

Pınar'cığım,
Tabii ki canım nasıl istiyorsan öyle hitap edebilirsin. İkea'dan aldıklarınızı da güle güle kullanın. Senin çok zevkli olduğuna eminim. Kimbilir ne cici şeyler bulup almışsındır. Ben dolap yada kitaplık tarzı büyük parça eşya henüz hiç almadım oradan. Ama pratik çözümler üreten ürünleri var. Evet hava çok güzeldi. Çocuklar için çıktım aslında ama bana da çok iyi geldi doğrusu. Babamın durumunun iyiye gitmesini umut dua ediyoruz biz de sağol Pınar'cığım.

Renkler'ciğim,
Haftasonu bir tane de olsa helva yenmiş duydum ama görüyorsun ki ben pideleri götürdüm. Evet Karadeniz pidesi tam da hatırladığın gibi. Eşim Karadenizli olduğu için çok seviyor. Sağolsun hemşehrisi olan arkadaşlarımız yaptırmış. O gece 3 aileydik ve içimizde 4 kişi Karadenizliydi. Aralarında kaldım yani :)

Duha'cığım,
Ben Ege Üniversitesi Kampüsünde okudum. Sen neredeydin ve hangi yıllardı acaba? Aslında vaktim olsa daha iyi bir Bornova turu da attırırdım ama çocuklarla ancak bu kadar oluyor. Tarifleri denediğinde beğenip beğenmediğini yazarsan sevinirim. Ben genelde pek zahmetli şeyler yapamadığım için tarifler pratik, çok kolay yapacağına eminim. İyi dileklerin ve duaların için de sağol ve de amin !

Hülya'cığım,
Ben de seviyorum bocuruk ismini. Nasıl hoşuna gidiyorsa öyle söyle tatlım :)
Yok be Hülya'cığım ne çalışkanlığı burada yazmak sizi daha da sıkmak istemediğim için bahsetmedim ama ben geçen hafta çarşamba günü itibariyle 15 Kasım da işten ayrıldım. Yeni iş arıyorum anlayacağın sıkıntılar üstüste geldi. Allah beterinden korusun. Bir iyi yönü var rahatlıkla babamla ilgileniyorum. Hergün çocuklar okula ben hastaneye. Aslında evimde oturmayı da çok severim. Ama bak işsizliğimde bile kısmet olmuyor oturmak. Neyse buna da şükür.
Evet kız çocukları böyle oluyor işte. Miniğim bir alem zaten. Ne o pozlar öyle değil mi ?

Gül'cüğüm,
Çok teşekkür ederim. Teyzen de yakındaymış madem, canım yolun düşerse beklerim her zaman :) Kemalpaşa da çok güzel bir yer. Pikniğe gideriz oraya ara sıra. Ben de sana güzel bir hafta diliyorum. Ben artık bir süre evdeyim. Detayları sonra yazarım sanırım. Ama babamla rahat ilgilenmem açısından çok iyi oldu. Çünkü ben öyle rahat rahat izin alabilenlerden değildim ve yöneticilerim de buna alışkın oldukları için gerektiğinde bile nadiren aldım izin. Onun için bu dönemde evde olmam iyi oldu. Canımmm seni çok öpüyorum. Miniği de senin yerine bak şu an öpüyorum :)

HEPİNİZE SEVGİLERİMLE...
Adsız dedi ki…
Elvan'cım ne güzel bir gün geçirmişsiniz bende özeniyorum öyle uzun uzun gezmeyi ama oğlum daha küçük olduğu için bir süre sonra uykusu geliyor ve ağlamaya başlıyor ve tabi bizde mecburen eve dönüyoruz. İkea içinde söylediklerine aynen katılıyorum. Bizde bir girdik bir daha çıkamadık. Gez allah gez ayaklarıma kara sular indi. Eşim şikayet etti ama kime ilgilenmiyor tabiki. Tam bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Ürün satmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Zaten alacağımda varsa almam. Beni zoraki gezdirdikleri için. Neyse çok uzattım babanada geçmişler olsun. Allah acil şifalarversin inşallah. Sevgiyle kalın Ebru
kuzine dedi ki…
Sevgili Bıcırık'cığım;
İşten ayrılmış olmana üzüldüm, umarım en yakın zamanda herşey gönlünce olur.
Belki de babanızla daha yakından ilgilenebilmeniz için daha iiy olmuştur. Bir söz var "Her şeyin bir hayrı vardır"
Karadeniz pide Krd.Ereğli pide mi acaba?
elma kurdu dedi ki…
sanırım sana diğerleri gibi elvan diye hitap etmemde bir sakınca yoktur, ben bornovada 2 yıl yüksek okul okumuştum 1993-1995 yılları arasında orda sedir diye çok güsel bir kumpirci vardı küçük parkın oralarda biryerde her kumpir yediğimde oranın kumpirini özlerim sayende bornova günlerimi hatırladım sevgiyle kal:)
Bocuruk dedi ki…
Ebru'cuğum,
Merak etme büyüdükçe rahatlayacaksın, gezeceksin hatta yanına arkadaş olacak. Sağlık olsun da :) Güzel dileklerin ve mesajın için çok teşekkür ederim. Uzun olması da ayrıca çok hoşuma gidiyor :)

Kuzine'ciğim,
Evet 16 yıldır çalıştığım işten ayrıldım. Aslında anlatacak çok şey var ama bu sayfayı mümkün olduğunca öyle şeylerle doldurmak istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim çıkarırken hala aynı izinlere gittiğimde yaptıkları gibi "takıldığımızda ararız, çağırırız" diyorlardı. Neyse artık biraz da oturanlar çalışacak o nedenle hayırlı oldu :)) Ve evet o kadar haklısın ki rahatça ilgilenebiliyorum babamla. Ve zaten herşeyde bir hayır vardır cümlesine yürekten inanırım ben. Sağlık olsun !
Canım Karadeniz pide Samsun pidesi idi. Bunu hazırlatan arkadaşımız Samsunlu çünkü. Ama bütün Karadeniz Bölgesi pidede bir numara bence :)Bu arada henüz kilo verip bıcırık halime geri dönemedim ama bu hitabı duymak hoşuma gitti sağol :))

Elmakurdu'cum,
Canım senin doğumuna az kaldı. Bir aksilik yok umarım. Hepinizin sayfalarını gezemiyorum şu son günlerde. Birşey atlarsam kusuruma bakmayın ne olur.Evet elvan diyebilirsin bana. Demek Bornova'da okudun. Güzeldir burası ben seviyorum. Sedir i bilirim ahh bilmez miyim çok güzel olur kumpiri. Bak canım istedi şimdi...

HEPİNİZE SEVGİLERİMLE...
Açalya dedi ki…
Bocurukcugum guzel ama yorucu birgun gecirmissiniz anlasilan. Sonunda icilen cay ve yenilen pide tum yorgunlugunuzu unutturmustur.
Unknown dedi ki…
Sevgili Bocuruk nasilsin?yasiyormusun?hadi bende misafir gani gelemedim .sen neler yapiyorsun.Gecen yaz Ikeayi cok istedim nasib olmadi gormek insallah bu sene bakalaim...optm cnm...sevgiler.
umran dedi ki…
elvancim,
oncelikle isten ayrildigina uzuldum.ama su bir gercek ki belkide hayirlisi boyledir.Belki daha iyi bir is, belki cocuklarinla ve ailenle daha fazla vakit gecirme belkide babana destek olma gibi.
resimlere bayildim.kucuk kizin ne guzel poz vermis oyle cok sirin masallah.
sevgiyle canim..
Damak Tadı dedi ki…
Canım canım..
Bu satırları yazarken inşallah ümid ederim ki herşey çok güzel olmuştur.Babacığın biraz daha iyidir veya iyi olma yolunda çabalar veriyordur.
Senin izin alman ve babanla ilgilenmen iyi olmuş tatlım,hiç değilse sende biraz daha iyi hissedersin yakından ilgilendiğin için babanla.

Teyzem sanırım 1 hafta sonra dönecek eğer dilediğin bir şey varsa lütfen çekinmeden söyle onunla da gönderebilirim kargoya da verebilirim canım.Yapacağım bir şey varsa senin için bilki her zaman yanındayım canım.Acil şifalar diliyorum .

Tatlı minik nasıllarmış bakalım??Şimdi yine onu yanaklarından öpüp koklarsan mutlu olurum.Burdan bende seni kocaman öpüyorum canım.

Sana ve ailene sağlıklı,mutlu ve bol ışıklı bir hafta diliyorum.
Sevgiyle kal,sevgin bol olsun canım..
Bocuruk dedi ki…
Acalya'cığım,
Evet güzel bir gündü, gecesi de öyleydi. Evet pide ve çay çok iyi geldi doğrusu :) Görüşmek üzere canım :)

Gülenay'cığım,
Canım yaşıyorum ama zor günler geçiriyorum. İşten ayrıldım, babam hastanede ve bu hafta daha çok onun yanında kaldım. Bugün annem yanında, bem de biraz evime vakit ayırdım. İkeayı bu yaz geldiğinde görürsün inşallah. Vaktim olduğunda ben de seni ziyaret edeceğim sağol canım :)

Ümran'cığım,
İşten ayrıldığıma ben sadece maddi yönden üzülüyorum yoksa artık bana bir şey katmayan bir işti. Ve evet hayırlı oldu rahat rahat babamla ilgilenebiliyorum. İş bulduğumda tabii yine çalışacağım. Evde pek yapabileceğimi sanmıyorum. Küçük kızım tam bir beter böcek :) Öyle pozlar da veriyor. Canımmm seni çok öpüyorum sen de kızlarını benim yerime öp canım :)

Gül'cüğüm,
Canım arkadaşım işten izin almadım, ayrıldım. Her şeyde bir hayır vardır diyorum. Babamın tetkikleri devam ediyor. Durumunda henüz bir değişiklik yok. Canımmm içten yardım önerin için çok çok teşekkürler. Teyzen sağsalim gelsin evine sizler de sağlıklı olun başka bir şey istemiyorum canım :) Miniğim artık daha iyi ablası çok sağol. Ben de seni çokkkk öpüp, sana ve ailene güzel bir haftasonu diliyorum canım :)

HEPİNİZE SEVGİLERİMLE...
Adsız dedi ki…
Awesome article it is really. My mother has been looking for this tips.
Adsız dedi ki…
Top-notch news it is definitely. We’ve been looking for this information.
Bocuruk dedi ki…
If I can help you I'm happy about that. I'm here for other questions :)
Love..
Adsız dedi ki…
merhaba
Siteniz oldukça bilgilendirici ve başarılı bir site. Sitenizi google readera ekliyorum. Fırsat buldukça soru ve cevaplar ile sitenize katkıda bulunmaya çalışacağım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ