LİMONATA ve LABNELİ KEK




Annneee diye seslendi içeriden Güzel Prensesim "Anne insanlar bloguna giriyorlar yeni bir şeyler ekle". Evet benim de niyetim bugünlerde öyle yapmaktı ama erteliyordum sürekli. Bir blogcu arkadaşım ayda bir blogunu güncelleyene blogcu demem ben demiş. Bu durumda ben felaket durumdayım. Ama bir yandan da şöyle bir düşüncem var. Ben blog yazmaya kendimi birilerine kanıtlamak için başlamadım ki; sevdiğim için, ilgimi çektiği için hobi olarak yazdım hep. Şimdilerde veya uzun zamandır ilgim başka yönlere kaymış olabilir mi? İnsan; sürekli gelişen değişen bir varlık, tabii ki olabilir. Aralıkları açık olsa da blogumu güncellemeyi sürdürmek istiyorum. Veee diyorum ki havaların aniden soğumasıyla yazın bitişinin kafamıza daha bir dank ettiği bu buz gibi günlere uygun olmasa da, bizim evde hala yapılmaya devam eden Sevgili Figen'in ev yapımı limonata tarifini denemediyseniz deneyin. Nane bol marketlerde ve de pazartesinden sonra hava yine yaz gibi olacak. Tarifi ben kendi yaptığım şekliyle vereceğim. 

LİMONATA


Malzemeler :

6 adet kalın kabuklu limon
1-2 adet kalın kabuklu portakal (arzuya bağlı)
5-6 dal taze nane
3 yemek kaşığı + 2,5 su bardağı şeker
4 lt su

Yapılışı :

Limonların ve portakalların kabuklarını rendeleyin. Ayıklanıp yıkanmış nane yapraklarını, rendelenmiş kabukları ve 3 yemek kaşığı şekeri bir kaba alın. Bir tane limonun da suyunu sıkın ve hepsini el blendırından geçirin. 4 lt suyu alabilecek bir kaba önce bu malzemeyi alın ve sonra limonların sularını sıkarak limon sularını, kabukları dahil ilave edin. Şekerini ve suyunu da koyup bir kaç saat mümkünse 1 gece bekletin.


İnce telli bir süzgeç ve tülbent yardımı ile limonatayı süzün ve sürahilere alın. İşte bu kadar... Dışarıdan aldığınız hiç bir içecek bunun yerini tutamaz. Teşekkürler Figen cimm :)

LABNELİ KEK



Tarifin orjinali Sevgili Dilek' e ait. O bu tarifi Bardacıklı Kek olarak yayınladı. Ben ilk denediğimde bardacık yerine taze kayısı ile yaptım. İkinci denememde meyvesiz sadece fındık kırığı ekleyerek ve bu defa da damla çikolatalı cevizli olarak yaptım. Her denememde muhteşem sonuçlar elde ettim. 

Çocuklarıma bebekliklerinden beri bir tabakta ne kadar çok şeyi birarada yedirirsem o kadar mutlu hissediyorum kendimi. Güzel Prensesim e tarhana çorbası içerisinde dil balığı yedirmişliğim çoktur. Meyve püresi hazırlarken eklemediğim meyve kalmazdı. Bu tarif de bu duygumu tatmin edecek cinsten. Düşünsenize 1 dilim kek yedirdiğinizde çocuğunuz peynir ve yumurtasını da yemiş oluyor :))

Malzemeler :

4 adet orta boy yumurta
200 gr toz şeker (yaklaşık 1.5 su bardağı oluyor)
200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
200 gr labne peyniri
1 paket kabartma tozu
280 gr un
1 adet limon kabuğu
Yarım limonun suyu
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri kesilmiş ceviziçi

Yapılışı :

Yumurtayı çırpın, şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağ, labne peyniri, limon kabuğu ve limon suyunu da ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin, karıştırın. Damla çikolata ve cevizi de ekleyin. 24 cm kelepçeli kalıpla 170 derecelik fırında 30-35 dakika kontrollu bir şekilde pişirin. 

İçindeki labneden olsa gerek durdukça lezzetlenen harika bir kek bu. Teşekkürler Dilek' cim :)

Okullar açılalı 3 hafta oldu bile... Hepimize keyifli, güzel bir haftasonu olsun!


Yorumlar

pie kurabiye dedi ki…
Offf eline sağlık Elvan'cım.İkisine de bayılırım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ