BU HASTA İNCELENMEYİ HAKETMİŞ !!!

Uzun zamandır sayfama herhangi birşey ekleyemedim. Bunun nedeni büyük ölçüde keyifsizliğim. Ve keyifsizliğimin de birkaç nedeni var. Bunlardan tabii ki en etkilisi babamın rahatsızlığı. 27 Temmuz dan beri onu yatağa bağlayan bir rahatsızlığı var. Belinde kramp şeklinde başlayan hastalığı sebebiyle önce Ege acil servis sonra Özel Sağlık Hastanesi MR çekimi girişimlerimiz neticesinde 10 Eylül tarihine kadar kullanılacak ilaçlar verdiler. 10 Eylül oldu ilaç bitti ama babam daha kötü. Eli, yüzü sapsarı kansız, klinik durum gittikçe kötüleşiyor. Biz dedik kan tahlili yaptıralım. Tabii götüremiyoruz hastamızı annem bir hemşire ile anlaştı. Kadıncağız gelip kan alıyor ordan götürüp laboratuvara bırakıyor. Sonuç kan değerleri çok düşük ! Alıyoruz sonuçları hastamızı götürmeden hemotoloji doktoruna gidiyoruz kan sonuçlarını görünce tekrar tomografi istiyor ve tembih ediyor. Sonuçlar çıkınca hastayı da getirin. Sonuç çıkıyor çok zor şartlarda babamı götürüyoruz Ege' ye... Doktor hanım yerinden bile kalkmıyor. Kan değerleri düşüklüğünü, dalağın büyümesini, dalakta yeni ortaya çıkan nüks açısından anlamlı bulunan iki kitleyi hiç mi hiç önemsemiyor. Belinin dıştan görünen iki şişliği olduğunu söylememize rağmen ona bile bakmıyor. Bizi beyin cerrahisine yolluyor. Onlar ise ameliyatlık bir durum yok dıştaki şilikler bizim konumuz değil diyor dönüyoruz eve. Artık hastanedeki bir doktorun muayenehanesine gidelim kararındayız ve annem bunun için hastaneye gittiği gün o bölümün başkanı ile görüşme şansı buluyor. Ve o doktor da yeni bir tetkik daha isteyip onun sonucu çıkınca gelin diyor. Sonuç çeşitli aksilikler sebebiyle 15 gün kadar gecikiyor. Herneyse sonucu aldık ve dün akşam bu doktor beyin muayenehanesine gittik. Dalaktaki tutunuş lenfoma kaynaklı gözükmüyor, bu hastanın önce belindeki problemin halledilip yürür hale getirilmesi lazım deyip bizi tam başkasına yönlendirecekken ben dayanamıyorum atlıyorum doktor bey hastamız kalkamıyor ki bölüm bölüm gezelim. Hastaneye yatırılıp araştırılmasını talep ediyoruz deyip dalaktaki kitleleri hatırlatıyorum. Ve günün sözü " EVET HAKLISINIZ BU HASTA İNCELENMEYİ HAKEDİYOR " Üçbuçuk aydır Ege'nin en büyük hastanesi Ege üniversitesinde pinpon topu şeklindeki halimiz, önümüzdeki hafta babamın hastaneye yatırılıp incelenmeye başlanması ile stabil hale geçecek inşallah. Tabii bu arada yatması gereken oda için günlük 30 YTL derneğe para bağışında bulunmamız gerektiği, aksi takdirde diğer odalarda 10-15 hastasının sırada olduğu ve beklememiz gerektiği doktor bey tarafından bize bildiriliyor. Allah gücü olmayanlara yardım etsin. İşte böyle sevgili arkadaşlarım babamla ilgili son durum bu. Yani hastalığın hala adı konmuş değil :((

Bu arada evimin beter böceği miniğim de kum döküyor. Birazdan onu da üriner sistem usg si için götüreceğim. Bugün işe gitmedim. Dün geceden beri ateşi vardı. Sabah idrarı ile yaptırdığımız tahlil neticesinde kum döküyor ve dökerken de hafif kanamaya neden olmuş şeklinde tercüme edilen bir sonuç çıktı. Aile doktorumuz antibiyotik ismi verdi ona başlamamızı istedi. Bittiğinde tekrar tahlil yaptırırız yine kum çıkarsa o zaman ultrason çektiririz dedi ama ben sabredemedim aldım randevuyu... Bugün böyle tatsız konular vardı. Daha güzel haberlerde ve tariflerde buluşabilmek dileğiyle...

Yorumlar

Nihal Isiklar dedi ki…
Sevgili Bocuruk, buyuk gecmis olsun. Tum ailene acil sifalar diliyorum. Corekotu.
umran dedi ki…
elvancim,
zor gunler geciriyorsun.Bu gunleri cok cabuk atlatirsin ins.babana ve kizina acil sifalar diliyorum.
Hulya dedi ki…
sevgili bocuruk;
yazini cok uzulerek okudum..bunca degersizligi haketmiyor olmamiza ragmen sartlarin boyle olmasi,ama yinede hersein duzelicegine dair umudumuzunda olmasi bize yeter insallah.
insallah en kisa zamanda sifa bulur baban ve kizinda iylesir..
Damak Tadı dedi ki…
CANIM YA İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM,BÖYLE BİŞEY NASIL OLABİLİR??BU KADARMI UCUZ İNSAN CANI??AY GÖZÜM DÖNDÜ RESMEN VE BEN TUTULDUM KALDIM YAZAMIYORUM BİLE.HELE MELEK YÜZLÜMÜN DE BU İŞİN ARASINDA ACI ÇEKMESİ BENİ ÇOK ÜZDÜ.ÇOK HASSAS OLDUĞUM İÇİN YAZAMIYORUM LÜTFEN KUSURUMA BAKMA,ÇOOKKKK GFEÇMİŞ OLSUN CANIM BENİM.ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİNÇOK ÖPÜYORUM,ALLAH SANA DA KUVVET VERSİN CANIM.
Gün dedi ki…
Geçmiş olsun, allah kimseyi o tip dr'larin eline düşürmesin, benimde yakında bir tecrübem oldu çıldırıyordum az kalsın. Minik meleğine ve babana acil şifalar diliyorum, iyi haberlerinizi bekliyoruz...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Nihal,
Çok teşekkür ederim. Amin!

Sevgili Ümran,
Evet canım hakikaten zor günler. Evimizin düzeni falan kalmadı. Babama zaten üzülüyoruz ama minik çocukların hastalığı daha bir dayanılmaz oluyor. Umarım atlatırız. İlgin için teşekkürler.

Sevgili Hülya,
Evet bu kadar çaresizliğin içinde bir de doktorların bu ilgisizliği insanı çok daha fazla yıpratıyor. Ama ben de içimdeki herşey iyi olacak ümidini kaybetmek istemiyorum. İyi dileklerin için de sağol canım :)

Sevgili Fatma,
Aminnn canım. Evet özellikle böyle dönemlerde daha güçlü olmak gerekiyor. Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz inşaallah.

Sevgili Gül,
Canım aslında sizleri de üzmüş oluyorum. Daha keyifli şeyler paylaşabilmeyi çok isterdim. Burası öyle bir şeyki senin gibi dostları ile ne yaşıyorsa paylaşmak istiyor insan. Evet dediğin gibi miniğimin acısı hakikaten dayanılmaz. Dün gece uykusundan korkunç bir ağlama ile uyandı, bacaklarını karnına doğru çekiyor ağlıyordu. Acile götürelim diye hazırlandık ama kısa sürede sakinleşti çok şükür. İlacına da başlamış olduğumuz için götürmedik. Umarım bugün artık iyi olur. Şimdi okulda bir sorun olursa arayacaklar. Canımmm bütün iyi dileklerin ve duaların için de çok teşekkür ederim. Ben de seni çok öpüyorum canım :)

Sevgili Gün,
Yakında tecrübem oldu yazını okuyunca hemen sayfana gittim. Canım Allah sana da güç versin. Aşk böcüğünü korusun. Size de acil şifalar. Umarım her ikisinin rahatsızlığı için de sizlere iyi haberler de verebilirim. Bütün iyi dileklerin ve duaların için sana da çok teşekkür ederim canım :)

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Sevgili bocuruk bende bu hafta işe başladım sitene ancak bu gün bakma imkanım oldu.Hem babana hemde benim güzel kızıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geldiği zaman hep üst üste geliyor rahatsızlıklar. Hastane ortamı çok kötü. Allah Ne eksikliğini göstersin nede muhtaç etsin. Dilerim tüm sağlık sorunları en kısa zaman içerisinde düzelir. Sen yinede canını sıkmamaya çalış. Senin sağlığında çok önemli değilmi? Kendine iyi bak. Allahtan sağlık afiyet diliyorum.
Serpil
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Canım
okurken gözlerim doldu:(((((
ne kadar üzüldüğümü anlatamam. senin yaşadıklarının aynısını ama daha kısa sürenini 2 ay kadar önce yaşadığımdan dolayı sanırım. Annemin durumuda böyleydi.. Teşhisi konulamayan bir hastalık. Daha doğrusu ilk önce pratisyen bir doktor tarafından teşhis konuluyor ama doğru teşhis değil, daha fazla duramadım ve ilk uçakla annemin yanına koştum. Aynı gün hastaneye götürdüm. Tüm gün annemi tekerlekli sandalye'de dolaştırdım. Hiçbir şey yemiyordu. Araştırma hastanesinde sadece 1 gün dayabaildim. Bir sürü tahlil sonucunda hala teşhis koyamadılar, bütün stajyer doktorlar oradaydı. Nörolojiden, dahiliye ye ordan gastroentoloji ye kadar dolaştık durduk. Ertesi gün önerilen bir başka doktora başka hastaneye gittik, doktor MR isteyip de mr sonucu en erken 3 gün sonraya çıkar deyince annemide alıp aynı gün İstanbul'a döndüm. Ertesi gün İstanbul'da gittiğimiz doktor çok şükür uzmandı ve mr sonucunuda ertesi gün aldık ve teşhisi kondu. Annem ayağa kalktı kendini toparladı. Canı yemek istemeye başladı:) ve şimdi bana dua ediyor sen olmasaydın ayağa kalkamazdım diye, inşallah babanda böyle dua eder senin için,
:( kız çocukları çok duygusalız ve aileye çok bağlı,
tüm bu olanları abimlerin ruhu bile duymadı..:((
Bocuruk dedi ki…
Serpil'ciğim,
Canım arkadaşım iyi dileklerin için çok teşekkürler. Umarım babamın hastaneye yatmasında bir sorun çıkmaz da tedavisi başlar. Güzel kızın ise sancı çekiyor. İçimi parçalıyor. Dayanmak çok zor. Hastalık çocuklara hiç yakışmıyor. Sıkıntılar gelince üstüste gelirmiş, Allah sonumuzu hayır etsin.

Sevgili Pınar'cığım,
Ben de diyordum ki pınar hiç uğramıyor herhalde bana :( Ziyaretin mutlu etti beni saolasın. Anneciğine de çok geçmiş olsun. Siz iyi sonuçlara ulaşmışsınız canım darısı başımıza. Evet kız çocuklar aileye daha yakın oluyorlar. Allah hepimize güç kuvvet versin canım.

Sevgilerimle...
Bocuruk dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Pınarın Kulubesi dedi ki…
Canım hiç uğramaz olurmuyum, yeni yazı eklemişmisin diye sürekli ara ara bakıyorum.. Meğer senin başında hastalık telaşı varmış. İnşallah teşhis konulurda tedavisi başlar biran önce. Allah sana güç ve sabır versin..
Bocuruk dedi ki…
Saol Pınar'cığım, umarım artık düzelme başlar. Allah beterinden korusun ama sıkıntılar üstüste geliyor :(
Hülya YILMAZ dedi ki…
Bocuruk'cum,
hem babana hem de miniğine acil şifalar dilerim. Önce sağlık. sevdiklerimizin sağlığı bozulduğu zaman hayat durmuş gibi oluyor. benim de sağlık sorunlarım vardı bir bir haftadan fazladır onunla uğraşıyorum, bir de küçük operasyomn geçirdim. Şimdi iyiyim, önemli olan patoloji sonucu da iyi çıktı da keyfim yerine geldi.
aynı keyifli günleri sana da diliyorum.
sevgilerimle,
kalimeero dedi ki…
bocuruk, babana ve kizina cok gecmis olsun. Sen uzerine duseni yapiyormussun, her seyi bir arada goturmeye gayret ediyorsun. Allah yakinda sifayi verir, yuzunuzu guldurur, biz de guzel haberlerini buradan okuruz umarim.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Hülya'cığım,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Evet sağlıktan önemlisi yok. Sana da çok geçmiş olsun. Patoloji sonucunun iyi çıkmasına çok sevindim. Darısı başımıza diyorum canım :)

Kalimeero'cuğum,
Canım iyi dileklerin için sağol. Evet ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama sağlık konusunda elden de fazla birşey gelmiyor maalesef. Evet umarım yakın bir zamanda sizlere buradan iyi haberler veririm.

Sevgilerimle...
Binnur dedi ki…
Ah Bocuruk, Baban ve kizin ile ilgili yazdiklarini okuyunca cok cok etkilendim ve uzuldum. Umarim bundan sonra karsiniza dogru durust doktorlar cikar! Kac yasinda oldugumu hatirlamiyorum ama sanirim senin bir tanenden biraz daha buyukken kum dokmustum, ne kadar agrili oldugunu hala hatirliyorum, dualarim yavrun ile olucak. Allahtan her ikisinde tez gunde sifalar diliyorum.
Saglikli gunlere,
elifsavasaeou dedi ki…
Merhaba! Ben sessiz okuyucularinizdanim.:o) Babanizin rahatsizligina ama daha cok da hastahanedeki olaylara cok uzuldum. Ben Amerika'da yasiyorum. Devamli ozlem ve acabalar icindeyiz tabii. Ama boyle hikayeler insanin gozunu korkutuyor. Burada saglik konusunda hersey Turkiye'den o kadar farkli ki. Sirf zenginlik degil sebebi, baska birseyler var. Isini ciddiye almak, cok siki denetlenmek... Umarim babaniz kolayca atlatir bu zor zamanlari. Benim bloguma bakmak isterseniz: www.elifsavas.com/blog

Saglicakla kalin.
Elif
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Binnur,
Çok incesin beni çok duygulandırdın. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Babamı bugün de yatıramadık hastaneye. Nedeni boş yatak olmaması. Acil yazıp not aldılar arayacaklar. Herkesin hayatında böyle dönemler oluyor sanırım. Umarım atlatırız. Dua ediyorum. Kızım ağrılarını atlattı çok şükür ama çok acı çekti. Ve o acıları çekip ağlarken sanki başka bir çocuktu. Allahım bir daha göstermez inşaallah.

Sevgili Elif,
Ne güzel benim de takipçilerim var artık. Bu zor günlerimde o kadar iyi geliyorsunuz ki bana. Allah hepinizden razı olsun. Sağolun. Evet özlem zor ama inan elimizden gelse ailecek gidilebilecek bir yurtdışı işine hemen gideceğiz. Türkiye şartları gün geçtikçe zorlaşıyor. Kızımızı istediğimiz gibi bir okulda bile okutamıyoruz iki mühendis. Burada paran varsa sağlık dahil her türlü sorun kolay halloluyor. Ama paran yoksa yada kısıtlıysa çekiyorsun. Allah beterinden korusun. İlk fırsatta ziyaretine geleceğim.

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Çok geçmiş olsun canım..Rabbim acil şifalar versin babacığına ve kızına...

Rabbim sevdiklerimizi korusun

Selam ve sevgilerrr
Hanife dedi ki…
Cok gecmis olsun Bocuruk.
Umarim baban ve guzel evladin tez zamanda sagliklarina kavusur..
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Serinmavi,
Amin canım, çok teşekkür ederim. Ne güzel bir ismin var. İnsanın içine ferahlık veriyor okuyunca bile :)
Evet canım Allah sevdiklerimizi korusun her türlü kazadan beladan hastalıktan...

Hanife'ciğim,
İnşallah canım. Kızım daha iyi çok şükür ve babam da artık hastanede çok şükür. Tahliller falan yapılıyor araştırıyorlar. Kan da verildi dün gece. İyi olması için dua ediyoruz.

Sevgilerimle...
Berceste dedi ki…
Sevgili Bocuruk,
En kisa surede acil sifalar dilerim. Minis hanimin ellerinin bulundugu bir yazin vardi, oradaki yorumumda PET adindaki bir makinadan bahsetmistim, hastaligin hangi organlara ne oranda sirayet ettigini gosteriyormus. Zamanla yarisiyorsunuz ve alehinize isliyor. Bu sebeple elinizdeki tahlil sonuclarini ve babani baska bir doktora/hastahaneye gostermenizi tavsiye edecegim. Ben de ayni seyleri babamla birlikte yasadim, Allah kimseye yasatmasin. Biz de babamin yuruyecek hatta oturacak mecali yokken tekerlekli sandalye ile dolastik durduk istekleri yerine getirebilmek icin. Iyi sanslar ve acil sifalar diliyorum. Sevgiyle...
Bocuruk dedi ki…
Sevgili Berceste,
Çok haklısın. Ancak babamın kendi tercihi de baştan beri kendisini takip eden doktorlara gitmek oldu. Zaten tekerlekli sandalyeye bile oturamıyor. Sedye ile götürülüyor testlere. Ve şu an için kemik iliği raporu bekleniyor. Sanırım pazartesi çıkacak sonuç ve tedaviye başlanacak. Şimdiye kadar görünenler pek hoş değil. Açıkcası benim de gücüm yetmedi başka şeyler yapmaya. İlgine çok teşekkür ediyorum. İyi dileklerine de tabii.

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Çok çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum... Malesef koskoca Ege Üniversitesi hastanesi dedikleri yerde bende aynı sorunları yaşadım... Acılar içinde 25 gün bekletildikten sonra ameliyatım yapıldı ve ameliyatımı pratisyene yaptırdıkları için 27 yaşımda çok sorunlu ve üzücü günler geçirdim... Fazladan avantalarını verdiğiniz sürece 1 veya 2 günde işleriniz hallediliyor. İnsan böyle zamanlarda yaşamaktan utanıyor malesef. Resmen hastaneyi doktorların rant yeri haline getirmişler ve siz de kobay hayvanı gibi muamele görüyorsunuz. Eğer diğer üniversite hastaneleride Ege gibiyse oradan mezun olan hiçbir doktor insanlara faydalı olamaz... Güzel günlerin gelmesi dileğiyle, saygılar.
Bocuruk dedi ki…
Sevgili İsimsiz,
Bu yazıyı yazdıktan tam 20 gün sonra babama hastalığının teşhisi kondu "enfektif endokardit". Ancak teşhiste gecikildiği için enfektif endokardite bağlı beyin kanaması geçirdi ve 28 kasım günü vefat etti:(( Size de çok geçmiş olsun. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Şimdi de aynı hastanede annem için uğraşıyoruz biz. Sonu iyi olur inşaallah. Evimize en yakın en donanımlı hastane olduğu için ve annemin geçmişte geçirdiği ameliyatları en iyi bilenler burada olduğu için biz bu hastaneye mecburuz. Allah vicdan sahibi doktorlarla karşılaştırsın diyorum, dua ediyorum.
Sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ