Dr. OETKER SEVGİLİLER GÜNÜ ATÖLYE ÇALIŞMASI





Dr. Oetker amblemindeki bembeyaz kadın figürünün anlamı "aydınlık kafa" demekmiş. Yenilikçi düşünceye açık, ileriyi görebilen hep ileriye giden kadın...Kuruluşu ve yıllar içinde geldiği nokta ile ilgili videoyu izlerken özellikle 2 şey çok etkiledi beni. Birincisi Eczanesinde 500 gr unu en iyi şekilde kabartan karışımı bulan Dr. August Oetker' in, başkaları da aynı buluşu yaptığı halde; kendi ürününü pazarlama başarısı, bu başarının kendisi öldükten sonra bile ismi ile devam ettirilerek sürekli büyütülmesi... İkincisi 1960 larda dahi ürünlerini halka tattırarak beğenileri, eleştirileri dikkate alarak sürekli halka yakın bir firma olması. Günümüzde pazarlama taktikleri çok gelişmiş durumda. Dr. Oetker yıllarca yönetimi değiştiği halde kalitesinden hiç taviz vermeden halkın içinde bir firma olmayı başarmış.





Benim için Dr. Oetker; kullandığım tüm ürünlerinde beni yanıltmayan, ürünlerle beraber verdiği tariflerin mükemmelliği ile takdirimi kazanmış bir marka. Dr Oetker' in Sevgililer Günü için düzenlediği bir Atölye Çalışması' nda 12 blogger arkadaşımla birlikte bulunma şansını yakaladım. Dr. Oetker Türkiye İzmir merkezli bir firma ve fabrika Torbalı' da. Daha fabrikaya götürülme aşamasında başlayan mükemmel organizasyon ayrıntılarındaki titizlik ve özenle gün boyu kendimizi çok özel hissetmemizi sağladı. 




En ince ayrıntısına kadar özenle hazırlanmış deneme mutfağına geçmeden önce çay kahve eşliğinde bulut gibi Wolke lerden ve yumuşacık poğaçalardan yedik. Dr. Oetker' in kuruluşu, ürün yelpazesini sürekli geliştirmesi, çeşitli ülkelerde o ülkelerin kültürleri doğrultusunda yeni yeni ürünler eklemesi ve bunları yaparken de halkla içiçe olmasını anlatan çok güzel bir sunum izledik. Sunumdan çok etkilendiğimi söylemeliyim. 



                                 
Deneme mutfağına geçip Sevgililer Günü konseptli kalp pastalarımızı yaptık. Bunun için Dr. Oetker' in sanal mağazasında bulabileceğiniz kalp şeklindeki kalıbı kullandık. 

1/2 paket pandispanya ununa 4 yemek kaşığı su ve 2 yumurta ilave ederek çırptık. Kalp kalıplara döktüğümüz pandispanyayı 30 dk kadar 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirip biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak tel ızgaraya aldık.

Soğuyan pandispanyayı ikiye keserek 12 yemek kaşığı süt ve istediğimiz aromadan 3-4 damla kullanarak hazırladığımız karışımın yarısı ile alt parçayı ıslattık. 

Ara dolgu kreması için vanilyalı veya kakolu dolgu kremasını 200 ml süt ile çırparak ıslattığımız pandispanyanın üzerine sürerek istediğimiz meyvelerle, krokanla süsleyerek üst pandispanyayı kapattık. Tam ortasına elimizle hafifçe bastırıp kalan aromalı süt ile bu parçayı da ıslattık. 

Üzeri için Vanilinli Pasta Kremasını 300 ml süt ile çırpıp 4 yemek kaşığını sıkma torbasına ayırıp geri kalanı ile pastamızın her yanını kapladık. Sıkma torbasındaki kremayı seçtiğimiz uçlar yardımıyla pastanın üst ve alt kenarlarına sıkarak süsledik. 

Eros şablonunu pastanın üzerine koyup kakao eledik ve şablonu dikkatlice kaldırdık. Dr. Oetker' in kalp ve harf süslemeleri ile pastamızı tamamladık.




Eeee bu kadar çalışınca güzel bir öğlen yemeğini de hakettik tabii. Dr Oetker' in yeni pizzası Speciale Pizza ve ayran ile karnımızı doyurup, güzel bir sunum daha izledik.




Savaş alanı gibi bıraktığımız mutfağı mis gibi temizlenmiş ve özenle dizilmiş yeni malzemelerle teslim alıp Dr. Oetker Sade Kek Unu kullanarak hazırladığımız biberli, kaşarlı ve cevizli tuzlu muffinleri yaptık. 



Bunun için 3 yumurtayı bir fiske tuz ilavesi ile çırpıp, 1 bardaktan bir parmak eksik sıvıyağ, 1,5 bardak süt ekledik. 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1 su bardağı ceviz kırığı ve ince ince doğradığımız 1 yeşil ve 1 kırmızı biber ile 2-3 diş ezilmiş sarmısağı ilave ettik. Sade Kek karışımını döküp bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıp muffin kalıplarına pay ettik. 





Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirdik. Fırından alıp ılındıktan sonra kalıplardan çıkartıp tel ızgara üzerine aldık. Diğer tarafta kalıplarla keserek şekillendirdiğimiz renkli biberleri hazırladık. Ve bir kürdan yardımıyla renkli biber şeker domates ile süslemelerini yaptık.  




Dr. Oetker' in fabrika binasını gördüğümde düşündüğüm ilk şey ne kadar temiz olduğu idi. İnanın her yeri ama her yeri pırıl pırıl. Zaten çok memnun olduğum Dr. Oetker ürünlerini daha da içim rahat kullanacağım artık.

Türkiye ayağının İzmir merkezli olmasından ayrıca gurur duyduğum Dr. Oetker Firmasına üretimde gösterdikleri özen için, sevgili çalışanlarına bizlere gösterdikleri ilgi ve konuk severlik için teşekkür ederim.

Ayrıca bana iyi ki blog yazmışım da böyle güzel dostlarım olmuş dedirten sevgili blogger arkadaşlarıma da kucak dolusu sevgiler...

Yorumlar

ksk60 dedi ki…
Elvan cım yazını okudum çok güzel yazmışsın bir kez daha sizlerle olamadığım için üzüldüm bakalım bu hafta biz ne yapacağız. sevgilerimi yollıyorum.
Emeğine sağlık Elvan'cım :) Her detayı güzele anlatmışsın :))))
pie kurabiye dedi ki…
Elvan'cım öyle güzel anlatmışsın ki,katılmış gibi hissettim kendimi.İnşallah birlikte de katılırız bir etkinliğe.Sevgiler.
Cafe Gusto dedi ki…
Ağzına sağlık çok güzel ve çok doğru anlatmışsın.Her şey düşünülmüş ve mükemmel hazırlanmıştı..sevgiler..
ReklamTurko dedi ki…
Merhaba Yemek Bloğunuzu ilgiyle takip ediyoruz. Ve bu nedenle sizlere destek olmak istiyoruz. google, yahoo, bing, yandex ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlayacak Ücretsiz Reklam verin, sitenize bağlantılar vererek tanıtımını yapalım hemde reklam bannerinizde bizden... reklamturko.blogspot.com Türkiyenin Reklam Platformu..
Unknown dedi ki…
Ne güzel anlatmışsın ... Resimlerle daha bir yaşadık o anı .Teşekkürler.Kalemine sağlık.
Sevgilerimle
Şeniz

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMALI TURTA

CEVİZLİ ÇÖREK ( TOKAT ÇÖREĞİ )

GARANTİLİ SUFLE TARİFİ