TEPEKULE CATERİNG İŞBİRLİĞİ İLE MİRANDA ZEYTİNYAĞLI LEZZETLER





19 Şubat günü İzmirli Yemek blogu yazarı 7 arkadaşım ile birlikte Tepekule Catering Yiyecek İçecek Hizmetlerini yürüten SGB şirketi ve Miranda Ayvalık Zeytinyağları işbirliği ile hazırlanan Zeytinyağlı Lezzetler etkinliğine katıldım. Tepekule; İnşaat Mühendisleri Odası' nın bulunduğu bina idi benim için ve zaman zaman iş amaçlı uğramışlığım çoktu. Özel Günler Salonlarını ve özellikle de eskinin şehir kulübü havasının yaşatıldığı muhteşem manzaralı A7 Restoranını daha önce görmediğime çok hayıflandım. Firma yetkilisi Sevgili Derya İzgiş Hanım a bu nazik  daveti için çok teşekkür ediyorum. 

Tepekule' nin Şehir Kulubü' nün de bulunduğu katta; duvarları çeşitli okullardan öğrenci gruplarıyla yapılan yemek etkinliklerindeki fotoğraflarla süslenmiş, tertemiz, düzenli, donanımlı bir mutfakta Şef Binali Yılmaz' ın birbirinden lezzetli tariflerini yapmak için hazırlandık. Duvardaki fotoğrafların ilköğretim düzeyindeki çocuklara sağlıklı ve bilinçli beslenmeyi öğretmeyi amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi olduğu ile ilgili yaptıkları ve de bundan sonra yapacakları çalışmaları heyecanla dinledik. Şef Binali Yılmaz ve ekibine bu önemli projelerinde başarılar diliyorum.


 

Hepimiz Miranda önlüklerimizi takıp bankonun etrafına sıralandık Şef Binali Yılmaz' ın ve ekibinin büyük bir maharetle hazırladıkları tarifleri pür dikkat takip etmeye başladık. Tariflerden ilki Cevizli İncir tatlısıydı. Tatlının tarifi için sizleri Sevgili Tülay'ın sayfasına yönlendiriyor ve kendisine bu etkinlikteki emekleri için teşekkür ediyorum. 




Sonra el çabukluğu ile temizlenip bol limon sıkılmış suya atılan taze enginarlar ile Zeytinyağlı Enginar yemeğini yaptı Şefimiz. Arpacık soğanları ve sarmısakları zeytinyağında soteleyip 1 kaşık unu kavurup suyunu ekledik. Limon sıktık. Bu aşamada önemli olan bir çırpıcı ile sürekli karıştırıp unun pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlamak. Temizleyip bol limonlu suda beklettiğimiz enginarları ve iç baklaları da tencereye ekleyip tuz ve beyaz biber ilavesi ile pişirdik. Geçtiğimiz hafta içinde aynı tarifi evde yaptım. Sarmısak olarak tazesini kullanıp iç baklayı ise eklemedim ben. Her iki türlüsü de nefisti. Tarifin tam ölçülü yapılış şekli için Sevgili Mine' nin sayfasına lütfen...




Mutfağa alınan malzemelerin taze ve en iyisi olması için değişik pazarları gezdiğini anlatarak; roka ve kuzu kulağı otu ile bir salata yaptı Binali Bey. Otları eli ile iri parçalara ayırıp üzerine nar ekledi. Zeytinyağı ve tuzla tatlandırılan salatanın en üstüne İtalyanların parmesanı varsa bizim de İzmir tulumumuz var dedirten lezzetteki peyniri rendeledi. İnanın sadece bu salata ile doyabilirdim. Salata tabağından zor ayrıldım :)




Günün ana yemeği etli kirde idi. Bu yemek için şefimiz önce dana bonfileyi jülyen keserek soğanlı domates ve biberli bir et sote hazırladı. Ot ve biber ile çeşnilendirilmiş krep hamurunu pişirip bir kalıp yadımı ile keserek; krep - et sote - krep - et sote - krep şeklinde kat kat lezzet tasarladı. En üstüne yoğurt ekleyip, tereyağda kızdırılmış kırmızı biber sosu gezdirdi. Tarifin detaylı şekli için Sevgili Tülay' ın sayfasına bakabilirsiniz.

A7 Şehir Kulübünün muhteşem manzarası ve doyumsuz bir sohbet eşliğinde bu olağanüstü lezzetleri sırayla tattık, çok güzel bir öğlen yemeği yedik. 




Bu özel ve güzel etkinlik için; Tepekule Catering Firması SGB' ye, Miranda Ayvalık Zeytinyağları' na, firma yetkilisi Derya İzgiş Hanıma, Şef Binali Yılmaz ve ekibine, etkinlikte emeği geçen Sevgili Tülay' a, etkinlik fotoğraflarını çekerek güzel anlarımızı ölümsüzleştiren Sevgili Figen' e  çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar

harika karelerle nefis bir post olmuş ellerine sağlık.

(kelme doğrulamayı kaldırsanız süper olacak:)
pie kurabiye dedi ki…
Ne güzel anlatmışsın.Tüm yemeklerin tadını merak ediyorum.Sırayla yapıcam ben de.Sevgilerle canım.
Unknown dedi ki…
Güzel ve faydalı bir etkinlik olmuş Elvancığım.Enginarı özellikle deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Bu arada blog görüntün çok güzel olmuş. :)
Fatosca Tadlar dedi ki…
Çok güzel bir yazı olmuş Elvan ablacım.
Herşey tüm detaylarıyla anlatılmış :)))Ben de enginarı çok merak ettim:)
Sevgiler....
jjs dedi ki…
Blog teman şahane olmuş şimdi gördüm , yemekler ve seeen her zaman harikasın ..

Selamlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ