Pazar, Ekim 06, 2019

İstanbul Usulü İmam Bayıldı


İmam Bayıldı'nın en sağlıklı hali sanırım bu. Bir kere patlıcanları kızartmıyorsunuz ayrıca her şey çiğden konuyor ve demleme yöntemi ile pişiyor.

Bloga çok ara verdim. Nedenleri konusunda bahanem çok ancak blogu açmam konusunda beni yüreklendiren büyük kızım güzel prensesim; 1 yıldır yurt dışında ve kendi yemeklerini kendisi yapıyor. Bana her gün başka bir yemeğin tarifini soruyor. Bugün bu tarifi ekleyecek olma sebebim de o 🤩.

Ben minicik patlıcanlardan yaptım İmam Bayıldı'yı, siz dilediğiniz patlıcanı kullanabilirsiniz.

Malzemeler :

1 kg patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet domates
4-5 diş sarmısak
Zeytinyağı
Tuz 
Karabiber 
Şeker

Yapılışı :

- Patlıcanları alacalı soyup ortalarını bir tatlı kaşığı yardımıyla oyduktan sonra tuzlu suya yatırıyoruz.

- Kullanacağımız tencereye zeytinyağımızı koyup üzerine ay şeklinde doğradığımız soğanları, küçük küçük doğradığımız biberleri, sarmısaklar ve domatesi koyuyoruz. Tuzlu suda acısı çıkan patlıcanlarımızı da yıkayıp kuruladıktan sonra oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirip tuzunu, karabiberi ve şekeri ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat kadar pişmeye bırakıyoruz.

- Patlıcanlar piştiğinde onları kenara alıp kalan malzemeyi suyunu çekene, hatta soğanlar karamelize olana kadar ocakta tutuyoruz.

- Servis tabağına aldığımız patlıcanların içini bu malzeme ile dolduruyoruz. Yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...