BANANA BREAD ve PORTAKALLI KAHVE LİKÖRÜ



Son 4 yıldır çalışmıyorum. Ancak sabah kızlarımı bıraktığım için onlardan önce uyanıyor, kahvaltıyı hazırlıyor, çoğu zaman aynen işe gider gibi hazırlanıp evden çıkıyorum. Genelde sabah kahvesi içiyoruz iki arkadaşımla. Güne güzel enerji dolarak başlıyoruz bu sayede. Onlar eşleriyle çalıştıkları iş yerlerine giderken ben de evime dönüyorum. Çoğunlukla Türkmax daki "Her Şey Tadında" programını seyrederdim. Saat 10 olduğunda ise Ebru Şallı nın pilates yaptırdığı programa geçiş yapardım. Bu sene Ebru Şallı yok, Türkmax ise yerli bir yemek kanalı konseptine geçiş yaptığı için Her Şey Tadında da artık yok. Ama ben zap yaparken eski alışkanlık Türkmax a bakıyorum arada. Banana Bread i o programlarından birinde genç bir bayan yaptı ama un hariç doğru düzgün malzeme ölçüsü vermeyince ben de Google amcaya başvurdum. BBC Good Food dan aldım tarifi ve biz çok beğendik. Evde olgunlaşmış kalmış muzunuz olduğunda özellikle böyle değerlendirin. Az malzeme bol lezzet :))

Malzemeler :

2 adet yumurta
1 paket vanilya
225 gr esmer şeker
110 gr eritilmiş tereyağı
4 olgun muz, püre
85 ml süt (içine 1 tatlı kaşığı limon suyu veya sirke karıştırın)
285 gr un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 bardak iri doğranmış ceviziçi (arzuya bağlı)




Yapılışı :

Yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine sütü ve ılıttığınız erimiş tereyağını ekleyin. Ayrı bir yerde karıştırdığınız kuru karışımı yanı un, kabartma tozu ve tuzu sıvı karışımın üzerine eleyin ve karıştırın. Arzu ederseniz cevizi de ekleyin. Yağladığınız mümkünse dikdörtgen derin bir kalıba dökün ve 180 derecede 45-50 dk arasında pişirin.

Üzerine siyah yada beyaz çikolata sos hazırlayabilirsiniz. Ben kaloriyi daha çok arttırmamak adına yapmadım. 

2013 yılının son günü niyetim sizlere Sevgili Beste' nin Uluslararası Portakallı Kahveli Likör Hareketi' nden bahsetmekti, olmadı. İlginizi çekerse verdiğim linklerden daha detaylıca olayı okuyabilir seneye bu grubun içinde olma zevkini tadabilirsiniz.

Bu 2-3 hafta bekletilerek yapılan bir yılbaşı içeceği :


Malzemeler :

1 adet portakal
40 adet + 2 yemek kaşığı kahve çekirdeği
100 gr toz şeker
100 gr kahverengi şeker
Yeteri kadar votka veya beyaz rom




Yapılışı :

1 adet portakala bıçak ile  40 tane delik açın ve kahve çekirdeklerini yerleştirin. Dar uzun cam bir kavanoza önce beyaz sonra kahverengi şekeri ekleyip üstüne kahve çekirdekli portakalı yerleştirin. Üzerini kapatacak kadar votka veya beyaz rom dökün. Kapağını kapatıp karanlık bir yerde 1 gece uyumaya bırakın. Ertesi gün şeker biraz erimiş olacaktır hafifçe çalkalayabilirsiniz. 2 yemek kaşığı kahve çekirdeğini ilave edip, karanlık serin bir köşede 3 hafta sürecek uykusuna yatırabilirsiniz. 3 hafta sonra bu harekete katılan herkes aynı gün aynı saatlerde açıp, süzüp kadehlere dolduruyor. Kadehler bu sene Gezi Ruhu için kalktı. 



2014 ün sonunda birlikte kadeh kaldırabilmek umuduyla... 

Herkese mutlu, sağlıklı ve keyifli bir hafta sonu diliyorum :)


Yorumlar

pie kurabiye dedi ki…
Muzlu ekmek ne guzelmis.Denemem lazim.Likoru Bu sene yapamadim.Araya biseyler girdi kahve cekirdekleri kaldi oyle.Eline saglik.
Merve dedi ki…
Muzlu kek pek güzel görünüyor.:)
Unknown dedi ki…
Bloğunuzda paylaştıklarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.igorganizasyon.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ